torsdag 1 november 2012

En hysterisk polis i min säng!?

Elton har kommit in en ny fas. "Skjut-mig-fasen" kallar vi den här hemma... Allvarligt talat?! Vad hände med vår söta snälla fina Elton?! Och vem fan är den där lilla korpulenta polisen med mohawk som ligger och skriker hysteriskt i min säng och dunkar huvudet i sänggaveln flera gånger om dagen? Jag...blir trött.Blöjbytet var en ganska mysig stund tidigare. Ja, bortsett ifrån dofterna då...och tappandet av bajsblöjor på golvet...letande efter salvor och annat tjafs...men det här är ju löjligt?! Vad hände?! Inte nog med att jag måste jaga ungen i en kvart innan jag lyckas lura in honom i badrummet - jag måste sedan spänna fast honom med våld...hålla fast armar och ben samtidigt som jag med en hand byter bajsblöja. Under hela tiden ler jag mitt mentalt ostabila leende och nynnar på "Imse vimse spiiiindel" - samtidigt som jag tänker ljusa tankar om en låååång barnfri tid...på en annan planet. Geishaplaneten. 

Sedan byter jag tröja. Det kom bajs på min under kampen om blöjan... Det är fantastiskt att vara förälder! Verkligen...

  over and out.

//Meekatt...

37 kommentarer :

 1. Polisen kanske vill stå upp under blöjbytet? Ställ honom på toalocket, ta av blöjan och vaska av honom i handfatet. Sen sätter du på honom en ny blöja när han står upp. Det brukar gå jättebra...
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag har provat alla varianter... Får ge det en ny chans!

   Radera
 2. Det är så skönt att komma in hit och bli av med alla funderingar på att skaffa en liten till. Det funkar varje gång!!!

  Varenda rassel i äggstockarna dämpas direkt!

  Du är väldens bästa och billigaste preventivmedel :-D

  Du borde kanske börja ta betalt?

  Love you darling <3
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag skickar en faktura till dig! ;)

   Love you! <3

   Radera
 3. Hahahahaha! I do love you! I do, I do! :D
  *skrattar gott*
  Det blir kanske bättre.. men vem fan vet ... alla dessa faser.. Jag som är en-barnsmorsa har noll koll. Möter varje fas med häpnad. Dör lite varje gång!

  Grattis till oss... Men du vet iaf vad du går i möte... tell me .. plz? :P

  //Sade hon som dök ner i bag´en tidigare ikväll för att verkligheten är för hård! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag möter också varje fas med häpnad...och förskräckelse...trots 2 barn! ;)
   Har inga tips mer än: Överlev!

   <3

   Radera
 4. Hahahaha låter underbart ;-)
  Min äggstockar knöt just en knut på sig själva, nä skämta bara...
  Men kanske dax att pröva såna här blöjor man drar på.. funkade på mina ungar... Hahaha inte nån garanti att det funkar på din sura polis men kanske värt ett försök... :-D

  Ha en trevlig dag imorgon :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade dem ett tag och de var jättebra...tills han hade bajsat. Då fick jag lite ångest, haha.
   Men ja, ett nytt försök kanske. ;)

   Radera
  2. Vet du om att man inte behöver dra ner up&go blöjor? Man tar sönder sidsömmen och tar av som en vanlig blöja, så blir det inte bajs överallt! :)

   Radera
  3. Haha, jo jag vet det...men försök göra det med en hand! ;)

   Radera
  4. Hehe ja, ok. Jag fattar din poäng :) jag kommer nog också dit, min unge är för liten för att lyckas så pass. (Håller tummarna för att han inte läser detta...)

   Radera
 5. Jenny - trebarnsmorsa2 november 2012 00:24

  Hej!

  Jag fick ett tips av en kompis om din blogg och har nu garvat mig igenom några sidor!:D Fan vilken härlig blogg!! Absolut den bästa jag har läst. Och så jäkla klockren du är! Ja, du har absolut en ny stammis här som kommer kika in varje dag.:) Känns skönt att få läsa lite verklighet och inte allt det här duttande å valsande på rosa moln i en perfekt värld å bla bla bla... Tack för att du gjorde min kväll!:)
  Ps: det där med blöjbytet känner jag igen!! Min 1-åring är precis lika omöjlig han!!;P

  Hälsningar Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, välkommen in hit! Kul att du gillar bloggen! :)

   Ja, lite verklighet...live ifrån misären. Det är det jag kan erbjuda, haha.

   Kram!

   Radera
 6. Åh vad skriver man nu då?
  Känns inte riktigt som att du behöver några råd, de verkar ju ha ALLT under kontroll he he ;)
  Men stå upp kanske funkar, vem vet. Skjuss in i duschen kanske funker det också, vem vet. Mobil i taket kanske funkar, men troligtvis inte. Görat framför TV:N brukar funka, men INTE för soffan då...blä.

  Annars så hoppas jag som alltid att det är en fas. Alexander började bli skitförbannad för ALLT när han var två och det har inte gått över än. Och nu väntar 6-årstrotset bakom hörnet. Och Irma kom just in i 2-års-perioden och blev skitförbannad på precis ALLT. Så nu känns det som att det är lika bra att jag flyttar hemifrån så får de härja bäst de vill här hemma.
  Jag drar på semester. Jag förtjänar inte detta ;)

  Snygga häxor vi var.
  http://yohannailaspalmas.webblogg.se/2012/november/har-ar-gardagens-halloween.html
  Fast du hade snyggare näsa. Men jädrar vad duktig jag var på att sminka. Det visste jag inte ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Provat allt...tror jag. Jag hoppas på en fas - som säkert går över lagom tills 3-årstrotsen faller in, haha.

   Åh, kom hit på semester! Du kan gömma dig i mitt strandhus så åker jag till dig och gömmer mig i ert sommarhus! ;)Vi kan ju ringas och skåla, haha.

   Radera
 7. Och så där, nu blev jag genast mer tillfreds med att "bara" vara faster. Tack!

  SvaraRadera
 8. Känner igen mig i detta. Min sista nr fyra fyller två år i januari o har förvandlats till en aggressiv zombie. Vrålar, piper, och kvider hela tiden. Håller på att slita av mig håret här hemma.....

  Trevlig helg på er // kvartettmamman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vi är fler i misären... <3

   Kämpa på!

   Radera
 9. Ända sen min lille "prins" lärde sig stå var det bye bye till att försöka få honom att ligga ner. Stående (gärna klättrande) blöjbyte är det som gäller här. Det funkar faktiskt jättebra, numer klättrar han ner i vasken för avbajsifiering själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Praktiskt! Vårt badrum är dock inte riktigt gjort för avbajsifiering i vasken...men duschen funkar. Blir bara så jävla onödigt omständigt...tycker jag.

   Radera
 10. Åh, vad glad jag är att mina blöjbytardagar är över......

  SvaraRadera
 11. Hej! Är ny här.. Fan vad rolig du är:-) haha!! Kommer att följa dej i fortsättningen!!
  Har läst igenom lite nytt o gammalt för att "lära känna dej" haha!! Riktigt rolig är du!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, välkommen in!! :) Kul att du hittat hit!

   Radera
 12. Så var våran son....han var solstråle tills han var ett sen helt plötsligt välldigt arg och lessen. Å just psykbryt vid borttagning av bajsblöjja eller påklädning vid utgång! ,Har desvärre inga råd....vi brottades igenom det en lååång tid...tills han helt plötsligt vart solstråle igen!? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det vände bara över en natt här hemma. Alla har alltid sagt att "Åh, vad SNÄLL Elton är!" Och ja, det var han ju...haha.

   Bara att hålla ut alltså, suck.

   Radera
 13. Haha känner igen det där......med skrikandet....däremot var just blöjbytar stunden typ den enda mikro stunden på dagen och natten som vår äldsta var nöjd.....

  Det konstiga är inte att man får ett barn utan att man faktiskt föder flera efter den första ;)

  Kramar

  SvaraRadera
 14. alltså det där med bajsblöjor är en liten sak som känns himla onödigt med föräldraskapet.

  för er som inte sett vill jag gärna göra reklam för hur mycket jag hatar just bajs.
  i ALLA former.

  klicka på en film jag spelade in häromhelgen.

  http://dan-syndrom.se/?p=5719

  puss / dan-syndrom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det onödigt!? Bajsblöjor och öroninflammationer kunde man fått hoppa över!

   Radera
 15. Samma shit här! Vad tusan hände? Min minsta fyllde ett för några dagar sen och är som förbytt. Från gullunge till terrorist kan man verkligen säga :-/ Jag tänker ta det där tipset du fick i början om att ha ungen ståendes....risken är väl att hon stupar i vasken men då blir hon ju ren iaf ;-)

  Lycka till!

  Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har provat stående men det blev fan bajs överallt, haha. Elton fortsatte skrika och sparkas...och det var ingen hit med en full bajsblöja...

   Hoppas det går bättre för dig!

   Radera
 16. Vi har fortfarande slagsmål vid blöjbyten och ungen är 1år & 9månader.
  Lite lättare går det när hon själv får ta på sej Up & Go... som hon inte kan utan ramlar och slår sej istället.
  Röööööv är min spontana reaktion.

  Happy saturday på er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, känner ungefär samma sak! Rööööv!

   Radera
 17. Men på allvar? Jag trodde du skämtade när du sa att du spände fast ungen på skötbordet ju:)
  Vart hittar man sånt bälte ;) Jag behöver ett!! Har försökt med silvertejp men det är så fasligt besvärligt;)
  Jamie är precis likadan...:)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej då. Skötbordet köptes med bälte på - världens bästa skötbord! Silvertejp är nog inte att rekommendera, haha,

   Kram!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!