måndag 6 maj 2013

VAM, Bloggkärlek & Tysta Leken?

Äntligen fick jag en "Eltonfri" stund och chans att uppdatera bloggen. Det är inte det lättaste att smyga med datorn när en febrig (<--ja, IGEN!) Elton sitter i knät hela tiden och vrålar "MAMMA MUUU Å KÅÅKAAAAN!!" Jag hatar Mamma Mu och Kråkan och jag hatar att alltid ha sjuka barn. "Det går runt" säger de på dagis. No shit. Om ALLA föräldrar håller hemma sina barn i en hel vecka så kanske vi slipper vabba två dagar i veckan resten av året?! Kan vi inte göra gemensam sak så att vi får ett slut på skiten? Jag blir så less...

MEN - helgen var alldeles alldeles underbar. Har ju massor att berätta! Det var inte VAB utan VAM som gällde - "Vård av Mamma" och en välbehövlig sådan. Min och Fnulans man var trötta på vårt gnäll och tyckte att vi behövde "Fnulan & Meekatt-tid" och detta fick vi gott om på The Lodge i lilla Veberöd. Gode Gud så fint! Ett nytt Smultronställe! Jag blir fortfarande alldeles avslappnad när jag tänker på det, haha. Jag behövde verkligen en paus...och med strålande sol och världens bästa Fnulan som sällskap i helgen kunde det inte bli bättre. 

Strålande sol & en strålande Fnula på vackra The Lodge. Det är verkligen som en egen värld där uppe på Romeleåsens topp. (Och ja, backen upp var en utmaning för två trötta bloggare, haha).
Ja, man fick inte direkt hemlängtan. Badkaret är ifrån sviten som vi smög oss in i och smygfotade. DÄR ska jag bo nästa gång! Hoppas de har gott om varmvatten för jag tänker bosätta mig i badkaret!
Ja, vi var inte direkt hungriga på kvällen. Frukostbuffé, räkmacka till lunch, Afternoon Tea (<--oh my god så mycket gott!!) och en 4-rätters middag på kvällen. Det blir liksom inte bättre. Alice hade svimmat om hon sett Afternoon Tea-buffén. Vi gick "all in" och åt av allt...för såna é vi, haha. Ljuvligt!

Eller jo - det blir bättre. SPA! Underbara jacuzzis utomhus med utsikt över vackra Skåne! Fnulan lyxade till det med en behandling - jag lyxade till det med egentid på verandan, en kopp te och sol på mina blekfeta ben. 

Le fint mot kameran...och slappna av. Att bada med Fnulan var en upplevelse. Hon kunde inte vara tyst i mer än 10 sekunder. Jag försökte till och med med Tysta Leken men det gick inte att få henne tyst. Hon gjorde att par tappra försök med att dränka sig själv men det gick sådär. VIG är hon i alla fall, haha. På bilden nere till vänster ser ni även mina nya vita stora silikonbröst..? Vafan? Vad hände där? Ja, tur man har flytkuddarna med sig när man har en Fnula i badet...

Förutom att Fnulan kastade efterrätten omkring sig, nästan drunknade i badet, glömde sin plånbok hemma, envisades med att prata HELA tiden, tvingade mig att ställa upp på bild var femte minut och blev sur för att jag somnade utan att säga "Godnatt Malin!" så måste jag bara säga att JAG ÄLSKAR DIG MALIN! Du är alldeles alldeles underbar! Tack för en underbar helg! Tack Fredrik och Freddy som unnade oss detta och TACK till The Lodge som imponerade stort på mig med sin fantastiska service och kärleksfulla behandling av sina gäster! Jag kommer garanterat tillbaka - men då ska jag ta med mig maken och bo i sviten! Han är van vid att jag somnar utan att säga godnatt, haha.

over and out.

//Meekatt...

13 kommentarer :

 1. HANN ni verkligen få i er alla godsaker??

  SvaraRadera
 2. Låter alldeles underbart! Med helgen alltså och inte med sjuka Elton! Hoppas han snart är frisk!

  SvaraRadera
 3. Tramsiga jag. Jag var där med min mamma och tänkte gå fram till dig flera gånger men vågade inte. Ångrade mig ju sen såklart men ville inte störa er. Är i alla fall jätteglad att jag hittat din blogg och du lyfter mig så ofta när jag är nere!

  Visst var maten underbar? Vi hade också problem med havrebollarna, hahaha.

  Kram fega Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Anna då!!! Hade bara varit roligt!

   Radera
 4. Åh vilket ställe! Ser jättefint ut! Kanske något att ta med maken på när vi har bröllopsdag.

  SvaraRadera
 5. Åååååååååå gulle gulla finaste vännen!!! Du är underbar och bäst, älska med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fnulan, jag blir också sur utan ett riktigt godnatt! Men jag tror det kommer, vi har ju bara varit ihop i 13år. ;)

   Radera
  2. Ja hon får fan skärpa sig! Men jag straffade henne genom att vägra sex!

   Radera
  3. Haha, Good Girl!

   Radera
 6. ÅÅåååååååååå!!!!!!

  Hälsningar
  Yohanna som inte fattar vad det svarta är för något. Ser ut som små påsar, eller sånna där masken man har över ögonen när man ska sova....eller hundbajspåsar...hmmm. Vad ÄR det?

  SvaraRadera
 7. Ser helt underbart ut!! Har redan börjat visa bilder från stället till min sambo!!! Man måste börja hinta i tid ;-)

  Härligt att få ladda batterierna emellanåt men vuxentid!! Gör att man orkar vardagen igen!!
  kram

  SvaraRadera
 8. Den sjuke Barnskötaren7 maj 2013 22:28

  Angående det här med att hålla sina barn hemma.. Jag har jobbat på förskola i snart åtta år till och från (jag är 23) och ett utav mina största problem jag haft hos alla mina arbetsgivare har varit det här med att jag är sjuk. Ofta. Som i minst 2-3 gånger i månaden så du kan ju förstå hur populär jag blivit.. Jag gör allt för att hålla mig frisk, äter extra vitaminer och tränar regelbundet men likt förbannat åker jag på det mesta som barnen har eftersom mitt immunförsvar aldrig hinner byggas upp.
  När jag kommer tillbaka från en sjukdom är det ofta att jag möts av genomförkylda barn vars föräldrar dessutom kan komma med kommentaren på morgonen "ja hen har inte sovit så bra pga av hostan men ring bara om det blir värre" skulle man någon gång ifrågasätta varför barnet inte får vara hemma då istället får man ofta svaret att det inte ser bra ut hos chefen" Well, här är jag, den som ska ta hand om dina barn för att du ska kunna gå och jobba och jag riskerar också att få sparken för att dom kommer till förskolan förkylda, sjuka, kanske till och med på feber nedsättande..
  Om alla föräldrar tänkte som du, hade förskolan varit den plats den är menad för, en plats för barn att leka, springa, aktivera sig och utvecklas något som dom inte orkar på samma sätt när dom är sjuka. All makt åt Meekatt!!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!