fredag 9 augusti 2013

Crusing, Smygrökande & Lucky Luke?!

Vi avslutar semestern med ännu en sväng till Jim och Muzna (och alla 64 ungarna) i Kiaby utanför Kristianstad. Jim byter bromsar på mitt fula beiga Kinderägg, Freddy lagar en gammal iPhone, jag och Muzna dricker vin och barnen slåss på studsmattan. Precis som det ska vara med andra ord...

Jim fattades cigaretter så jag och Muzna gav oss ut på en roadtrip tidigare ikväll. Oh. My. God!? Alltså - jag är van vid gamla bilar...med den där gamla Mercedesen vi gav oss iväg i?! Jag vet inte riktigt om det är jag. Det gick jättebra hela vägen till EKO... (förutom att Muzna höll på att dö av skräck när jag skulle fota och instagramma samtidigt som jag körde, haha). Till mitt försvar - vi är i Kiaby. Det finns INGEN här. Och hur svårt kan det vara att hålla ratten till den som kör?! ;) 


Väl framme på parkeringen ägnade jag tio minuter åt att försöka lista ut vilket som var handbromsen. Det var en PEDAL insåg jag till slut?! Hallå!? På golvet! Och gaspedalen...är bara en pinne...utan pedal...vilket är lite komplicerat när man som jag alltid kör barfota. Pinnen glider mellan tårna!! Livsfarligt!! Sen kunde man inte luta sig tillbaka heller riktigt för sätet var trasigt och kliade. Jag satt som mamma gjorde när hon körde bil - med näsan strax ovanför ratten, haha. 

Vi handlade det vi skulle och blev nästan utkastade av personalen på EKO. Tydigen vill personalen gå hem i tid en fredagskväll. Jag förstår inte alls. Vi skulle ju köpa billigt lösgodis! 3,95 kr/hg! Nästan så att man blir sexuellt upphetsad! På parkeringen uppstod nästa problem - hur fan LOSSAR man handbromsen!? Jag vet nu att det är en liten spak bredvid ratten (som jag trodde var en tändare). Bra Malin. I can do it!

När vi hade klarat av bromsandet och lossandet bestämde vi oss för att smygröka i bilen. För att vi är 15 år gamla och jättecoola...typ, haha. Lite Thelma & Louise-känsla liksom. Efter att ha haft tändaren intryckt i fem minuter och fått lite skumma blickar och tutningar ifrån medtrafikanter insåg vi att "tändaren" inte var en tändare. Det var varningsblinkern. Jävla skit! 

Vi släckte varningsblinkern, stoppade ner ciggen i asken igen och jag log lite coolt mot Muzna och sa "Vi är precis som Thelma & Louise! Vi sticker till Saaan Francisco och börjar ett nyyyyytt liv!" Misslyckat. Det var ju för fan Lucky Luke som sa så?! 

Imorgon ska jag och Mercedesen till Biltema inne i Kristianstad och köpa mer delar till Saaben. Wish me luck!

over and out.

//Meekatt...


8 kommentarer :

 1. Kan ju ta en tur ner till mig i Åhus när du är i krokarna :) ♥
  Och akta dig för pinnen, den kan fastna... mellan... tårna... ;) Puss

  SvaraRadera
 2. ÅÅH!! Är du i Kiaby?! JAG bor ju här!! Hoppas hoppas jag får se en glimt av dig! :D

  Anna

  SvaraRadera
 3. Då är du ju typ alldeles i närheten av mitt hus mitt i ingenstans. Om ni tittar inom Maxi i morgon måste du vinka på mig. Jag står i spelbutiken!

  SvaraRadera
 4. Skitmycket godis att välja på åxå :)))

  SvaraRadera
 5. Du e ju bara underbar:-) På Eko i Kristianstad har jag o dottern också vart för 100 år sedan när hon var där o tävlade med sin häst. Då köpte vi nog mest hästsaker förstås.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Å jag bodde mitt emellan kiaby och österslöv innan, nu utanför bromölla.. kollar din bloggen det första jag gör på morgonen :-) you make my day haha...

  SvaraRadera
 7. Men då är du ju i närheten där jag bor! Nästan så man ska ställa sig utanför Biltema imorgon och "stalka" dig lite, kan ju alltid få en bild på dig;)

  SvaraRadera
 8. Aaah sånt skönt flyt i texten.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!