lördag 28 december 2013

Marknadsfynd, Take away & Bröstcheck!

Igår var det marknad i Puerto de Mogán så vi begav oss dit med Taxi. Buss var inte läge då hela Gran Canaria vallfärdade till marknaden.  Men ja, ÅH vilket underbart ställe! Jag blev lite kär i den staden. Som en fantasistad med alla vackra målade hus, båtar och fantastiska butiker! Nu hittade jag inte Michael Kors-butiken förrän det var dags att springa till båten vilket jag fortfarande är lite bitter över...men det fanns MASSOR för den shoppingsugna.


Alice har fått sitt osunda förhållande till shopping efter mig, haha. På marknaden var hon i sitt esse och fyndade en massa "BRA" saker! Det är verkligen mycket man behöver när man får det framför ögonen. Men ja, mest köpte hon presenter till alla och mammahjärtat hade svårt att säga nej. Dessutom har ju tösen egna pengar med sig och har full koll på valutan. "Mamma, en krona är ju INGENTING nästan!" Eeeh...en Euro hjärtat.


I Mogán fanns en jättefin strand så vi kastade av oss kläderna och hoppade i såklart. Ja, jag hade badkläder under så just den här gången slapp övriga familjen skämmas över mig. Problemet är alltid åt andra hållet - när man står där med handduken omkring sig och ska byta om till vanliga kläder. Tacka vet jag poolområdet på hotellet som har ombyteshytter á la Badliv!

Efter badandet var det dags för mat och vi lyckades hitta den minst serviceinriktade servitrisen på hela Gran Canaria. Det tog (trots att det inte fanns några andra gäster) nästan en kvart innan vi fick beställa, Alice grät av hunger (<--dramaqueen!) och när vi väl fick maten var drickan slut. Då gick det inte längre att få kontakt med personalen. Fantastiskt. Efter en stund insåg vi att det var dags att rusa till båten. Alice hade bara tagit ett par tuggor av sin Pizza och vi bad om att få ta med den. "Take away?" frågade den lama servitrisen. "Yes please, we are in a hurry". Take it away tolkade hon det som. Det var den pizzan, haha.

Båtresan på "Bottom Glass Ferry" hem var jättemysig. Vi stannade till i Puerto Rico och Anfi på vägen mot Arguineguín. Freddy och barnen gick ner i ett rum under golvet där det kunde spana på fiskar genom glaset. Jag höll dock på att spy av skräck redan i trappen ner och valde att stanna där uppe och spana på grabbar istället.


Vårt fina hotell ifrån vattnet. Och ja, förutom en fantastisk utsikt så var det full servering på båten...typ.


Haha, man har VERKLIGEN blivit bortskämd med allt vad All Inclusive innebär här på hotellet. VAR FAN VAR SANGRIAN?! Igår kom en norsk tjej fram till mig och sa "Det är så härligt med dig, då ser så glad ut hela tiden!" Ja, nu har ju jag efter 12 dagar räknat ut EXAKT hur mycket Sangria man måste ha i kroppen hela tiden för att må som bäst trots rymningsbenägna och bråkiga 2-åringar. ;)

NU ska vi ner i Spaet innan lunchen. I eftermiddag har jag lovat Alice att vi ska besöka en ny strand ett par hundra meter härifrån som vi såg igår. Den hade ROSA solstolar!! ;)

Bloggen Facebooksida kan ni läsa om pinsamheter som "bröstcheck i hiss med övervakningskamera" mm. (skjut mig). Nu är vi över 4 000 gillare där - helt galet! TACK!

over and out.

//Meekatt...

2 kommentarer :

 1. Ja Mogan är jättefint. Vilken tur att ni hann med att se den byn.
  Men jag blir skitförbannad på lat serveringpersonal. Jag har lagt den svenska ettiketten på hyllan här och anammat den spanska med att skrika och domdera, eller helt sonika gå fram till baren och få det gjort som jag behöver, för jag blir galen på att vänta och den stilen fungerar bäst här ;)

  Föresten så känns det jättekonstigt att se dina kort och dig i mina hemtrakter, där ska ni ju inte vara, det är ju JAG som är här ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 2. galet vackert att fler och fler hittar in till dej!! i så raskt tempo, DET är du värd , facebook ar en finare plats med dej i flödet!! kramelikram Becca

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!