lördag 27 oktober 2012

Kyla, Nakenhet & Grabbarnas snoppar!

Okej...tittar jag ut genom sovrumsfönstret är det alldeles vitt av frost på gräset. Tittar jag ut genom köksfönstret skiner solen och gräset är grönt och fint. Så...jag skiter helt enkelt i att titta ut genom sovrumsfönstret och ignorerar det faktum att vintern är på gång. Jag gillar ju vinter egentligen...helst eftersom att man kan klämma in sin tragiska blekfeta kropp i stora härliga tröjor och sköna halsdukar utan att svettas ihjäl. Den här kroppen är ingen bikinikropp direkt men funkar finfint till allt annat jag behöver den till! Men problemet är att vår nyinköpta dyra jävla värmepump står i sin kartong i vinterträdgården och hånskrattar åt oss nu. Vi har liksom inte hunnit installera den ännu och förra helgen när den faktiskt skulle installeras...märkte Freddy självklart att det var FEL delar medskickade. Skjut mig. Nu kommer den säkert stå där och skratta åt oss...i flera månader. Fjärde vintern...utan ordentlig värme i huset? Jag blir trött! Dessutom måste jag ut och leta efter en ny vinterjacka. Jag börjar nog se lite dum ut i den kortärmade tunna skinnjackan - men jag har för mycket isolering på den här kroppen för att inse att det är kallt. Jag badar ju i havet mitt i vintern- sån é jag!När vi köpte det här huset var jag så imponerad över att det inte fanns ett enda element. Fatta så snyggt! Inga element och man kan möblera helt utan att behöva ta hänsyn till sånt tråkigt. Efter ett år dog värmepumpen. Sen dess har vi levt med 250 element...ståendes ÖVERALLT i hela jävla huset! Snyggt, verkligen jättesnyggt... Vi hade i och för sig tjänat på att investera i en ny pump direkt istället för att lägga alla pengar på element och dyra elräkningar men vi kände inte riktigt att vi hade 20 000 kronor över då. Hur ofta har man det som småbarnsförälder? 

Eller jo...mammamaffian har ju alltid minst en årslön undansatt på ett "riskkonto". Och ja, har man inte det så borde man faktiskt inte skaffa barn alls. Egentligen borde jag adoptera bort mina barn direkt eller anmäla mig själv till socialen. Det har jag lärt mig inne på familjeliv (<--länk).

Igår fick jag även lära mig att om man tycker att det är naturligt att vara naken tillsammans med sin egen 4-åring så är man inte helt normal och man utsätter barnen för en "obekväm situation som kan ge dem problem med självförtroendet i framtiden". Jag skrev för ett tag sedan om att jag och Alice brukar ha Spa-kvällar då vi duschar tillsammans, smörjer in oss med luktegott, målar naglarna och gör inbakade flätor. Detta är tydligen inte helt okej. Jag borde ha badkläder på mig. Min spontana reaktion: Så jävla ful är jag väl inte naken?!

Allvarligt talat - ska man inte kunna vara naken tillsammans med sina egna barn?! Vad är det för fel på folk?! HUR FAN ska barnen kunna få en naturlig syn på sin egen/andras kroppar om man gömmer sig för varandra och gör kroppen till något skamligt redan innan de har sett och förstått hur den ser ut?! Mailet jag fick var så dumt att jag inte ens vill citera det - men som svar på dina åsikter:


Så Camilla...hoppa du ner under täcket igen med elvispen och skäms över dig själv och din kropp. Det verkar jättesunt...verkligen. HÄR HEMMA är vi stolta över våra kroppar...och grabbarnas snoppar, haha! För såna é vi!

NU ska vi åka och köpa socker. Det är ju lördag. Yeyh!?


over and out.

//Meekatt...

62 kommentarer :

 1. Men herregud, det är väl en självklarhet att man ska kunna visa sig nakna inför sina barn. Kroppen är det mest naturliga som finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker ju det. Konstigt om man ska gå och gömma sig för varandra inom familjen...

   Radera
 2. Allvarligt det måste vara något fel på personen ifråga som anser att du ska ha baddräkt på dig när du har spa-kväll med din dotter. Fy f*n så upprörd jag blev nu :( Hur tänker man ens om man kläcker ur sig något så dumt...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla är vi ju olika men mailet i sig var så jävla dumt formulerat att jag blir upprörd, haha.

   Radera
 3. Nu måste du ju citera den så vi andra kan skratta åt den :p enligt mammamaffian så måste man nog vara iklädd burkini. De stackars barnen kan ju råka se en leverfläck.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag tänker inte bjuda henne på det! ;) Men ja, man är tydligen en pedofil om man är naken med sina egna barn...

   Radera
 4. Håhå jaja det finns då folk till allt!!! Undra om hon har bikini på sig när hon duschar själv också, annars kanske hon får men själv!?

  SvaraRadera
 5. Men jisses! Här hemma duschar vi tillsammans med barnen...utan badkläder. ;)

  SvaraRadera
 6. Där håller jag verkligen med dig! Klart som fasen att vi ska vara nakna med våra barn. Och visa för dem att det är naturligt med nakna kroppar. Både jag och mannen badar med vår dotter, och när vi går ur duschen skyler vi oss inte heller. Då är vi alla "nakenfisar" som hon så glatt säger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här hemma springs det "nakenfisrundan" nör vi ska lufttorka, haha. Helt naturligt och ganska roligt! ;)

   Radera
 7. Nakenhetsen kommer dom vara tvungna att lära sig ändå, varför börja så fort man kan?! Jag såg min far naken när jag var 12. Vem fan bryr sig? Jag har sett mamma naken hela mitt liv, när hon skuttat mellan sovrummet och badrummet. Vem fan bryr sig? Ingen. Minst av allt jag. Nej, sluta nu. Jag tycker synd om barnen som får lära sig att man måste ha.. badkläder i badet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där kommer ju i alla fall. Det får aldrig bli skamligt att vara naken med sina barn. Alla är kanske inte bekväma med det och det är en helt annan sak - men ingen ska påstå att det är skadligt.

   Radera
 8. Herregud.... Ska man stänga ner badhusen eller ska man duscha med badklädern på och byta om i bås där man endast får vara en pers?!?
  Kroppar är naturligt och alla är olika, det försöker jag lära mina barn...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tycker jag också är viktigt! Att kroppar ser olika ut och att det ska vara så!

   Radera
 9. Min fyraåring tycker om att leka nakenfis, dvs att vi är nakna en stund och leker. Jag vill att mina barn ska se nakenhet som nåt naturligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju min förhoppning med...att det ska vara naturligt. Här hemma är det det - än så länge.

   Radera
 10. Jag var på en föreläsning där de pratade om att vi måste våga visa oss nakna för våra barn för att de ska se hur en kropp ser ut i verkligheten. Verkligheten är inte som de Photoshoppade mini- och sexpacks-kroppar man ser i reklamen m.m. Vi måste stå upp för det naturliga med våra medelålders, inte så trimmade och icke-perfekta kroppar. Vi måste stå för motpolen till det opererade skönhetsidealet som breder ut sig.
  Jättemysigt med spa-kväll. Det anser JAG vara en super-morsa-grej. Heja Malin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, upp till kamp för den vanliga kroppen! ;)

   Ja, det är jättemysigt och Alice älskar spakvällarna. Oftast. Ibland är det krig om hårtvätt såklart, haha. Sån é ju hon!

   Radera
 11. HÄRREGUUD vad fånigt! Klart man måste kunna vara naken i närheten av sina barn! Jag brukar klampa runt naken i lägenheten, och ska föda barn vilken dag som helst. Måste jag sluta med det då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det måste du absolut inte! Såna här é ju vi!

   Radera
 12. Vilket trauma det måste varit för hennes barn när de besökte en simhall eller tvingade hon alla att duscha med badkläder på ; b

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon kanske blundade...och körde "kattatvätt" med badkläder på.

   Radera
 13. Klart ni måste ha 25 element om ni är nakenfisar hela tiden! Vill också påpeka att badkläderna bör vara sydda av ekologiska tyger som är ordentligt söndertvättade, annars kommer ni lida länge av diverse åkommor...

  SvaraRadera
 14. Hej hej!
  Har inte kommenterat på länge känner jag, men läser de gör ja var dag =)
  Du gör min dag alltid. Men nu idag kände jag att jag bara MÅSTE kommentera.
  VA FAEN CAMILLA! IDIOT!
  Herregud. Precis som du skriver HUR FAN SKA MAN LÄRA BARNEN ATT NAKENHET & KROPPEN ÄR NATURLIGT OM MAN SKA GÖMMA SIG I KLÄDER! NAKENHET E NATURLIGT!
  Står helt på din sida!!
  Kram goa du!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, håll inte inne med känslorna! ;)

   Kram fina du! <3

   Radera
 15. Haha, en sån tråd fastnade jag också i för ett par år sedan - herregudalltså, att jag ens kan leva med mig själv som både badar naken med och sover naken bredvid sonen!? Hon som var trådstartare ansåg att om man absolut måste bada med sina barn ska man ha badkläder på sig - HAHAHA :D Tydligen är enda gången barn ska få vara nära nakna vuxna är när de föds fram ur snippan, allt annat traumatiserar dom.... *höhö* Dessutom redogjorde hon för att hennes man inte fick byta blöja på dottern för det var incest. Tragiskt är ju egentligen ordet för ovanstående, för de som råkar illa ut pga av dessa idéer är ju barnen :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vafan...man kan väl ha trosor på sig när man föder barn, man får helt enkelt dra dem åt sidan lite snabbt i slutskedet, haha. ;)

   Helt galet. Folk måste bli mer bekväma med sig själv!

   Radera
 16. Hur skulle man ens lyckas undvika att visa sig naken om man försökte?!? Ska man låsa de små ute när man går på toa och när man duschar?!?!? Eller ska man hålla sig till natten och lyckas pricka in besöken de minuter de små sover lugnt? Som ensamstående hade jag garanterat traumatiserat min lille mer om han fick stå och banka på låst dörr och känna sig övergiven. Ser man något sexuellt i all nakenhet skulle jag vilja påstå att man har allvarliga problem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här hemma är man aldrig ensam på toaletten och duschar jag är det alltid minst en person som kommer in under tiden. Inte står jag där påklädd!? Nej, suck....

   Radera
 17. Ja herregud, duschar de inte nakna i simhallen heller med sina barn?? Har de baddräkten på när de tvålar in sig?? Tänk vilket trauma barnen utsätts för när de går i simskola o ska se alla dessa nakna kroppar i duschen sen...Jösses säger jag bara!

  Kram

  SvaraRadera
 18. Men guuuuud. Nakenhet är ju helt naturligt.
  Fine.. jag springer inte runt och visar mej naken på stan men tro fan att min egen dotter ska kunna se min kropp och undra vad det är för konstigt hår mamma har på "muffen"
  Nu snackar vi ju trots allt hennes gamla bostad under 9 månader.
  Dumma jävla Camilla.

  Ha en fortsatt din helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, håll inte inne med känslorna! ;)

   Kram!

   Radera
 19. Fråga nummer 1; täcker den där Camilla över badrumsspegeln när hon duschar så att hon slipper se sig själv naken på väg in och ut ur duschen?

  Fråga nr 2; här hemma är nakenhet naturligt, vilket kan resultera i lite läskiga olyckor.. Som när min man stod naken framför badrumsspegeln fullt fokuserad på att använda hårttorken. Det resulterade i att han varken såg eller hörde när minstingen, som då var drygt ett år, knallade in på toaletten. Men han blev varse om att han var där när minstingen satte tänderna i pappas snopp. Jag hörde ett högt vrål (som antagligen grannarna också hörde) och när jag fick reda på vad anledningen till vrålet var så skrattade jag så tårarna sprutade..
  Då kommer jag till frågan, vem blev mest traumatiserad av nakenheten den gången, sonen eller pappan? ;-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1: Antagligen...
   2: Hahaha, jag misstänker att snoppen blev mest traumatiserad!? Hahahaha

   Radera
  2. Hahaha jag tror jag dör!!!
   Stackars pappan i nuläget och stackars sonen då han kommer hem med första flickvännen..visar ni inga nakenbilder från då han var bebis så har ni ju en historia istället att berätta ;-)

   Radera
 20. Men Maaaaalin!!!! Det är klart att du måste hänga ut henne här! Jag vill för tusan veta vad idioten skriver :-D
  Förresten så hörde de av sig från radion igen och ville att jag skulle vara med i ett program till, fast ett pod-program. För tusan, ska vi bli värsta kändisarna nu också. Hur ska de här gå? Haha.

  Saknar dig som en tok!

  Love you!
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, sån é inte jag! ;)

   Men hallå! Kändismoran! Hur ska du ha tid att mjölka kossor om du ska hänga i radion jämt!? ;)

   SAKNAR DIG! Måste ses snart! Jag gasar upp - utan barn! ;)

   Kram!

   Radera
 21. Vad vad vad?
  Försöka läsa bloggen pâ playan idag i mobilen och det gick INGET bra.
  Vad händer?
  Fâr man inte vara naken med ungarna?

  Jisses!

  Mina kommer att blir storkonsumenter av terapi när de blir vuxna ;)

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det får man inte. Det är "på gränsen till incest". På med burkan Yohanna! ;)

   Radera
 22. HAHA Meekatt, UNDERBARA Meekatt!
  Jag är totalt såld i din blogg! Jättekul läsning!

  "NU ska vi åka och köpa socker. Det är ju lördag. Yeyh!?"
  Bästa kommentaren ävär! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul att du uppskattar mitt trams! ;)

   Radera
 23. Att människor kan inte låta bli och yttra sig dåliga kommentarer.
  Stå på dig!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, det är ju bara underhållande! ;)

   Kram!

   Radera
 24. Alltså, jag är grymt obekväm med att vara naken i allmänhet & med mina barn i synnerhet. Okej nu är de ju i tonåren, så det kanske är naturligt ;) men jag menar även när de var små. På simhallen har det varit okej, men hemma skulle jag aldrig kommit på tanken att duscha/bada/sova naken med något barn över bebisålder. Däremot skulle jag aldrig springa runt med pekpinnar & peta ilsket på dem som gärna gör det. Säkert är det härligt & sunt på alla sätt. Men jag skulle också uppskatta om nakenälskarna slutade häva ur sig nyanslösa påståenden om hur barnen blir helt uppfuckade om de inte får duscha med mamma. Tror det finns en liten möjlighet att det blir folk av våra ungar också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Började känna mig onormal (vad det nu är...) som inte sprungit omkring naken med mina barn / tonåringar :) OBS - Har dock inget emot nakenhet, har bara inte känt mig riktigt bekväm i det. Tror det kan bli bra vuxna av ungarna vare sig de ser mamma och pappa nakna eller inte. Tror däremot inte att det blir välmående barn och så småningom vuxna, av fördömande, negativa, påhoppande föräldrar som likt den aktuella C lägger sig i och har synpunkter på hur andra gör. Gör som du vill och tycker Meekatt. Du ser livet med humor och gör inte saker besvärligare än de är. Och du - tack för underbar läsning :)

   /s

   Radera
  2. SJÄLVKLART måste man inte vara superbekväm med att springa nakenvarv i huset och lufttorka till Gangman style! Alla är vi olika och det blir människor av alla våra barn - oavsett nakenhet, kostvanor och svordomar i bilen. <3

   Däremot är de inte okej att säga att vi som ÄR nakna med barnen traumatiserar dem och utsätter dem för obekväma situationer som är "på gränsen till incest". Idioti!

   Tack för era kommentarer! Alla är vi olika och TUR är ju det!

   Radera
 25. Klart man får duscha och visa sig naken! Hur gör man annars i ex simhall i offentliga dusch rum? Hur ska hennes barn göra på gympan? Du gör inget fel Malin :)
  // Hannaa cramer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, hur löser man sådana situationer..?

   Radera
 26. Carro: Jag höll på att väcka lilltjejens middagssömn när jag läste din kommentar
  holy shit vad jag skrattade :-D

  Pryda läsare slutar här !!!! (vilket innebär att alla kommer garanterat läsa mer *skrattar*

  Stackarn han trodde det kanske var en glödlampa :-P

  Sonen som hör sin mamma från sovrummet älskling släck lampan så tar jag den i munnen

  D

  SvaraRadera
 27. Jag badar med min tvååring. Iofs inte riskfritt, han brukar passa på att bajsa då. När det börjar komma bubblor är det dags att kasta sig ur karet. Man han verkar uppskatta våra bad. Det är kul när mamma kastar hinkar med vatten på sig själv ( men inte på honom)
  Han tycker att det är spännande att titta på när pappa kissar på stora pottan. Då bukar han vela sitta på sin. De bajsar även brevid varandra.
  Jag är ingen som brukar gå runt naken, för det har jag inte vuxit upp med. Men jag hade önskat att kg gjort för då hade jag inte varit så obekväm när jag gick i skolan och skulle duscha efter gympan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, bajs i badet är fan ingen höjdare, haha. Örk!

   Radera
 28. Ajj då, då passar jag inte in på familjeliv när det är dags för mig o killen att skaffa barn ;)
  Jag själv växte upp med att duscha med BÅDA mina föräldrar.
  En av gångerna stod jag och grät över att min pappa hade snopp men inte jag! ;P
  Jag har klarat av att byta om tillsammans med andra i omklädningsrum, duschat med andra på badhus osv och byter om varje dag med andra människor utan problem så jag tror inte jag tog skada ;)
  Fortsätt de härliga bloggandet! :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. INGEN passar in på Familjeliv! ;)

   Kram!

   Radera
 29. men jisses.. dax att leta fram badkläder då om man ska vara en tillräckligt bra mamma, hehe ;) Nej, nakna ska vi vara!

  Hörde för ganska länge sen att någon familj hade det så. De hade en dotter på 5-6 år som bara sett sig själv naken. Hon fick en lillebror & förstod ju inte alls vad han hade mellan benen så hon hämtade en sax & klippte av den (!!) medans mamman sysslade med annat.
  Skriv det till Camilla & se vad hon tycker om saken då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh gode gud! Hoppas det där är en "Råttan i Pizzan-historia"!?

   Radera
 30. inte jag som är "mailar camilla" haha

  men självklart kan man visa sig naken för sina barn... haha dom är super nyfikna ju... dottern är väldigt nyfiken när man är på toa... mamma bajsar du? mamma, jag ser din snippa! mamma, vilken stor mage du har... är det en bebis där?

  nej! inga fler ungar... bara en massa socker, cupcakes, bullar, godis o annat jag äter när ni somnat eller inte är i samma rum... ;-) (lättlurade kids!)

  Hahaha love ya meekatt! :-D

  SvaraRadera
 31. Någon som inspireras av dig? Bästa typen av smicker! http://jessicae.blogg.se/

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!