söndag 30 december 2012

Barbiehus, Glömd födelsedag och Champagne!

NU sover en förväntansfull liten 4-åring! Vi har förberett morgondagens kalas och slagit in Barbiehuset i cellofan. Klockan 8 kommer farmor och knackar på och förhoppningsvis sover en liten 5-åring då. (<---yeah right?!) Vi pratade om det ikväll och hon lovade att låtsas sova om hon vaknade innan, haha. "Men mamma...om ni glömmer mig då? Ska jag kalla på er då?" 

Jag fyller själv år den 2:e januari och min 6-årsdag var PRECIS så! När vi hade smällt alla raketer på Nyårsafton sa hela familjen "NU fyller du år imorgon Malin!!" och det trodde såklart jag på. Jag hade antagligen tjatat i flera veckor och haft nedräkning - precis som Alice gjort. JAG hade ju för fan ingen koll på att klockan var efter 12 och att det var den 1:e januari när de sa det. Så där låg jag nästa morgon och väntade...och väntade. Jag hörde hur mina syskon satt i TV-rummet utanför och kollade på "jullovsmorgon" och tyckte att det var så elakt att vänta med att sjunga tills det var slut. Till slut tröttnade jag och sprang upp gråtandes och skrek "JAG FYLLER FAKTISKT ÅR IDAG!!!" Hahaha, stackars mig! Mina syskon bara skrattade åt mig och jag förstod till slut att det var fel dag. Jag har alltid varit lite hetsig - jag vet. ;)

MEN - nu är det kalasigt och fint här hemma igen. Julen har fått lämna "partyrummet" för imorgon är det BARA födelsedag som gäller! Klockan tre kastar vi ut gästerna, rymmer ner i strandhuset och låser dörren för en LUGN och mysig Nyårsafton med trerätters middag och raketer på stranden - i mysbyxor...för sån é jag!


 

Det var några på Facebook som frågade var duken kom ifrån. Jag köper alltid 5-metersklipp av fina gardintyger när de reas ut och har som dukar. Bra för oss som alltid har långbord och det som är för långt viker jag bara ner mellan borden så att jag slipper klippa av dem. Denna hittade jag inne på Ellos på rea. Klicka HÄR för att hitta den. Ni ser - Meekatt goes inredningsblogg! Var ska detta sluta?


Och här väntar Barbiehuset! Ikväll har vi satt in små krokar att hänga alla små väskor och annan skit på. Hon lär ju tycka om det... ;)

Men först ska det sjungas och serveras Hello Kitty-champagne och cupcakes i sängen. För sån é hon!

over and out.

//Meekatt...

28 kommentarer :

 1. Åååååååå hälsa älsklings Alice!!!!

  SvaraRadera
 2. Ja var ska detta sluta.... Både Leila och Ernst Wannabe på en o samma helg.... Vad månde det bliva av detta... kanske eget bak och inrednings program på bästa sändningstid!!! Jag kommer garanterat att sitta på första bänk i inspelningsstudion.. Nääää förresten..jag blir din assistent!!!

  Ha det allra bäst o krama Kravallisen massor i morron... o Önskar Er ett Gott Nytt Semle År... kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Vad händer här?! Skönt att veta att jag har en assistent! Dock får det bli Radio. För ful för TV, haha.

   Kram!!

   Radera
 3. Grattis på Födelsedagen till 5 Åringen.Har hittat in på din sida o bloggen och fått många igenkännande smile när jag läser.Har själv 2 vuxna barn , en sladdis på 11 o 6 barnbarn så det är mycket som känns igen.Livet är till att levas på både gott o ont.Ha ett härligt kalas och ett Gott Nytt År !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vad kul att du hittat in hit. Välkommen in!

   Gott Nytt År!

   Radera
 4. Världens lyckligaste tjej kommer det att vara :-))))
  Ha en mysig nyår med .
  Kram Bittan

  SvaraRadera
 5. Hade velat ha dig som mamma när jag var 5 år... Sånt fint Barbiehus hade jag också velat ha i present.. Dina barn har verkligen tur, som har två så fantastiska föräldrar..

  <3

  SvaraRadera
 6. Åhh va fint. Goa fina Malin! Du e en sån underbar mamma!!!
  Alice lär få en underbar födelsedag.

  Skrattade så åt "den bortglömda 6 års dagen" du minns. Förlåt ha ha men du skriver de så målande. Stackare du måste varit jätte ledsen just då.
  Kram kram fina du

  Och ett jätte stort Grattis till Alice som blir hela 5 år gammal imorgon!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det där var verkligen en skitdag 1986, haha.

   Kram fina du!

   Radera
 7. Champagne var härligt lyxigt! Precis som en födelsedag ska vara! Jag fyller år strax innan jul och det är förbjudet med julklappspapper på presenterna. Förr var det hårt med att inget julpynt får vara uppe förrän efter födelsedagen men den regeln har jag släppt på nu, känns lite olönt att julpynta för ett par dagar.. men julmat på födelsedagen är fortfarande bannlyst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, klart det ska vara champagne! Och ja - helig regel: Inget julpapper på födelsedagspresenter! Och ingen julmat! Kalas är kalas!

   Radera
 8. Åhh .. Kravallis, hon kommer älska sin mamma med eller utan långa bröst i morgon ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tyvärr blev det ju med...men kärlek iaf!

   Radera
 9. Åh vad jag skulle vilja se Alice när hon får sitt Barbiehus.
  Åh vad jag skull vilja höra henne när hon får sitt Barbiehus.
  Jag ser framför mig Lycka Som bubblar i henne.
  Underbart. Och tänk, att mamma gjort det. WOW.
  Det blir nåt att berätta om på förskolan. Om hennes bästa mamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon var en glad liten tös när hon gick här och letade efter sitt paket. :)

   Idag var jag dock en bajsmamma igen. Det vänder snabbt, haha.

   Radera
 10. jeg ville også ønske jeg var en lille flue på væggen.... tag billeder af hende når hun får sin present ;)
  Ha en rigtig dejlig dag.
  Kram

  SvaraRadera
 11. Det blev strålande!! Braa jobbat och grattis till stora damen!

  SvaraRadera
 12. Vilken födelsedag den lilla bruttan kommer att få! Ha det så nice i strandhuset. Här blir det OnePiece och bubbel för hela slanten. Vi får se om vi lyckas med att ta oss ner till beachen. Hade varit förbenat trevligt! Kram och gott slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. OnePiece och bubbel - vem behöver något mer? Ja, det skulle vara choklad då...

   Kram!

   Radera
 13. WOW, vilket barbiehus!!
  Vilken lycka att få ett sådant!
  Hälsa och gratta 5-åringen :)

  Gott Nytt År!

  kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade velat ha ett sånt när jag var liten iaf! ;)

   Kram!!

   Radera
 14. Super-duper fint dockhus! Det är nog årets bästa idé! Gott nytt år på er! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inte min idé dock men visst är det bra?!
   Tack Gabriella för idén!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!