tisdag 11 juni 2013

En tjugolapp, Försvunna skor & En utskälld Freddy!

Idag var det äntligen den stora dagen. Dagen som Alice pratat om i flera veckor. UTFLYKT! Alice och de andra "stora barnen" som ska börja förskoleklassen i höst ska åka buss till Ängelholms Hembygdspark och det viktigaste utav allt: MAN SKULLE HA MED SIG EN TJUGOLAPP! Hur fräckt är inte det?! När man är fem år gammal är det väldigt stort, haha. Och innehållet i ryggsäcken övervägdes noga och länge. Två turer till Maxi blev det och resultatet blev en Risifrutti, två hönekakor med pepparsalami, en drickyoggi, en festis, en banan, en sharonfrukt och en påse med kalla köttbullar. Hon hade en idé om att ta med sig chokladbollar till alla barnen men när hon sa att de var 15 stycken PLUS en annan förskola med 90 barn så kände jag att det blev lite mycket...

Freddy åkte till Norge tidigt i morse och jag skulle försöka få liv i barnen, packa matsäck, smörja in barn med solkräm och klä på dem. Det började sådär... Alice öppnade ögonen när jag kom in i rummet och sa "UTFLYKT MAMMA!! Det är idag va?!" Elton var inte lika laddad...

15 minuter innan avfärd...

Efter packning och fix med Alice fick jag till slut upp en trött lillebror. "Soowa itället!!" ville han göra...såklart. Vem fan vill inte sova istället? När vi skulle gå ut genom ytterdörren kom nästa problem. Skorna. Var är Eltons skor?! Hallå!? Hur kan de försvinna? Jag letade som en galning i hela huset och Alice sprang runt i trädgården och letade. Slutligen gjorde jag det enda rätta: Jag ringde och skällde ut Freddy i Norge. För sån é jag.

Eltons sandaler fanns på dagis så han fick åka dit utan skor idag. Supermorsan, haha. 

over and out.

//Meekatt...

11 kommentarer :

 1. Haha känner igen detta :) 4 barn som skall väckas, smörjas, packas osv. Är alltid själv på morgonen då min man åker tiiiidigt! Han får många arga samtal på morgonen om borttappade skor, jackor, kepsar osv. Helt värdelöst när han hämtar barnen, tar ju aldrig hem det han ska ;)

  SvaraRadera
 2. Malin med tjejerna11 juni 2013 13:12

  Så söt han är lilla Elton! Mina ungar är morgonpigga...det passar inte alltid så bra det heller, typ helger :-/ Fast jag får väl vara glad att de är kvällströtta istället :-D

  Malin

  SvaraRadera
 3. Ha ha det är ju klart att det är skönt att sova.
  Det är ju aldrig sâ skönt att sova som när det är dags att gâ upp ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 4. Haha så gör jag var morgon, ringer sambon i sista minuten efter evighetsletande. Idag var det haklapparna som var försvunna. Så han fick ett samtal vid nio (tror han börjar se ett mönster för han svarade med en ton som sa vad-är-det-nu-du-ska-anklaga-mig-för-att-ha-slarvat-bort. Haklapparna, vart är haklapparna!!??!! Hittar bara en bli, vi har ju en blå och en röd till men vaaaar?

  Jag hade visst glömt dem hos kompisarna igår och de hade redan packat med sig dem åt mig. Ja där ser man. Stackars sambon...eller nått ;)

  SvaraRadera
 5. Underbart! Gud så skönt han sover :-)

  SvaraRadera
 6. Haha, försvunna skor.
  Jag har en LillSmurf som är tokig i att prova skor. Helt fixerad. 21 månader gammal. (Var t ska det sluta?)
  Tyvärr innebär detta att det oftast bara finns en sko framme, på något sätt lyckas ungen försnilla dojjorna. Så tar hon en ny sko och provar och vips så är ännu ett par singlar. Gah!
  blogg.nsk.se/tantskarp

  SvaraRadera
 7. Så man känner igen sig... Smörja, klä på, mata, väcka... Ja vem vill inte bara SOVA!

  SvaraRadera
 8. HaHa fan va du är underbar !:)

  SvaraRadera
 9. Känner igen det där när man ringer och skäller på mannen haha!!

  SvaraRadera
 10. Åh vad jag gillar din blogg. Jag önskar att jag hann läsa den oftare. Prioritera Smilla! Prioritera! :)

  SvaraRadera
 11. Som sagt, nu tar ju min äldsta studenten. Men som jag önskar att jag hade haft dig i min bloggnärvaro när han och hans syster var små.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!