tisdag 1 oktober 2013

Hur funky var detta då?

Alice har haft ett par tuffa veckor. Ny skola, nya kompisar, bussturer fram och tillbaka, nytt Fritids och ny personal överallt. Kaos i en liten tös. Så vi har tröstat och ändrat och provat oss fram. Nu börjar vi dagen lite tidigare på Fritids med kompisarna istället för vid busshållsplatsen med "de stora barnen" här. Idag gick det jättebra. Alice var glad. Yes!

Det var även ny termin för dansen. Alice gick på Funky Kids förra terminen och älskade det! Nu blev det också fel...såklart. Första kurstillfället kom vi i fel grupp. Vid andra tillfället kom hon i rätt grupp men blev jätteledsen. Det fanns inte en enda utav kompisarna där och balla arnen var större. Just nu är "stora barn" lite läskigt. Så hon grät och ville hem. Nu vägrar hon gå fler gånger så i lördags mailade jag Funky Kids och berättade läget. Alice vill inte. Det har helt enkelt blivit för mycket nytt på en gång...och hon är ju trots allt bara fem år gammal. Jag visste att det fanns en "ångervecka" då man faktiskt betalt 1250 kr för kursen. Men eftersom att vi var i fel grupp första gången och Alice sedan provade en gång i rätt grupp som visade sig vara "fel" för Alice så hade vi passerat ångerveckan. Fan. Dyra jävla kurs. Och jag som skulle hångla med Danny på avslutningen!!?

Men visst, regler är regler...så även om jag blir sur så får det vara så. MEN då föreslog jag för Funky att jag skulle kunna GE Alice plats till någon annan istället...så att det inte var helt bortkastade pengar. Det finns ju en jäkla massa ungar som vill dansa och föräldrar som kanske inte har råd. Det fick man inte. Man "tar inte in nya elever mitt i terminen av hänsyn till övriga elever i gruppen." Suck. Jag blir faktiskt sur. Om ett barn är sjukt de första tillfällena i en kurs...får det barnet inte komma vid tredje eller fjärde tillfället då? Skrämmer sjuklingen de andra barnen då..? Inte alls Funky tycker jag.

over and out.

//Meekatt...

11 kommentarer :

 1. Tycker väl inte att det där är alls ok!
  Alla barn är olika med olika viljor och förutsättningar... Och jag menar - vad fasen.. Cut her some slack.. Hon är Liten!
  Hur skall man kunna veta - Innan? Hur skall man som 5 - åring kunna värdet av 1200:-
  Nej, fult är det tycker jag!
  Jag hoppas att det löser sig i slutändan!

  Och att Alice får en riktigt bra termin i skolan!

  SvaraRadera
 2. Jag hade kännt samma sig dig!. Det är mycket pengar!

  SvaraRadera
 3. Men FY vad dåligt! Nej det var inte alls Funky! Riktigt dåligt tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Malin med töserna2 oktober 2013 08:29

  Men vad fånigt av dom, det är ju bara två missade tillfällen :/

  Malin

  SvaraRadera
 5. Fy vad dåligt! Hoppas de förstår sitt misstag nu när det står på nätet! Jag kommer då inte låta min tös börja där!

  SvaraRadera
 6. Självklart borde du få ge platsen till någon annan! De vill väl ha fulla kurser? Jag ville anmäla men tyckte det var på tok för dyrt för 10 lektioner. Och ja, har man en 5-åring så vågar man ju inte om man har risk att förlora så mycket pengar. Platsen är din och borde ju få utnyttjas. Löjligt av dem!

  SvaraRadera
 7. Min tös dansar också hos dem i Helsingborg, och de fick in nya barn i gruppen efter tre gånger. Tydligen inte samma regler överallt?

  SvaraRadera
 8. Erik Andersson2 oktober 2013 09:20

  Jag har en liten kille som kämpade sig igenom två lektioner men han var för blyg och osäker i år. Så vi fick hoppa av och förlorade också hela kursavgiften. Kunde haft roligare för de pengarna. Dyr läxa. Tänkte inte ens tanken att ge bort platsen till någon annan men det borde man ju få göra så tidigt på terminen.

  SvaraRadera
 9. Förstår att man inte får pengarna tillbaka efter två-tre lektioner. Däremot borde det inte vara så svinigt dyrt ifrån början när det är en kurs för så små barn! Kollade efter alternativ men vår kommun hade inga. Klart att platsen borde få ges till ett annat barn!

  SvaraRadera
 10. Ni får hitta en annan alice som vill dansa gratis och presentera henne som "alice som varit sjuk i tre veckor" första gången de kommer. Det man inte vet mår man inte dåligt över

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!