måndag 17 juni 2013

Elton Gästbloggar - 10 BRA saker med 2-åringar!

Eftersom att mamma har gjort listor med "10 bra saker" på alla åldrar utom 2-åringen så tänkte jag hjälpa henne med den. Det är ju faktiskt lite orättvist att inte jag får en lista! Är det kanske så att hon inte kommer på tio bra saker?! Skit samma! JAG KAN SJÄLV! Jag kan allting själv faktiskt. Så här kommer en lista:

10 BRA saker med 2-åringar: 

1. Jag kan allting själv. NU kan mamma sluta gnälla och ta semester för jag behöver inte hjälp med någonting alls längre. Jag kan klä på mig själv, byta mina egna blöjor, klättra på höga stolar och hämta glas och laga min egen mat. Ingen annan fattar det - men JAG KAN FÄVL!!! Allting! Fatta så jävla bra?! Jag borde flytta hemifrån så jag slipper höra frasen "Ska mamma hjälpa dig?" hela tiden.

2. Nu när jag är 2 år gammal är jag inte sur eller arg så långa stunder längre. Det går över jättejättefort. Det samma gäller när jag är glad. Ingen blir uttråkad i min närhet för jag ändrar humör vart femte andetag och går ifrån gapskratt till fulgråt på 10 sekunder. Ganska underhållande eftersom att hela min familj hänger med i mina humörsvängar. Är jag arg så är alla arga. Är jag glad så är alla glada. Man kan säga att jag är chefen över humöret här hemma. Ja, över och allt annat med förstås. 

3. Jag har börjat hålla ordning på mina saker. Förut skällde mamma för att jag kastade saker omkring mig men nu vet jag exakt var mina grejor är - nämligen i handen på alla andra! MIN!!! Alla andra har mina saker hela tiden och hur mycket jag än vrålar "MIIIIIN" så fattar de inte. Allt är mitt - allting! KAN ALLA BARA SLUTA TA MINA SAKER?!" Allt är MITT! De som inte fattar det får stryk. Sån é jag!

 
(Om någon undrar om brandlarmet gick på IKEA i Helsingborg igår så är svaret nej. Det var bara jag som var där.) 
 
4. Jag SITTER numera ner vid köksbordet. Ja, som 1-åring stod jag ju gärna upp och kastade mat omkring mig och kladdade en massa. Nu sitter jag istället ner och äter...i 20 sekunder. Sen hoppar jag ner själv och säger "Takkomaaategooo!" (<--Tack för maten den var god) på vägen ner. Jag blir mätt skitsnabbt och resten av måltiden spenderar mamma och pappa med att tjata och skälla på mig. Man skulle kunna tro att mitt nya smeknamn är "Kom-och-sätt-dig" för det hör 10 000 gånger varje dag. Jag vill inte sitta! Jag måste ju leka...och fixa en massa! Blir jag hungrig senare fixar jag något själv. Jag kan till och med öppna barnspärren i godisskåpet så man behöver ju inte gå hungrig direkt.


"Åh gott!! Takkomaaategooo!"
5. Nu när jag är två år så behöver inte mamma tjata på mig för att jag ska komma upp ur badet. Jag hoppar nämligen inte ner i badet. Jag har slutat med det där. Tvätta sig, duscha, borsta tänderna och sånt trams...det är för 1-åringar. Vi 2-åringar kan allting själv och i detta ingår självrengöring. Bajsblöjor behöver inte heller bytas. Våga vägra renlighet!! Upp till kamp alla 2-åringar!! Jag behöver inte duscha och eftersom att mamma inte förstår att "ett nej är ett nej" så måste jag skrika och sparka på henne. Dumma mamma!

6. Vi 2-åringar är SKITBRA på att hoppa! Jag klättrar upp på allt jag ser, räknar "EEEETT, TÅÅÅÅ, ÅTTINIIIIO!!" och sen bara kastar jag mig rakt ut. Wiiiih! Oftast hinner mamma fånga mig men ibland är hon för slö. Sopa! Hon hör ju när jag räknar!? Idag klättrade jag upp för kanten på soffan och kastade mig rakt ut. Ingen fångade mig. Lite "Lasse-Stefanz-Lasse-gör-ett-Stagedive-och-alla-flyttar-sig-känsla". Pinsamt. 

7. Som 2-åring öppnar sig en helt ny värld. Jag har mycket lättare att springa ifrån mamma och jag är ganska bra på att gömma mig. När jag hör mamma säga "Vem har bajsat?" svarar jag "IKKE JAAAA!!" och springer allt vad jag kan. Mamma får sedan jaga mig i flera minuter och samtidigt som hon får lite motion så får jag mig ett gott skratt. Lite svårt att gömma sig dock när man luktar skit...

8. Vi 2-åringar är kärleksfulla. Jag tycker det är ganska mysigt att kramas och pussas nu. Mamma är dock inte lika förtjust i mina slemmiga pussar och mina skallningar som de innefattar. Jag kan väl inte hjälpa att min skalle är stenhård och att mammas näsben är känsligt för slag? Jag vill kramas hårt och jättefort!! Love hurts mamma!

9. Som med allting annat så är jag som 2-åring expert även i bakning. Jag hade ingen aning om att jag var så grym i köket men JAG KAN FÄVL! Igår bakade jag en liten kladdkaka...ensam i skafferiet. När mamma upptäckte detta blev hon inte ett dugg glad. Otacksamma bajsmamma! Jag tog ju i med hela kroppen för att det skulle bli bra!?


10. Vi 2-åringar kan allting, gör allting och ger oss inte förrän vi fått allting vi vill ha. Eftersom att jag är så grym på att prata nu så borde det inte vara så svårt för min omgivning att tillfredsställa mina behov...men det har helt plötsligt gått och blivit jättetröga!? Istället för att skrika och slåss så kan jag nu BERÄTTA exakt vad jag menar - men vad händer då? Jo, då står hela familjen som fån och ser ut som om de tittar på japansk TV. Hallå?! Är ni tröga?! Fattar ni inte svenska längre?

Nu måste jag åka till dagis! Skulle kört själv men pappa är så jävla envis och ska jämt vara snabbast ut till bilen. 

over and out.

//Elton...

23 kommentarer :

 1. Helt underbart! En del punkter hade jag kunnat skriva själv om min nyblivna 2-åring.

  SvaraRadera
 2. hahahahhah Tack Elton för dina ord..
  Tur du kunde förklara för oss andra :-))

  SvaraRadera
 3. Evelin Rydqvist17 juni 2013 08:40

  Haha va bra Elton!! Stämmer exakt på min "kan-själv-sessa"! Tack för morgonens första härliga skratt!

  SvaraRadera
 4. Hahahagahaha Lovely. Du beskrev min 2 åring ;)

  SvaraRadera
 5. Hahahaha, underbart! Heja Elton! Fast jag kan inte låta bli att tycka det är skönt att mina barn är vuxna nu!!! ;-)

  SvaraRadera
 6. haha! ^^ hjääälp va fort man glömmer... bara 3 år sedan neo va precis lika dan, men jag har redan lyckats förtränga det!? i wonder why! ;P

  lycka till med allt elliot! <3

  SvaraRadera
 7. Haha... Fast flera punkter passar fortfarande in på mina 4åringar, ja och 1åringen också ;-) härligt med barn... // sargit

  SvaraRadera
 8. Haha kände sååå igen mig, har en 20-månaders hemma! ;)

  SvaraRadera
 9. Underbart!! Jag skrattade gott och länge. :)

  SvaraRadera
 10. Jag satt inne på kontoret och hörde kollegan skratta hysteriskt i andra rummet. Mailade (för att jag är lat, haha) och frågade vad som stod på. Till svar fick jag: www.meekatt.com

  Tack för dagens asgarv. Har en 2-årig parvel hemma och känner igen varenda punkt. Klockren beskrivning.

  Ha en bra dag! /Mats

  SvaraRadera
 11. HAHAHAHAHA! Heja Elton!

  SvaraRadera
 12. HAHAHAHAHAHA Denna lista älskade jag! Måste skriva egna listor med barnen...

  Tack Meekatt, du är bäst :D

  SvaraRadera
 13. Namnen i söder :/17 juni 2013 11:11

  Borde nog bli lite orolig när vissa delar passsar in på min 20-åring!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, och på mina äldre huliganer med :P

   Radera
 14. Hahaha, underbart med några minuters asgarv mitt i trotseländet. Min 2-åring hade inte kunnat berättat det bättre själv 😄!

  SvaraRadera
 15. TACk för ett underbart inlägg! Hälsn. två gånger två!

  SvaraRadera
 16. Hahaha! Hejja Elton! Jag längtar redan tills jag är 2!

  SvaraRadera
 17. Åh, sköna lilla Trubbelton!! Jag håller på med inlägget om ettåringar just nu. Det händer lite mer då än när de är "under ettåringar". Fast man har allt en del att berätta där också. (om någon annan vill kolla om livet med en "under ett" åring så har ni det här: http://bondmoran.nu/?p=7592 )

  Saknar dig din goding! Trots att du är en Trubbelton <3 (och hälsa mamma att jag saknar henne också!)

  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
 18. Jag älskar din blogg!!!!!!

  SvaraRadera
 19. Ha, ha! Detta var bland det bästa jag läst. Som förskollärare på en yngreavdelning (och som mamma), känner jag igen det mesta. Är omgiven av dessa fantastiska och jobbiga små varelser typ 35 tim/vecka. Underbart!! Mvh Jenny

  SvaraRadera
 20. Elton... är världsbäst på allt! Tänk 2 år och redan bevandrad i det mesta...
  Kan bero på att han har en så fantastisk mamma som har tålamod som sträcker sig
  långt över alla andras. Att hon sedan skriver så härligt och roligt - rakt på pricken,
  gör ju inte saken sämre.
  Ni är en underbar familj!
  Kram från :-)ngrid W

  SvaraRadera
 21. Hahaha, skrattar så jag gråter! Sambon lika så :)
  EXAKT som vår två-åring :)

  SvaraRadera
 22. Det är SÅ rätt! Det är SÅ det är!
  Sitter och läser och nickar, sneglar lite ner på tvååringen och JA DET ÄR SANT. Det är såhär dom är.. Dom där på T V Å år!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!