fredag 23 november 2012

Smyande bilar, Idiotisk familj & Hårig makeover!

Med anledning av varningen som jag la ut på Bloggens Facebooksida tidigare idag så vill jag bara klargöra en sak: Om någon reagerat på att en konstig bil smugit runt här i Mellbystrand hela jävla kvällen så bli inte oroliga! Det är bara mitt fula beiga Kinderägg som skjutsar runt idiotiska familjen på årets dummaste kvällsnöje - "bjuda-in-på-kalas-utan-att-slösa-pengar-på-frimärken". Idiotiskt!! Hur tänkte jag där?!


I eftermiddag har Alice haft en kompis här. Jag har lekt supermorsa och gräddat pannkakor samtidigt som jag agerat polischef och Askungens stygga styvmor i tjejernas konstiga lekar. Elton fick vara prins...tills han bajsade. Då åkte han ut. Jag får alltid skitrollerna! Varför får aldrig jag vara den snygga?! Jag får alltid springa runt med häxnäsa, fula kläder och prata med "tant Ainas" hesa röst. Det är ORÄTTVIST!! Efter några timmas lek och två omgångar fika körde vi en halvtimme Gangman Style. Då fick jag vara bakgrundsdansare!? Tack som fan.

Jag gjorde inbjudningar till Alice kalas idag och kom på den briljanta idén att vi skulle KÖRA runt och dela ut dem. Jag har ju sett andra föräldrar göra så och tyckte det kändes ekonomiskt och smart. Dessutom är det ju lite mysigt att åka bil på kvällen... 

Mysigt?! Där fick jag så jag fes. VARFÖR har folk inte nummer på sina hus längre?! Utav 19 inbjudningar och 16 hus att besöka fattades det husnummer på NIO hus! Varför då?! I Mellbystrand finns det dessutom ingen elektricitet...typ...så man kör runt i mörker...och letar efter husnummer som inte finns...på gator som inte finns med på GPS:en. Jag kom på tre nya könsord ikväll och svordomen "helvetes jävla röbvballebrevlåda" var den som impade mest på min snart 5-åriga tös. Jättemysig biltur...verkligen.


Jag hade förberett inbjudningarna med namn och tog med mig listan med alla adresser. Freddy körde, Elton satt där fram och skrek efter napp, Alice var uppjagad och arg för att hon inte fick ringa på hos alla och jag och Freddy skällde på varandra för att ingen hittade hushelvetena. Allt detta...för att jag snålade på 16 frimärken. 

Efter fyra hus började Alice tröttna. Jag kom inspringande i bilen efter en snabb lämning i brevlådan och sa "Så, nu kan jag checka av Molly!" och fick till svar "VA?! SKA DU KÄKA UPP MOLLY?!" Ja gumman...jag ska bjuda in en massa barn - sen ska jag äta upp dem?! Ett hus senare blev Alice bajsnödig och Elton hade somnat. Perfekt. En sovande Elton klockan sju. Blir nog en toppenkväll... Full gas på mitt fula beiga Kinderägg till Ica Maxi och in på toaletten. Vilken BRA idé att KÖRA runt med inbjudningarna. Verkligen. 

Alice bajsade och sen passade vi på att handla lite. Freddy satt ute i bilen med en sovande Elton och letade efter gatunamnen i telefonen och retade sig på att jag kommit på denna fantastiska idé. I kassan på Ica Maxi fick jag ur mig ett "Skjut mig" och berättade om vår "spara-in-portopengar-kväll". Jag förvånade ingen...i vanlig ordning. Sån é ju jag.

Ja, efter bajsandet och handlingen gick vi ut i bilen igen. Nu hade Freddy lagt upp en strategi. Han hade googlat fram nästan alla gatorna och de sista inbjudningarna blev lämnade - med undantag av fem stycken. De sista skickar jag. Jag orkar inte mer. Hela grejen är ju jättedum. Polisen varnar för att det smyger runt skumma bilar och försöker locka med sig barn. Samma dag smyger vi runt utanför nästan alla småbarnsfamiljers hus i mörkret...och letar efter husnummer och skrämmer föräldrar. Hemma hos en utav grabbarna knackade jag på i ren lycka över att ha hittat rätt hus - men ingen brevlåda. En halvt förskräckt mamma öppnar och tar emot inbjudan. Vet inte om hon var mest förskräckt över att skumma typer smög omkring utanför deras hus...eller för hur jag såg ut osminkad. Kan vara det sistnämnda.


Kalas ska det bli i alla fall. Vi lyckades kompromissa på det mesta och istället för att bjuda in "alla vi känner" blev det den egna avdelningen på dagis. Alice passade även på att bjuda in personalen på Ica Maxi när vi tog vår bajs- och mjölkpaus och det är ju trevligt! De är nästan mina närmsta vänner...såhär efter fem år som mammaledig och utan ett normalt liv. Alice beslutade sig för Discokalas och jag har lovat att göra TRE olika tårtor. Som om barn ens äter tårta?! Men visst...det är Alice kalas och hon ska få som hon vill. Hon frågade om jag inte kunde dansa Gangman Style för alla barnen... Spontant känner jag "Nääää...barnen?! Varför inte för föräldrarna?!" Om de nu ens vågar lämna sina barn här...hos supermorsan from hell, haha. Jaja, bara jag slipper vara den fula hela kalaset. Häxnäsan kan du glömma Alice!

Imorgon tar jag och barnen en ledig dag. Vi ska vi posta de sista inbjudningarna och jag säger LYCKA TILL brevbäraren! Husen finns inte! På eftermiddagen får vi fikabesök och på kvällen kommer min frisör och hennes pojkvän på middag. DÅ ska jag klippa av mitt långa hår - poff! Äntligen! JÄKLAR vad skönt det ska bli! Lika bra att vänja sig vid mindre hår nu inför våra brasilianska behandlingar...av könen. Aj.

over and out.

//Meekatt...

28 kommentarer :

 1. Har EN gång testat att gå/köra runt med inbjudningskorten, jag gör det aldrig mer!
  Vissa hus bara finns inte, håller fullt med dej där!
  Vete f*n var de egentligen bor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när de har kalas är det fan bäst att de hyr en lokal - VI hittar inte dit! Haha

   Radera
 2. Haha, tack för att du piggar upp mig efter en sömnlös natt!
  Men du... hade inte portot blivit billigare än bensinkostnaden? Och enklare. ;)
  Kram Katta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jo...mycket billigare...och enklare. Men nu blev det ju en "familjegrej", haha. Vi gjorde ju det tillsammans - jättemysigt. Verkligen. ;)

   Radera
 3. Haha! Underbart precis som vanligt Malin! Hoppas du får en fin fredag finaste! KRAM!

  SvaraRadera
 4. Haha vilken pärs! Hoppas att kalaset blir roligt! Lycka till med klippningen! Nästan synd ju med ditt fina långa hår. Men ibland behövs en förändring. Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kalaset kommer bli kanon! ;) Alice är laddad redan...och jag ska stå i dörren med handspriten i högsta hugg, haha.

   Radera
 5. Ha ha ha! Gudars, vad det där lätt hade varit värt 16 frimärken! Men det vore kul att vara en fluga på väggen (bilen) :p
  Ha en fin helg hörredu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade varit värt 500 kr att slippa skiten! ;)

   Radera
 6. Undrar om ni tjänade något på det i slutändan, med bajsstopp och smygande efter hus. Tack för rolig läsning, som vanligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej...vi gick back. Ganska rejält. Men nu vet vi det till nästa år, haha.

   Radera
 7. Ha ha ha....

  http://lifeincerise.wordpress.com/

  SvaraRadera
 8. Hahaha sitter ENSAM på McDonalds och äter VARM mat (japp existerar tydligen här, aldrig märkt innan med 4 barn...) och skrattar högt! Folk lär ju tro jag är helt störd, det bjuder jag på!
  "lycka till brevbäraren" hahaha :)
  Näpp, dax att åka hem och plugga, det tror ju alla jag gör nu, hehehe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varm mat på Mc D!? Sitter du inne i köket? Haha

   Man måste ju ha rast...och ett studiebesök då och då! ;)

   Radera
 9. Hahahahaha alltid roligt att läsa här. Tacka vet jag mail nuförtiden för jag har kört runt eller cyklat runt med många julkort. Numera blir det några med frimärken och sen får resten det på mail. Lite smidigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. MAIL! Det var ju förbannat smart!! Tack för tipset! ;)

   Radera
 10. Ja herre gud vad mycket konstigt man gör för att spara några korvören.

  Vi ska stå på loppis i helgen och jag har tvättat, strykt och sorterat hela veckan, för att sedan sälja skiten för en euro styck. Tvivlar på att detta blir en lönsam affär. Jag har nog spenderat med tid och pengar än vad jag kommer att få in på´t.
  Men vad ska man göra.
  Slängat i soporna?

  ;)
  Frimärken nästa gång då?

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur tänker man?

   Nej...slänga känns ju trisst...hellre gå back och sälja skiten? Haha

   Radera
 11. Vilken underbar blogg...Jag skrattade högt och kände YES,jag är inte ensam!!
  //Benita

  SvaraRadera
 12. Eeeehhhh....*host,harkel* Vågar man fråga varför du inte bara helt enkelt la inbjudan i var och ett barns fack på dagis om du nu ändå bjudit hela avdelningen?? Känns liiiiite smidigare än att köra runt, billigare än att frankera och.....smartast?? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi får inte göra det. Inga inbjudningar på dagis och det är en bra regel tycker jag. Blir konstigt om inte "alla bjuder alla" och dessutom lär det bli en massa inbjudningar som slarvas bort under dagen av nyfikna barn, haha.

   Radera
 13. Namnen i söder23 november 2012 19:46

  Väntar med spänning på att få höra hur vaxningen går..... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj...jag är inte lika förväntansfull, haha.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!