tisdag 3 september 2013

Tighta jeans, Fettojeans & Extreme Makeover

Igår hade jag en rensning av Alice garderob. Det blev väldigt lite kvar. Tydligen växer man en halvmeter på längden på sommaren och går ifrån storlek 116 till 128 på en gång. Jäkligt praktiskt när supermorsan bunkrat med en massa fint i strl 122/128. Det blev tre par byxor kvar - varav två som Alice hatar. En snabb sväng till h&m ledde till en besviken Alice. Jeans med "loose fit" vägrar hon för det är "inte skönt när man inte känner i rumpan att byxorna är på". Deras vanliga jeans är alldeles för hårda i midjan och Alice får panik av allt som sitter åt och knappar som känns. Sen fanns det "Super skinny jeans". Ja, jag inser ju att det finns alla sorters barn och kroppar - men måste det heta "super skinny jeans"!? Och är det egentligen skönt att leka i jeans som sitter åt på det viset?! Alice ville såklart prova eftersom att de hängde ihop med världens finaste tröja. Hon fick inte i benen ens. Och då var det i strl 128. "Mamma, jag är för tjock för dom här!" Waaaah!!!! NEJ!! De är felsydda bara..? Hur smala ben har ungar egentligen? BRA att det finns jeans för alla - men "super skinny" kanske inte ska finnas i en 5-årings vokabulär? Varför fanns det inga "super fat-jeans"?

Jaja, det blev fina tights på Lindex istället. I storlek 122/128. Tänk så olika det kan vara. På Lindex hittade vi även jeans - som inte gjorde ont och som ändå satt "så att man känner dem i rumpan", haha. Återigen blir jag besviken på h&m och deras jäkla syn på flickkläder. Tight, insvängt, lågt i midjan och smått smått smått. Dessutom så låga att hela rumpan syns när de böjer sig ner.

Vi har ett annat klädproblem hemma:


HUR ÄR DET MÖJLIGT?! Vem äter strumpor hemma hos oss?! I Eltons strumplåda finns det 20 strumpor och ALLA är olika?! Det finns inte ett enda par som matchar. Jag blir trött. Är det någon som har en matchande ensam strumpa så skicka dem till mig! ;)

Nu ska jag lära min bloggassistent allt jag kan om Excel. Det lär ta fem minuter. Sen blir det Extreme Home Makeover. Tur att inte Freddy läser bloggen på arbetstid! Vissa beslut fattar man bäst själv. Sån é jag!


over and out.

//Meekatt...

12 kommentarer :

 1. Känner igen syndromet med strumporna, har en grå med kryss på och en svart 55:a. & en himla massa mer.....

  SvaraRadera
 2. Strump-problemet löser du enkelt med att sätta på Elton olika strumpor på fötterna - högsta mode bland ungarna där jag jobbar, de behöver inte ens färgmatcha ;)

  kramkram

  SvaraRadera
 3. H&M kan man inte handla på längre. Storlekarna är helt åt fanders. Inte bara till barnen, utan även till vuxna.
  Vet inte hur dom tycker att en kropp ska se ut. Men iallafall inte som min.
  De där med kläder åt barn, det är ju åt helsike. Barnkläder ska vara till för barn. Dom ska tåla att leka i sandlådan, åka rutschkana eller springa omkring och lek. Dom ska kunna slå en kullerbytta utan att få magknip eller tappa andan för att dom inte kan andas.
  Inget annat.
  Man blir så arg när man ser hur små barn är klädda. Dom är inte vuxna.
  Kan väl säga inte ens jag som vuxen skulle bära vissa kläder :)

  Jag handlar nu mer på Kapppahl till mig själv. Då jag inte har småbarn kvar hemma. Men när dom var små, handla jag där till dom. Tycker att dom har bättre kvalité och snyggare kläder än H&M
  Ha en fortsatt bra dag. Och var rädd om din bloggassistent :)

  ps. Tyvärr så hade jag ingen strumpa som matchade dina. Har ett gäng jag med...ds

  SvaraRadera
 4. Ih guder. Samme problem her. Alt alt for stramme er bukserne hos H&M, og når man endelig finder noget, er talgen for lav - efter min mening! Tøsen er 8 år... og usexet! Hvad tænker de dog!?!

  Strømperne.... jeg har 30 enlige liggende. Ind imellem dukker et match op imellem legoklodserne, under sæder i bilen, i en rejsetaske eller i hjørnet af et dynebetræk, og så er parret for småt og ryger i skraldespanden ;)

  Hygge med Excel - det har jeg aldrig kunnet lære!!!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag fick ett jättebra tips ang strumpproblemet: Lägg strumporna i tvättpåsar (sådana man tvättar BH:ar i). En påse till varje familjemedlem. Då är det sorterat och klart när det är färdigtumlat :) Det blir även svårt för strumporna att "försvinna".

  SvaraRadera
 6. Jag instämmer helt när det gäller H&M. Två av mina tre döttrar får komplex varje gång vi ska köpa byxor där, och känner sig "tjocka" för att de inte kan trycka in sina kroppar i deras jeans eller byxor! Min tredje tjej är supersmal och spinkig och inte ens på henne är deras jeans snygga eller bekväma alls! De verkar vara gjorda för små minimodeller och även om de passar perfekt till många småtjejer kan de absolut byta namnen...de behöver inte alls heta "Super skinny" till en 5-åring. ARGH!!!! Och små toppar med inlägg i, till 5-åringar??!!! Vad fan rent ut sagt!!!!! Jag tycker också att Lindex och KappAhl har bättre utbud och framför allt bättre syn på hur man ska få barn att tycka om sina egna kroppar innan någon annan förstör det. Kram och fortsätt slåss för bra värderingar gumman! ♥

  SvaraRadera
 7. Jag kommenterade ju angående detta på FB igår och såg stormen som blev efter ditt inlägg! Men jag håller med dig! Superskinny! Det låter helt galet. Tuva som är supersmal passar inte ens i de jeansen. Hur ska då en unge som har lite mer hull på kroppen få plats? Jag fattar inte! Och JAG kan definitivt inte handla på HM, finns inte ett plagg som går på min hydda om man inte köper BIB! Puss

  SvaraRadera
 8. Om du känner för att bli av med lite kläder som är försmå så tar jag tacksamt emot :D
  Spelar ingen roll om det är "flickigt" eller "pojkigt" :)

  Tar gärna å möts på en lunch snart igen om du har vägarna förbi Göteborg :)
  Kramar Lisa

  SvaraRadera
 9. Har samma problem med strumporna, en hel kundkorg står där hemma full med uddastrumpor..
  O VILKEN lycka om man nån gång skulle titta ordentligt o faktiskt hitta ett par eller två!
  Kanske kunde ordna nån sorts "strumpträff" o byta med varandra? :)
  Vad gäller kläder handlar jag det mesta på Gekås nu för tiden, dels är det dyrt överallt annars, o så konstiga storlekar.
  Gekås har iofs också lite konstiga storlekar, men de börjar man ju lära sig nu efter ett antal år..
  Ha det!

  SvaraRadera
 10. Har upplevt samma sak på HM - min dotter frågar mig om hon är tjock då inga byxor passar. Vi har löst det genom att handla på KappAhl. Många jeansmodeller att välja mellan och har du hittat en favorit finns samma modell kvar när du behöver nästa storlek.

  SvaraRadera
 11. Men alltså H&M's jeans - all ära till priserna, 99 spänn för ett par vanliga jeans, hurra!

  Fast man får ju bortse från deras skeva kroppssyn. Jag FÖRSTÅR inte vem de syr sina jeans till för enligt dem jag har jag förtjocka KNÄN i proportion till min midja. Måste alltid gå upp en storlek i midjan för att få plats med knäna. Inte låren, inte vaderna utan knäna. Där det finns absolut noll att ta utav.
  Fett skumt vill jag påstå.

  SvaraRadera
 12. Jag vet inte när jag handlade på H&M sist. Blir lika förbannad varje gång jag är där. Det funkar inte. Jag har 3 barn och jag går inte där med någon av dem. Dotter, som är 19. Väger som en mygga och är 173 lång kan ibland inte ens ha stl 40. Jag fattar ingenting. Förr var det inte så på H&M.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!