tisdag 6 augusti 2013

Meekatt löper, Nostalgi & Vuxentid!

Ja, vi gjorde det. På riktigt! Vi sprang slingan idag och vi överlevde båda två. Heja oss! Vi valde 2,5:an och gav oss iväg med bestämda steg. Efter 20 meter fick Alice håll och ville vända. YES! En PERFEKT träningspartner till otränade mig. Vi kämpade oss igenom alla 2500 meterna och hejade på varann så mycket vi bara orkade! Tjat, hejarop, hot och mutor is da shit! Tävling till nästa röda prick, först till bänken vinner och "den som stannar först är en rutten fis" höll oss i rörelse. Imorgon behöver dock Alice ha en vilodag så jag får ta mig runt slingan själv... Så mycket för min träningskompis, haha. 
 
Survivors!

Idag har vi städat ute på tomten och nu ser det nästan ut som ett välstädat tivoli istället för ett krigsfält. Lekstuga, gungställning, rutschkana, sandlåda, små bord och stolar, repstege, tusentals spadar, spannar, sandformar, håvar och annat vackert pryder den här tomten. Vad hände? Och vad är det med ungar och sand? Hur jävla roligt kan det vara att blanda sand, vatten och gräs till äckliga röror och ställa på tusentals ställen på tomten? Och varför finns det inga blommor på mina blommor?! Var är dom?! I mitten på nån ful jäkla "köttfärspaj" som inte ens hunden vill närma sig? Jag tycker om blommor - på sina stjälkar. Sån é jag. 

Ikväll har jag impat på barnen med mina gamla prylar. Det är lite heligt det där...när man får kika i min "hemliga låda". Idag blev det manicklar. ÅH vad jag älskade manicklar när jag var liten! Så fort jag fick veckopeng cyklade jag till Ryttarservice i Åstorp och köpte godis och manicklar. Bäst var det stora S:en och de där extra fina med glitter i! Tre kronor kostade de...och det var fan SEX citronkolor! Fatta hur mycket jag gillade dem!!

Nu ska vi natta barnen för andra gången idag. Elton somnade gott vid åtta men vaknade såklart igen och drog igång hela huset. Jag smiter ut med Agge och slipper därmed höra "Affon Åbeg" igen. 

Imorgon kommer farbor Jimmie och Mikaela hit och tar över kaoset så att jag och Freddy kan åka till Köpenhamn. Hotell, lyxig middag och champagne står på schemat. I can do that! ;) Vem vet - det kanske blir waka waka med! Bäst att raka benen!

over and out.

//Meekatt...


17 kommentarer :

 1. Ååååååh!! Manicklar!!!!! <3

  SvaraRadera
 2. Det där med röror överallt på hela tomten..ibland inomhus det känner vi igen :( här är jödra städ hela dagarna efter ungarna..kram till dig och hoppas ni får en mysig tripp!!

  SvaraRadera
 3. Åh, manicklar! Åh va roligt jag tyckte det va :) Undrar om jag har några kvar nånstans?!
  Heja dig o Alice som tog er runt slingan!
  Kramar från Sofia aka Dalafia

  SvaraRadera
 4. Jaaaa!! Manicklar hette dem!!! Älskade dem! Kommer från Göteborg fast bor i Småland nu o här har dem ingen aning om vad jag pratar om när jag sa att vi lekte me såna!!! Trodde nästan jag började bli galen o funderade på om dem bara fanns i mitt huvud...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa o kalla dem pysslingar istället. Tror vi i småland kallade dem så.. ;)

   Radera
  2. Vi, jag från Småland och kompisen från Göteborg, kallade dem S... Ess? Äss? Aldrig funderat på hur vi tänkte oss stavningen...men herrejäklar så kul de var.

   Radera
 5. Vad kul att fler kommer ihåg dessa. Jag har förklarat och förklarat för många om dem. Men ingen vet vad det är! Nu är det bevisat. De finns!!! Manicklar!

  SvaraRadera
 6. Näj det heter ju spelisar! I alla fall i Varberg :) har allt kvar en påse i nån låda i källaren!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Manicklar ja..dom hade vi på skolgården, har sparat en del stora S röda, blå gröna och gula...ja som jag inte har en förmåga att spara på det mesta..samlare...kroniskt=)
  Jajemen ni lyckades och ingen hjärtstartare..andra andning..eller fusk med taxi..imponerande!
  Lycka till med det egna varvet imorgon.....

  SvaraRadera
 9. Haha vad duktiga ni är :) Jag var väl som Alice när jag och maken blev ihop och fick för sig att "Träna ihop" kanske kunde vara kul... HAHA till det. Jag hängde med ett par lyktstolpar sedan sprang han vidare och jag satte mig på en brygga och kollade Klarälven när den rann förbi ;)

  Blommorna här försvinner också... Kom på sonen på bar gärning när han plockade en massa små rosa som han tryckte genom nätet på balkongen... Hittat spår av salladen ett par gånger också...

  SvaraRadera
 10. Starkt jobbat! I dag börjar mitt nya liv, med simning! Wish me luck!

  SvaraRadera
 11. Vi kallade dom för S-märken å så tävlade vi med dom :-)

  SvaraRadera
 12. Malin med tjejerna8 augusti 2013 14:06

  Jag är smålänning och känner såklart inte till det där med manicklar men min man har sparat tre bigpack fulla med gamla kinderäggleksaker som våra ungar älskar när dom får pyssla med :-)

  Malin

  SvaraRadera
 13. På tal om naket och pungar :P
  http://www.aftonbladet.se/incoming/article17260273.ab

  /Sanna

  SvaraRadera
 14. Ja jag såg på instagram att ni varit ute på äventyr. Det blir spännande att se vad det berättas här.
  Rajtan tajtan?
  ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 15. Här säger vi kastisar!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!