onsdag 21 november 2012

Inskolning, könsord och spritdoft!

Ja, då var den tredje inskolningsdagen avklarad och det går ju riktigt bra. Jag tycker att jag uppför mig ganska bra... Inga könsord eller svordomar inför barnen eller personalen (än), ganska lugna blöjbyten och inte alltför mycket hetsande med min bacillskräck. Snart är jag nog inskolad och klar så att Elton slipper ha mig där. Att jag mentalt duschar både barn och personal i handsprit var femte minut är ju en annan sak...men jag säger det inte högt. Jag VET att det inte är normalt, haha. Men jag är..."skeptisk"(?)...mot pill-i-näsan-fingrar och nappbytarkalas mitt i "krigszonen". Jag får liksom brotta ner mig själv inombords för att inte ta upp handspriten och jaga ungarna i korridorerna...sån é jag.


Personalen uppmärksammade mitt mentalt ostabila leende (och min skräckslagna blick) ganska snabbt och vi har pratat om det. Som sagt, jag vet att det är överdrivet och jag jobbar på det. Å andra sidan man jag ju säga att detta är min ENDA brist - så det är ju ganska okej. ;)
 
Igår när Elton kastade sig ner på madrasserna där de andra barnen skulle sova (<---det är DÄR det händer!) och började gosa med kuddarna fick jag nästan panik men jag fick intala och påminna mig själv om att jag faktiskt har "legat" på okända platser jag med. Och det gick ju bra...

Idag åt jag till och med lunch på dagis. Fatta! Framsteg Malin! 50 st pill-i-näsan-fingrar vid ett och samma bord. Heja mig! Antagligen är jag den där "konstiga föräldern som tittar konstigt på alla och luktar sprit" men till mitt försvar här - jag anstränger mig! Det sitter nog i sen mamma var sjuk och vi handspritade oss in och ut genom dörren på sjukhuset hela tiden...och sen har vi ju en infektionskänslig liten Estelle att tänka på. Vissa är beroende av lypsyl...och cigaretter - jag är beroende av handsprit...och Geisha. Sån é jag. 

Imorgon ska Elton försöka gå ifrån mig en liten stund och se om jag kan uppföra mig ensam. Wish me luck!

                                 Blir det nåt käk eller?!                                         Skönt med storasyster på plats!

over and out.

//Meekatt...

22 kommentarer :

 1. Ja herre gud!
  Ja är också känslig för bacilusker ;) Tur att vi inte har nån inskoling här utan bara SLÄNGER in ungarna så får de klara sig bäst de kan.
  Så man slipper se vad de utsätts för.
  Lugnare för mamman så ;)

  Om det är lugnare för barnen också tvistar de lärde om man jag antar att det är bättre för dem att INTE ha de där oroliga ögonen på sig hela tiden när de ska utforska nya territorium.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, hjälp!? Ingen inskolning?! Låter...bacillfritt och oroligt?

   Men ja, det ligger ju lite i det. Det är mer jag än Elton som behöver "inskolas". Men han är ju så LITEN!

   Radera
 2. har gillat Eltons mössa länge. Nu måste jag bara fråga varifrån den kommer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är löpt på Lindex. Men det är förar säsongens...så jag vet inte om man får tag i den nu... Jag hade tur och hittade den i en fyndlåda - nästan gratis! ;)

   Radera
 3. Underbart att jag inte är ensam!

  Här hemma står det en flaska handsprit i varje rum, och i bilen.. Jag har två i skötväskan och storasyster 13 år, pappa 42 har en varsin liten i jackfickan. Storasyster 4,5 år kommer inte i närheten av lillebror 4 månader innan hon har bytt kläder, tvättat händer armar och ansikte samt spritat händerna när hon kommer hem från förskolan, vart ute, ätit mat, lekt på rummet.. Ok, hon behöver bara byta kläder när hon vart ute, på förskolan och hos kompisar...

  Nääää, vadå bacillskräck?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det finns fler!! ♥ Men du är ju värre än mig! ;)

   Minns att min storasyster alltid tvingade mig att tvätta händerna innan jag gick in i hennes rum när jag var liten. Som om jag gick runt med bajs på händerna?! Hm...vi får kanske dämpa oss lite med spriten..? ;)

   Radera
 4. Hahahaha, underbart!

  Jag kör mer på teorin "lite skit rensar magen" men ibland är jag manisk med spriten ju med.... HANDSPRITEN då så klart :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mer på din teori än min faktiskt. ;)

   Radera
 5. *ler* Vad skönt att Elton har lite tålamod med mamsen... ;)) Då hade du trivts hos mig - jag är ju pedantisk så det smäller om det. Inga otvättade kuddar eller filtar i soffan, inga smulor bakom spisen...

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oooh! Här hemma är det skit överallt, haha. Bakom spisen har jag inte tittat på flera månader! Men dagisbarn...känns extra bacilliga bara, haha. ;) Mina med - inte bara alla andras!! ;)

   Radera
 6. Tänk på att inte kombinera foppatofflor och handsprit! Om du vill undvika att självantända! /erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, trodde det var ett sommartips för den fattiga? ;)

   Men nej, Foppatofflor i storlek större än 23 kommer inte in i vårt hus!

   Radera
 7. Namnen i söder :)21 november 2012 19:57

  Handsprit o Geischa?!?!?! Ja, låter som en bra kombo... Skål!! Det kunde vi satsat på... Vilken helkväll vi kunde fått...

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller hur!? När ska vi slå till?!

   Kram!

   Radera
 8. Men... Vinterkräk-basilusskerna har ju blivit resistenta mot handspriten så det enda som kanske funkar är ju hederlig "hårdtvål" och vatten upp till armhålorna typ. Håller på att vänja in min snart 1,5 åring att tvätta järnet (med Barnängens hårda gammeldagsa tvål), efter dagis, efter maten och innan kvällsmyset, sedan blir det bad också. Tvätt är kul! Skit samma om hela badrummen svämmar över, bara ungen är bacillfri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå, hårdtvål är typ det sämsta man kan använda!! Dom kan bli värsta bakteriehärdarna, i synnerhet om den råkar spricka lite grann... så flytande tvål är mycket bättre :-)

   Radera
  2. O nu måste jag, med min kräksjukefobi, bara fråga: Varför just hårdtvål? Trodde att pumptvål var mer hälsosamt? *nojig*
   /Katta

   Radera
  3. Åh nej!? Då får jag köra handsprit + pumptvål + hårdtvål?! Vinterkräksjukan ska INTE in i vårt hus! Jag dör hellre...typ.

   Radera
 9. Jamen de blir ju sjuka när de börjar förskolan, så lite handsprit emellanåt skulle kanske inte skada? (Jag är helt allvarlig nu.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Jag räknar med några månader av sjuka och gnäll här hemam nu. Det här liksom till inskolningen. Men spriten måste hjälpa lite!

   Radera
 10. Skönt att höra att man inte är ensam om att missbruka "spriten" som man använder på händerna!
  Jag har till och med stoppat ner en flaska i dotterns skolväska (hon går i årskurs 1) och vi har haft en rejäl lektion om när var och hur man använder spriten.
  Här hemma finns handspriten överallt. Minst en flaska på varje talett, en i köket och självklart finns den ALLTID med i handväskan.
  Kräkfobi här kan man säga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är en bra vana! Baciller överallt! Jag spritar alltid kundvagnen. Tänk på alla småttingar som sitter där och dreglar på handtaget...huh.

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!