lördag 9 november 2013

Nattjobb, Facebookstämning & Skitproblem!

Fredagsmyset igår bestod av att Freddy nattade barnen i rimlig tid...och somnade själv. Jag var själv svimfärdigt trött men fick lite ny energi efter omänskliga mängder kaffe och fick till slut lite jobb gjort. Kul projekt på gång! Klockan halv tre ramlade jag i säng och fem timmar senare vaknade jag med en bajsluktande 2-åring i ansiktet som skrek "MAMMA!! HOPPA MAMMA!!! ATTA DINOSAAAAUIJEEEEN!!" Det är fantastiskt att vara småbarnsförälder. Verkligen.

Efter ett krig på skötbordet var det dags för frukost. På lördagar får barnen "kaninbajs" till frukost (chokladflingor) och jag upprepar orden "Varför kan man aldrig få ha en lugn frukost här hemma!?" hela tiden. Mysfaktorn är på topp. Ljusen jag tänder i hopp om att skapa "facebookstämning" blåser Elton ut innan vi sätter oss, juice spills ut, kaffet får oväntat besök av stinkande Salamikanter och Alice får utbrott för att vi inte vill gå och torka henne på toaletten mitt i frukosten. NÄR LÄR DE SIG ATT TORKA SIG SJÄLV?! Det slår aldrig fel. Det ska ALLTID bajsas mitt i måltiderna. Jag har till och med gått så långt att jag har köpt Hello Shitty-papper. Inte ens det hjälper. Suck. Jag vill inte ha bajs i maten mer.


Alice är hon en kompis nu, Elton och Freddy läser Alfons Åberg för tionde gången och i eftermiddag ska garaget städas. Äntligen ett besök till tippen! Just nu är det lite väl mycket kaos  i mitt huvud och då är en garagerensning på sin plats. Igår trillade en låda ner i huvudet på mig. I den låg fyra par regnstövlar i för små storlekar. Sån é jag. Jag köper en massa "bra" saker på rea...sen glömmer jag bort att jag köpt det! Idén är ju bra...

Dags att släpa mig runt kvarteret i regnet med Agge!

over and out.

//Meekatt... 

5 kommentarer :

 1. Hm, låter som en skön lördag..
  Det är tyngdkagen som slår till - när man stoppar in något där uppe, trycks det ut där nere.. ;) Men håll ut, det dröjer inte länge innan Alice slänger ut er från toan helt och hållet :)

  Kramen

  SvaraRadera
 2. Det kommer när ni minst anar det. När vår lillkille började uppe på skolan så sa vi som det var till de nya fröknarna, att vi misslyckats totalt med att försöka övertala honom att ens prova att torka sig själv. De lovade att hjälpa honom. Efter en månad frågade vi hur det gått. De talade då om att han torkat sig själv från första dagen??!!
  Men fortfarande minsann inte hemma...
  /Linda

  SvaraRadera
 3. Min äldsta tjej är ju ett halvår äldre än Alice och hon torkar sig själv vid nr 2 sen ca ett halvår tillbaka. Det var en kämpig tid innan det funkade och mycket "snälla mamma" men det är väl som med blöjorna kan jag tänka. De måste vara lite peppade och intresserade själva att ta tag i det och lära sig. Kan du och Alice inte sätta upp ett uppnåbart mål typ att när hon torkat rumpan själv x dagar i rad så ska ni göra någon kul grej tillsammans eller dylikt? Jag fick stor stöttning av förskolepedagogerna och pratade med dem om att också peppa henne till att klara sig själv. Sen självklart får man ju hjälpa dem i början om de försökt själva och inte fixar att bli rena. Ingen ska ju behöva gå med kli i rumpan. Du ska se att det lossnar snart. Hon verkar vara så självständig för övrigt! Kram!

  SvaraRadera
 4. Den viktigaste frågan av alla är ju: var har du köpt toapappret?!?? :-)

  SvaraRadera
 5. Är det det pappret som dessutom är parfymerat! ?? Ö&B??
  Haha....ja, var glad ändå vettja' ....min tös ville börja torka sig själv när hon var tre vilket slutade med bajsöveralltkatastrof varenda gång och jag fick gömma toarullen tills hon var 5 !

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!