måndag 19 augusti 2013

Skolan - Bring it on!

Okej. Första skoldagen. Buss till Veinge. (<--Ja, jag hatar det fortfarande.) Nervös tös som har "fjärilar ända ner i fötterna och upp i hjärnan". (Och en ännu mer nervös mamma!) 

Lillebror är ivägskickad till dagis och pappa har bekräftat en bra lämning på telefon. Andas mamma. Monster High-väskan är packad med pennskrin, nyvässade pennor, fina "suddigummi" som inte går att sudda med men luktar ljuvligt, extrakläder och tre plommon. "Sommar-läxlådan" är redo för visning och full med bilder ifrån sommarlovet tack vare lite hets igår kväll, haha. 

  Tappat en tand, Agge har flyttat hit, kusinmys, lekstugeköp, Sjöbo Marknad, Skanör...och en snygg simlärare! BRA sommar!

Jag är nyduschad och har till och med orkat ta på mig mascara dagen till ära. Vi är redo! Jag kör efter bussen hela vägen till Veinge i min supermorsecape (haha), parkerar snabbare än blixten och står redo när bussen kommer fram! För SÅN é jag!  

Skolan - Bring it on!! Heja heja Alice idag!!!

Merida är med för då vågar man vara lite extra modig!

over and out.

//Meekatt...

24 kommentarer :

 1. Lycka till på din stora dag, Alice!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 2. En spännande dag för Alice, och mamma:-) Det kommer att gå superbra, det vet jag.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja det är STORT med första dagen i skolan! Men jag är övertygad om att Alice fixar det med glans! KRAM

  SvaraRadera
 4. Här börjar skolan först imorgon jag har en mycket "pirrig" snart 6 årig tös som med skräckblandad förtjusning längtar tills morgondagen. Lycka till Alice och alla andra 6 åringar som börjar skolan i veckan!

  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, heja alla våra små troll! Mitt är bara FEM! Waaah!

   Hoppas det gick bra för din tös!

   Kram!

   Radera
 5. Lycka till, till Er alla idag! ;)
  Alice kommer nog ha tusen saker att berätta senare idag! :)
  Go Alice!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det var en glad tjej som steg av bussen på eftermiddagen! :)

   Radera
 6. Du är en fantastisk mamma, heja dig! Och modiga Alice också, förstås :)

  SvaraRadera
 7. Det har varit mycket snack om det är okej att fråga barnen om vad de gjort under sommaren. Med hänsyn till de barn vars föräldrar inte har pengar. Jag fick alltid den frågan och för mig var det inga problem att skriva eller berätta. Men en pojke i min klass hade det inte så bra ställt och för honom var det säkert jobbigt. Vad tycker du om detta? Jag är osäker på bad jag själv anser nämligen. För tälta i trädgården eller leka på spännande lekplatser eller vara på stranden kostar inget och något måste alla ha gjort väl? Jag vet inte? Kanske är det vi föräldrar som ställer för höga krav och jämför mer än barnen gör?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det är en helt naturlig del av början på terminen. Att barnen får ett bra och naturligt samtalsämne. Jag tror att det ofta är vi vuxna som lägger för mycket värderingar i det där. Alice läxlåda var full med kottar och fula stenar hon hade hittat i Båstad och i skogen hemma. Hade hon fått välja hade det inte varit något mer i den. Jag stoppade i lite extra foton och då bland annat på hunden vi skaffat, lekstugan som vi målat om, en bild på kusinerna mm.

   Jag tycker det är viktigt att vi lär barnen att uppskatta det enkla i livet. Då blir de ödmjuka och en uppgift som denna blir en jättebra start för de blyga att våga prata.

   Alice höjdpunkter i sommar enligt henne själv: När pappa gjorde bomben i poolen på campingen, den där glassen med TRE kulor OCH chokladsås, besöket av kusinerna och Sommarlov på Barnkanalen.

   Radera
 8. Oj, vad naivt med en "sommarlovslåda". Trodde nog nästan lärare tänkte ett steg längre än så nuförtiden. Får akut ont i magen av att tänka hur det måste vara för en unge som inte har ett skit att stoppa i den där lådan när skolan börjar ...
  Inget ont mot er förstås - härligt att ha fina minnen att ta med sig! Och hoppas Alice blev nöjd med sin första dag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte alls så. Jag tyckte att det var en mysig sommarläxa som passar alla. Man kunde lägga fina stenar i den, rita teckningar, plocka snäckor eller vad som helst. Jag tycker att det är ett smart sätt att nå nya blyga klasskompisar att våga prata inför varandra. Som jag skrev ovan - Alice hade kottar och stenar i sin och hon var jättenöjd med det! Det är nog många gånger vi vuxna som känner oss pressade att prestera och överför det till barnen...

   Men ja, Alice hade en toppendag! :)

   Radera
 9. Tänkte på det mer. Jag är mot det. Tänk om allt de kan lägga i lådan är en kniv, en polisanmälan, journaler från sjukhus, glassplitter och en tom speitflaska. Välkommen till skolan lixom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, en del barn har ett helvete. Är det så att barn inte har annat att lägga i sin sommarlåda än polisanmälningar och spritflaskor är det minsta problemet läxlådan.

   Det är svårt det där. Ska man aldrig få visa upp något? Berätta om sin semester? Ha nya kläder? Ha en fin skolväska? Bjuda hem på kalas..? För att någon har det sämre?

   Radera
  2. Klart att man ska :) men jag får ändå tycka synd om de andra som inte kan. Man kan kanske vänta mågon dag med det för att kolla av först.

   Radera
 10. En sommaruppgift efter sommaren är sällan en situation för jämförelse. Ytterst få, om någon, lärare ber barnen berätta fritt. En uppgift har i huvudsyfte ngt helt annat än att bara berätta vad man gjort eller var man varit. Styrda frågor där barn får berätta om något gott de ätit, en bok de läst/hört, någon de träffat, något de handlat, bästa badplatsen/baddagen... Uppgiften är ju i första hand en hjälp att komma igång med skolarbetet och genom det tala, skriva stödord, formulera meningar, återberätta, intervju, samla ämnesord, skriva dikter, illustrera och öva språket. En proffsig lärare styr undan jämförande moment så som var barnen varit. Helt ointressant om man flugit och farit eller varit hemmavid. Ibland har mina egna barn fått i uppgift attt med sig en sten. De har fått berätta varför de valt den stenen. I de flesta fall av uppgifter och läxor blir utfallet ofta bättre om det blir en gemensam uppgift mellan barn, förälder och skola. Förhoppningsvis en källa till glädje, minnen och språklig utveckling och inte "bara" en naiv sommarlåda. Att börja skolan är pirrigt att ha lite hjälp av en sommaruppgift kan då vara lite bra. Fast det finns säkert de som har andra erfarenheter. Jag hoppas de är få.

  Anette

  SvaraRadera
 11. Spännande med första dagen i skolan! Hoppas det gick riktigt bra och att hon längtar till i morgon :-)

  SvaraRadera
 12. Sv: Haha , säg till när du fått svart från sociala om tjänsten, jag kan bli din personliga sekreterare ..:)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!