tisdag 17 december 2013

Nerver, Halsfluss & Utländska droger!

Snacka om att mina nerver och min överdrivna skräck för baciller sätts på prov. Alice har klagat på halsont sen i förrgår. Inatt grät hon och hade jätteont. Så idag blev det varmt Spa på förmiddagen och inget poolbad ute på hela dagen. Ikväll insåg jag att det var kört och kikade henne i halsen. Fem minuter senare var vi hos en svensktalande läkare. DET är fan helt otroligt!? Jag gick ner i receptionen och impade med min spanska. "Ålla! Min chika esta malade." Det första är "svanska" - dvs. min "ipadspanska" som jag övat in inför resan. Det sista är någon typ av franska. Det kan betyda sjuk...eller marmelad? Jag är lite osäker, det är 17 år sedan jag bodde i Frankrike. Och ja, jag tänkte att franska kanske impar mer än engelska så jag kör på det. Man kan ju verka lite berest och förvirrad av allt resande. Han svarade på svenska. Skjut mig.

Den trevliga killen i receptionen var proffsig och ignorerade min idioti och ansiktsfärg och ringde Medical Centre. 30 meter hade vi dit och när vi gått över gatan och in kom vi direkt in till en läkare. Med oss fick vi en svensktalande sköterska. I Sverige hade det tagit 4 timmar. Och då är det inte ens säkert att man får en svensktalande på rummet. Sen Dr Rolf slutade (snyft!) så har vi bara fått höra danska.

Tio minuter senare lämnade vi Medical Centre och gick till Apoteket och hämtade ut medicin. Mammamaffian kommer lyncha mig - men YEYH för utländska droger som verkar snabbt, haha. Jag blir alltid sjuk när jag är utomlands och blir fan frisk på en dag. Jag tänker inte ens fundera över vad det är i dem, bara ungen blir frisk så att hon kan njuta av allt det här! Läkaren var supergullig och skrev ut penicillin, lite för magen så att Alice inte får ont av penicillinen och smärtstillande. Jag fick beröm av läkaren för att jag var en "väl förberedd mamma" som hade både Ipren, Alvedon, Tempen och halstabletter med mig. Haha, hade hon sett min "lilla medicinpåse" hade hon lagt in mig på psyket. Men sån é jag! 20 minuter efter min svanska förnedring i receptionen var vi tillbaka på hotellet, medicinerade och fulla med glass. Heja Gran Canaria. Jag tänker inte deppa ihop ens. Jag fixar ALLT utom magsjuka! Bring it on bara! I. CAN. DO. IT.

Bilderna får vänta tills imorgon. Nu blir det mys med Alice framför julkalendern på ipaden. Elton har varit på disco ikväll. För första gången i sitt liv kände han sig riktigt riktigt hemma, haha. Han stod uppe på scenen och körde "Macarena". Det där är mammas partykille! Snart är han redo att introduceras för Mr Vain. Fatta vilket ögonblick!

over and out.

//Meekatt...

8 kommentarer :

 1. Jag sa ju det, medikamenterna utrikes funkar på allt. Men det kanske inte är så bra i längden. ;)

  SvaraRadera
 2. Är det typiskt, eller typiskt? Usch! Stackars Alice! Men skönt att det var bra vård och bra personal. Guld värt i ett sådant läge!
  Kände lite panik när jag såg din rubrik! :)
  Men håll Er friska och njut nu av resten av semestern!

  SvaraRadera
 3. Ajdå, typiskt! Hoppas hon snart piggar på sig igen!
  Kramar!
  Nina

  SvaraRadera
 4. Har hört om att vården är mycket bra just i spanien. eller de spanska öarna. Bra bemötande! Det är helt fantastiskt att få vård direkt och slippa sitta i 4 timmar som du skriver.
  Här hemma i Sverige drar man sig för att söka vård för att man vill inte behöva sitta och vänta i timmar på att få hjälp eller att vänta på olika prover.
  När man väl är så sjuk att man verkligen måste söka vård.. då orkar man ju inte. Så synd är det! Och ja.. jag skäms lite över att vården är sådan i Sverige. Säger inte att dem som jobbar med det är dåliga. De har bara inte fått de bästa förutsättningar att jobba i. De sliter häcken av sig för att hinna med allt de gör.
  Jobbar själv i vården men inte på någon vårdcentral eller sjukhus. Dock blir det hyffsat ofta jag får besöka vårdcentral genom jobbet med någon av mina brukare.. personer som inte klarar av att sitta still.. inte har ro i kroppen.. de får snällt vänta medan personal(jag,vi) Snällt får försöka dämpa personen.. avleda. och samtidigt le det största leendet man har för att det här är mitt jobb och det älskar jag.. (inombords.. skjut mig nu på en gång.. älskar jobbet men inte att behöva göra just detta)
  Är ju typ samma sak när man besöker akut eller nått med barnen. Fel dag och jag hamnar i en smärre panikångestattack och vill bara sätta mig i ett hörn och gunga fram och tillbaka.
  Nää. tror vården borde ses över. NU!

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag älskar din blogg! Vi sitter just nu och tittar på hotellet inne på hemsidan. Det får bli en bröllopsresa dit för det ser helt ljuvligt ut!! Tack för alla härliga in lägg och din humor som piggar upp i vardagen.

  SvaraRadera
 6. Vad bra att Alice fick hjälp så snabbt! Hoppas hon kryar på sig och att ni har det skönt. Vi ska till Gran Canaria på sportlovet – känns som en evighet dit ;-)

  SvaraRadera
 7. Härligt att ni fick snabb och proffsig hjälp :)
  Vad gäller vården generellt så är det nog skillnad på en "vanlig sjuk spanjor" och en turist-svensk vad gäller väntetider.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!