fredag 7 september 2012

Meekatt goes Supermorsa!

Ja, som nominerad till "Årets Bloggmamma 2012" måste jag kanske ställa mig i ledet bland supermorsorna och blogga som en "riktig" mammabloggare gör? Detta innebär naturligtvis skryt om Fredagsmys (<-- länk), instagrammade bilder på snälla och välklädda barn, ett gott recept, bilder på "Dagens outfit" samt en avslutning med en massa kärlek. Så ja...here we go:

Fredagsmys: Idag är det fredag. Tack gode gud att den här jävla veckan är slut. Magbaciller varvat med öroninflammation, halsont, feber, skrik och bajs i sängen sammanfattar veckans höjdpunkter. Helvetestimmen blev helvetesveckan och i tre utav fem dagar befann sig Freddy utomlands. När Freddy kom innanför dörren idag vid halv sex-tiden hällde jag upp ett stort glas vin och sa "Tack gode gud. Jag låser in mig på toaletten i tio minuter. Låtsas att jag inte finns tack!" Ja, och där satt jag...på toalettlocket...och drack vin och njöt av tystnaden och ensamheten...och doften ifrån blöjhinken. Leve Fredagsmyset!

Här har ni en instagrammad bild på två snälla och välklädda barn: (Ja, det är mina!)

Trettio sekunder efter att jag hade tagit bilden slog Elton till Alice med pinnen, Alice började skrika och jag skällde på henne och sa "Det gjorde inte ont Alice!" Vafan vet jag om det!? Supermorsan... Men ja, efter att ha missat norra avfarten i Halmstad, kört hela vägen till Kvibille-avfarten för att vända för att sedan MISSA avfarten igen(!) på vägen till Wapnö idag så var jag lite ur form. Hur kan man missa samma avfart två gånger? Jaja, vi kom till Wapnö - Eltons paradis. Att frisk luft och rensning av baciller var syftet med besöket vet ju inte barnen. De tror bara att jag är snäll och visar dem kor...igen.


Ja, Elton fick utlopp för sin besatthet och nästan skakade av lycka när han fick se den nya kalven. Här står man...i sina röda Converse...och pratar bebisspråk med kalvar genom ett galler. Vad hände egentligen med mitt liv? Vad håller jag på med?! Inte konstigt att man aldrig får ligga...


Här har vi en som kommer att få lig....nej. Fan. Så kan jag ju inte skriva. HÄR har vi en grabb som ÄLSKAR kor...och traktorer. Han kommer säkert få massor av ragg...om det nu finns kontaktsidor i ATL?


Här har vi en som...förhoppningsvis rättar till sig med åren? Det här med "lär dig att mjölka" kräver ju förutom ett visst intresse...lite träning. Det finns en ko, en tratt och en vattenkanna. Vad gör man? Man ger kossan en rejäl tarmsköljning! Heja Alice! Och vad gör supermorsan istället för att visa henne att man kan fylla i vatten i ett hål uppe på ryggen? Jo...jag tar kort. För sån é jag!

Då var det dags för DAGENS OUTFIT: Ja, eller kvällens då... Eftersom att det är fredag kväll och barnen sover har jag självklart stayups och grenlösa trosor! Eller nej...det var fan inte sant. Häromdagen när jag letade efter ett gammalt kakrecept i garderoben (ja, för där har jag ALLTING efter mina "jävlar-det-kommer-folk-snart-städningar") hittade jag ett par gamla mamma-mjukis-byxor. LYCKA!!! Hela min kropp får plats i dem! Man behöver varken bh eller linne - byxorna når upp till hakan. Jag är så het...

Sen ett kärleksfullt avslut i "jag-älskar-hela-världen-och-alla-som-läser-min-blogg-stil":

Over and out. (<--för sån é jag!)

Se! Jag kan också "Mammablogga"!? Bra va?


//Meekatt...

84 kommentarer :

 1. Du borde vinna. Jag kan däremot trösta dig med att tre barn är sju resor värre. Vår helvetestimme infinner sig dagligen i samband med läggdags. Vilket ståhej och kaos vi har då. Och du, sluta aldrig blogga. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, alla har vi helvetestimmen. Tre barn måste innebära många stunder på toalettlocket med ett glas vin i handen? ;)

   Tack snälla! Och nej, blogga ska jag ju fortsätta med...tills ni ber mig sluta, haha.

   Radera
 2. Du borde vinna. Jag kan däremot trösta dig med att tre barn är sju resor värre. Vår helvetestimme infinner sig dagligen i samband med läggdags. Vilket ståhej och kaos vi har då. Och du, sluta aldrig blogga. ;-)

  SvaraRadera
 3. Bästa Mammabloggen ever! Så det så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger min mest trogna och bästa läsare, haha! <3

   Radera
 4. Asgarv! Så du genomför oxå "jävlar-det-kommer-folk-snart-städningar"?! Det är typ de enda städningarna som görs här...

  Ikväll när vi faktiskt städade här hemma (japp, en fredagskväll) frågade Storasyster om vi skulle få besök. Det skulle vi emellertid inte den här gången. Vi var bara tvugna till sanering innan det börjar växa svampar i hörnen. Vi har alltså inte haft några (planerade) besök på ganska länge...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh yes - varje gång! Skäller högt på Freddy samtidigt som jag i ren panik fyller skåp, lådor och garage med allt vi äger. Är det riktig kaos här hemma brukar vi säga "Vi kanske ska bjuda hem någon i helgen?" Då blir det liksom städat...vare sig man vill eller ej. ;)

   Radera
 5. Du är och kommer förbli min stora idol!! Kram

  SvaraRadera
 6. Hahahaha! Bonde-söker-fru konceptet verker ju funka annars... ;p

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, sant! Det finns någon för alla... ;)

   Radera
 7. Underbara du:-)! Det är detta som är livet och du kan fethaja att supermorsorna också har sina doser av bajs, syskonbråk, helvetestimmar och läggningsstrul. Här har också varit en helvetesvecka med massa bråk och strul samtidigt som jag börjat ett nytt jobb (men där har det varit toppen så här långt)! Nu har jag en självkväll då sambon är och jagar . Nåja, fick sällskap av Ben & Jerry. Föredömligt tysta killar och fullt ätbara haha:-D!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är ju ganska övertygad att glamouren falnar i alla familjer emellanåt. ;)

   Ben & Jerry är fantastiska grabbar! ;) Hoppas nya jobbet blir toppen!

   Radera
 8. Näääää Malin. Lova att inte ändra dig bara för att du är nominerad o kanske, risken/chansen finns ju, vinner.
  Vi vill ha dej precis som DU 'e.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag ändrar mig inte! Sån här é ju jag! ;)

   Radera
 9. Don´t ever change UNDERBARA du!!!!
  Kram Annett

  SvaraRadera
 10. Du är ju den äkta supermorsan! Den som de där inne på FL ser upp till och vill vara som. I smyyyg ... ;-)

  Kram och hoppas det blir lite fredagsmus i alla fall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så? Alla är avundsjuka på mitt oglammiga liv! ;)

   Kram snygging!

   Radera
 11. ASG! Jag älskar "jävlar-det-kommer-folk-snart-städningar" Perfekt när man är heltidsarbetande, bloggande tonårs morsa... slipper i alla fall ..bajsblöjer mm ...haft min beskärda del av detta!
  Nej fredags mys idag innebär en kanna kaffe och varma mackor... dvs. orkade inte laga något vettigt och kaffet för jag inte ska däcka innan 20,00 ... vågade mig inte på ett glas vin för då hade det varit kört!
  Ha en underbar fredags kväll fina du ♥ Och du har en underbar "mamma"-blogg ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, skönt att vara förbi blöjhinksperioden! ;)

   Tack snälla du för fina ord! Och ja - kaffe & varma mackor är ju perfekt fredagsmys!

   Kram!

   Radera
 12. Du är ju jättebra på det med! :-) MEN, du borde ha lagt in en bild på dig med brallorna till hakan! annars gillas inte outfiten liksom...;-)
  Gör om och gör rätt! :-D

  // Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, NEJ! Jag är för ful för bildbevis. Det är därför Radio kontaktar mig istället för TV, hahaha. ;)

   Radera
 13. Åh herregud jag garvar ihjäl mig. Uuuunderbart!

  //Gunnel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gör inte det!! Vill ju behålla mina läsare i livet! ;)

   Radera
 14. Underbart! Bästa mammabloggen Ever! Vart ligger detta wapnö? Ser ut som Lukas hafe älskat detta kosseställe.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vännen! Wapnö ligger i (eller strax utanför) Halmstad. :) Bara 10 minuter ifrån stan. :) Säg till om vi ska ta en date där!

   Kram!

   Radera
  2. Hej. Ja det kan vi gärna göra en dag. Då hade Lukas blivit glad. O jag hade fått skratta lite ;)
   Lycka till imorgon

   kram

   Radera
 15. Alla mammor har fel och brister, en supermorsa är en mamma som törs stå för sina fel och brister.

  SvaraRadera
 16. HAHAHAHAHA! Du har inte bara Sveriges (h)ärligaste mammablogg! Du har sveriges bästa HUMORBLOGG! Jag skrattar så jag kissar på mig - varje gång! Du är för fan ett geni! Hur kan man skriva så roligt om vardagliga saker?

  TACK för att du finns och piggar upp en trött fembarnsmamma som inte heller får ligga så ofta! *ASG*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, yeyh! Jag tar åt mig och sträcker på mig en stund...sen sjunker jag ihop i min sorgliga hållning igen! ;)

   Tack för att du tittar in! Och yeyh för dig som överlever 5 barn! Haha

   Radera
 17. Nästa gång du är på Wapnö så får du komma inom mig och hälsa på, bor inte långt därifrån. Har inga kossor i trädgården men en hund som är vit med bruna fläckar så Elton gillar säkert honom med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag hör av mig nästa gång! Vi är ganska flitiga besökare där, haha. I brist på annat glamouröst att hitta på... ;)

   Kram!

   Radera
 18. Tsss.... åka till Wapnö när du kan åka till mig. Urfånigt! Fast nästa gång du kommer så lämnar vi ungarna i lagårn, låser dörren och springer in och slänger oss i soffan och svullar godis och babblar UTAN ATT BLI AVBRUTNA en enda gång.
  Utom av Babbelpellen då förstås. Och Skräpfian. Och Bonden som ringer och säger att kossorna rymt. Och katterna som välter ut glasen. Och Korvhunden som ska ut.
  Men förutom det....

  Miss you darling <3
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, men du ville ju sätta Elton i en spjälsäng full med taggtråd!? Dit kan jag ju inte ta med barnen fler gånger, haha.

   Nej - du får ta med dig kossorna till Mellby istället! Ja, och bonden såklart...och alla andra!

   Kram snygging!

   Radera
 19. Haha du är en "ÄKTA" mamma! De andra de bara vill vara en...

  SvaraRadera
 20. JAG ÄLSKAR DIG!!!!

  SvaraRadera
 21. jag bara älskar din blogg!!
  skulle vara härligt att få träffa dig IRL..

  så skulle vi få se vad södra Finland & Meekat kommer fram till :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, tack snälla! Ja, vi skulle kanske kunna lösa ett och annat världsproblem, haha!

   Radera
 22. Malin, du är knäpp!! Och underbar! *ler*

  <3

  SvaraRadera
 23. Härligt som vanligt hade en jättebra sån där städbild men lyckas inte dela den åt dig ...

  Ere den här utbildningen < http://www.youtube.com/watch?v=tgywF24TrgY&feature=relmfu&fb_source=message> som du gått ? *skrattar*

  Du har en onepiece redan juu behöver inte tjyva Bondmorans :-) bara du drar upp ordentligt så ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja det var den utbildningen jag gick! ;)

   Radera
 24. http://funny-pictures-blog.com/2012/09/04/every-time-i-clean-the-house-2/

  nåja här är en länk till bilden ( du lider ju stooor brist på roliga bilder ;-) eller huuuuuur *gapskratt )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, inte ens jag har det så illa! ;)

   Radera
 25. Ååååh underbara du (min änglasysters lillayster <3 )Sluta aldrig vara du, jämför dig aldrig med andra, för de är så många <3
  Jag skrattar så jag gråter när jag läser dina inlägg....ibland för mannnen i mitt liv, ibland för mina kollegor i personalrummet <3
  Har röstat på dig och jag hoppas av hela mitt hjärta att du blir årets Mammabloggare <3
  kram på're

  SvaraRadera
 26. Tänk vad tråkigt jag hade innan jag hittade din blogg! Trodde inte att det fanns någon mer än jag för ute som förfasas över FL mammor med sina elvispar, irriterar sig på hollywoodfruar och ringer och gråter till mannen när datorn pajar...... Sluta inte att roa oss vanliga, normala mammor som inte försöker vara nån annan än vi är!

  /myran 76

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk, att det finns fler av oss "vanliga mammor" här ute... ;)

   Kram!

   Radera
 27. Ja, underbart som vanligt från dig!
  Man blir ju bara sååå glad när man ser på FB att det kommit ett nytt inlägg på bloggen! :-)
  Och jag saknade också outfit-bilden på dig!!! ;-)
  Ha det bra!!!

  Http://mammaT.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Outfit-bild kommer ni inte få!! Ni får måla upp er egna tragiska bild av mig! ;)

   Tack för att du tittar in hos mig! :)

   Kram!

   Radera
 28. Haha, ja du kan då verkligen konsten att blogga!! Så jäkla bra! Saknade dock outfit-bilden på dig! ;)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Tyckte jag målade upp en bra bild av min outfit?! ;)

   Radera
 29. Den bästa mammabloggen ever!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 30. hihi, då är din mammablogg lite bättre än andra mammabloggar tycker jag ändå :P.

  SvaraRadera
 31. Ha, ha, ha! Skrattar så allt i mysbyxorna dallrar! Du är för rolig, fast jag såg på fb att magsjukan inte tycks ha gett med sig. Stackars er! Kan du låsa in dig på toa med en hel bag in box kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! <3
   Ja, nästa gång någon säger ordet magsjuka tänker jag låsa in mig i garaget med en bag in box direkt och inte komma ut förrän alla slutat spy! ;)

   Radera
 32. Hahaha, du är ju bara för skön! Min röst har du iallafall. :-D

  SvaraRadera
 33. Blir inte DU Årets Bloggmamma är det skam!! Ingen annan bloggare representerar och står upp för oss mammor som du! TACK för fin ärlighet och för att du alltid får mig att skratta åt det som känns tungt! Du räddar min dag ofta!! <3

  Du är otrolig katten! Stay you!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men! Tack snälla Johnna! <3

   Tack för att du tittar in hos mig!

   Radera
 34. Du räddade min fredagskväll! Tack!! Vi har en galen 4 åring o bebis, hittade din blogg när jag i panik googlade över hur överleva livet med 4 åring:))
  Dig ska jag lätt fortsätta kika in hos:) Du måste verkligen vinna!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag har precis det du söker här: http://www.meekatt.com/2012/03/10-bra-saker-med-att-ha-en-4-aring.html ;)

   Välkommen in, kul att du hittat hit! :)

   Radera
 35. Å äntligen har jag hittat den omtalade bloggen :-) Hörde intervjun med dig på radion och blev genast nyfiken. Själv har jag passerat detta med små barn och är både mormor och farmor men ack så väl jag känner igen mig i det du skriver. Jag minns så väl hur tufft det kunde vara och hur jag många gånger önskade att jag var någon helt annanstans och ensam :-) Men det är nog så hos de flesta fast du är en av få som vågar vara ärlig och berätta att allt inte är en dans på rosor när man har barn. Fast man älskar ju sina barn ändå . Kram och fortsätt blogga på ditt ärliga vis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad kul att du hittat hit! Välkommen in!

   Tack för fina ord! Skönt att höra att inte alla som var vuxna barn har glömt att det faktiskt är ganska tufft med småbarn! ;) Men visst älskar man dem ändå...oftast! ;)

   Kram!

   Radera
 36. Hahaha! Tarmsköljning på kossan! Jag dör av garv! Men kul att det finns fler som städar på det viset ; ) Har fasen mer av resten av huset i garderoben än mina kläder... Kanske därför man går omkring i mammanyxor?? Hahaha! Men visst är det skönt?! Själv har jag mammatröjor trots en bebis som hellre äter välling ; ) Ha det bäst och fortsätt förgylla våra dagar/kvällar med din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja stackars kossa! Mammakläder borde heta kvinnokläder - och alla borde bära dem jämt, haha. Byxor med resår is da shit! ;)

   Radera
 37. Jag har ALDRIG läst ett enda blogginlägg i hela mitt liv men efter att ha lyssnat på dig i radion var jag tvungen att gå in. Plötsligt ändras min uppfattning om bloggare och skribenter till bloggar. Fantastiskt underhållande läsning! En viktig blogg i Sveriges hysteri kring föräldrar och framför allt mammor! Fortsätt sprida ditt budskap! Jag kan nu titulera mig bloggföljare, tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Yeyh - välkommen in i bloggvärlden, haha. Vad härligt att du gillar det du läser! Vad glad jag blir!

   Radera
 38. Du skriver helt underbart :-) måste bara vinna.

  SvaraRadera
 39. idag har jag slutat vara en diktator meekatt.
  det känns lite konstigt.

  puss o kram! dan-syndrom

  http://dan-syndrom.se/?p=5285

  SvaraRadera
 40. Mamma till fyra pojkar10 september 2012 21:25

  Hihihihihihihih! Tack fina äkta bästa du! Jag älskar din blogg! ÄLSKAR!!!!!!!

  SvaraRadera
 41. hahahaha, gillar bilden med kon, vattenkannan och din dotter. Tycker att hon gär ett bra jobb;)

  SvaraRadera
 42. Precis hittat din blogg genom Lady Dahmer. Underbar! :) In på bokmärkena direkt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!