onsdag 2 oktober 2013

Mamma Scans, Hello Shitty & Skånska traditioner?

"Köpte köttbullar - fann illaluktande klump"?  Detta måste vara Mammamaffian som planterat en liten ekologisk bajskorv i latmorsornas middagsräddning!? Linas Matkasse goes "Svenssons Hundbajspåse". Fan. Det där är ju ganska äckligt... Vad är nästa sak - grönsaker i chipspåsen?! ;)

Idag fick Alice vara hemma. Hon har hostat en massa i natt och är trött. Om några timmar ska hon få följa med mig på lite kundbesök i Varberg och agera assistent. Hon har redan packat ett rosa block, en Hello Shitty-penna, en burk med glitter(!?) och tuggummi. Det är ungefär det min assistent brukar ha med sig så det blir ingen skillnad, haha. Therese får stanna på hemmaplan och styra upp ordningen på kontoret, fakturera och fixa lite "små ärenden", hehe.

 

Igår fick jag ett mail ifrån en uppjagad Mammaduo som hade lite funderingar kring det här med att ha eget företag när man har små barn. De menade att det är oansvarigt, riskfyllt och inte ger barnen någon "normal uppfattning" om vad ett vanligt arbete är. Jag lär inte mina barn rutiner och jag ger inte dem en sund familjesyn med mitt "flängande". Jag är helt enkelt en värdelös mamma och mina barn tror att livet är en enda fest. Haha, jag har helt missat att administrationen i ett företag är så kul? Jag måste göra fel...
 
Men okej, förlåt mammor. Hur tänkte jag? Självklart ska jag SLUTA visa att man kan göra ALLT man vill om man bara tror på det. Jag ska sluta arbeta med det jag älskar och istället sitta på "skriv-ditt-eget-cv-kurser" på Arbetsförmedlingen - och dessutom ska jag sluta planera och lägga upp mina dagar efter mitt och barnens humör. Det där med att man kan vara ledig när man vill och behöver, arbeta kortare dagar, åka på roliga premiärer måste ju var skadligt för barnen. Tack för kloka råd - jag ska genast bli en bitterfitta jag med.
 
Nu ska jag ta en gammeldansk och en Gin & Tonic! På det här kontoret kör vi också skånska traditioner och seder! Skål på er!
 
 
over and out.
 
//Meekatt...

41 kommentarer :

 1. Ok... Så vad är ett normalt arbete??? 8-17 på kontor och gnällig mamma på kvällen??? Då har inte jag heller ett normalt arbete...

  SvaraRadera
 2. Själv tar jag en rom och cola!!!

  Skål ta mig fan ;)

  Puss

  SvaraRadera
 3. Hahaha .. Bitterfitta, det där kommer du få äta upp! Säg bara till, jag sitter gärna på första parket, med popcorn, heja meekatt ramsa och buhar på maffian ... Är du tur har jag samlat på mig lite påsar med " en chihuahuas guld " och delar ut till Maffian!

  SvaraRadera
 4. Haha!!! Så fantastiskt med dessa bitterfittor, för en sån vill man ju som sagt bli...NOT! ;)
  Idag när jag kör förbi Maxi i Mellby på väg till Ullared (tjohoo!) ska jag tänka på dig Malin, och du é fasen så jävla cool! <3 Rock on!!!

  SvaraRadera
 5. Kritik verkar du ha svårt för. Jag är en av dom som tycker att barn mår bäst av att se mammorna ha vanliga arbeten och inte glida omkring på en räkmacka. Barn behöver bar förebilder och inte galapremiärer. Bitterfitta kan du va själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag misstänker att du inte känner någon som har eget företag? Det är väldigt lite räkmacka här. Men ja, alla mammor borde såklart jobba 50% på Ica så att papporna kan "be the man" och arbeta 150%? Heja 40-talet!

   Radera
  2. Man kanske kan vänta med karriären tills barnen är redo för att mamma är borta mycket. Du ser ju själv hur jobbigt Alice haft det i höst. Vad beror det på tror du?

   Radera
  3. Jag lämnar Alice vid bussen 8,30 och hämtar henne mellan 15-17 på dagarna, lite beroende på hur mycket jag har att göra och på vad Alice vill. Att Alice haft en tuff skolstart beror INTE på mitt arbete. Jag är ledig precis när jag vill och lägger hela min själ i att det ska bli bra för Alice i skolan. Att det varit jobbigt beror helt enkelt på att hon är 5 år gammal och fått många nya stora utmaningar på en och samma gång. Vad tror du att det beror på?

   Radera
  4. Anonym: Hur jobbar du? Hur tycker du att en bra mamma ska vara?

   Radera
  5. Jag jobbar inte just nu, jag har valt att vara hemma med mina barn. Det tycker jag är en bra förebild att ge dem av min tid istället för dagis. Vi kan arbeta upp till 75% men sen blir det för långa dagar.

   Radera
  6. Anonym: Så det du visar dina barn är att man kan gå hemma och bara dra benen efter sig, och glida runt på en räkmacka hela tiden. Det visar dom nog arbetsmoral.
   /Emelie

   Radera
  7. Det där var lågt Anonym! Malin har ju tack vare sitt jobb kunnat ändra rutinerna så Alice slipper det hon tycker är jobbigt. Det hade jag aldrig kunnat göra med mitt "vanliga" jobb som kock.

   Radera
  8. Anonym - Återgå du till din vardag som perfekt hemma mamma med cupcakes, rosafluff och barn som inte alls är ledsna och har haft en tuff period med nya intryck - så glider Malin på räckmacka fram och tillbaka, kanske utanför dig och tar sedan barnen på premiärer!

   // Tommytott - stjärtisen med det lilla extra!

   Radera
  9. Jag tror att de flesta föräldrar gör sitt bästa för att göra allt för att deras barn ska ha en så bra uppväxt som möjligt. Jag jobbar idag 100% för att vi ska kunna göra lite mer än det vanliga, dock jobbar barnens pappa skift vilket innebär att dottern ändå inte är mer än ca 18 tim/vecka på dagis. Hon älskar sitt dagis, sina kompisar och alla aktiviteter de gör där. Än så länge är hon ensambarn och jag tror att hon mår bra av att vara på dagis några timmar varje vecka leka och lära sig allt som det sociala spelet innebär. Malin gör sitt yttersta för att Alice och Elton ska ha det så bra som möjligt. Att läsa hur hon ändrat, fixat, pratat och gjort allt hon kunnat för att lösa så att Alice ska må bra. Sluta klaga på henne, jag tror ingen av er är perfekt heller. Tänk så många föräldrar ni klankar ner på för att de har ett eget företag, varför är man en bättre förälder för att man har ett 8-17 eller 7-16 jobb i så fall är lärare också dåligt för barnen! Lägg ner klagandet o gör ngt kul ist! Föresten hur har du så mkt tid att sitta vid datorn o klaga har du inte barnen att ta hand om?????

   Radera
  10. Hahaha..Ja, du meekatt..Va fan svarar men på detta?? Vi driver också företag och japp, det är jobb alla dagar i veckan. Och du anonym? Det är jävlar i det ingen dans på rosor, eller glida runt på en räkmacka??? I min hjärna går det liksom inte fram vem som driver eget och glider rundor på en räkmacka?! Hade hellre ätit den dock! =D =D MEN, nu är det som så, att mina barn kan välja, om de vill gå på morgonfritids eller inte. Jag jobbar, men kan jobba en hel del hemifrån, och då kan jag välja det på morgonen och kunna jobba samtidigt som jag inte behöver stressa upp barnen kl6 till fritids. Det är ett himla trixande ibland, just p g a att en hel del egenföretagare inte har just fasta tider. Men vad gör man inte för alla ska må bra? Dessutom får våra barn väldigt gärna vara med oss på jobbet, och det älskar dem. Dem är harmoniska, utåtriktade "udevana" som vi säger i skåne. Framåt, sociala, glada små ungar som vi (of course) älskar över allt annat i livet. Var och en väljer det liv dem anser blir det bästa valet. Och nej, jag har inte någon fritid att lägga på mig själv, DEN lägger jag 110procent på barnen och deras aktiviteter! Ett val JAG gjort som JAG är nöjd med! Barnen blir inte lidande. Fröken S, du har helt rätt. Malin verkar (tillsammans med sin man såklart) att göra ett oerhört bra "jobb" med sina barn! Bara man visar kärlek, ödmjukhet och respekt till sina barn och finns där för dem <3 Vilket vi nog alla föräldrar (oavsett jobb och jobbtider) försöker uppnå! Och vem har sagt att, dem med fasta regelbundna arbetstider är mest harmoniska och bästa föräldrarna? haha...patetiskt! / Mamma K

   Radera
 6. Alla mammor är så jäkla noga med att visa att de minsann KAN ALLT! Det går inte att vara en närvarande mamma när man är frånvarande. Punkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan allt. Det vill jag visa mina barn. Punkt.

   Radera
  2. Mamma ska vara närvarande och pappa frånvarande..? Eller har jag förstått fel nu?
   Trodde det var bättre att visa sina barn att arbetsmoral betalar sig, både för mamma och pappa. Att vi som människor är lika viktiga i samhället, oavsett kön. Men jag kanske somnade och vaknade på 50-talet..? :/

   Radera
 7. Hahahahaha, jag tror jag smäller av! Du vet, Malin, det finns nog egentligen ingenting annat än fullständig avundsjuka i de där kommentarerna. Vem skulle inte vilja kunna variera sina arbetstider och faktiskt ge MER tid till sina barn, än att ständigt arbeta 8-17 och låta barnen uppfostras av dagis- eller fritidspersonal? Jag tror att deras kommentarer om "vad barnen mår bäst av" är helt sprungna ur deras egna dåliga samvete - och tristess!

  Jag skulle älska att få leva som du och jag tror att dina barn har en betydligt bättre förebild än många av de där 8-17-föräldrarna. Tänk vad hemskt att ha så inskränkta föräldrar som lever i föreställningen att de har den enda rätta lösningen och att alla ska leva precis likadant för att räknas som "bra förebilder". Jag tycker det är lite sorgligt, men mest skrattar jag högt för det är ju så fånigt så det är inte klokt. Dessa anonyma föräldrar som egentligen tröttnat på den lilla fyrkant som är deras värld, men som inte hittar ett sätt att ta sig därifrån.

  Man kan inte uppskatta något nytt förrän man fullt uppskattar det man redan har - och det är nog därför de har så svårt att uppskatta andra personers olika sätt att bygga familjelivet. Så låt dem frusta och pusta över din underbara frihet och den härliga flexibilitet som du faktiskt kan ge dina barn medan de växer upp! Själv ser jag upp till den!

  //Nellebo

  SvaraRadera
 8. Åh, just det. En sak till! Hur naivt är det inte att tro att man glider omkring på en räkmacka bara för att man inte sitter på ett instängt kontor i ett "vanligt arbete" hela dagarna? Om det är någon som får slita hårt så är det väl för tusan de som väljer en annan väg - de som inte gör PRECIS som samhället tycker.

  Nej... tacka vet jag lite självreflektion och distans. Det skulle inte skada om alla fick en släng av det.

  SvaraRadera
 9. Johan i Helsingborg2 oktober 2013 09:50

  Haha, skål katten! Heja Skåne!

  Finns det VIP-platser kvar till Krakel-mässan? Får pappabloggare också komma?

  SvaraRadera
 10. Är man så bitter som anonym så behöver man nog få ett skjut! Hen blir nog lite gladare då

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väntade på den kommentaren. Det är alltid brist på kuk som man får slängt i ansiktet när en kvinna har en åsikt!

   Radera
  2. Fast med tanke på hur glad man är efter man knullat så borde det ju iaf vara lite brist på det som orsakar din ilska, kvinna eller inte. För jag menar det finns ju bara en sida på alla mynt enligt er. Malin är egen företagare och gör Mamma Scan till sina barn därför är hon värdelös som mamma.

   Du är sur därför har du inte fått kuk i dig den senaste tiden som gör dig ack så bitter. Kan väl köpa en leksak om gubben inte är på?
   /Emelie

   Radera
  3. Jag har inte haft sex på flera veckor! Jag skulle fan bli gladare av ett skjut, hahaha.

   Radera
  4. Alltså, vad är det för fel på dig människa?! Uppenbarligen är du inte en sån bra mamma du heller eftersom du sitter här och öser ur dig skit! Vad gör dina barn nu?
   Tänk att vara så avundsjuk! Jag som är nyss börjat läsa Meekatts blogg tycker den är underbar! Vad då flänga runt? Om hon nu vore en sån dålig mamma så skulle nog soc, om inte annat, reagera!
   Jag tycker Meekatt gör rätt, hon visar oss andra och sina barn att allt är möjligt :)

   Radera
 11. Tycker att det är lite komiskt att några verkar tro att du glider runt på premiärer titt som tätt. Det var väl ganska länge sedan du var på en premiär om jag inte har helt fel? ;-)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Men herregud när ska dessa fega bitterfittorna ge sig? Att dessutom vädra sina åsikter anonymt gör ju att man knappast tar dom på allvar. Du jobbar normalt. Vem skulle inte drömma om att kunna ha både egen karriär i eget företag samt uppfostra småbarn? Det är denna klassiska svenska avundsjukan som härjar i vanlig ordning.
  Jag har en systerdotter dom har haft eget företag samtidigt som hennes tvillingar var små. Inte har dom tagit skada av det. Hon och hennes sambo valde att variera vem som började tidigt och vem som började så dom kunde lämna på dagis. Dom hade arbetstider mellan 07,00 - 22 sön - torsdag och fredag -lördag 07,00-01,00. Detta beroende på att dom hade krog i början och bytte sedan till pub. Tror du att barnen tagit skada? Knappast mer sunda grabbar får man leta efter. Och kunde inte mamma eller pappa hämta från dagis vid 15. Så fanns alltid mormor eller gammel morfar. inte alla har den möjligheten. Dessutom. vad gör det Malin till en dålig mamma för att hon inte alltid lagar mat från grunden? Vem har tid i dagens läge att laga mat från grunden? inte ens jag som för närvarande är arbetslös. Gör det mig till en dålig sambo? Nope det gör det inte. Inte ens min sambo har växt upp med att ha en förälder hemma.
  Nej Malin jag tycker du gör alldeles rätt i det du gör. Vem vet du kanske lär bitterfittorna ett och annat. Dina barn är väluppfostrade och fina.

  SvaraRadera
 13. Herregud vilka idioter det finns! Meekatt har ju det bästa av två världar!! Nr 1: hon jobbar med nåt hon älskar, hur många är det som gör det? Nr 2: hon kan ta ledigt mer eller mindre när hon vill, hur många kan det? Så mycket kvalitetstid med barnen är det nog få föräldrar som har, inklusive jag själv som är hemma med mina tre vildingar på heltid.. För när man går hemma känns det ibland (rätt ofta faktiskt) som om barnen är "ivägen" för allt man ska hinna med under dagen, tvätt, städning, sanering efter diverse hyss, olyckor, osv... så heja Meekatt! Jag vill oxå ha det så! Och ett strandhus ;-)

  SvaraRadera
 14. Underholdning af 1. klasse :D

  Janteloven lever.

  Håber Alice snart er frisk igen.
  Kram <3

  SvaraRadera
 15. Jag kan vara med och tävla om årets värsta morsa!
  Jag jobbar 100% och mer därtill, min man lika mycket och han är egen företagare. Jag prioriterar mig själv och min egen träning minst tre dagar i veckan och skäms inte ett dugg för det. Bor i Norge, tjänar ganska fina pengar och ja... Vi har en 7-åring, en 9-åring, en 12-åring, en 13-åring och en 14-åring hemma. Och tänk, de är ganska rediga medmänniskor, alla fem! :)

  SvaraRadera
 16. Topp-1 dummaste saker jag hört på otroligt länge. Satans jävla mammamaffia. Har man verkligen sådana här människor, som vill krossa andra, runt omkring sig? En blir ju mörkrädd. Jag är inte den som brukar kommentera när jag är arg, men nu är jag fan ARG. Jag är 20 år, mina föräldrar är egenföretagare och har varit så länge jag minns. De gör det de brinner för och det vill jag ALDRIG ta ifrån dem. De möter svårigheter men tar sig ur det och är starkare efter det. Jag är väldigt glad och tacksam över att ha fått växa upp i en familj som driver eget, jag ser det som en förmån. Jag har fått lära mig att tro på mig själv och vad jag gör och satsa på det, för att mina visioner, tankar och idéer är lika viktiga som alla andras. Alla ska få chans att förverkliga sitt drömliv. Jag orkar inte att människor vill ta ifrån sina barn detta. Det ingår inte i min värld att hålla tillbaka någon som vill satsa. Vill man ha ett "vanligt" jobb (och va faaaaaan är det???) och är nöjd med det ska man få ha det, men ALDRIG hindra någon annan. Det hade jag inte kunnat förlåta mig själv för.

  Malin, stor eloge till dig. Tack för att du visar andra att man kan om man vill. Jag tror att många behöver den uppmuntran. Och angående dina barn - en vacker dag kommer de att tacka dig för inspirationen, drivet, engagemanget, viljan osv osv osv. Keep up the good work!

  Tack för att du förgyller mitt liv med din blogg. Du är en sann glädjespridare. Ta vara på den egenskapen.

  SvaraRadera
 17. Vad är ett "normalt" jobb om man får fråga? Fick du det definierat för dig;-)? Man kan sen fortsätta undra varför ett sådant skulle vara bättre än ett "onormalt" jobb. Tänk om inga egenföretagare skaffade barn? Då skulle nog ganska så många få avstå...Det är mångt och mycket entreprenörer som bär upp det här landet! Så, som vanligt, skit i kritikerna och gör din grej! Du är ändå bäst i världen på att vara mamma just till dina barn. Mår du bra, mår de bra!

  Skönt att det verkar bli bättre för Alice nu och ang. Funky Kids har jag hört fler som är missnöjda med dem. Det finns nog annat roligt Alice kommer göra framöver. Hoppas hon kryar på sig snart! Kram!

  SvaraRadera
 18. Hahaha underhållning på hög nivå. Jag älskar din blogg meekatt, du har så mycket humor, du bjuder på dig själv på ett fantastiskt sätt och kör din grej. Vad gör den däe maffian, lapar latte och struttar runt på stan på rad. Patetiskt! Ett välstädat hem är inte ett bättre hem. I min uppväxt har jag erfarat att de är just de fasaderna som döljer så mycket skit, missnöje, olycka. De som är lite villa villerkulla de är där kärleken och tilliten finns.

  För 6 veckor sedan födde jag mitt första barn, en flicka. Hon äger inte ett endaste rosa klädes plagg eller andra flickiga ting. När hon är stor nog att välja, ha en åsikt då får hon isf välja att bära vad hon vill men tills dess blir de könsneutralt. Bara för attsådanna som maffian ska tvingas fråga efter kön.

  Jag må bara ha 6v erfarenhet av egna barn men att följa allt till punkt och prickar i dessa manualler kan knappast vara sunt för verken barn eller förälder. Att finna sin egen väg är väl ändå det mest hälsosamma för en familj, såväl 8-17 jobb som flextid, skift egenföretagare you name it.

  /daniella

  SvaraRadera
 19. Underbara, härliga, ironiska & ärliga Meekatt! Hur kan man inte älska dig & det du skriver? Du får mig att må toppen! :-)

  SvaraRadera
 20. Köttbullskatastrofen är helt underbar! Sveriges Radio P3 sågade den imorse stenhårt! Underbart! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=5662614
  https://soundcloud.com/oscarholst/mamma-scan-k-ttbullar-p3

  SvaraRadera
 21. Jag tycker att det är starkt och fantastiskt att lyckas driva eget företag som småbarnsförälder!

  Om man dessutom trivs med sitt arbete vinner ju alla på det! Tänk att som barn se sin mamma starta upp ett företag och jobba med det man är bra på och tycker om! Grym förebild.

  /Linda

  SvaraRadera
 22. Är det meekatt igen, säger min sambo när jag ligger här och läser och skrattar så jag gråter ( igen)!! Tack som fan för att du finns!!!

  SvaraRadera
 23. Hur skulle samhället se ut om alla jobbade 8-17? Nåde den som behöver tex handla eller något annat efter kl 17 då allt är stängt.. Eller stackars den som behöver sjukvård då..

  Självklart gör man som förälder det bästa man kan för sitt/sina barn. Det kan dock se väldigt olika ut hur man väljer. En eloge för alla som ingriper när ett barn far illa! MEN mot detta med Malins bloggande är ju absurt! Tänk på alla vi mammor o pappor som hade mått dåligt om vi inte haft Malins blog..

  Starkt av dig Malin: Du är i mina ögon en inspirerande förebild!

  Kram till dig o din familj

  SvaraRadera
 24. Ja herregud! Även jag är egen företagare och började jobba när min son var 6 månader. Det hade folk väldiga problem med och jag fick till och med frågan om jag inte älskade mitt barn. Att han var hemma med pappan som är lika mycket förälder som jag är väl inget konstigt. Ammade till han var över 1 år ändå, man får ju lägga upp det så det funkar. Folk har så mycket jävla problem med saker dom inte har ett skit med att göra! Det viktigaste är väl att man har barn som mår bra och fungerar! Sköt sig själv och skit i andra helt enkelt!

  SvaraRadera
 25. Jag bara undrar.....vad är ett "riktigt" jobb? Är det bara alla vi som jobbar inom stat, kommun och landsting? eller räknas serviceyrken som affär t.ex. ?? Nä glömde det är ju vääääldigt många egenföretagare...så det går väl bort som "riktigt" jobb...även läkare, frisörer, bagare, hantverkare.... är ju ofta egenföretagare så då är väl inte det heller riktiga jobb... Nä jag blir bara så trött när förstå-sig-påare ska lägga ribban för vad som är normalt, bra och rätt.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!