fredag 4 oktober 2013

Tack Mammamaffian!

Mammamaffian har varit på hugget här och jag har lärt mig en massa bra saker. Först och främst: Kvinnor/mammor ska inte arbeta. Men det visste vi ju redan. Mammor är BARA mammor och om du så mycket som överväger att bajsa med stängd dörr så är du en usel mamma som borde fötts steril. Hur mycket papporna väljer att arbeta är helt ointressant då det är MAMMAN som ensam ansvarar för barnets psykiska hälsa och framtida yrkesval. Detta måste innebära att barn med två mammor blir kloka advokater och barn med två pappor blir massmördare. Och ja, barn med en mamma och en pappa som båda arbetar heltid blir också massmördare...för mamman är ju inte hemma tillräckligt. Så är det. Tack Mammamaffian för att ni upplyste oss alla. Jag ska genast plocka fram förklädet!

Barn till egna företagare har ett rent helvete. Föräldrar som valt ett yrke som de faktiskt trivs riktigt bra med (eller rent av älskar) är usla föräldrar och borde genast få sina barn omplacerade. Man kan INTE tycka om något annat än sina barn när man är förälder. Arbetet är bara ett "nödvändigt ont" och bör minskas ner och avverkas på minsta möjliga tid - helt utan glädje. Älskar du dina barn väljer du ett tråkigt yrke och arbetar nästan inte alls. Nu är det BARNEN som är viktiga och vi mammor kan faktiskt vänta med karriär och ett socialt liv tills barnen är vuxna. För ja, att driva företag är ju att "glida runt på en räkmacka" - det vet ju alla.

Barn som får följa med sina föräldrar på arbetet mår jättedåligt. Och framförallt de stackars barn som måste synas i "offentliga sammanhang". En galapremiär på en Tingelingfilm kan sätta spår för livet. Att få klä ut sig till sin idol, åka till Stockholm och bo på lyxhotell, shoppa, äta gott, se på bio och bli bjuden på godis och presenter är rena traumat för en 5-åring. HUR ska Alice någonsin repa sig efter den här formen av psykisk misshandel? 


På tal om trauman...är det någon som fått reda på vad det var i det där paketet med Mamma Scans köttbullar än?! Ska vi vara äcklade eller kan vi återgå till normala middagsrutiner? ;)

over and out.

//Meekatt...

18 kommentarer :

 1. Är det något jag lärt mig den hårda vägen så är det att man inte ska lyssna på människorna som försöker styra över hur ditt förälderskap ska vara, eller inte vara. Fick tydligt i en radiointervju förklarat för mig av en kvinna vilken vidrigt dålig pappa jag kommer bli i och med att jag har en svår sjukdom, tätt följt av en kvinna som minsann tänker anmäla mig till socialen om jag skaffar barn. Det kommer bli mig ett nöje att gå på dessa "möten" den dagen det inträffar, för varken hon eller någon annan kan hindra mig. Jag vill lära mina barn att vi har alla rätt till en åsikt, vi har också rätt att uttrycka den, därför är det också så in i helvete viktigt att vi väljer noga vad vi tycker och står för.

  SvaraRadera
 2. Underbart meekatt. Din humor är genial. Keep up the good work.

  Mammamaffian ni är välkommna att besöka min blogg så får ni ytterliggare något att bita i. Min dotter är 6v och har redan varit med mamma på 3 arbetspass varav ett offentligt arrangemang. Å nemas problemas var de. Välkommna till

  www.mammasplaster.wordpress.com

  för massa ärlig och öppen lektyr om romantik, genus, uppfostran och vardagsliv.

  SvaraRadera
 3. Tur mammamaffian har det så gott ställt att inte de behöver jobba... alla singel kvinnor med barn... ska de leva på bidrag så det kan vara den perfekta "stay at home mum" *funderar*
  Ja inte f*n hade jag klarat mig då... men men , vi normala kvinnor ... ja nästan normala ...jag är ju litta tokig, bak och matlagnings galning som jag är... ska ha ångest för vi inte kan vara hemma med barnen? Eller hur tänker dom?
  Fin fin helg på dig ♥

  SvaraRadera
 4. Ojojoj, jag tycker synd om mammamaffian, de verkar ju tro att man måste försaka sig själv för att vara en bra mamma.

  PS Mamma Scans köttbullar har alltid luktat så där illa...jag har slutat köpa dom för länge sen.

  SvaraRadera
 5. Ojoj, jag är världens sämsta mamma då. Älskar mitt jobb som förvisso kanske inte är ett karriärjobb (personlig assistent) men det är heltid och jag jobbar oftast dygn.... det faktum att jag bara Jobbar 10 pass i månaden och kan va hemma med sonen mer än många andra räknas alltså inte? Skit också, då får jag tänka om då ;) Säg inte till mammamaffian att vi tänkte DELA på föräldraledigheten med bebisen som kommer i mars för då får jag nog soc på besök....

  SvaraRadera
 6. Fina fina Alice! Och världens bästa Meekatt!

  Älskar nya designen! Fräcsht och nytt men fortfarande "du". DET gillas!

  SvaraRadera
 7. Det var vanligt "stekskrap" i köttbulleförpackningen :)
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17579992.ab

  SvaraRadera
 8. Jeg synes denne mammamaffia er skræmmende, fordi deres holdninger udsætter en masse børnefamilier... for, som Erik netop skriver, indberetninger til socialen. Oftest anonyme indberetninger. Mammamafiaen viser ALDRIG ansigt! Er man det mindste anderledes end gennemsnitsfamilien, ER man et mål for mammamaffiaen, som åbenbart sidder med en manual for hvordan en familie SKAL være. Jeg har prøvet at finde en manual på google, har diskuteret det her med et antal mennesker.... "Manualen" findes ikke på papir, kun i folks hoveder. Det eneste man finder er børnekonventionen, og heldigvis er det sådan, at langt de fleste børn på vores breddegrader, har det så godt, som den påbyder at børn skal ha det.
  Min holdning til mammamaffiaen er, at deres børn bliver udsat for større "fare" end vores børn, altså vores børn af familien annorlunda, da de - børnene - har stereotype mødre, som går hjemme og sørger for ALT, da deres børn ikke får lov at træde udenfor - bliver holdt i mammas favn, og guidet igennem barndommen med skyklapper på, så de ikke ser, hvad der sker udenfor i den virkelige verden. Hvor de bl.a. ikke ser den verden, hvor mor og far arbejder mens børnene er på dagis og LEGER... en ny curlinggeneration af uselvstændige og ubehjælpelige unge mennesker som er blevet overbeskyttet og serviceret.
  Jeg er vild med din måde at tackle alle de negative kommentarer du får fra mammamaffia'en, men hånden på hjertet Malin, giver det dig ikke anledning til spekulationer og "ondt i maven"?
  Så mange uskyldige bliver hver evig eneste dag udsat for indberetninger på socialen, fordi der sidder en flok modbydelige kællinger rundt omkring, som ikke har andet at lave en passe deres hjem og børn, og se sig ond på naboen! Jeg ville ønske der kom mere focus på det problem, for det ødelægger så meget for dem som bliver udsat.

  Kram til dig, og fortsæt endelig <3

  SvaraRadera
 9. Åh underbara Meekatt! Följer dig och du förgyller mina dagar! Älskar också mitt jobb (och samtidigt mina barn!) konstigt va? :)

  SvaraRadera
 10. Här kommer en till mamma som är världens sämsta förälder och som dessutom råkar vara gift med ytterligare en som är världens sämsta förälder... Vi borde verkligen straffas som älskar våra jobb och som har tagit med barnen till jobbet flera gånger där de fått träffa andra människor och fått en massa extravuxna som har tagit sig tid att leka och prata med dom. Min förra gymnasieklass (jag är lärare) "adopterade" min son och jag har idag minst 20 barnvakter som jag kan ringa när som helst och som sonen är helt trygg med och längtar och frågar efter. Ve och fasa, vilket trauma jag har utsatt honom för... Tänkte utsätta nästa barn (som förhoppningsvis kommer i nästa vecka) för samma sak. Sshhh, säg inget till någon...
  Älskar din blogg och tycker mest synd om mammamaffian som orkar hålla på att klaga, de har uppenbarligen för mycket fritid... ;)

  SvaraRadera
 11. Jag blir fan mörkrädd, det är som att kastas 60 år bakåt i tiden. :S

  SvaraRadera
 12. Carolina Norstad4 oktober 2013 10:50

  jag skrev ett inlägg på din facebook om att det var enligt scan stekrester från produktionen och att det var små brända kryddblandningar som var traumat i det hela. men det inlägget försvann och nu kan jag varken gilla dina inlägg eller skriva svar. och ingen info om varför har jag fått heller :P nåja, facebook fick väl en chock.

  I övrigt älskar jag din blogg. Som mamma till en 1,5 åring så känner jag igen mig mycket i det du skriver.

  SvaraRadera
 13. Men oj, då är jag en värdelös mamma fast jag just i detta nu är mammaledig. Menar dom att vi mammor ska leva på pappans pengar också?

  Jag skulle vilja träffa mammamaffian på riktigt och fråga om dom verkligen är så dumma som dom låter..

  Jag har just startat en insamling till barn som inte får julklappar av sina föräldrar av olika anledningar. Jag gördet här gratis och det tar en massa tid. Förstå vilken dålig mamma jag måste vara då, ett arbete som tar tid och jag får inte ens pengar för det..

  Nä usch! Du är en toppenmamma och jag har själv föräldar som har och haft eget företag, var helt underbart att få vara med sin mamma eller pappa på jobbet när jag var liten.

  SvaraRadera
 14. Jag har förvisso valt att vara hemma men det är väl ändå upp till var och en hur man vill göra, bara man mår bra. Av någon underlig anledning tror jag man blir en bättre förälder då ;)

  SvaraRadera
 15. Ja herregud jag jobbar nätter så mina barn är ensamma med sin pappa när jag jobbar och sen är dom på skolan och fritids när jag sover!!! Stackars mina barn dom kommer det att gå käpprätt åt helvete för.

  Sen att jag är ledig er än jag jobbar och är väldigt engagerad i deras aktiviteter räknas förmodligen inte bland dessa galenpannor...

  Kram Annica

  SvaraRadera
 16. Tänk att man ska ha så mycket åsikter om andra...
  Kan man inte bara sköta sig själv, vara lycklig över att vara frisk och att faktiskt ha fått den välsignelse att FÅ barn..
  Tänk om all den avundsjuka, svartsjuka och missnöjet inte funnits....
  Då hade det förmodligen varit rätt bra... :)
  /Annica
  http://nudosubaere.bloggo.nu/

  SvaraRadera
 17. The ONE and only- Meekatt!!! Haha, japp, två bottenföräldrar är vi då. Som har privilegiet att kunna njuta (extra, för ja, vi njuter utanför arbetstid också, mest så inte det OCKSÅ blir fel) tillsammans med barnen ibland, när de är med oss på jobbet. Som företagare båda två, tackar jag mammamaffian för att de fått mig också att inse, att jag är glad att jag tycker som jag själv gör och bestämmer själv =D =D Kram mamma K, förälder till blivande massmördarbarn?näe, tror inte det.. ett litet PS Jag är ledsen, men varkens jag , min man, eller barnen hade varit speciellt lyckliga om vi blivit tvungna att spendera 24h/dygn tillsammans ALLTID ;-)

  SvaraRadera
 18. Alltså, jag förstår att de på nåt sätt menar väl. Men det håller ju inte! Vilken människa blir en bra förälder av att försaka allt utom barnen? Jag skulle inte må bra av att bli försörjd av min man, även om jag fick stanna hemma med mina barn. För mig är det jätteskönt att veta att jag skulle kunna försörja mig själv och mina barn om vi av nån anledning skulle bli ensamma. Därmed inte sagt att jag dömer de som gör ett annat val. Vill man, och har ekonomiska förutsättningar att klara av det, varsågod! Alla familjer har olika behov och olika förutsättningar, det måste väl alla människor begripa. Vi måste sluta attackera varann, vi mammor. Vill man kan man garanterat hitta barn som VERKLIGEN far illa, lägg energin där istället och gör en insats genom att hjälpa dem. Men kom inte åt påstå att mina barn mår sämre än de barn som har sin mamma hemma hela tiden. Det är ju fan bara korkat.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!