fredag 4 januari 2013

Grannsämja, Eric Saade & Skitungar!

Först och främst måste jag be om ursäkt till våra trevliga "grannar" här på gatan, haha. Jag tycker att den färgglada ljusslingan ni har slängt upp i häcken är jättefin. Verkligen. Så ignorera mitt sms med "Jag tror att Tomten har spytt i er häck!?" Freddy skäms över sin fru som vanligt och jag förstår inte alls hur detta kan uppfattas som otrevligt? Hade någon spytt på min häck hade jag blivit vansinnig, haha. Så ja - förlåt Sandra och Henrik! Idag kom det ett brev i lådan med reklam för en ny dansskola. Alice hoppade av förtjusning och visade alla sina bästa "moves" med hopp om att kunna övertala mig om att få vara med. Idiot som jag är så läste jag högt för henne på lappen: "Terminen avslutas med en show där Eric Saade medverkar och sjunger tre låtar." Idiot. Hur tänkte jag där? Alice stod med strumpbyxorna på huvudet och bara gapade. "MIN Eric Saade mamma!???" Fan. Så nu vet jag vad jag ska göra varje lördag förmiddag i tio veckor. Ska bara sälja Freddy först för att få ihop till kursavgiften så här efter årets ekonomiska magsjukeperiod. Men vad gör man inte för sin tös? Nästa vecka är vi båda nyvaxade och fina så jag borde kunna få bra betalt för maken, haha. Idag var helvetestimmen 2 timmar lång. Hur är det möjligt?! Jag och barnen lekte "kafferep" och hade det allmänt trevligt inne på Alice rum. Jag bestämde mig för att laga lite extra god mat och gick ut i köket för att förbereda. Ingen lyxmiddag men inte Mamma Scans heller! Fläskytterfilé, potatismos, broccoli och "rosa sås". Normalt tar det ca 30 minuter att laga. Idag tog det 1 timme och 50 minuter!! Elton vrålade som en jävla dåre hela tiden, Alice skrek på Elton för att hon inte kunde höra TV:n och jag skällde på Alice för att hon skrek. Samtidigt som jag försökte snabbtina Roccoballen (<--fläskytterfilén) i varmt vatten och skala potatis försökte jag hålla kvar mina byxor genom att stå så hjulbent jag bara kunde. Allvarligt talat? Det här med matlagning är ett stort jävla skämt! Mitt i kaoset kom Alice ut i köket och frågade vad jag lagade för mat. När jag berättade att det var "gott kött med rosa sås" svarade hon "Örk! Det tänker jag INTE äta!" Men skit på dig!?

Efter en timme och 50 minuter var jag helt genomsvettig och nästan gråtfärdig. Då kommer PAPPA hem. Som en frälsare öppnar han dörren och helvetet förvandlas till rena rama kramkalaset. VAFAN? Det där är orättvist! Jag sliter mitt hår för att få ihop lite brända köttbitar och alldeles för lös potatismos. Pappa visar sig och Hallefuckinlujah?! Men hämnden är ljuv skitungar! Mamma har varit och handlat ikväll:Skitungar ska med skitmat bestraffas, haha. Bring it on Mammamaffian! Och ja, längst bak i bilden ser ni min middag. För sån é jag!

over and out.

//Meekatt...

24 kommentarer :

 1. "Jag tror att Tomten har spytt i er häck!?" - HAHAHAHAHA! Du är fan inte klok! Hoppas det inte blir dålig stämning nu, hahahaha!

  Ser ut som en vanlig veckohandling hos mig! Vem får kaninmaten? Freddy? ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej då. Det blev inte dålig stämning. Bara mellan mig och Freddy, haha. ;)

   Kaninhelvetet är hemma ifrån sin semester! ;)

   Radera
 2. Den danskursen damp ner i vår låda också idag. Min 3½-åring äääälskar Eric Saade, men.....d e ju attans dyrt....Men man förstår ju prissättningen om han ska vara med på avslutningsshowen i hur många städer som helst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kändes dyrt. Vi tvekade förra året men nu känns Alice stor nog för att förstå att man måste gå alla gångerna. ;)

   Å andra sidan går vi aldrig på ngn konsert med henne så det kan jämna ut sig. ;)

   Radera
  2. Jag gillar Eric saade jag är kär i. Honnom han är snygg och sexig kram. Hanna. Eric saade. Fan.

   Radera
 3. JIsses den där helvetestimmen borde tas upp i svenska akad.ordl. Det är ett UNIVERSALT begrepp.
  Och den kommentaren om att inte äte när man står med svetten lackar, den kan få Nobels fredpris.
  Oh jeha!

  Jag har bestämt att skitungarna ska få så det ryker om det. Har redan förberett både bröllopstal och 40-års tal att ta fram på bästa talarstund på kalas av den kalibern.
  Åh vad det ska få höra.

  Och är det någon som i vuxen ålder kommer och börjar andas om något med tragisk barndom, ja då kan de ringa begravningsbyrån på en gång ;)

  Jag är inte bitter.....

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att veta att helvetestimmen finns även i Paradiset! ;)

   Bra där med planeringen! Fotar du med så att du kan köra bildspel under bröllopsmiddagen? Haha!

   Radera
  2. SJÄLVKLART!
   De ska få igen.....nån dag ;)

   Radera
 4. Eric saade! Jisses sånt händer inte här i Norrland! Men skulle han komma skulle till å med jag dansa haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag ska säga till honom att åka längre norrut!

   Radera
 5. Kom ihåg att börja spara till biljettpriset för showen redan nu, för det ingår INTE i avgiften...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag såg det. ca 120-200 kr/biljett för avslutningsshowen. Men det betalar jag gärna för lite ögongodis, haha.

   Radera
 6. Ja här blev med kalabalik ibland under matlagningen men de har v ifuxit rån det tack och lov så hav förtröstan, det går över ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går över...det går över...det går över. Mitt nya mantra! ;)

   Radera
 7. Haha!! Du e Tokrolig!! Kram på dej!!

  SvaraRadera
 8. Hahah vad underbart du skriver! Här har du helt klart en ny läsare som stannar!

  SvaraRadera
 9. Först skrattar jag o sen gråter jag nästan....snälla Malin, Hot Dogs!!! 34% kött, resten skit!!! Bjud gärna ungarna på snabbmat (det har jag gjort hur mycket som helst) men köp åtminstone korv med kött i!!! Det finns faktiskt goda korvar, t ex Göls korvar. Jättegoda och med högt köttinnehåll o så inte ICA basic....herregud...

  Ja nu har jag väl sällat mig till mammamaffiaidioterna på Familjeliv o du tröttnar på mig men....ät gärna Geisha men ät riktig mat!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nejdå. Sån é inte du. Och jag vet...att det finns "bättre" korv. Alice äter dock ingen annan. Har till och med gjort "blommig falukorv", delat med pepparkaksformar och allt annat skit för att försöka lura i henne annat. Men ja, kanske dags för ett nytt försök. Tjatigt med matvägran och genvägarna som fungerar räddar min dag ofta, haha.

   Men ICA bacic - herregud. Det köper ju vi ofta!

   Kanske ska lura upp henne till Boarp så hon kan välja själv. Då kan vi ses på en fika!

   Kram på dig!

   Radera
  2. Ja men gör det vet ja :)

   Radera
 10. Vad är rosa sås?

  SvaraRadera
 11. Hot Dogs = kärlek! Barns Geisha när det kommer till korv utan läbbigt segt skin.

  / Bendi

  SvaraRadera
 12. Hahaha! :)
  Måste berätta en rolig grej apropå "skitmaten". Varit hemma i norr hos familjen i jul och nyår.
  På nyårsaftonen var jag med svägerskan och brorsonen i stallet, på vägen hem grunnade vi på någon snabblagad lunch eftersom vi sen skulle städa och förbereda för nyårsfestiviteterna. Jag bah: FISKPINNAR! Hon bah: Jaa! det äter vi aldrig! Får inte för din bror (han är kock).
  Så jag fixade fiskpinnar med ris och potatis (så man fick välja) och fiskdressing på flaska. (snabbt ska det va!)
  2,5-åriga brorsonen tryckte i sig som det inte fanns någon morgondag, och den ungen har på senaste varit töntigt kinkig med maten. Vi två vuxna åt också för glatta livet för fiskpinngar är fan gott!

  Jag är förvisso själv en kvalitetsnörd av rang, men så är jag också ensamstående utan barn och har all tid i världen att laga mat från grunden. Men med 7 (snart 8) syskonbarn fattar jag att det inte alltid funkar när man har små.
  Låt ungarna äta det de äter, så länge de får i sig näring och växer och mår gott!
  God fortsättning!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!