måndag 22 oktober 2012

Barbie, Kyrkis & Liggalåten - en repris!

Många frågar efter inlägget med Kyrkis och incidenten med "Kungen i djungeln". Jag förstår inte varför ni tycker om att läsa om när jag förnedrar mig som mest?! Men jag tar på mig skämsmössan och lägger upp en "favorit(?) i repris":

Barbie, Kyrkis & Liggalåten! (2011-08-29)

Då var måndagen snart slut och första dagen på inskolningen avklarad! Gick ju riktigt bra det där! Alice var laddad och glad, lillebror sov gott i vagnen och jag uppförde mig riktigt bra! Inga svordomar, inga könsord och inga hot inför personalen - yeyh! Nästan som en helt vanlig familj! Nya fröken plockade fram en stor låda med Barbiedockor och sen satt jag och Alice mest och fnissade åt att de "inte har någon riktig gump"! Hahaha, såna är vi! "Kolla mamma, Prinsen har ingen snopp!! Stackars honom!!" Ja, och STACKARS Prinsessan säger jag!!


Inskolning

Eftermiddagen spenderade vi på Kyrkis - som är Mellbystrands variant på Öppna Förskolan, Och det är ju toppen att det finns - om man inte heter Malin Birgersson och är dum i huvudet! Lokalen är alltså en kyrka...och barnverksamheten har en del rum i den här byggnaden. Det är något med kyrkor som gör mig nervös och i det tillståndet försämras min hjärnfunktion betydligt. Jag tänker HELA TIDEN att "Jag FÅR inte svära!" vilket leder till att jag tar i hand med folk och säger "Hej, Malin. Min dotter heter Alice men jag vet fan inte var hon blev av!" Allvar?! Hur är det möjligt?! Men det är ungefär som "Titta-inte-på-finnen-reaktionen" - man MÅSTE ju titta! Det känns som att hela min kropp SKRIKER fula ord på insidan! Dessutom blir jag lite stressad av alla fantastiska mammor som springer runt i sina Polarn & Pyret-tunikor...med bärsele, pratar om ekologisk barnmat och broderar doptavlor i grupp - när den här usla mamman bara vill fika - och slippa Alice en stund. Sån é jag!

Idag var Therese där, vilket var jätteskönt! Vi är nog ganska lika ändå och jag kan väl säga att ingen utav oss är där för den religiösa biten. Och ja, jag är ju alltid värst - MEN hon tycker också om att fika, prata skit och broderar heller inga doptavlor till barnen. Men i och för sig - hur skulle hon hinna med det? Hon har ju en hel BUSS full med ungar!

Jag vet inte HUR många gånger hon tittade på mig idag och sa
"Men MAAALIN!?". Haha, jag VET att det kommer ut lite fel ibland...men jag gör mig inte så bra i grupp! Jag kan riktigt höra mamma ibland "Men MAAALIN!!!??" Hahaha, fina mamma. Usch vad hon måste ha skämts över mig ibland...

När "kyrkis-fröken" sa åt alla barnen idag att städa inför sångstunden kom Alice till mig och sa "Mamma, jag VILL inte städa!" Jag svarade "Men göm dig då!" Therese tittade på mig som om jag var en idiot och bröt sedan ihop av skratt... Vadå?!


När det väl var städat och dags för sångstund fick jag nästan ont i magen. Där satt de...alla duktiga mammor och log. De komponerar säkert sina egna barnvisor hemma...samtidigt som de bakar sockerfria muffins. Alice och jag har inte varit på Öppna Förskolan på 1,5 år och det närmaste vaggvisa hon har kommit på sistone är "Vill du ligga med mig då?"-låten. Och ja, genom sig själv känner man ju andra...

Håll nu truten för fan Alice(!), tänkte jag hela tiden...men hon hängde snällt på de gamla barnvisorna. Yes! Jag var lite nervös och obekväm och sjöng säkert alldeles för högt (och riktigt illa) bara för att verka övertygande...men nej. Det gick INTE BRA! Det fanns en ny jävla sång...och alla barn och mammor kunde den såklart...och jag viftade med armarna och sjöng på...allt vad jag kunde och låtsades vara med i matchen. Det fick jag så jag fes! Alla slår sig för bröstet och sjunger "Vem är kungen i djungeln?" och jag sjunger vidare "GORILLAN!!" såklart. Det var fel. ALLA andra sjöng Jesus. Skjut mig.


När "Kyrkis-fröken" äntligen sa "Det var sista sången för idag" började jag så smått att andas igen. Vi KLARADE det! (Nästan i alla fall!) Men då ska såklart Alice förstöra alltihop! Då vill HON sjunga en låt. Det blir alldeles tyst...alla tittar på Alice...som klämmer fram "Jag kommer, jag kommer, jag KOOOMMEEER!! I HISSEN!!" Jag älskar min tös. Tillsammans...är vi oslagbara!

I bilen hem var ordningen återställd och vi diggade"ligga-låten" på högsta volym och delade på resterna av ett gammalt dubbeldajm som hon hittade under sin bilstol - underbart!

Imorgon fortsätter inskolningen. Ber väl en stilla bön till Ronald Mc Donald och hoppas att det ska gå lika bra imorgon!

over and out.

//Meekatt...

20 kommentarer :

 1. hahaha helt underbart härligt inlägg :)
  Jag blir lite så där obstinat och jobbig när jag måste vistas på föräldramöten i barnens skolor, värst är det nog när det är föräldramöte i högstadiet. Jag har sådan lust att sitta längst bak i klassrummet på bänken, svära och tugga tuggummi med öppen mun. Och så säger mina döttrar att jag går på ett speciellt sätt när jag kliver in i deras skola, jag liksom går "inte vuxet" längre - men vad dom menar fattar jag inte... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att vi är fler som beter oss så! ;)

   Radera
 2. Hahahaha:) underbart:)

  SvaraRadera
 3. Haha, fantastiskt, precis som förra gången det publicerades! :-)
  Jag är lite lik dig, när jag Träffar någon jag vet är troende så kan jag liksom inte hålla mig, jag svär massor!!! Så knäppt!!!
  Kram och hoppas du har en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi verkar vara flera med samma problem... ;)

   Kram!

   Radera
 4. Haha... Lika bra varje gång.... Du är bara bäst!!! :) varje gång det är sång , tänker jag på just denna händelsen ... - gorillan ...:) , då alla andra sjunger Jesus.... Kunde ju inte bli bättre !!! Känns nästan som man var med , :) Tack!

  Välkommen tillbaka! Saknat dig, din blogg och ... Dig igen ;) ....

  Kram Tessan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, varför var du inte med?! ;)

   Kram fina!

   Radera
 5. Haha sådan mor sådan dotter. ;-) Underbart inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är mammas tös det där, haha.

   Radera
 6. Hahaha, helt underbart!!

  SvaraRadera
 7. HAHAHAHAHAHAHA!!! Du är för fan helt underbar!!

  SvaraRadera
 8. Tårarna flödar (av skratt - som måste hållas inne då ungen sover precis intill mig...). Tror jag spricker snart!!!!!

  SvaraRadera
 9. HAHAHAHAHA....du är helt klart bäst !!

  SvaraRadera
 10. Hahahahaha..... Tack för den! (skrattar så mycket att ingen hör vad som sägs på tv just nu). Hittade hit tack vare Skånskans artikel, jag stannar!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!