torsdag 18 oktober 2012

Gumptvätt, Fashion Week & Tjocka vader!

Tre kvällar i veckan har jag och Alice "Spa-kväll". Då duschar vi ihop, tvättar håret och tar i balsam, sitter i soffan och smörjer in oss med "kräm som luktar asagott", målar naglar och gör inbakade flätor. Detta är vanligtvis det bästa sättet att lura in Alice i renlighetens värld och dessutom en ganska mysig tradition. Tills igår...

Igår var det dags att dags för tvagning och Alice inledde med "Mamma, idag tänker jag INTE tvätta håret och inte gumpen heller!" Eeeh? Jag ser inte riktigt problemet här!? Jag försökte släta över det hela lite för att få med henne in i badrummet och sa "Lycka till med att undvika det!" Då skrek hon istället. Tydligen är 4,5-åriga Kravallisar inte alls lika glada för renlighet som 4-åriga Alicar. Suck. 

Efter en fem minuter lång boxningsmatch inne i duschen var kropparna någorlunda rena och tålamodet slut. HUR ORKAR MAN skrika sig igenom en hel dusch? Man KAN inte få schampo i ögonen om man lutar huvudet bakåt! Man KAN inte få schampo i munnen om man håller den stängd - och lutar huvudet bakåt! Hur svårt ska det vara?? När balsamet skulle sköljas ur fick jag hålla fast henne med mina knän samtidigt som jag upprepade en massa nya fula ord. "Ap-röv-balsam" är ett utav dem. Supermorsan fixar spakväll...jippie. Ibland blir jag bara trött!
Efter duschen var Alice jättearg och vägrade ta på sig handduk. Istället gick hon runt i hela huset - dyblöt - och skrek "BAJSMAMMA!" Efter lite fjäsk och mutor fick jag med henne till soffan där jag fick torka henne och smörja in henne med den "asagoda krämen". Här var vi ju på väg att få till lite myskväll i alla fall men det avbröts snabbt när Alice inte fick måla mina tånaglar. Vafan?! Sist tog det mig en timme med aceton att få bort skiten. Hon målar ju inte...jättebra. Alice ville inte heller ha nagellack och vi övergick till den mest kritiska delen av spakvällen - håret. Alice har sin lugg på utväxt och är dessutom sämst i världen på att behålla klämmor i håret. Därför kör jag med inbakade flätor så ofta jag kan och orkar. På så sätt slipper hon ha hår i hela tallriken när hon äter...och ja, hon är jättefin i flätor. Tills igår...


EN fläta fick jag göra...sen var det stopp! Halva håret?! På ena sidan hade hon en fint inbakad fläta - resten av håret hängde löst och jag fick inte röra det. Inte ens choklad kunde lura henne till att låta mig göra en fläta till. Då är det liksom inte lönt att tjata mer. Så ja, idag åkte Kravallis till dagis med halva håret flätat, iklädd för långa strumpbyxor, för liten kjol och en julklänning full med matfläckar. Stolt man blir. Här försöker man snygga till henne och vad får man? Fashion Week hits Mellbystrand...igen. Ja, hon kom iväg i alla fall och hon var fortfarande nöjd både med klädval och frisyr när jag hämtade henne. Fina bråkiga Alice, haha.


I helgen blir det i alla fall kvalitetstid på hög nivå! ÄNTLIGEN ska Alice få följa med mig på "Mammasaker" som hon kallar det. Hon tycker såklart inte att det är jättekul att jag alltid åker iväg och sover på hotell och annat kul utan henne. "När jag blir stor mamma - DÅ får jag följa med dig på mammasaker va?!" frågade hon när jag kom hem efter förra helgens bravader. Mammahjärtat spricker lite. Så helgen som kommer ser ut såhär:

Fredag: Vi går upp tidigt och kör till Lund där vi möter Fnulan och hennes söta lilla Mira. Där hoppar vi på tåget och åker mot huvudstaden. "På tåget ska jag ha ajpadden och Geisha och saft och fina kläder mamma! Tänk att vi ska åka tåg!! PÅ RIKTIGT!" Att jag var för fattig för flyg blev alltså inget problem... ;)

Väl framme i Stockholm checkar vi in på lyxigt hotell, håller tummarna för ett badkar och fyller minibaren med socker och snåldricka, haha. Jag har lovat att visa Alice var Kungen bor så snälla Kungen - om du läser det här: Vinka för fan när vi går förbi! Annars tror hon mig aldrig! Och ja, skulle "den där prinsessan med den fina munnen på TV och bebisen som heter precis som vår Estelle" råka ha tid över för en Big Mac & company så hör bara av dig! Vi ska nog kunna klämma in dig i vårt schema! ;)

 


På lördagen ska vi äta hotellfrukost utan Elton. GODE GUD vad mysigt! (Förlåt Elton, men du är faktiskt SKITTRÅKIG att äta tillsammans med nu! Jag tillbringar mer tid UNDER bordet än vad jag gör vid bordet!)

På eftermiddagen ska vi på Galapremiären av den nya Tingelingfilmen - Lycka för en liten 4-åring! Fina kläder, röda mattan, läppglans och Älv-vingarna på! Jag och Fnulan kanske skippar vingarna men jag hade fan behövt dem. Köpte nya stövlar idag och upptäckte att mina vader är så tjocka (<--vältränade!!) att benen somnar när jag gått i dem för länge. Svimmar jag så öppna stövlarna Fnulan!!

På söndag blir det en tur till Junibacken vilket inte alls impade på Alice till att börja med. "Till DAGIS!?" Ja, Alice dagis heter Junibacken men efter en halvtimmes utläggning om allt FANTASTISKT hon skulle få se där inne och en massa visande av bilder på datorn sa hon "Wow! Vi ska åka buss dit!! PÅ RIKTIGT!? Jag har ALDRIG åkt buss mamma! Detta...är det bästaste livet man kan ha!" 

Ja, det är det nog! Roadtrip och äventyr med världens bästa tjej! Inte ens en tvångsdusch kan förstöra det här! Eller..? (Giv. Mig. Styrka!)

over and out.

//Meekatt...

32 kommentarer :

 1. Mysigt att ha såna kvällar TRE gånger i veckan? Ikväll ska jag ha en spadag solo. Ska vägra tvätta håret, sedan se till att få det i ögonen och därefter ska jag fläta halva håret och kladda med nagellack. TA-DA vi kan alla ha spa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mysigt och mysigt, haha. Det hela är avklarat på en halvtimme och innehåller oftast tjat och hot.

   Hoppas du hade en lyckad spadag, haha.

   Radera
 2. Hehe, jag tycks känna igen det där. När inga mutor i världen kan komma till ens egen fördel :-). Men det positiva är att det troligtvis snart blir en ny trend med en fläta och resten löst. Sådant sprider sig fort har jag hört ;-). / Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas på många nya trender så att Alice kan passa in! ;)

   Radera
 3. Ni kommer få en UNDERBAR helg gumman! Haha skrattade när jag läste om stövlarna, jag hittar inte ens stövlar som går på mina feta (vältränade) vader! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina gick inte på...men med VÅLD och alvedon ska det gå, haha.

   Kram!

   Radera
 4. Åh låter ju som en helt underbar helg i sthm. Här blir det att hitta på något roligt med barnen på höstlovet ist. :)

  SvaraRadera
 5. Vilken helg ni kommer få :) ... Vilken upplevelse och vilka minnen... :) mysigt med egentid med Alice. Frågan är bara om hon blir ännu mer avundsjuk när du ska iväg nästa gång på mammablogg ;) ... Och inte låter henne följa med...

  Ta massa kort, så man får se lite kändisar :)

  Kram Tessan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Alice och jag behöver lite mystid nu efter alla mina äventyr.

   Hon får helt enkelt följa med i fortsättningen med. Någon behöver ju hålla ordning på mig, haha.

   Kram!

   Radera
 6. Haha. Ja det är ju märkligt hur svårt det ska vara med dusch. Åtminstone fram till tonåren. Då blir ju problemet snarare att få ut dem ur duschen. Femåringen jag är mamma till ställer sig i duschen och lutar huvudet framåt varpå allt vatten rinner in i ögon, näsa och mun. Sedan blir han skitarg och vägrar tvätta håret, eftersom det kommer att komma schampo i ögon, näsa och mun. Att jag säger "men böj huvudet bakåt!" och "men för f*n, jag har tvättat håret en miljon gånger mer än du och vet att vattnet inte rinner i hela ansiktet om du bara böjer bak huvudet" har ingen som helst effekt. Märkligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att det är fler ungar som inte förstår grejen. Hur svårt ska det va?! Jag blir tokig! Alice skriker och gormar efter handduk och har schampo i munnen!? I MUNNEN?! Hur fan lyckas man med det!?

   Radera
 7. Då ses vi på bio på lördag, jag tar med min tjejliga+en kompis dit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad mysigt!!! Då ses vi där!! Kram!

   Radera
 8. välkommen till stora staden tjejer, låt den stå kvar bara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, Tack! Vi lovar att sköta oss...typ. ;)

   Radera
 9. Ha ha ha jag känner så väl igen det med duschandet! Fast helt plötsligt vände det ja iaf lite så nu vill Isak bada varje dag. En dag kan man väl vara skitig tänker jag haha. Men det är samma visa när han sen ska spolas av och tvätta håret brrr....

  Krams!♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ju inget badkar och den där badbaljan är för tång för Alice så det måste duschas tyvärr. Måste köpa ett badkar!

   Kram! <3

   Radera
 10. Så himla skönt att du vågar skildra verkligheten utan det här filtret " av att leva livet i ett lyxskimmer där allting är perfekt"! Ärligt och hjärtligt, roligt och tänkvärt om att leva livet som det faktiskt är!
  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna! Vad kul att du känner så! Här är det ont om lyxskimmer, haha. ;)

   Kram!

   Radera
 11. Hahaha! Underbara du! Klart kungen vinkar!
  Galapremiär för Alice! Vilken lycka! Jag vill vara Alice i helgen, haha.

  Ha det underbart i huvudstaden!

  Kram Minna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - vi är laddade för en toppenhelg med kungavink och mys!

   Radera
 12. Åh, spadag, TRE gånger i veckan.
  Det luktar SUPERmorsa över detta ;)
  Jag klämmer bara ner mina små monster i badkaret varje dag och skrubbar. Är jag på gott humör kan det bli lite skum i.
  Men nu ljuger jag ju för det är PAPPA som sköder tvagningen av ungarna ;)

  Och smörja in sig, när kom jag till skott med det. Ja om man inte ska räkna solkrämen då, men den MÅSTE ju på, kladdar FÖR mycket och är allmät OBEHAGLIG ;)
  Har en massa luktagott i skåpet som aldig får komma ut :(

  Och nagellack, vad är det....? ;)
  Nej jag har faktiskt målat naglarna hela tre gånger denna sommar. Det är rekord för mig.

  Du är en toppenmorsa Malin.
  Och så ska ni på galej.
  Jag är grön i ansiket av avund......fast bara på det snälla sättet.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nejdå! Det låter bra med Spa men du läste ju hur det gick till! ;)

   Badkar - måste köpas!!

   Alice har koll på allt "luktegott" och tar fram alla sorter. Allt ska användas! ;)

   Åh, du skulle varit med! Vi måste hitta på något när du kommer hem i jul!!

   Kram!

   Radera
 13. *leeer* Finaste Malin!!!!! Du är ju bara världens bästaste mamma jue... Hoppas att ni får hur kul som helst! Och att du inte svimmar... Och det där med stövlar - och vader. Baaaaahhh!! Vad menar tillverkarna egentligen? Att alla har pinnben?

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, tack snälla du! Ja, jag fattar inte det där...men på ska de! Vaselin och Alvedon? ;)

   Radera
 14. Underbara barn! En sådana fantastsikt personlighet din dotter har! Så härligt att se välmående barn med en vilja och lycka över att åka buss. :)
  Hoppas ni får världens bästa tripp!!
  DET ÄR NI VÄRDA!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja fina Alice som aldrig har åkt buss! ;)

   Tack - vi ska njuta och ha det gott! <3

   Radera
 15. Då hade vi en exakt likadan kväll!!!
  Min blivande 4-åring var helt rabiat vid duschningen! Vanligt numer med honom. Blivande treåringens reaktion på mitt tålamod och agerande gjorde att han iaf satt knäpptyst på badrumsmattan och gapade stort och tyst vid tandborstningen!

  Stolt man känner sig.

  Den blivande fyraåringen somnade som en stock ett par minuter senare!

  Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst blir man stolt... <3
   Men borstat blev det - heja dig! Imorgon är allt som vanligt igen. Nya tag - nya fighter, haha.

   Radera
 16. Låter jätte härligt, klart Alice kommer vara som en ängel hela utflykten. MammaAlicetid hur bra är inte det liksom ;-) ha en trevlig resa nu.

  SvaraRadera
 17. Har inte varit inne så många gånger på din blogg (ja ja, f´låt då) men har förstått att du o Fnulan verkar va två lika sköna bönor...o VIPS, här e jaa o nu blir du inte av med mig, basattduvet!! Jösses va jag skrattar åt dina inlägg, vilken fantastisk svada du har! Känns ju nästan som jag hehe.. Han eh skön söndag o en kram till dig från en ny bloggis =O)!/Veronica H

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!