söndag 26 maj 2013

Livstecken, Femfiligt & Mors Dag!

Oroliga mail i inkorgen - jag lever! Jag har haft fullt upp med annat i helgen och inte hunnit med bloggen riktigt - sorry! Ni får se till att följa mig på bloggens Facebooksida (här) och Instagram (Meekatt) så vet ni vad jag gör när jag skolkar ifrån bloggen, haha. 

Göteborg avslutades med en trevlig lunch med en läsare och jag lämnade stan vid 15,50-tiden. Det var ju inte så jävla smart. Det som var trefiligt på vägen in i Göteborg i onsdags var fan FEMFILIGT på vägen ut. De är helt galna i den staden!! Jag hyperventilerade ända till Varberg men väl framme i trygga lilla Mellbystrand väntade öppna famnar och tacos i ren "fredagsmysanda". En timmes sanerande senare var alla helt slut och svimmade i soffan till Let's Dance. Barnen blev jättenöjda med mina inköp och Elton pimpade genast sin nya fina tröja med lite gula detaljer. I drygt 42 sekunder höll tröjan sig "ny". Måste vara rekord...


Igår var det först barnkalas för Alice kompis och sen åkte vi ner och firade lilla kusinen Estelle som fyllt tre år. Underbara lilla tös! Nu kan hon gå med stöd och om man håller henne i handen. Så häftigt att se henne utvecklas och höra hennes gapskratt när Anders (min bror) kittlar henne. Hon har haft en tuff period och mår dåligt just nu. Som vanligt när Estelle mår dåligt är det maten som blir problemet...eller bristen på mat. Hon kräks och får inte i sig tillräckligt. Magen säger stopp redan vid pyttelite vatten. Men snart vänder det förhoppningsvis och bacillerna håller sig ifrån henne ett bra tag. (Och ja, man påminns återigen om att lite halsfluss är en fis i rymden...även om det inte känns så när man ligger och gråter och äter glass samtidigt, haha.)

Goaste Estelle - fina kusinen!

Igår när jag skrev på Facebook fick jag lite mail och frågor om Estelle. Jag har gjort ett inlägg om henne tidigare som ni kan läsa här -->"Till någon speciell". Och ja, hon är speciell och alldeles fantastisk - och samtidigt en i mängden utav kusinerna. Inget alls konstigt tycker Alice. Assistenten är där, Estelle kan inte äta mat, hon får medicin och mat i "knappen" och när hon kräks är det bara att torka upp det. För sån é hon. Hon gillar att hoppa upp och ner i knät, hon skrattar när man kittlar henne och om man inte vaktar henne varje sekund slarvar hon bort både glasögon och hörapparat. I morse sa Alice "Det är ju lite konstigt egentligen att Estelle inte kan äta tårta på sitt eget kalas. Vi borde ju ha ritat en tårta till henne istället för att baka en." Kloka unge. 

Idag väcktes jag med sång, blommor, paket och "frallefrulle" på sängen. Mimosasallad kletades ut över hela täcket, kaffet rann ner i mobilladdaren och Elton började gråta för att han inte fick det fina halsbandet som Alice hade gjort till mig utav en nyckelring och lite sytråd. Kärlek och kaos i en enda röra - precis som det ska vara.

Ikväll åkte jag ner till havet och la en ros till mamma.

  Grattis på Mors dag mamma! Du fattas oss!

over and out.

//Meekatt...

6 kommentarer :

 1. Ett otroligt vackert inlägg om estelle , sitter och gråter samtidigt som jag läser texten ❤ men trots kaffe i laddaren så värkar du ha haft en bra dag kram till dig

  SvaraRadera
 2. Härlig och kaotisk helg, precis som det ska vara. Eller ska och ska vara kaotisk. Det hade väl varit gött om den inte varit det en dag som denna. DET hade varit en morsdags present som heter duga! :-)

  SvaraRadera
 3. Tänk att i barns ögon är allt så självklart....Det är skönt.Hon är fin eran Estelle! Anna

  SvaraRadera
 4. Stor kram till dig på Mors Dag för att du är den som lyfter och håller mig uppe som mamma! Du visar mig att det är okej att inte alltid älska familjelivet och att jag duger som jag är. Tack för att du är den personen i mitt liv fast du inte känner mig. Tack för kloka ord som får mig att skratta och gråta om vartannat och tack för att du delar med dig av alla sidor.

  <3

  SvaraRadera
 5. Hon har ett stort hjärta din Alice <3 Här hemma tar tvillingsystern till vår Agnes så bra hand om henne <3 Hon hjälper till att tvätta knappen tex, hämtar kräkhanddukar när hon mår dåligt & klappar och tröstar när hon är ledsen.

  SvaraRadera
 6. Alice fina tanke om tårtan fick mig att börja gråta här mitt i läsandet. Det betyder så mycket den där anpassningen och hänsynen. Det vet inte Alice, hon bara har det ändå <3
  Kram till er fina, fina familj!
  Nina

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!