fredag 11 januari 2013

Modig, Nystylad & Förbannad!

Ja, idag var det då äntligen dagen då Alice skulle få göra det hon länge längtat efter - hål i öronen! Hon har tjatat i nästan två år och jag har hela tiden sagt "Jag fick göra det när jag var fem år och det får du också." Fan vad snabbt det gick!? 

Så i förmiddags ringde jag och bokade tid på Klippkompaniet här i Mellbystrand och klockan två var det dags. Pedagogisk som jag är så skrämde jag upp min lilla tös genom att säga att "Det GÖR lite ont. Jag blev jätterädd när jag gjorde mina och när jag hade gjort ett...så vägrade jag göra det andra!" Jag vet, jag är en idiot, haha. Men jag tyckte det var elakt att lura in henne i en falsk trygghet om att det BARA var kul. Alice som är mycket smartare och mer pedagogisk än sin mamma svarade "Men mamma! Pirater har ju bara ett. Så då blev du en fin Pirat bara!"
Klippkompaniet inne på Mellby center och finaste Frisören Sara (som även är Alice bästa barnvakt, haha)

Dags att välja färg

Förberedelser

Ett dubbelskjut!? Hur genialt är inte det? Jag hade sluppit vara Pirat i flera år... 

Tack Sara, du är bäst! "Jag blev inte ens rädd mamma som du blev när du blev Pirat!" Vafan, bara för att du fick ett dubbelskjut! Det är ju orättvist!! En sekund och sen var det över! På vägen hem sa Alice "Mamma, Sara kan inte räkna till tre. Hon skulle räkna till tre men redan på två så tryckte hon. Hon måste öva på det mamma!" Haha, lilla hjärtat! 

Elton firade det hela med en klubba som han fick på salongen

Efter håltagningen skulle vi fira med en glass. Jag minns att mamma och jag gjorde det när jag var liten. Först gjorde vi hål inne på "La Chic" och sen fick jag mjukglass på Rosa kiosken i Åstorp, haha. 

Vi gick bort i glassbaren och Alice fick välja fritt. Hon tog en kula vaniljglass i bägare. HUR JÄVLA TRÅKIG FÅR MAN VARA?! Jag höll på att svimma när jag såg att hela montern var full med semlor. De är här nu. LÅS IN MIG och släpp ut mig när Semlesäsongen är över!! Jag dör lite. Ni som hängt med ett tag känner till min onormala relation till Semlorna, haha. När jag väntade Elton åt jag två (ibland TRE) om dagen. Därav mina "semlevolanger". 

Men ja, Alice köpte sin asatråkiga glass och vi satte oss för att mysa lite. Hon åt en stund och kom sedan på att hon hellre ville ha jordgubb. Jag tyckte såklart att hon skulle äta upp sin glass och köpa jordgubb nästa gång och Alice fick ett utbrott. "Men mamma, det är ju MIG vi firar!!" Tårarna sprutade och jag orkade inte riktigt med dramat. Till slut vek jag för det dåliga samvetet (skjut mig) och gav henne 20 kronor och sa "Gå bort och köp en själv då!" Jag satt med en glassätande Elton i knät och försökte ta mig igenom vår "mysiga fika" utan att bli nerkladdad eller förbannad. Det gick sådär. Alice som alltid annars vågar gå och köpa glass själv fick ett utbrott och vägrade, jag blev sur och Elton kletade glass på hela mig. Vi lämnade Mellby Center förbannade...fulla med glass på kläderna...men med hål i öronen! Yeyh!
Tadaaa! Det blev blått!
over and out.

//Meekatt...

18 kommentarer :

 1. Underbart. Jag gjorde också två hål fast i samma öra och med 3 års mellanrum. Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
 2. Inte för att vara elak.

  Men hur kan man vara så dumma att man låter sitt barn ta hål i öronen på en frisör salong med pistol?
  Snacka om infektionsrisk!

  Ska det tas i öronen ska det göras korrekt hos en utbildad piercare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du inte ville vara elak hade du kunnat hålla tyst. Det är också ett alternativ.

   Radera
 3. Haha! Du är underbar finaste! Visst är det smart med dubbelskjut? Det gjorde de på Tuva oxå! Kram

  SvaraRadera
 4. Dubbelskjut!! Åh vad bra. Mina tre stora tjejer gjorde vi med enkelskjut (lät något det va? haha) och det var lite jobbigt att få till den andra. Men nu vet jag vart vi åker när Lovisa ska få sina i februari!

  Och Anonym: Jag tror att de allra flesta gör hål i öronen hos salonger och de som arbetar där är utbildade. Vet ingen som gått till en piersare med en 5-åring för att göra öronhål! Aldrig hört talas om det ens.

  Kram på dig katten!

  SvaraRadera
 5. Namnen i söder...;)11 januari 2013 19:54

  Härligt med glassmys..... :) Hade gärna varit med, men på avstånd,.....men utan kladd..

  SvaraRadera
 6. Kravallis är väl van vid pistoler..tårgas? och liknande men hon såg allt lite spänd ut lillan..men hon klarade galant jö! och snyggt blev det..fattas bara nosringen sen och ja du vet inte vad du gett dig in på...piercing..tatueringsvågen kommer vid tonåren..=) ..vaniljglass..va i hela friden är hon sjuk? sånt kan man ju inte äta utan smaktillsatser.
  trevlig helg

  SvaraRadera
 7. Dubbelhandad eller vad det nu heter. Skikligt. Borde funnits på min tid. Då kanske det blivit hål både första och nadra gången.

  SvaraRadera
 8. Hvor er hun fin, Alice :D
  Jeg har heller aldrig hørt om, at man går til en piersare med sin unge for at få huller i ørerne hahahaha!!!! Snakka om infektionsrisk ;)

  Bra helg

  SvaraRadera
 9. Va modig hon är, märks att hon fostrats av en pirat. Jag har en "manlig" variant av Alice, min heter Elton å fyllde också 5 år nyss... Sitter ofta å ler när jag läser om din tös å inser att dom verkar vara otroligt lika. Skulle dom träffas blir dom nog kära.. ;-)

  SvaraRadera
 10. Vad modigt av Alice o vilken underbar håltagare som gör båda samtidigt. Ursmart o fint blev det.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Fyrtio+ o jag gjorde mina i salong som också hade frisering. Spritning o god hygien beror ju inte på lokal utan den som utför.
  Alice Du blev ännu snyggare :-D
  Krama Din mamma från mig. :-)

  SvaraRadera
 12. Själv tog vi hål i örat på vår son hemma! Med pistol och sterila grejor!!!!
  När jag var liten så togs det hål i öronen med en eldad nål och is på örat hemma av en mamma som nog inte hade sterila händer...
  Sjuka kommentarer du får här din stackare!
  Men det är väl okunskapen hos vissa människor som spelar över och deras egna dåliga erfarenheter som spökar.
  Självklart att tösen ska få hål i örat och gjort av ett proffs.
  Dubbelskjut var ju det bästa med alltihop så slapp hon vara Pirat som dig...

  SvaraRadera
 13. Dubbelskjut!!! Jag ringer på måndag och bokar en tid på Klippkompaniet! Visste inte att de kunde göra båda samtidigt? Så fin hon blev! <3

  SvaraRadera
 14. Så fin hon blev. Kram till dig.

  SvaraRadera
 15. Jättefin blev hon :) jag har tagit flera av mina hål i öronen (5 av 7) på en salong, inte ett enda har blivit infekterat. De är jättenoga med hygienen. När tiden kommer för min dotter att ta hål i öronen så ska hon då fasen inte gå till nån piercare iallafall! Och så hoppas jag att de kör ett dubbelskjut ;) jättesmart ju!

  SvaraRadera
 16. Vad fin hon blev.
  Kommer själv ihåg hur stort det var att få ta hål i öronen, var nog 4-5 år.

  Lycka!

  SvaraRadera
 17. Vilka söta barn du har!! Alltid lika kul att läsa din blogg! Blir på bra humör! :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!