lördag 5 januari 2013

Sovmorgon, Apor & Fult skit!

Idag fick jag sovmorgon till klockan tio (tack familjen!) och vaknade av att Elton slängde upp dörren och skrek "Haaååå kakooooov!" (<--- Hallå bajskorv!). Det finns ju helt klart sämre sätt att vakna på, haha. Alice log stolt och berömde sin lättlurade lillebror. Man kan verkligen få honom till vad som helst nu och detta har såklart Alice listat ut och utnyttjar till max. Jag hör henne viska inne på rummet och ett par sekunder senare kommer Elton utspringandes och skriker roliga ord medan Alice gapskrattar i sin ensamhet inne på rummet. Stackars Elton, haha.

Jag var också "minstingen" och gick på allt det där. Det var alltid jag som skulle säga och göra dumma saker medan syskonen roade sig åt min idioti. Det förklarar ju varför jag är som jag är idag! Jag minns nog lekarna vi lekte när vi hade gäster. Min storebror och mina kusiner lekte "Aphjärna". De skulle kasta en boll till varandra och jag skulle stå i mitten och försöka fånga den. Den som stod i mitten var "aphjärnan". Om man lyckades fånga bollen åkte den usle kastaren in i mitten. Jag var fyra år - de var nio år. Jag fångade aldrig bollen...


Ibland fick jag vara med min bror och leka "radio" med. Det var roligast av allt. Vi hade en bandspelare och spelade in oss själva. Min bror var programledare såklart. Jag var gästen "Apan Apansson". Vafan? Apan Apansson?! Varför fick jag alltid vara apa? Vänta du Anders. Du blir gammal och dement före mig. Då ska jag köra runt dig i Apkostym och intala dig att du heter Apan Apansson. 

Idag ska julen städas ut - äntligen. Eller ja, granen får stå kvar lite till. Alice är inte klar med den än säger hon. Men julgardiner, julblommor och allt annat fult skit ska ut. Jag HATAR det! Jesus och hans polare i krubban har åkt ut i garaget redan och Alice hemmagjorda "jag-lägger-en-massa-skit-på-en-bricka-och-kallar-det-julpynt"-grejor har åkt i soptunnan. Jag gör ju inte om misstaget att kasta hennes pyssel inomhus i soporna fler gånger. Jag får fortfarande höra "Mamma!? Kommer du IHÅG den där gången du kastade min finaste finaste mugg som jag hade målat?!" Ja, jag kommer ihåg. Jag var en idiot som la den överst.

Tack för alla bra tips på barnvänlig mat som kommit in via kommentarer och mail. Jag ska sammanställa dem i en flik här på bloggen så att alla kan ta del av alla tips! Fortsätt gärna fylla på!

Dags att stryka nya vårgardiner! Jag stryker en gång om året. Det är när vårgardinerna ska upp. Julgardinerna är panelgardiner så de rullar jag upp runt en bred papprulle för att slippa strykningen. Sån é jag!

over and out.

//Meekatt...

7 kommentarer :

 1. HAhahahaha ,, Kakoooooooov! :D

  SvaraRadera
 2. Ha hah ha.
  JAG var STORAsyster som lurade i småsyskonen allt.
  Skitkul.
  Mindre kul det där med att bli dement i förtid....hmmm.

  Plocka undan julen.
  Är du inte klok?
  Här laddar vi nu för årets STÖRSTA händelse: JULAFTON, TRETTONDAG och PAKETKAOS.

  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/january/torsdagens-parad.html

  Vi har MYCKET jul kvar här fortfarande. Men nästa helg tror jag att det blir dags även här att börja tänka på refrängen.

  Trevlig helg.
  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 3. Konstigt, jag fick med vara apa åt mina äldre bröder och kusiner... ^^

  SvaraRadera
 4. Hahahaha!

  "Då ska jag köra runt dig i Apkostym och intala dig att du heter Apan Apansson."

  SvaraRadera
 5. Hahahaa! Gillar verkligen dig! Du har samma osentimentala syn på de där brickorna med krafs som jag har. :) Å vad är det med vår generation egentligen? Varför spelade man in sina lekar på bandspelare? Lyssnade man på det där sen, eller var det bara något man gjorde? Minns bara att det alltid skulle spelas in i tid och otid. :) Kram, Maria.

  SvaraRadera
 6. Jag har en yngre syster så det där med att lura lillsyrran till att göra och säga konstiga saker har väl hänt en gång eller två ;) nu är hon 18 och nästan lika lättlurad hahaha..
  Kom på ett till mattips!
  Spagettigratäng
  1 gul lök
  2 paket tärnat bacon
  Chilisås (Felix)
  Matlagningsgrädde
  Mjölk
  Spagetti (har svårt med måtten men det ser man ju själv)
  Riven ost
  Kryddor
  Koka spagettin och gör en baconsås. Lägg spagetti i botten på en ugnsfast form (den ska vara ganska hög) häll på baconsåsen. På med resten av spagettin och toppa med massor av ost. In i ugnen på 225 grader tills osten har smält och fått fin färg... Tadaaaaa. Enkelt och går rätt fort. Det är även något jag brukar göra när vi är många som ska äta, bara att ta en stor form. Har aldrig träffat nån som inte gillar det.

  SvaraRadera
 7. De e rätt... Man ska inte slita för hårt på strykjärnet. Har aldrig förstått mej på dom som stryker jeans, t-shirts o underkläder!!! Har börjat "samla ihop" julen här med - för vidare transport till lådan på ovanvåningen...
  Hej hopp... Lisa

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!