fredag 25 januari 2013

Nya könsord, Finest Awards & Förberedelser!

Åh, vilken lång dag! Barnen har varit lediga men vaknade såklart redan klockan sju. Jippie. Alice vaknade på dåligt humör och vägrade äta frukost, Elton kastade sin tallrik med gröt på golvet och jag hällde vällingpulver i kaffekokaren. Har jag sagt att jag vill ha en Tassimo? Detta var tredje gången på ett halvår som jag häller välling i kaffekokaren och varje gång imponerar jag på Alice med nya könsord. Idag blev det "Melittakukhelvete". God Morgon världen...

När Freddy kom hem ikväll klockan halv sex hade "helvetestimmen" pågått i tre timmar. Den blev inget grovhångel i dörren direkt - mer en "skit-på-dig-blick". Kärleken flödar verkligen såhär på fredagskvällen. Nu sitter två pigga barn i soffan och kollar på Gladiatorerna och äter chips. Alice sa precis "Mamma, om jag äter alla mina chips...DÅ får jag så stora muskler som hon va?!" Eeeh..? Det gäller inte chips Alice...tyvärr.

Idag kom ett mail ifrån Alexander Erwik på Finest.se med ett "Grattis till finalplatsen!" (i Årets Föräldrablogg) och "Hoppas självklart att du har möjlighet att komma på prisutdelningen". Eeeh? Stor och pampig prisutdelning på Operaterrassen med en massa kändismingel? JA TACK! JAG KOMMER!! Om du visste vad man uppskattar ett dygns glamour i sitt liv när man är småbarnsförälder Alexander, haha! ÅH vad jag är glad att jag ska få åka dit! Kommer Maria Montazami ska jag anfalla henne med kärlek och tacka för alla våra fantastiska tisdagar, haha.


På tal om glamour så har jag ju glamouren personifierad som resesällskap, haha. Toppbloggaren på finest MirAnna La More kör och jag sitter bredvid och har lovat att stå för underhållningen hela vägen. Jag är ju inte direkt känd för min sångröst men det finns ju en massa annat som kan göra en bilresa rolig. Man kan läsa högt ur Sparköps-katalogen, man kan bjuda på snoppformade bullar och kakor...eller varför inte moona förbipasserande bilar. Vet bara inte hur smidig jag är nu för tiden...det var ju några år sedan jag moonade senast och jag har inte direkt blivit smidigare. Men allt för underhållningen! (Jag kanske åker av redan i Varberg?!) MirAnnas son Giovanni ska åka med en bit på vägen så jag ska försöka behärska mig den biten. Jag vill inte bli "den pinsamma tanten med jättearsle" som han får skämmas över.Nu ska det förberedas och fixas en massa. Klänning har jag (förhoppningsvis) löst. Eller ja, jag har lämnat över ansvaret till Sara på Tyglust i Laholm. Jag insåg efter mycket letande att Sara var min räddning och gick till henne med min rosa favoritklänning och sa "Hej. Jag vill ha denna. Men svart." Så nu fixar hon en likadan - men i svart. Hoppas nu att det blir bra så att jag kan släppa den ångesten. Nu ska jag bara hitta smycken och skor...och väska. Det krävs en helrenovering av mitt "jag" om jag ska bli insläppt på Café Opera - i alla fall utåt. Under kan jag ju ha mammatrosor och amnings-bh i vanlig ordning, haha. Är man nyförlöst så är man!? (Det kan man vara i ett par år...minst!)

Igår bokade vi hotell och när vi ändå är iväg så passar vi på att lyxa till det med en extranatt. Man vill ju inte komma bilsvettig och stressad till årets största fest! Så vi åker upp på tisdagen redan och ägnar den dagen och kvällen åt "dagen-före-fix" (<-- vin, choklad, skvaller och ansiktsmask) och njuter av barnfri tid på bästa hotellet - Sheraton Stockholm Hotel. LYX när det är som bäst - wiiih!! Har bott där förut och jag ÄLSKAR det hotellet! Jag ser faktiskt mest fram emot hotellets sköna sängar och den fantastiska frukosten. Galan kommer lite som en bonus, haha. Det är liksom inte så mycket som krävs för att man ska må som en drottning när man lyckats fly blöjhinken och frukostkaoset hemma i Mellbystrand. "Queensize bed och fin utsikt" - Ja tack! Jag flyttar in på Sheraton och vägrar checka ut igen! Sån é jag?Nu ska jag försöka natta två pigga barn. Imorgon förmiddag kommer kusinerna Jack och Amelia för en heldag med sleepover. Fyra barn --> Giv. Mig. Styrka.

over and out.

//Meekatt...

Glöm inte rösta på Årets Föräldrablogg inne på finest.se. Man ska rösta varje dag och röstningen pågår till den 8:e februari. Sen är det färdigtjatat! Klicka HÄR för att rösta!


32 kommentarer :

 1. Det finns INGENTING som kan chocka Giovanni med den mamma (förbannelse) han är född med... ;)

  Jag kan inte heller sjunga, men två fel blir ett rätt eller hur var det nu igen... ;)

  Det ska bli ASAKUL! Kram och wiiihoooo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du har nog rätt! ;)

   Ja, så är det nog. Tillsammans lär vi va fantastiska!

   Wiiiiihooooo!

   Radera
 2. ...och just det ja. Glömde... Med en kombi är ALLT möjligt. Åker du i utrymmet baktill så kan du även flexa din egen bakdel... Allt ordnar sej ska du se. Problem är till för att lösas. ;)

  SvaraRadera
 3. Haha, gillar din formulering där - "man SKA rösta varje dag..." Inte man kan? ;-)
  Du är i alla fall helt klart värd denna paus i vardagen (avundsjuk? Jag? Nej nej...) NJUUUT!
  Kram Katta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bra att jag är tydlig va? ;)

   Kram!

   Radera
 4. Din blogg är BÄST, du är stencool

  SvaraRadera
 5. Jag ÄLSKAR din blogg! Den räddar min dag varje dag. Hade inte orkat med kaoset och vardagen om jag inte fick gå in till dig och känna mig mindre ensam. Du är fantastisk! NJUT av att få gå på lyxig fest! DET är du värd!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Johanna! Vad härligt att du gillar bloggen! ♥

   Kram!

   Radera
 6. Ha ha... otroligt va konstiga ord de kan bli när de inte går riktigt som tänkt.. :)
  Låter helt ok med hotellfrulle o avkoppling... Ha de gott o en bra helg :)
  Kramkram.. Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gud vad skönt det ska bli! Kontraster mot kaos och arbetsförmedling, haha. :)

   Kram!

   Radera
 7. Grattis till finalplatsen! Hoppas du vinner hela baletten :-) Du är sååå värd två hotellfrukostar, minst! Och två dagar utan din roliga familj! Är inte över huvud taget avundsjuk på din lillsemester, nä då! Haha!

  SvaraRadera
 8. Vi har en tassimo... Avundsjuk? :-p
  Fatta hur gott det är med chai latte eller latte eller te eller olika rostningar på kaffe... Hehehe...

  Kraaaaaam ;-)

  <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅÅÅH vad orättvist!! haha

   Såg på din blogg att du dessutom gör jättefina cupcakes. En riktig supermorsa! ;)

   Kram!

   Radera
 9. GRATTIS! Det är du värd! :D

  SvaraRadera
 10. Grattis, Grattis! Du får representera oss småbarnsmammor och Halländskor, det gör du med bravur. :) Älskar din blogg precis som många andra här! Kram på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för det! Jag ska försöka bete mig ordentligt, haha. För er skull1 ;)

   Radera
 11. OM.DU.VISSTE.VAD.JAG.ÄR.AVIS

  ....det har inte gått enligt planen detta med att jag skulle bli känd, få komma på gala och sova på lyxhotell.
  Inte alls som planerat ;)

  Hälsningar
  Yohanna, som röstar så musen glöder ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH. JAG. VET. JU. DET. Haha ;)

   Men du, 2012 är året det händer! Jag känner det på mig, haha. heja dig!

   Var rädd om musen, plötsligt kan den komma till användning! ;)

   Radera
 12. Grattis till finalplatsen!
  Jag skyller fortfarande på att jag är nyförlöst ... (Yngsta fyller snart tolv...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, bra! Då vet jag att jag kan fortsätta skylla på det lääänge till! ;)

   Radera
 13. Hello Meekatt! I come in peace! Tänkte mest bara göra ett fredligt anförande så vi inte skickar onödigt arga blickar på den stora fancy galan (ja alltså jag är också nominerad). För jag gillar ju dig! Mycket! Adjö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, välkommen in hit! Vi ses på galan! Fasen vad kul! Wiiih!

   Radera
 14. ÄLSKAR Sheraton! Lycko er! Hade gjort vad som helst för att få följa med på galan, haha. KLART att du vinner - du är ju bäst! Så är det bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sheraton är jättefint!! Haha, du får planka in, de har säkert ingen koll! ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!