söndag 12 maj 2013

Startkablar, Prinsar & Burka?

Efter lite könsord och meck med startkablar kom Freddy iväg för en stund sedan. Note to self: Låt inte Elton sitta i mitt fula beiga Kinderägg och tända/släcka lamporna i flera timmar fler gånger. Snart åker Freddy till Norge och kommer hem först på torsdag natt. Jag förbereder mig mentalt för en vecka med lämningar och hämtningar på dagis, Vårkonsert på dagis, kvällsmöte med information inför Alice start i förskoleklassen, jobb. bokföringskurs, 50 sidor som ska skrivas på min bok, möte med nya samarbetspartners och förhoppningsvis en och annan fikadate. Gode Geishagud - den här veckan bryter jag ihop om barnen inte håller sig friska! PÅ RIKTIGT!

Elton är i alla fall pigg och glad igen så antibiotikan fungerar. Idag har han hjälpt Freddy att bygga staket och jag har ägnat dagen åt att flytta hela huset ner till Strandhuset. Ska man vara där i en hel vecka behöver man ju ha ALLT med sig! ;) Gladast över flytten blev katten som känner sig mer hemma här än i andra huset. Vår FF-tid (Freddy-fria tid) avslutar vi på torsdag med en me&i-träff och Alice har bestämt att vi ska ha HELA BORDET fullt med fika och tårta och dessutom ska vi kanske ha en liten dansuppvisning. Det sista är jag inte riktigt säker på än... Alice har bestämt att hon och jag ska klä ut oss till prins och prinsessa och dansa till en Eric Saade-låt inför allihop. Jippie. SJÄLVKLART skulle jag vara prinsen. Vafan!? Prins Daniel? Varför får aldrig JAG vara prinsessan?! Och var ska jag hitta så stora glasögon?! 


Igår fick jag lämnat in min första momsdeklaration. Jag har haft ont i magen över den i en månad, vägrat titta på papperna och mentalt förberett mig för mitt livs svåraste uppgift... Tills jag upptäckte knappen "momsdeklaration" i mitt bokföringsprogram, haha. Klicka och skicka in. Jag är en idiot. Jag måste verkligen sluta att jaga upp mig för det där. Det måste vara det faktum att jag SKOLKADE mig igenom allt som var tråkigt i skolan med motiveringen "Det där kommer jag ALDRIG ha användning av i alla fall!". Nu - just nu - har jag användning av ALLT det där. Suck. Men men - I can do it! Jag behöver bara hetsa upp mig lite först. För sån é jag. 


 Bokföring - I can do it!

Imorgon är det alltså vårkonsert på dagis och direkt efter det är det möte inför Alice skolstart till hösten. Min lilla Alice. Skolan? Jag har faktiskt lite ont i magen över att behöva sätta min 5-åring på en buss helt utan någon vuxen som ansvarar för henne och kompisarna och skicka henne till Veinge (<--jordens ände!) varje dag under en hel termin. Mellbystrandsskolan är under ombyggnad och kommer säkert bli jättefin när den är klar - men det hjälper inte nu. Jag förstår inte det där...att man bara förväntas släppa ansvaret över en 5-åring...till ingen? Hon får inte ens gå runt kvarteret ensam nu! För busschauffören ska förhoppningsvis koncentrera sig på att köra buss? Är det fler som skickar iväg så små med buss utan någon ansvarig? Jag fick lite skäll häromdagen när jag gnällde över det här. "Hade ni bott längre norrut i landet hade det inte varit konstigt allt, det är bara du som överreagerar!" Men vafan - jag väljer ju att bo här och uppfostra mina barn här för att här har vi nära till allt. Att folk i Norrland har 5 timmar till närmast chokladbit är ju ingen tröst när jag är Geishasugen!? Jag väljer att bo nära Ica Maxi istället. Så nej, det där hjälper inte mig alls. Jag vet att det bråkas och fightas på den där bussen och det känns inte alls bra... Misstänker att jag får bli den jobbiga morsan imorgon på mötet...igen. De får helt enkelt anställa mig som bussvakt under en termin. Jag får klä ut mig så att Alice slipper skämmas. Har jag burka så vet ingen att det är jag!

NU ska jag krypa ner Hello Shitty-helvetet. Tre Hello Kitty täcken, lika många kuddar, minst ett tiotal nallar och två små svettiga barn i mitten. Har jag tur får jag 20 cm av den 160 cm breda sängen och vaknar med ansiktet pressat mot sängbordet. Det är fantastiskt att vara småbarnsförälder. Verkligen.

//Meekatt...

18 kommentarer :

 1. Var glad för att du får vara prinsen. För ett antal år sedan fick jag äran att vara Blubber eller vad fasiken den feta fisken heter i Lilla sjöjungfrun...

  Lycka till under din FF-vecka!

  SvaraRadera
 2. Hej hjärtat! Vi bor så nära skolan så vi slipper skolbuss men jag har ångest ändå. Ångest för att barnen har blivit så stora att de ska börja i SKOLAN! Vad hände liksom? Hoppas du får ihop din fullspäckade vecka vännen! KRAM

  SvaraRadera
 3. Samma agenda och frågeställningar här för min femåring. Tänk att de ska börja förskoleklass nu! Jag tänker ge skolbussen ett försök i alla fall så får man väl se hur det går. Grannar med äldre barn har "nästan" övertygat mig om att det funkar jättebra. Ska fråga en massa saker ikväll på föräldramöte. Hoppas sen ordinarie skolan blir klar snabbt!

  SvaraRadera
 4. Hahaha, varför gör vi ALLTID så? Skjuter upp och skjuter upp och drömmer mardrömmar och svettas och mår illa och sen när vi väl tar tag i det så var det inte särskilt farligt alls. Så onödigt :)

  SvaraRadera
 5. Förstår ångesten precis! Min lilla (194 cm långa) kille tar studenten i år! Stabil som jag är råkade jag börja gråta en skvätt när jag lämnade in ett foto på grabben som väldigt liten, för en studentskylt.
  Som sagt. Stabilt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gulle dig, man slutar aldrig vara sina föräldrars små ;)

   Radera
 6. Hu nej! Men lille är fyra-att sätta honom på en buss utan vuxenkoll finns inte på kartan-inte om ett år heller! Kanske borde lägga mina planer att flytta ifrån stan på hyllan ett tag....

  SvaraRadera
 7. Bussen kommer gå galant! Läskigt är det hur som helst, men klart att du kan vara den krävande mamman på mötet. Eller också kan du höra som jag och köra dom varje dag. Det funkar också men det blir mindre tid till dig själv (jag kör för att det inte går någon buss).

  Härlig blogg du har! Jag är nybörjare här efter ett tips från en go vän!

  Kram
  Mika

  SvaraRadera
 8. Mamma till fyra pojkar14 maj 2013 07:22

  Vi bor i norra delen av landet och har 6km till skolan och TAXIN hämtar pojkarna till skolan (tills dom börjar fyran), fast bussen åker förbi oss samtidigt. Lyxigt men tycker att det är sååå skönt! Ibland tycker man att kommunen gör rätt ;-)

  Kan inte ni få taxi?

  SvaraRadera
 9. Mina barn är väldigt vuxna nu, men jag minns när de började skolan. Man tycker att det är alldeles för tidigt på nåt sätt, men efter ett tag inser man att de som har bestämt när barn ska börja skolan, nog vet vad de gör.
  Sen ska du se att det kommer att hända mycket under den här sommaren. Utvecklingsmässigt alltså. Har hört (och upplevt själv) av måååånga föräldrar att barnen växer till sig under sommaren fram till skolstarten. Och de är definitivt färdiga med dagis! Frågan är väl om man som förälder är färdig att släppa iväg sina barn...
  Bussen kommer säkert att gå bra! Till och med mina barn överlevde att åka skolbuss och det var innan de behövde sitta fastspända i bussen. Hujedamej säger jag, men det gick, som sagt, bra.
  Lycka till med din fullspäckade vecka! Du har väl laddat med mycket Geisha (och vin)!!

  SvaraRadera
 10. Jag håller tummar och tår att de håller sig friska nu Malin! Det här klarar du hur bra som helst. Kom hit till Stockholm, Haninge så har vi en fia/play/date mitt i alltihop ;-)

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det kommer att gå bra, jag och mina bröder är uppväxta på landet och har åkt buss sedan vi började på 6-års, utan vuxen i bussen. Hur stora barn är det i bussen?
  I "vår" buss var det upp till nian men oftast var alla så trötta på bussen så det var inget bråk.
  Jag tycker nog att du kan ge det ett försök och är det stökigt så ta tag i det då.
  Är ju inte kul om alla är duktiga och snälla och du lägger ner en massa energi i onödan :-)
  Kram på dig och lycka till med allt!

  SvaraRadera
 12. Jag håller med dig om det där med att skicka barnen till skolan utan övervakning. Nu är mina barn inte så stora än men det kommer att komma en tid då jag troligtvis kommer reagera likadant, tro mig!

  Ha det så bra! :)

  SvaraRadera
 13. När jag gick i gymnasiet hade vi en lektion som hette avslappning. Då fick vi sova en timme. Det var enda lektionen jag aldrig skolkade ifrån, för jag VISSTE att jag skulle få användning för den :)

  SvaraRadera
 14. KÄnns som att vi behöver en helg till SNART

  SvaraRadera
 15. DU var inte den jobbiga mamman på mötet!!

  JAG är oxå orolig men får tänka på att jag själv har åkt skolbuss!! Med hjälp o stöd av varandra kommer VI att fixa detta, för våra barn kommer att fixa det före oss!! Jag satt mest o tänkte på hur en dag kunde se ut i f-klassen....VAR fanns tiden för lek? Med tanke på att de ska gå i skolan i 10 år....nog fan hinns det med veckans bokstav under de åren!! Det är F-KLASSEN dom ska börja i...inte 1:an väl!!!

  Ja ja allt löser sig....Dax att börja träna "torka-dig-själv-annars får-du-sitta-på-toa-hela-daagen"!!! ;-)

  KRYA PÅ DIG

  SvaraRadera
 16. Inte så jättedumt att vara prins ändå, bättre än vanlig dödlig i alla fall ^^

  //Kristoffer, Zenconomy

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!