måndag 2 september 2013

Vuxenmys, Hemgjorda kräftor & Snusk-Lasse!

Klockan halv åtta igår kväll sa vi att "Vi lägger barnen nu och ses i köket om en kvart! Sen blir det film och godis!" Yeyh! En ensamkväll!! UTAN BARN! Elva timmar senare sågs vi i köket. Fan. Det var den myskvällen. Det tar uppenbarligen på krafterna att dricka en massa vin, äta god mat och ha det gött på helgerna, haha. 11 timmars djupsömn senare var kaoset igång i vanlig ordning. Barn som inte ville vakna, ösregn, en sur Elton som inte ville gå till dagis och en jättearg Alice som vägrade regnkläder. Måndag - hit me!

Helgen var i alla fall jättebra. I fredags var det kräftskiva hos farmor Maisan. Alice var inte så imponerad av skaldjuren men byggde egna "kräftor" av Brieost. Ja, man kan ju inte anklaga henne för att ha dålig fantasi i alla fall:

 Kräftost?

I lördags var jag och Alice en snabb sväng inne på loppisen på Lagagården. 150 grader varmt, alldeles för mycket folk och lite smått hysteriska mammor och urtvättade Blingokläder i en salig röra. Nej, det är inte min grej det där. Alice fyndade dock en ful mobilväska för 5 kronor, en jätterufsig barbiedocka för 25 kronor och en hel påse med ridkläder. RIDKLÄDER?! Hur tänkte jag där?! Jag blev lite svettig och ville avsluta besöket snabbt och kände väl att "det HÄR är en bra idé!" Så ja, nu ska vi leta upp någon som har en jävla häst också. Tydligen räckte det inte med kläderna...det ska ridas också!?

I lördags kväll blev vi bjudna på 3-rätters hos Fia och Pelle. Oh my god! Snacka om revansch för förra gången när de började leta i kokboken när vi kom fram, haha. Vi kan ALDRIG bjuda hem dem igen nu. Eller jo...men då får vi anlita en cateringfirma. Jag är lite emot det här med "kolla-på-min-mat-bilder" men allvarligt talat:
Tack Fia och Pelle för den godaste måltiden på flera ÅR! Trots att ni fuskar genom att hitta på egna regler i Yatzi och bjuder på alldeles för mycket vin - så kan vi ju bara älska er! 

Alice tog befälet över påklädningen hemma. Pappa skulle vara fin som "Alfons pappa" igen och detta betyder fluga. Elton ville vara snygg som mamma och det betyder tydligen turban och visning av tuttarna. Ja, för sån é jag?

Mina fina grabbar!

Om en stund ska jag köra in till Veinge och hämta Alice. Jag har lite mardrömmar om vad som gömmer sig i det där gipset efter en veckas "Jag kan toka mig själv mamma!!" och "jag har inte pillat näsan, jag lovar!". Nu ska det bli NYTT gips! Ja, min bacillskräck räckte inte för att övertala ortopeden, jag drog till med att det satt VÄLDIGT löst också. Hm. 

Idag är det bara 105 dagar kvar tills vi åker! Wiiiih! Gode Gud vad jag längtar! Imorgon ska jag åka till badhuset och simma. 1 000 meter borde väl räcka för att få till den där "Beach-2013-kroppen"? Jag ger det en gång. Är jag inte bikinisnygg imorgon kväll ger jag fan upp!

 HÄR kommer jag inte alls må dåligt. ;)

Vill ni också spendera julafton i en jacuzzi på ett hotelltak på Kanarieöarna istället för att tvingas stå ut med tjocka släkten och all stress så klicka in er på Tripx.se och leta resor! Vårt hotell är fullbokat så stalkers och Snusk-Lasse göre sig icke besvär, haha. Men det finns MASSOR med bra resmål till bra priser! Och är man inte så noga med boende så finns ju alltid Snusk-Lasse... ;)

(Historien bakom Snusk-Lasse hittar ni HÄR - En trekant älskling?)

Mot ortopeden!

over and out.

//Meekatt...   

3 kommentarer :

 1. För mig hade ridnign varit värsta mardrömmen, jag är ju livrädd för dessa vackra varelser. Vi hade tänkt bubbla på julafton men inte riktigt så långt iväg, vi tar Lalandia vi =) kram fina du!!

  SvaraRadera
 2. Sister Hazel-Kicki2 september 2013 12:50

  Min dotter var gipsad i våras i 3 veckor och fy fasen vilket snuskigt gips! Vill inte veta hur många figurer som bodde där inne...Handen luktade inte mumma kan jag säga! Och när huden börjar lossna som inte kunnat ta sig nånstans där inne...bläääk säger jag bara! Hon satt och rullade bort huden flera dagar efter vi tog bort gipset ;-) Så bra idé att byta gipset. På min dotter bytte de bara lindan (från blått till, när hon fick välja själv, chockrosa!). Men den var ju mer brungrå än rosa efter bara 2 dagar...

  SvaraRadera
 3. Synd att vuxenkvällen uteblev men ni kan ju trösta er med att det var behövligt med lite smn också :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!