tisdag 25 juni 2013

Kusinmys, Våld & Flädersaft!

2:a dagen på sommarlovet och en stolt tös åkte till simskolan idag tillsammans med kusinen Matilda som är på besök. Alice har tre kusiner i Gävle och nu är de och min syster här i strandhuset hela veckan. Igår blev det poolbad och kladdkaka och detta avslutades med fnitter till klockan 12 inatt. Mys!

Idag hoppas vi på sol och en dag på stranden. Min tanke är att "projekt renovera lekstuga" ska påbörjas så smått med så jag sitter och skissar lite på det. Jag ville gå loss med motorsågen igår men Freddy stoppade mig. Det är tydligen inte så man gör..? Vafan. Altanen ska bort och det sker väl ändå bäst med våld?! Sån é ju jag!


Jag har fått frågor gällande min flädersaft och jag misstänker att det är ett vanligt "standardrecept" jag har. Dock står det i mammas fina receptbok...skrivet med mammas fina handstil...så för MIG är det speciellt i alla fall:

Till en sats:
40-50 fläderblommor (skölj och torka på en handduk)
2 kg socker
3 citroner (tvättas noga och skivas)
50 gram citronsyra
2 liter vatten

Koka först upp vattnet. Lägg blommorna i en 10-litershink, häll över vattnet och ner med övriga ingredienser. Blanda om och stäng med gladpack. (<--en IDIOT kom på det ordet!). Låt stå i tre dygn men rör om lite varje dag. Sila sedan och häll i petflaskor eller i 3-liters glasspaket och in i frysen. 

(Ta sedan en glassskopa saft ur frysen och lägg i ett glas. Häll på Gin tills du skäms och pimpa med en skiva lime - Hallefuckinglujah!)

Nu ska vi till stranden och se om turisterna anlänt!

over and out.

//Meekatt...

4 kommentarer :

 1. Namnen i söder :)25 juni 2013 11:04

  Skål fina du!

  Kramisar i massor.. <3

  SvaraRadera
 2. Alltså sån saft måste man ju göra!
  Enklare drink får man ju leta efter. Ja när saften då väl är klar...
  Eller kanske ska göra det så enkelt att man kolla med mamma om hon har mer kvar sedan förra året ;)

  SvaraRadera
 3. Galet god saft.
  Måste bara flika in med ett tips! Vi fryser vår saft (fläder, rabarber, hallon, jordgubb...) i engångs-plastglas. På så vis får man saften i portioner och så får man iskall saft! Mmmm.... ;D

  SvaraRadera
 4. Galet god saft.
  Måste bara flika in med ett tips! Vi fryser vår saft (fläder, rabarber, hallon, jordgubb...) i engångs-plastglas. På så vis får man saften i portioner och så får man iskall saft! Mmmm.... ;D

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!