lördag 1 september 2012

Nya läsare, Lögner & Lördagsporr?

Först och främst - Välkomna in alla nya läsare! Kul att så många nya hittar in till bloggen och att den faktiskt uppskattas så mycket. Och tack för alla kommentarer och fina mail! Jag ligger lite efter med mailen men svar kommer! Det är jätteroligt...och lite galet att så många läser bloggen. Och det är en väldigt konstig känsla när folk stannar en på gatan (<--och systemet, haha) och frågar "Är det du som är Meekatt?" Vafan...jag är ju bara jag. Lite ovant att bli igenkänd och det sätter ju lite press på en blekfet och trött småbarnsmamma som mig, haha. En läsare kommenterade häromdagen att hon just stått bakom mig i Mc Driven, haha. Systemet och Mc Donalds...fan. Glamorstämpel delux va? Jaja, sån é jag! (Och förlåt till dig som ville ta en bild ihop med mig på Kappahl. Jag var bara extra ful den dagen och kände inte att det var något att föreviga. Ses vi igen lovar jag att vara snyggare, haha.)


Idag har jag lovat Kravallis att leka med henne HELA dagen. Vi ska cykla till Maxi och handla fula hattar till kvällens Kräftskiva, våffla håret á la "hej, jag heter Rulle och jag är skitful" och baka chokladkaka. Ja, jag ska baka...på riktigt. Heja mig! Findus VD sitter antagligen och biter på naglarna i hopp om att jag ska misslyckas och återgå till att köpa färdiga bullar. Men Alice vill baka och då gör vi ett försök! 

Jag fick ett mail igår ifrån en läsare som efterfrågade "det där jätteroliga inlägget där du skriver att vi ljuger för våra barn". Tydligen är mina rubriker inte alltid logiska och lätta att hitta bland? (haha) Här kommer inlägget:

Lögner, Föräldraskap & Porr!

"Men maaaaamma! ÄR vi snart framme på riktigt eller är det bara "Mamma-ljug-framme"?! Vafan? Har hon redan listat ut det..? Vad ska jag nu svara på alla "När är vi framme mamma??!" Ska jag vara...ärlig(?) och svara "Om en och en halv timme gumman! Ungefär så lång tid som det tar för dig att städa ditt rum, äta middag, bada, se en film, gå och kissa, bråka om tvättningen av dina händer, se lite mer TV, hälla ut två glas saft och tejpa upp två tejprullar"? Ibland är lögnerna mer praktiska helt enkelt! Och ja, jag ljuger fan ganska mycket för Alice. Alla ni perfekta "Jag-är-både-snygg-och-lagar-ekologisk-barnmat-och-skulle-aldrig-ljuga-för-mina-barn-mammor" - Skit på er! Det gör ni visst! Alla gör det...väl?


Alice: "Mamma? Är jag fin nu?"
Jag: "Du är jättefin gumman, du ser ut som en prinsessa!"
Sanningen: "Du ser ut som ett polskt fnask som gått vilse på Gekås år 1972!" DET kan jag väl inte säga till henne efter en timmes stylande med utklädningskläder och docksmink?!

Alice: "Mamma? Var det gott??"
Jag: "Mmmm! Det är jättegott älskling! Du gör världens bästa köttfärssås!"
Sanningen: "Du är en irriterande liten skit som stör mig med dina små fula plastbestick när jag vill titta på Days of our Lives! EN jävla halvtimme är allt jag begär!!? LÅT MIG VA! En halvtimme!!!?? Tallriken är TOM!" Ja, det hade väl varit lite hårt..?

Alice: "Mamma? Vad är det du har i munnen?"
Jag: "Medicin för mammor!"
Sanningen: "Tre rutor Geisha". (Kommentar överflödig.) ...Men ja, tre rutor kan man visst stoppa in samtidigt! Lite svårt att andas men om man bara har 6 sekunder av obevakad tid gäller det fan att prioritera!

Alice: "Mamma!! Jag VILL inte borsta tänderna idag!!!" 
Jag: "Nej, låt bli då. Men imorgon när du vaknar kommer trollen att ha ätit upp dina tänder och du kommer kanske ha BLOD i munnen!" Och Tandläkaren blir ju jättearg när han ringer imorgon och kollar! (Jag VET, inte min mest pedagogiska förklaring...men till mitt försvar: Jag ÄR ingen pedagog och jag HATAR den där jävla diskussionen om tandborstningen!)
Sanningen: "Inget händer. Tandläkaren får aldrig veta - för mamma skulle aldrig erkänna sitt misslyckande."


Alice: "Mamma? Ska ni också gå och lägga er nu då?"
Jag: "Jaaadå! Så fort vi ser att du sover gott...så går vi  också och lägger oss!"
Sanningen: "Vi ska äta godis...och se på porr!"

En lögnare? Sån é jag!

over and out.

//Meekatt... 
 
Ja, och nu när ni har läst att jag är usel på att baka, ful och pinsam när jag träffar mina läsare, ljuger för mina barn och föredrar godis och porr framför en god natts sömn - så kan ni klicka på bilden nedan för att rösta på mig som "Årets Bloggmamma 2012", haha. Kanske ingen cupcakebakande supermorsa - men ärlig! Sån é jag! ;)
 

24 kommentarer :

 1. Ha ha klockrent !!!! VEM har inte ljugit för sina barn ?? Goodness såna människor kan bara inte finnas
  ha en fin lördag
  monika

  SvaraRadera
 2. HAHAHA! Älskar det inlägget, delar det på min Fb! Så skönt med föräldrar som erkänner verkligheten. Just det gör ju att vi röstar på dej! Klart vi ljuger för våra barn men i all välmening, haha. Sista punkten är klockren!

  Lycka till med bakningen! ;D

  SvaraRadera
 3. Har också dekat på fejjan
  Du säger ju precis som det är & självklart känner man igen sig
  //Kram

  SvaraRadera
 4. Ha ha ha "Rulle" ha ha hur kunde jag glömma den filuren? Sven Melander i Ronja Rövardotter-peruk!

  SvaraRadera
 5. He, he, klart man har ljugit för sina barn. Måååånga gånger! En gång frågade en av sönerna vad "doggy style" betydde (tror orden var med i en sångtext) och jag svarade att jag inte visste!
  Jisses, vad glad jag är att jag är gift (å rätt gammal) så jag inte är ute på "marknaden" och skulle kunna riskera att stöta på Pinoccio! Fast å andra sidan hade jag fått mig ett gott skratt, och BARA det, när grabben drog ner byxorna.

  SvaraRadera
 6. Haha! Du är för skön! Jag fotatde ju inte oss, jag fotade den smarriga kakan. Blev du besviken för du var ju ditt fina jag när vi träffades? Sorry men jag har inget behov av foto med mig och en kändis ( även om jag har ett på mig och Ullareds-Morgan) och i ha autografer heller. Fick du med dig Geishalådan på tåget? Tänkte på det sedan, om någon bara misstänker att det är Meekatten på tåget så avslöjar Den "lilla" kartongen dig Hehe!
  Kram från en fnissig och svettig gymmare

  SvaraRadera
 7. Tack för välkomnandet! Jag är en av dina nya läsare som hittade hit via mama-nomineringen. Och här stannar jag lätt för du har en riktigt härlig stil!

  SvaraRadera
 8. Bara älskar dig! "Ja, och nu när ni har läst att jag är usel på att baka, ful och pinsam när jag träffar mina läsare, ljuger för mina barn och föredrar godis och porr framför en god natts sömn..." *ASG* Ja, vem gör inte det!?? Underbara du för att du skriver som det är och inte lindar in allt. Älskar din uppriktighet och blir alltid på gott humör här inne.

  Min röst har du, utan tvekan! Det är mammor som du som gör mammor som mig glada och känner att jag duger precis som jag är. Övriga mammabloggare ger mig mest ont i magen.

  Kram och lycka till med nomineringen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! Här märker man verkligen att föräldralivet inte är en dans på rosor även för andra. Att man får bli irriterad och vilja bli lämnad ifred från sina barn (och sambo), bara korta små stunder åtminstone?!

   Vi är inte annat än mänskliga, så FamiljeLiv - släng er i väggen! (Där måste det finnas många lögnare...)

   (och jag HATAR ordet "Hen".)

   Camilla C

   Radera
 9. Tack för en sjukt roligt blogg! Nu börjar mina barn bli stora, men du berättar med träffsäkerhet hur det kändes! Jag skulle till ich med rösta på dig idag, för enligt mig har du ingen konkurrens :-) men när jag försökte rösta på dig gjorde applicationen ett eget projekt och röstade på en helt annan blogg! Så om du skulle förlora med en röst kan du bara hänvisa till mig! Lycka till! Kram Jenny

  SvaraRadera
 10. Jeg er så enig med dig Johanna....Herligt med din helt nede på jorden ærlighed. Så kan vi alle være med ...hahahahaha

  SvaraRadera
 11. Klart alla drar lögner för sina barn. Själv tuggar jag bara på tungan när barnen frågar vad jag har i munnen. Jag som tyckte jag smög så bra ;)

  SvaraRadera
 12. Tack för kvällens skratt attack! Hittade oxå hit via mama-nomineringen och jag är helt såld. Du är så jävla bra Meekatt! Precis min humor och du beskriver min tragiska vardag så att du får mig att skratta åt den och det behövde jag. Sen är du skitduktig på att formulera dig så att man inte kan eller vill sluta läsa! Jag har läst nästan 2 inlägg och tänker fortsätta hela natten! Min röst fick du efter 10 rader!

  Kram och stort lycka till! Oavsett så är du MIN Årets Bloggmama 2012 Meekatt!

  Vera

  SvaraRadera
 13. Hahaha tack för underhållningen!!!
  Trevlig kväll

  SvaraRadera
 14. Du är så förlösande ärlig! Just därför gillar jag dig! Kram till dig

  SvaraRadera
 15. Precis Malin - vi älskar dig för sån e du!! *ler* Kramar

  SvaraRadera
 16. Haha! Du är så underbar! Ska bli så roligt att få träffa dig på Fab mamas! Vi ska åka tåg ihop också! KRAM!

  SvaraRadera
 17. Hon lär genomskåda än mer ju äldre hon blir ska du se! ;)

  SvaraRadera
 18. Vita lögner är en gyllene medelväg som snabbare tar en målet är min filosofi :) Kul med en favorit i repris!

  SvaraRadera
 19. Funkar ju med sådana lögner så länge dom är små men oj hur gör man sen, haha...
  ännu ett klockrent inlägg!

  SvaraRadera
 20. Jag skulle ta den där konkurrensen som en stor komplimang för du är självskriven i den skaran. Nu har jag och Giovanni röstat, för även om han aldrig håller med mej i andra sammanhang så är vi i det här fallet eniga. Du är ABSOLUT en värdig vinnare! ;)

  SvaraRadera
 21. Men jösses människa, du är så rolig så jag håller på att tappa andan här framför datorn. Ibland tycker jag att jag liksom får till det på min egen blogg, men efter att ha läst din så inser jag att jag borde lägga ner allt vad bloggande heter. Du är sjukt rolig.
  Jag har röstat på dig, du måste vinna!
  /Lisa

  SvaraRadera
 22. hahahahahahaahahaahha,kul att ni har roligt hehhehehe lill-micke.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!