torsdag 13 september 2012

Maffiamail, Överlevnad & Världens bästa bullar!

Jag fick ett mail igår. 
Eller ja, jag fick ju en jäkla massa mail igår men detta väljer jag att svara på offentligt...för sån é jag!

"Hej "Meekatt"! Grattis till finalplatsen på mama måste jag väl börja med. Kul för dig och helt otippat från min sida. Jag menar inget illa men jag är förvånad över att så många läser din blogg. Jag bloggar själv och läser andra bloggar för att bli inspirerad och peppad att bli en bättre människa/mamma och inte för att sitta och nicka medlidande och nästan tycka synd om mig själv. Du beskriver ofta situationer hemma hos dig som "misären". Det är ju att ta lite lätt på vad en misär är. Jag vet folk som lever i äkta misär. Jag hoppas på att en mer positiv bild av familjelivet blir ansiktet utåt när mama väljer vinnare. Att ha en familj är positivt! Självklart ska man vara ärlig när man bloggar men som bloggläsare vill man bli upplyft och inspirerad till att göra bättre själv. Tycker du borde bli bättre på att lyfta fram det som är bra med familjen om du tar hem detta. Men det är bara min åsikt." 

(Misshandlar mig själv inombords för att inte skriva det jag egentligen tänker här...)

Hej! Tack för ditt mail. Jag vet inte riktigt var jag ska börja här... Jag är fullt medveten om att det finns en massa föräldrar som inte alls tycker om mitt sätt att uttrycka mig på och mitt sätt att framställa vår vardag. Jag får en del mail ifrån arga mammor som skriver "Jag älskar ALLTID mina barn och när man är MAMMA så kommer det först ALLTID!" Jag är helt övertygad om att det finns en hel armé med maffiamammor som står och stampar av ilska i sina Odd Mollykoftor när jag skriver motsatsen här, men vet du vad:


När jag väntade Alice var min mamma döende i cancer. Hela min graviditet präglades av sjukhusbesök, cellgiftsbehandlingar, strålning, nätter på sjukhus, tårar, kämpande, falska leenden och förtvivlan. Jag missade många utav mina besök på Mödravården, jag var aldrig med i någon föräldragrupp, gjorde inget besök på BB och jag läste inga böcker om magen och framtiden. Jag ägnade varje minut jag bara kunde med min älskade mamma och inget annat var viktigare. Mamma längtade efter "krabaten" som hon kallade magen - jag visste att hon aldrig skulle få uppleva "krabaten". Och det fick hon inte. Ja, jag är bitter på livet ibland. Men jag är JÄVLIGT tacksam över min familj och mina barn. Alice räddade livet på mig och ingen kan någonsin förstå hur tacksam jag är över att hon föddes exakt då hon föddes, nämligen åtta dagar efter att min mamma dog. Jag älskar mina barn. Jag HATAR att vara mamma ibland. Sån é jag. Och det är okej att känna så.

När Alice var ett par månader gammal och fortfarande tyckte om att ligga i vagnen och sova stora delar av dagen läste jag en massa bloggar. Jag läste o hur folk bakade, inredde, målade om gamla soffbord så att de blev "shabby chic", gjorde sin egen pasta och ordnade mammaträffar och barnvagnsmaraton. Inspiration?! Gode gud!? Jag ville bara spy på alltihop. Jag blev allt annat än inspirerad. Jag kände mig totalt värdelös. Jag kände ingen lust att ens sätta in min tallrik i diskmaskinen!? Hur fan skulle jag orka måla om soffbordet? Jag var glad de dagar jag ens kom utanför dörren här hemma. Och för att inte tala om stressen när man hade ett BVC-besök inbokat på eftermiddagen... INGET annat kunde planeras in den dagen. När man har en bebis kan man bara göra EN sak om dagen. Så kände jag. Och det är okej att känna så. Det blir bättre.


Alla mammor gör sitt bästa - på sitt sätt. Findus Färdigbullar är skitgoda och spar mig en massa stress och disk. Min mamma bakade kanelbullar jämt. Världens godaste kanelbullar. Varje dag när vi kom hem ifrån skolan låg det en påse med kanelbullar framme och väntade på oss. Jag gör andra saker för mina barn. Jag står i mina bajsluktande röda Converse...flera gånger i veckan...och pratar bebisspråk genom ett galler...med kor. Elton ÄLSKAR kor. Jag hatar att baka. Mamma gillade inte djur alls. Lite konstigt egentligen med tanke på att hon är uppväxt på landet...men jag kan lova att hon ALDRIG hade ställt sig i ett par röda Converse i en koblaja och pratat bebisspråk, haha. Sån var inte hon. Och det är helt okej. Hon bakade ju världens bästa bullar...

Alla mammor är fantastiska! Vi går upp på morgonen och byter den där stinkande bajsblöjan innan vi kissar, fixar frukost, tar konflikterna om hårborsten och tandborsten, mutar och hotar för att få på barnen kläder, häller i oss kallt kaffe och snubblar över legobitar samtidigt som vi ser ut som döden själv när vi tittar oss i spegeln. Men ingen sa att man behövde vara snygg också! Det är okej att mascaran är utsmetad i halva ansiktet - bara barnen kommer iväg hela, rena och någorlunda glada till dagis. Vi kan tvätta av sminket sen...och spraya parfym på våra röda Converse...det är okej.


Alla mammor är stolta över sina barn! Igår fick Alice med sig hem ett nytt konstverk ifrån dagis. Det är en planka...som hon har målat vit. På den har hon limmat fast en massa konstiga saker...som hon har målat i olika färger. Det är ju inte Lexington design direkt... Den är jätteful. Och alldeles alldeles underbar! Hon har lagt ner så mycket tid på brädhelvetet att det nästan brinner i hjärtat när jag tittar på den. 

Min mamma var alltid jätteglad över allt jag hade gjort i slöjden...och över alla snygga frisyrer jag gjorde på henne...och alla sminkningar som jag hjälpte henne med. Hon log och sa "Åååh, vad fint gumman!". Jag är så tacksam för allt beröm för mina fula och sneda smörknivar...och för att hon tittade sig stolt i "kolla-gumpen-spegeln" (<-- handspegeln, haha) och sa "Så fiiin jag blev gumman!" när jag hade fått styla henne. Nu är jag vuxen. Nu vet jag att hon ljög. Och det är okej.

En dag kommer Elton inse att jag faktiskt inte älskar kor. Och det kommer vara okej. För när han är 30 år gammal och kanske har egna barn...så kommer han minnas att vi stod där och vrålade "MUUUUUUUH!" tillsammans mer än mina svordomar i bilen över spilld saft och smutsiga skor. Alla mammor svär inte. En del mammor slår. En del mammor bakar världens bästa bullar. Alla gör vi vårt bästa. Alla kämpar vi med att få ihop vardag, ekonomi, kropp, familj, släkt och vänner, arbete, hemmet och tid med barnen. Ibland går det bra. Ibland går det åt helvete. Och det är helt okej. 

Jag tycker det är tragiskt att vi mammor är så dåliga på att hålla varandra om ryggen och peppa varandra. Istället ska det tisslas och tasslas, tryckas ner och ges dåligt samvete. JAG tar inte åt mig det minsta. Jag väljer att lyfta fram min vardag - precis så oglamorös och jobbig som den kan vara. Om inte kärleken till mina barn alltid lyser igenom så spelar det faktiskt ingen roll. Min blogg är ingen kärleksförklaring till min familj. 
 
Slutligen - tillåt mig få inspirera dig: 

Skit på dig. (...och ta sen på skämsmössan)


over and out.

//Meekatt...

275 kommentarer :

 1. sicket rotmongo.
  då skulle hon ju läsa min blogg. jag funderar ibland på att kasta ut mina ungar från balkongen.

  men så är det med människor vars sjukdom är att dom tänker idiotiskt. dom kan inte förstå att det du och jag speglar på våra bloggar (misären) bara är 1% av vad familjelivet handlar om.

  fattar väl vem som helst att dina barn har det skitbra. mina med faktiskt.

  dom har ju en galen farsa.

  puss / dan-syndrom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att vi är fler som skriver hur vi egentligen känner! ;) Idioti är ju ett tillstånd...som många har svårt att ta sig ur. ;)

   Klart att dina barn har det skitbra!

   Puss & Kram på dig galning!

   Radera
 2. Heja Meekatt!!! Jag älskar din blogg....bara fortsätt i samma stil!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se dig här inne! ;)

   Tack, vad roligt att du gillar bloggen!

   Radera
 3. Hej du! Jag bara tycker du är helt underbar i ditt bloggande . Bra svar!
  Kram på dig! // Anette

  SvaraRadera
 4. Men allvarligt..... har människan ingen HUMOR?????

  Att läsa din blogg får en att skratta åt allt elände man kan ha.. och ser inte mammamaffioserna att du är en mamma som älskar sina barn (& man....), så har hon mer problem med att störa sig på andra än att älska sina egna barn......


  Hoppas DU vinner Malin!!!

  Kram från den andra Malin som bor söderöver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla lägger vi ju vår tid och energi på olika saker, haha. JAG är glad att du lägger din på att hänga här inne! ;)

   Kram på dig Malin!

   Radera
 5. TRAMS (=den censurerade varianten av vad jag egentligen tycker) säger jag om mailet du fick. Om du vinner är ju det för att du är du och skriver som DU gör. Jag håller inte med om allt du skriver, men jag gillar att få ett gott skratt vilket det ofta blir - alltså återkommer jag. OFTA.

  //Miia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, håll inte inne med känslorna! ;)

   Glad att du tittar in här!

   Kram!

   Radera
 6. Hur orkar man ? Varken humor eller självdistans...du är bra...stor kram från en som fattar. =) Kram Anna G

  SvaraRadera
 7. Jag tycker du verkar vara en kärleksfull och härlig mamma!
  Och jag lovar du får skörda frukterna efter allt muuande, korvskinnsätande, lekplatshängande och findusbullsätande! I know:)
  Heja dig!

  Kram Cecce

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina Cecce! Ja, jag fortsätter Muuuua och äta kanterna på allas mackor och hoppas att det uppskattas i framtiden! ;)

   Kram!

   Radera
 8. Ord men inga visor... Jag har hört dig berätta om din mamma, jag har hört hur hon du haft... Jag har också hört alla kärlek du har till dina barn. Jag har fått äran att se och uppleva Meekatt.. det är det inte många som får. Ditt hjärta är så jävla stort min vän, och dina barn tar den största platsen, det vet jag. Jag vet också att jag inte alltid är toppen mamma och ibland älskar jag inte mina barn till 100% bara 110.
  Du är du och du är sån! Dom som inte känner dig kan inte säga att "jag vet att du är sån Meekatt" för dom vet inte ett skit, dom ser vad dom ser. Jag ser hela dig och du är en bästa vän......

  LOVE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite tokig stavning men jag blev så upphetsad och arg.....

   Radera
  2. Haha, hetsa inte upp dig vännen! <3

   Finaste du! Är så glad att jag har fått in dig i mitt liv! Du galna härliga människa!

   LOVE!

   Radera
 9. Fantastiska du!! Hur du lyckas sätta ord på känslor på ett så underbart sätt. För mig är du en inspiration. Läser din blogg varje kväll och du får mig alltid att le. Oavsett om dagen varit jobbig och samvetet inte alltid är på topp så får du mig att inte känna mig ensam i allt detta. Det behövs fler bloggar som din! Klart din kärlek till barnen lyser igenom. Förstår man inte att det du skriver är med humor och glimten i ögat så kan man hålla sig till familjeliv. Kramar till dig för att du får min mammavärld att bli lite lättare <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snäll för dina fina ord! Vi behöver alla lite humor för att klara av vardagen. En del behöver öva på det mer än andra...uppenbarligen. ;)

   Kram! <3

   Radera
 10. Började gråta när jag läste ditt svar. Inte för att jag haft lika jäkligt men nog känner jag igen mig i vardagen ........

  Din blogg får mig och flera med mig att överleva vardagen med allt det du beskriver och annat i bagaget som garanterat inte gör vardagen lättare att hålla reda på men har man som "vanlig" mamma inte varit med om det så är det säkert väldigt lätt att klanka ner på dom som har det extra bagaget som inte syns men finns där.
  Kan ,ju vara något att tänka på när man skriver präktiga svar .......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fina du! <3

   Men ja, vi behöver träna på det allihop...det där dömandet. Man tror man vet hur en människa har det. Men vad fan vet vi? Nej, upp till kamp för mammorna! Och håll varandra om ryggen istället för att titta snett...så blir allting mycket lättare!

   Radera
 11. Nä nu var det dags för mig att göra blogg kommentar debut. Först och främst mekatten jag finner dig mycket inspirerande! Och jag skrattar ofta så jag nästan kissar på mig när jag läser din blogg. Du är du och jag tycker du är grym, ärlig och rolig. Har bara trillat in på din blogg när jag checkade dom nominerade mama bloggarna och din är den enda jag tyckte var intressant. Så skönt att bara läsa ren ärlighet. Ja det var väl bara det jag hade att säga. Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bloggkommentar-debut - yeyh! Tack snälla. Haha, jag hoppas att du bara nästan kissar på dig. Blir ju jobbigt annars i längden! ;)

   Vad glad jag är att du hittat in hit! Heja Mamanomineringen som lockar in nya härliga läsare!

   Kram!

   Radera
 12. Åhhhhhh jag ÄLSKAR DIG!!!!!

  För mig är du en sann inspiration :)

  Du säger och skriver precis som jag känner :)

  Ibland HATAR Jag att vara mamma PUNKT

  Man måste inte älska sitt "mamma-liv" varje djävla dag!!

  När jag väntade min Alice ville jag inte ens vara gravid.. för vet du vad: Jag HATAR att vara gravid!!
  Så hur fan fick jag 6 ungar??

  Puss och GO ON!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag älskar DIG Ewa!! Ja, vi tänker nog ganska lika du och jag, haha. Fast du är snäppet snuskigare! hahaha

   Kloka ärliga du! <3
   Och ja...det där med hur du fick 6 ungar...har väl med snuskigheten att göra?! ;)

   Puss på dig!

   Radera
 13. Herregud! Fattar inte vissa att bloggen kanske är ett forum där du gör dig "lustig" för att underhålla oss läsare som INTE vill läsa bullbak och "lycka"? Varför tror en del att det är HELA din verklighet? Det är inte alltid klokt att ha en dömande åsikt när man har så lite insikt. Du gav ett jättebra svar, men jag tycker inte du ens behöver förklara dig. Bloggen är DIN. Läsningen valfri.

  Tråkigt att du har förlorat din mamma i cancer. Det måste ha varit tufft att förlora henne på det sättet och just under den perioden i ditt liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag behöver inte förklara mig...men ibland är det skönt att sätta foten i arslet på den som trampar en på tårna! ;)

   Ja, det var tufft...men man lär sig att gå vidare...en dag i taget. :)

   Kram!

   Radera
 14. Nu sitter jag och gråter, för dina ord kunde vara mina. Precis såhär är det, livet. Varje dag går jag omkring med dåligt samvete för att jag inte vill leka med mina barn, för det är det tråkigaste jag vet, jag orkar knappt med mig själv och går i samma kläder en hel vecka utan problem. De blir ju ändå kräkta på och fulla av barnkladd. Varje dag mår jag dåligt för att jag inte är den där mamman som kom snabbt i form igen och kan förverkliga sig själv samtidigt som barnen får alla stimulerande leksaker och får spela pedagogiska spel på mobilen. Men jag älskar mina barn och jag är en jävel på att laga god mat och få dem att äta den. Så TACK för att du är du, det är det du vinner läsare på. Inte genom att vara supersminkad och stylad på alla bilder och bara flasha ett perfekt hem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack fina du för din ärlighet! Och ja, livet är ju så. Vissa dagar är man supermorsa och bygger skitfula grejor i lera med barnen... Andra dagar ger man dem popcorn och en iPad bara för att få slippa se dem för en stund. Så är det. Och det är okej. Man kan inte vara på topp jämt. Vem fyller på våra energidepåer när barnen tömmer dem? Ibland ingen...

   Och du...YEYH för dig som får i barnen mat!? HUR GÖR MAN!? <3

   Radera
 15. Det finns så många bloggar som ger en ångest när man läser om allt som är perfekt. Livet är inte så, livet är både upp och nedförsbackar. Jag vill tacka dig för att du skriver så ärligt så att jag slipper få ångest över att mitt liv med min underbara familj inte behöver vara perfekt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen är perfekt. Det är upp och ner...precis som du skriver. När det går upp samlar vi energi för att fixa nergångarna. Choklad hjälper också! ;)

   Radera
 16. Finns det någon som ler hela dagen & tycker allt är underbart? Nä, tror inte jag i alla fall.
  Men jag älskar också min lilla dotter varje sekund dygnet runt.
  Tack för att du skriver hur du har det ( skrattar så jag håller på att kissa på mig ) skönt att fler än man själv har det så.
  Glöm inte att det är internationella chokladdagen, klok människa som kom på detta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var fan en klok människa som kom på den dagen, haha. Jag MISSADE ju den så vi firade dagen efter...och nästa dag...och nästa... ;)

   Tack för att du tittar in här!

   Radera
 17. Du har så rätt, jag kan skriva under på varje ord. Tack för att du delar med dig. Jag känner ofta igen mig, skrattar så jag gråter och längtar till nästa inlägg. MIG inspirerar du, fortsätt vara den fantastiska mamma du är!
  // Emelie, mamma till 3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Emelie! Vad härligt att bloggen uppskattas! <3

   Radera
 18. Meekatt, mailet som den där stackars kvinnan skickade - och svaret som du här skrev - är ytterligare en anledning bland många varför du borde vinna tävlingen.

  Det var nog mest det jag ville skriva nu.

  Jag röstar tveklöst på dig!

  //Nellebo

  SvaraRadera
 19. Bra rutet Meekatt:-) Jag älskar din blogg och dig för att du e´som du e´.
  Fortsätt så här för du ger hopp till alla olyckliga människor som tror att de inte duger.

  Du är bara så bäst, skriver jag med en tår i ögat av ditt underbara inlägg..
  KRAM!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, plötsligt händer det... Ibland måste man ryta ifrån. ;)

   Tack snälla du! <3

   Kram!

   Radera
 20. Stå för den du är och bry dig inte om mammamaffian. Tror dom är mera avundsjuka på att DU faktiskt vågar säga det du säger om dina barn ibland och som så många andra tänker men inte vågar sätta ord på. Minns när min dotter var liten och jag vid ngt tillfälle var högst irriterad och fräste åt kraken, - Men kan du inte bara gå ut på motorvägen och leka en liiiiten stund så jag får vila huvudet.
  Det kommer hon minsan ihåg idag men vi har skrattat åt det många gånger, så klart det inte fanns ngt allvarligt bakom den kommentaren. Nu är hon själv mamma och jag en lycklig mormor, och jag är glad att hon uttrycker sina känslor i ord istället för handling gentemot den lilla. ;-)

  Kram till dig och hoppas du vinner över alla maffiososar. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jobbigt när de kommer ihåg det! Men Alice lär också lägga en del dumheter på minnet. Jag misstänker att det kommer skrattas gott åt det när hon får egna barn. Jag minns min mammas roliga utbrott, arga blickar och fula ord med kärlek!

   Kram och tack för din kommentar!

   Radera
 21. 1, gorbys pirog är ett mellanmål!
  2, blöjor ärtråkigt
  3, vardag är drygt
  4, säga nä är tjatigt
  5, städa är tråkigt
  6, dagis är en befrielse
  7, gnäll skär i öronen
  8, baka skapar disk
  9, disk är tråkigt
  10, ändå älskar man de små liven!

  jag har ett tips på helvetets timmen. Laga mat efter pappan är hemma så får han underhålla ungarna.

  SvaraRadera
 22. Det är ju dessutom så att din blogg är en (1) utan av TVÅ mammabloggar jag hittat som är såna här. Du vet, som inte tar massa söta bilder på barn som sött kladdat ner sig på rätt ställe och där det rätt uppochner står att ungen har gått upp en storlek i blöja. Snark. Men så läser jag inte barnbloggar heller. Förutom din, och den där andra. För humor är det jag behöver. Inte något annat. Vill jag att någon ska prata kärleksfullt om barn kan jag fråga på jobbet. Vill jag läsa roliga berättelser som barn sådär som jag själv kommer tänka när jag får barn, läser jag här.

  Kåserier! ftw!

  SvaraRadera
 23. Bra svar till det präktiga miffot!!! Kör på som du gör-din blogg är bäst!!!!

  SvaraRadera
 24. Du är underbar, sätter ord på känslor, får en att skratta till tårar i ett rum fullt med människor som e knäpptysta, å undrar om man e rubbad. Du är min förebild. J i Vbg

  SvaraRadera
 25. Fan va kefft det är när bloggläsare ska tala för alla andra bloggläsare. Vadå "som bloggläsare vill man bli upplyft och inspirerad"? Nej DU vill bli det. Och gillar man inte innehållet så finns dte ju massvis med andra föräldrabloggar att läsa! Där man kan bli upplyft på det sätt som passar en bäst. Rulla vidare till nån annan jävla blogg då.

  Och shit, jag hatar mina ungar emellanåt och jag hatar att vara morsa lika ofta.

  Men så får man ju inte känna. Och absolut inte uttala högt! Iallafall inte om man ska tro på mammamaffian som härjar i alla vrår. Myten om den självuppoffrande modern som ÄLSKAR att just självuppoffra är det dags att vi skrotar. Den kväver och dödar oss och får oss att känna oss otillräckliga och DÅLIGA.


  SvaraRadera
 26. Undrar varför denna person ens lägger sin tid på att läsa din blogg om hon tycker den är så dålig!? För uppenbarligen gör hon det eftersom hon vet hur du skriver. Varför inte lägga tiden på att läsa någon av dom andra 19 nominerade bloggarna som inspirerar henne istället...??
  Vi som röstar på dig gör ju det för att vi älskar ditt sätt att skriva, så då verkar det vara en dum ide att ändra bloggen om du vinner.
  Jag inspireras av att veta att fler har en jobbig vardag som jag själv.
  Snacka om torr människa som inte har någon humor! Jag tycker ofta du visar att du älskar din familj. Fortsätt blogga på ditt sätt, det är det som fått din blogg dit den är idag.
  <3 Julia F

  SvaraRadera
 27. Hej!
  Jag älskar din blogg av flera olika skäl, mest för att jag heller aldrig har orkat vara sådär mamma-käck. Idag har du dock överträffat dig själv. Det här var det finaste, ärligaste och bästa jag läst på hur länge som helst, kanske någonsin. Fortsätt att vara den absolut bästa mamman dina barn någonsin kan få - nämligen du!

  Elisabeth

  SvaraRadera
 28. Vem sjutton orkar läsa om hur bra allt e och hur mkt man hinner med blablabla det är inte det som jag inspireras av iaf. Att läsa din blogg ger mig ett gott skratt och ibland en tår i ögat men det ger kraft och liv åt att fortsätta leva mitt liv med mina barn i mina fläckiga kläder och mitt otvättade hår. För det är helt ok! Varför gå runt och må dåligt över att andra mammor stylar sig och klär sig fint bara för att det ser bra ut ytligt sett. Jag lägger hellre den tiden på mina barn för det mår jag bra av ;)

  Stor kram till dig som uttrycker det som jag ibland tänker :D

  SvaraRadera
 29. Tycker inte du ska behöva försvara dig för såna människor! Jag älskar din blogg! Och jag är så oerhört tacksam att den finns! Den hjälpte mig under en av de svåraste tiderna i mitt liv! Min älskade dotter föddes men med det kom förlossningsdepressionen och kolik. Jag mådde rent ut sagt skit! Och alla dagar var kaos! Detta pågick i 4 månader. Men när jag läste dina inlägg så skrattade jag högt! Jag kände: wow, det är inte bara här det är kaos. Under denna tid så klarade jag inte av att läsa alla sockersöta bloggar där allt var perfekt. Det gjorde så jag mådde ännu sämre. Men tack vare dig och min sambo och självklart mina barn så mår jag idag bra och kan glädjas även åt det som inte är så roligt dock ett tag efteråt haha. Vill bara med detta inlägg säga TACK för att du och din blogg finns! Ändra inte på nånting!

  SvaraRadera
 30. Du SKA vinna den där tävlingen... Du ska vinna den och sen ska du fortsätta vara DU!!!!
  Kram från Åsa

  SvaraRadera
 31. Men herregud! E hon torr eller?!? Sorgligt. (För henne alltså) Hon sitter säkert och bitchar över att det nu är offentligt, men vad trodde hon?...
  "Läser bloggar för att bli en bättre mamma..." =Anser sig själv vara en dålig mamma? Undrar bara. "...inte för att sitta och nicka medlidande och nästan tycka synd om mig själv." GÖR HON DET HÄR INNE???...
  Du har skön humor och självdistans! Keep it up! ;-)

  SvaraRadera
 32. Men vem orkar läsa alla dessa överpositiva människor, som man ändå vet ljuger om tillvaron? Så jävla sockersött kan det inte vara hela tiden!

  Du har en bra blogg, Meekatt: man känner igen sig och kan skratta åt eländet (<-- småbarnsåren).

  /Sofia

  SvaraRadera
 33. Åh vad tröttsamt!
  Jag älskar din blogg, att läsa om någon annans minst lika kaotiska vardag. Det är väl självklart att även meekatt har mysiga stunder och ett alldeles vanligt vardagsliv? Självklart älskar du dina barn lika mycket som oss andra, det behöver du inte skriva, det förstår man ändå när man läser dina fantastiska inlägg!
  Skit i mammamaffian och fortsätt att roa oss vanliga mammor!

  SvaraRadera
 34. Alltså ärligt talat malin, du är ju förfan klockren.
  Jag är arton år och är så bedrövligt jävla trött på allt verklighetsförvrängande.
  Det finns överallt, man måste söka land och rike runt för en genuin, ärlig människa.
  Och tillslut hittar man dig.
  Men bitter humor och självdistans.
  Du får mig att tycka att det är okej att vara som man är, att man inte alltid måste visa sig från sin bästa sida.

  Medan 99 av 100 tjejer i min ålder springer runt i skyhöga klackar, lockat hår, lösögonfransar och jeffrey campbell skor så går jag runt osminkad, med otvättat hår halvdöljt av en mössa och en hoodie på det. varför försöka lura folk att man är pigg när man är trött som ett as? jag antar att, ja, sån é jag?

  allt lycka till, jag hoppas du vinner, det förtjänar du verklige. När jag blir stor, och kanske mamma, så ska jag bli precis som du. du är fan bäst.

  SvaraRadera
 35. Där satt spiken, tror jag. Lämnades lite mållös efter att ha läst ditt svar,.. Det är ju faktiskt så det är att vara mamma på riktigt. Jag är glad att du låter alla känslor synas, och jag hoppas du förstår att du gör skillnad för andra mammor. Jag har alltid haft dåligt samvete, sen sekunden jag blev mamma, att jag inte räcker till, är bra nog eller att jag inte gör som alla andra gör. ( Eller varför ungarna inte gör som alla andra barn gör... ) Det har ätit upp en stor del av barnens tid, och först nu börjar jag inse att det tar mer än vad det ger. Jag är ju mamma på mitt sätt, det är ju min familj, bara min! Fortsätt som du gör, för du har hittat helt rätt i alla fall!

  SvaraRadera
 36. Jag har läst din blogg ett tag nu och jag har ALDRIG tvivlat på om du älskar dina barn. Går det ens att inte se kärleken lysa igenom i dina texter?

  Låt aldrig någon trampa på dig! Du är bäst, Katten! Med eller utan Odd Mollykofta :)

  SvaraRadera
 37. Finaste Malin!
  Detta är åter igen ett av dina underbara inlägg som berör. Nu på ett lita annorlunda sätt än vad de brukar. Jag skrattade inte åt det. Jag fick tårar i ögonen. Jag blir skrämd över hur folk fungerar ibland. Du är grym och så jävla bra! Så stark som jag hoppas att jag blir om jag får barn. Din blogg lyser upp min dag alla gånger! Tack för att du finns:)
  Kramar Elin

  SvaraRadera
 38. Hej.

  Jag läser din blogg varje dag, för sån e´ JAG. ;)
  Vill bara, likt så många andra efter mailet du fick, tala om hur härlig din blogg är!
  Keep up the awesome job!!!
  //Anna

  SvaraRadera
 39. Du är en underbar människa! Du skriver så otroligt bra! Det berör, det du skriver. Du vet vad du skriver! Önska att jag kunde varit och hjälpt dig i den svåraste tiden. Att få läsa din blogg , är höjdpunkten på dagen. :) Du skriver så att man vågar vara sig själv. Din humor är underbar! Att du älskar dina barn och familj är det ingen tvivel om. Fattar inte hur "endel" tänker. Som du skriver, det är ju ingen kärleksförklaring till din familj. ... Du skriver ju så att "vanliga" familjer kan känna sig lugna. Vi klarar detta med ;) . Att som mamma känna sig värdelös, och få läsa om alla perfekta familjer, inte känner man sig mindre värdelös då ! Läser man istället om hur det kan se ut i vardagen hos familjer , så pustar man ut. Jag är inte ensam! Tack Meekatt för att du finns ! Och jag hoppas verkligen att du vinner!!!!! Du är bloggmama 2012!!! Och jag är inte ensam om att tycka så :) ! Kram

  SvaraRadera
 40. Amen! Vadå inspirerad och upplyft? När allt är som jävligast så är det fantastiskt att läsa din blogg som ger mig kraft att skratta åt situationen och mig själv. DET är oändligt mer upplyftande än några cupcakes och vinklade foton på diverse pallar och loppisfynd. Herregud, skulle man skriva till alla vars bloggar man inte gillar så skulle det ta evigheter...

  SvaraRadera
 41. Kram från mig som mamma till dig som mamma! Jag håller dig om ryggen where ever och when ever!!
  /Wiveca

  SvaraRadera
 42. Åh nu satt jag och grät, du skrev så fint! Jag älskar ju din blogg just för att den är så brutalt ärlig. Inga fluffiga moln, and I like it! Och nu fick en del svar på tal tror jag!

  SvaraRadera
 43. Så fantastiskt bra inlägg! Du är inspirerande! Det är så befriande att ibland få tycka att allt är skit och att man ibland blir jävligt less på att vara mamma!

  SvaraRadera
 44. HAHAHAHA! Så jävla klockrent så jag finner inte ord :) Du är bara bäst på att skriva vad en annan tänker.
  Yo go girl!!

  SvaraRadera
 45. Fick tårar i ögonen när jag läste ditt svar. Jag älskar att du är en NORMAL mamma och skriver precis hur du känner. Det som alla andra inte vågar yttra. Många ggr skrattar jag så att jag skvätter ut kaffet på tangentbordet för OJ vad jag känner igen mig!

  Du är bäst! Håller alla tummar och tår för att du ska vinna tävlingen!

  SvaraRadera
 46. Jag tycker du är bäst med att lyfta fram vad som är bra med familjelivet! Det är ju att allt kan vara skit en hel dag men ändå älskar man varandra gränslöst. Det är att man går upp nästa dag igen med förhoppningen om att man inte står mitt i kobajset i sina röda converse utan trampar bredvid. Håller fullt med om att vi mammor är för dåliga på att peppa varandra, vem behöver peppning bättre än den som har skor som luktar bajs?

  Vem blir egentligen lyckligare av att se ett nymålat soffbord, inte jag, så därför läser jag bara din blogg. Vem orkar läsa om vad alla andra gör för att försöka verka som de har de perfekta livet när vi alla vet hur det är att ha småbarn?

  SvaraRadera
 47. Väldigt bra text! Tycker du och Alice skall göra plankor och sedan tillsammans spika upp dem bredvid varandra på ett bra konstgalleri. Ni skulle slå en hyfsad del av världen med häpnad!

  SvaraRadera
 48. Min debut som bloggkommentator :-) Har precis upptäckt din blogg och jag älskar den! För första gången någon som sätter ord på mina känslor och tankar. Jag älskar mina barn innerligt, men stundtals driver de mig till vansinne. Och livet som småbarnsmor är långt ifrån glamoröst. Jag har tillbringat åtskilliga timmar ute i regnet i någon grå lekpark bara för att mina barn vill och för att jag älskar dem.
  Älskade särskilt vad du skrev om supermammorna på familjeliv (my guilty pleasure), finns de i verkligheten?
  Nej, tack för din härliga humor, din intelligens och ditt sunda förnuft. Kärleken till dina barn lyser igenom allt du skriver

  SvaraRadera
 49. Fan vad bra skrivet! Precis så där är det att ha barn - slitigt, påfrestande och samtidigt underbart. Hade det också tufft med mitt barn i början, det där bebismyset innfann sig sällan. Och vilket dåligt samvete jag hade som kände så! Hade lust att bara sticka hemifrån flera gånger. Men det blev ju bra till slut. Folk som aldrig tillåter sig att klaga kan inte må bra. Det ÄR tufft ibland, det är det för alla. Frågan är varför i bövelens namn det ska vara så svårt att erkänna det och hålla upp nån slags präktig fasad?!
  Bloggar med ett ständigt rosa skimmer är totalt ointressanta att läsa. Så jag säger bara; jag älskar din uppriktighet och humor! Underbart med en ärlig blogg, fortsätt så! Kram!

  SvaraRadera
 50. Hej!!
  Men hallå?! Varför ta sig tid att skriva till någon vars blogg man ej gillar?! Hmm för mkt fritid?
  Du är helt UNDERBAR!Din blogg behövs! Det är så jävla skönt att komma in här & läsa om en RIKTIG vardag! Ett riktigt familjeliv. inte ett påhittat uppglammat & piffiliffigt låtsasliv. Ingen kan vara så himla jävla lycklig som många av mammabloggarna är JÄMT! Tröttsamt.
  Jag älskar mina barn över allt annat. MEN jag är oxå JÄVLIGT TRÖTT på mitt liv som mamma stundtals. O att just då få läsa att det är fler som är det, de gör att jag kan känna mig "normal" o inte som en mamma som rymt från sluten anstalt.
  Så ja fortsättt älskade Malin! Du gör alla oss mammor mänskliga!!
  Ditt svar var väldigt berörande. Beklagar sorgen. Förstår att det måste varit/vara tufft att mista sin mamma.
  En stor varm kram!
  Be yourself, be meekatt!!
  <3

  SvaraRadera
 51. Vill bara säga TACK!!! Tack för att du får mig att le och skratta, tack för att du får en att förstå att allt inte ska och kan vara så perfekt som en del får det att låta! Kram till dig;)

  SvaraRadera
 52. Vilken genuin gratulation hon inleder med, hahaha!! Jag tycker gott hon kunde ha skippat den eftersom hon uppenbarligen inte menade den.... Fast hon kanske ville demonstrera hur man gör när man ljuger istället för att säga som det är eller som man egentligen känner!

  SvaraRadera
 53. hejja dig! sluta aldrig vara du, det är därför vi gillar dig!

  SvaraRadera
 54. Vill bara likt många andra tala om att du skriver fantastiskt och kärleken till din familj lyser igenom i varenda text! Du inspirerar och ger mig ett leende varje gång jag besöker bloggen (varje dag).
  Svaret på det otrevliga mailet va klockrent! Precis så är det! Fortsätt vara du!!
  Kram

  SvaraRadera
 55. Misär? , ironi!? Haha! Är hon som mailade dig helt dum i huvvet? :) hon känner säkert som dig om vardagen egentligen men hon vågar inte erkänna!!!! Kraaam du är underbar!!!

  SvaraRadera
 56. Men gud. Det måste vara jobbigt att vara så inibängen pretto! Och humorbefriad.
  Och att hålla den stenhårda ytan att det alltid och jämt är perfekt.
  Alla borde ju veta att man bloggar om små % av sitt liv!? (jag bloggar tex aldrig om det som är jobbigt och skit, av olika anledningar..)
  Tycker man att en blogg är dålig och "inte så inspirerande" SKIT I ATT LÄSA DEN!!
  Avundsjuka, låter det som, att du är nominerad! ;-)

  // Nina

  SvaraRadera
 57. Men, seriöst?!? Hur orkar folk bry sig? Det är ju bara att låta bli att läsa din blogg om man nu stör sig så jä.. hm, himla mycket på det du skriver. Eller har jag missat något här? Har du någon hållhake på alla dessa maffiamammor? Något som tvingar in dem på bloggen?

  Skönt att höra att det inte rör dig i ryggen. Du vet ju att alla som räknas gillar det du skriver! ;-)

  Kram

  SvaraRadera
 58. Du är bäst. Punkt.
  Den där tråkiga jäveln kan väl ta och hålla sej till "inspirerande" bloggar som hon så fint kallar det.
  Så kan vi (som jag tycker) normala människor hålla oss till sanningen --> Din Blogg ! :)

  Puss på dej !

  SvaraRadera
 59. WOW!!!
  Du har så fullt rätt i det där!!
  Ingen är perfekt o det är faktiskt okej tycker jag!!

  Den som påstår den/de har det perfekt o att de varje sekund älskar allt i sitt liv måste ljuga! Min åsikt, jag vet men ändå..

  Från en mamma till en annan: Stor kram till dej Malin/Meekatt!!

  SvaraRadera
 60. Heja, heja...

  Du får mig att le..
  Jag håller med dig fullt ut:) skit ner er:)

  Med vänlig hälsning, Mr. A

  SvaraRadera
 61. Misä'r enligt ne.se = "mycket dåliga levnadsvillkor." Vem fan är hon att avgöra vad dina (eller hennes vänner som tydligen lever i RIKTIG misä'r) levnadsvillkor bör definieras?
  Humor enligt ne.se = "som karaktärsegenskap: sinne för det roliga, förmågan att identifiera och med visst nöje acceptera tillvarons ofullkomligheter." Kanske är dags för fler att våga erkänna tillvaron som ofullkomlig och skratta åt den.
  Subba = överpretantiös, humorslös översittare utan full ordförståelse när hon rättar andras tolkningar och tillika den som skickade mailet.
  Kram Bodil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supergilla!! Haha!
   Med vänlig hälsning,
   Eirasmor

   Radera
 62. Du är bara BÄST! Vilket fantastiskt svar du gav, jag sitter här med tårarna rinnande och kan bara försöka förstå vad du gick igenom under din första graviditet. Jag hade verkligen önskat att du funnits när jag var småbarnsförälder och inte tillhörde de där"duktiga" mammorna. Det är jag förresten inte nu i heller, men mina fyra killar säger att dom har världens bästa mamma. (kanske är dom lite jäviga) Så fortsätt med ditt bloggande, du ger oss många skratt och igenkännande situationer. Håller alla tummar för att du vinner!!!
  Puss&Kram

  SvaraRadera
 63. Jag brukar skratta när jag läser din blogg, men nu gråter jag. Precis så är det, Jag ska spara det och läsa det de dagar jag bara inte har lust. För det är ok.

  Du fick just min röst.
  Kram!

  SvaraRadera
 64. Finns inte en morsa i hela sverige som inte skulle kunna sälja sina ungar emot en flaska rödvin ibland!

  SvaraRadera
 65. Mamm till fyra pojkar13 september 2012 21:43

  Ååååh, tårar i ögonen... jag är inte ledsen men otroligt glad! Jag känner igen mig -- precis så är det som du skrev! DU är så himla härlig, ÄKTA och otroligt inspirerande!
  JAG ÄLSKAR DIG! Och om jag hade bott närmare så hade jag överraskat dig med en god lunch, lite fika och sällskap! <3

  SvaraRadera
 66. Heja, du har precis fått en ny följare...första gången jag tittar in här, såg att din blogg var nominerad! Grattis till det! Efter att bara ha läst ett enda inlägg (detta senaste!) så tycker jag att det verkar vara en helt rättvis nominering, du skriver sååå bra!! :-)

  Det högg till i mitt hjärta när du berättade om att du mist din mamma under din graviditet. Så sorgligt.
  Jag har gått igenom en del också, under samma år som jag hade två blöjbarn miste jag både min mor och min far. Oerhört tufft på många vis; så: Jag vet exakt hur det är att kämpa sig igenom dag, efter dag. Bara för barnens skull.

  Tack för att du delar med dig, stor kram!/Lisa

  SvaraRadera
 67. Fick tips om din blogg först idag och måste säga att jag efter bara ett inlägg som detta är övertygad om att du är Rätt skrivare för just Mig!
  Hade jag läst "inspirerande" bloggar hade jag mått sjukt dåligt över allt det jag själv inte kunnat/orkat med att göra!
  Nej, jag kommer läsa din blogg fortsättningsvis och känna att det är fler som delar samma vardag som mig och att det är helt Ok när man lever i just småbarns åren :)
  Kram

  SvaraRadera
 68. Jajaja, bla bla bla jag håller med vad alla andra här ovanför säger men det vet du redan så jag tänker inte älta det igen. Love you helt enkelt.

  MEN DU!!! En sak kan jag inte förlåta:

  "En dag kommer Elton inse att jag faktiskt inte älskar kor. Och det kommer vara okej."

  Men DAAAAHHHH.... det är INTE okej Malin!!

  ALLA älskar kor! Så är det bara! Du kommer inse det en dag också... när du står där och muar för glatta livet.

  Vänta bara!

  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
 69. Du är bara bäst helt enkelt, så himla bra skrivit. hon kan sluta ner sig, usch för såna människor. Du är en underbar mamma och sluta aldrig skriva sanningen. Massa kärlek!!

  SvaraRadera
 70. Hej Malin! Din blogg är verkligen skit rolig. Jag försöker läsa den så gott som varje dag och ibland går jag in flera gånger om dagen för att bara läsa av mig och kunna skratta lite. Du är verkligen som du skriver. Jag har känt dig Malin många år och du är verkligen underbar. Fortsätt att vara dig själv och dina barn och man älskar dig för att du är du.
  Kram och hoppas vi snart får ihop ett nytt datum för en date.
  Ha en underbar helg!
  Kram Carola

  SvaraRadera
 71. Du vet att jag gillar dina inlägg och jag tycker att det är trist att inte alla kan se ironin emellanåt. Och varför måste man ifrågasätta någons blogg? Varför gör vi tjejer så mot varandra?!
  Idag älskar jag ditt inlägg och din ärlighet! Du är grym!!
  Kram!

  SvaraRadera
 72. Älskade meekatt!
  För första gången har du fått mig att gråta i ett inlägg... Känner igen så mycket. Min pappa var med om en singelolycka när min son var nästan 1.5 år. Han bröt nacken och är förlamad till 97%. Jag känner igen så mycket i din blogg både glädje och sorg, nog för att det inte är mycket sorg men pest o pina o hopplösa ungar är ju som jag har det hemma.
  Tack för din blogg, den får mig att överleva med allt som gör mitt liv drägligt vissa dagar.

  För allt i världen, fortsätt vara du!

  Kram <3

  SvaraRadera
 73. Det är ju för att du e som du e som jag läser din blogg!! Du är mänsklig och berättar saker som de är! You go girl! Hoppas att du vinner, heja dig!

  Kram

  SvaraRadera
 74. WORD!!!

  Och Malin vad sorgligt att läsa om din mamma och hur du förlorade henne :( jäkla skitsjukdom det är!

  Kram
  Malin L

  SvaraRadera
 75. Du regerar! Är så glad att jag just hittat din blogg. Vem fan bryr sig om Odd Molly-kläder och Shabby chic? Jag vill läsa om folk som inte får sova på nätterna och står i hallen med ungen i famnen när respektive kommer hem från jobbet och säger "DIN dotter!", för ibland är det rätt sugigt att vara förälder. Jag skiter väl i hur man bakar mini-cupcakes, för jag får inte ens hacka en lök ifred förutsatt att jag inte satt på Fåret Shaun på tv först. Jag ääääälskar min dotter! Hon är alldeles ljuvlig. Men varför kan man inte få skriva om att det är jobbigt ibland? För det är det. Och det blir faktiskt lite lättare när man får läsa om att inte alla mammor står i Odd Molly-koftor på åkrar i snuskdyra gummistövlar med ungen gud vet var någonstans. Nåväl, kort sagt, du fyller en funktion, och dessutom är du riktigt, riktigt rolig!

  SvaraRadera
 76. Applåder till dig Malin. Stå på dig!

  SvaraRadera
 77. Heja meekatt - ta inte åt dig av den typen av sura kommentarer!
  /marlene

  SvaraRadera
 78. OMG skrattar så tårarna sprutar, är mamma själv , jag bråkar också om hårborsten ,letar omaka strumpor samtidigt som jag försöker få död kloakråtta smaken ur min mun med tandborsten som förmodligen används till nåt funkis i ett ovaksamt ögonblick,,,,

  DET HÄR ÄR EN INSPIRERANDE BLOGG , om fler känner så här så kanske jag inte är onormal utan det är normalt att va sliten trött och små less på vardagen ibland

  SvaraRadera
 79. Bra skrivit kusin! Guss har också börjat läsa din blogg, så nu är vi två blivande föräldrar som har din blogg som vår huvudkälla. Det bästa av allt är jag är fullt övertygade om att vi kommer bli lika bra föräldrar som dig.. Det är först den dagen jag börjar prenumerera på Vi föräldrar som jag börjar fundera över min föräldrarroll. Lycka till kusin! Kram

  SvaraRadera
 80. Jag tror jag älskar dig lite grand nu.

  SvaraRadera
 81. Du är ju helt underbar! Älskar din blogg!

  SvaraRadera
 82. Nästa gång du får dom där tråkiga mailen så titta bara tillbaka på alla kommentarer du får från alla sorters människor. Jag ser bara kärlek här inne. Du är en väldigt färgstark person och de får oftast höra ett och annat av dom som sitter i sitt vitmålade hus med vita möbler och sterila inredningsprylar. Dom tåler inte att det finns folk med åsikter. Men dom kan skita ner sig och sprutlackera sina vitmålade väggar med diarré! Alla älskar sina barn men man måste ju faktiskt älska sig själv innan man kan älska någon annan och därmed är det tillåtet att önska sig egen-tid utan sina små "monster" :) du är fantastisk meekatten!!! Glöm aldrig det!

  SvaraRadera
 83. Jag kan lugnt säga att det är just därför jag läser din blogg, att det inte är så j...la helylle.
  Jag har 4 barn som jag älskar över allt annat men som gör mig till en gråhårig, eldsprutande drake med väldigt jämna mellanrum.
  Även jag är uppväxt med en bullbakande underbar mamma som gick bort i cancer men avskyr själv att baka, pyssla mm, men som står i ur och skur på fotbollsträningar, kissar istappar efter hockyträningar och får träsmak i häcken under gymnastikyräningar.
  Fortsätt vara dig själv och var stolt över det :-)
  Kram
  Ifrån en grötig skåning :-)

  SvaraRadera
 84. Älskar slutklämmen! Du är grym =)
  Kanske mail-mamman har "amningshjärna"? ;)

  SvaraRadera
 85. Du är så skön!
  Håller på dig!

  Inspireras? ja,men läs då en annan blogg för 17 gubbar, jag läser din för att den får mig att le, alltid!

  SvaraRadera
 86. Jag har bara en sak att säga, önskar att jag hade känt till din blogg när jag gick igenom den förlossningsdepretionen jag fick efter min andra dotter i vintras! <3

  Malin

  SvaraRadera
 87. Underbart inlägg. Du hade inte kunnat svara på ett bättre sätt. Tycker det är underbart med din blogg, humorn, satiren, "misären". Om man har en liten gnutta humor, så förstår man dina inlägg!

  SvaraRadera
 88. Haha jag älskar dig Malin!
  Hade du skrivit en sådan blogg mailmamman efterlyser skulle jag inte läsa, jag är spytrött på alLt sånt där och känner mig bara kass och smått aggressiv när jag får babylycka nerkörd i halsen. Jag älskar min dotter över allt annat i världen men det ändrar liksom inte att jag är kroniskt trött och alltid har spya/snor/puré någonstans på tröjan.

  Puss!

  SvaraRadera
 89. Har precis blivit introducerad till din blogg och vill bara säga att jag ÄLSKAR DEN! Jagblev rekommenderad den i upplyftande syfte (då jag kände att min egen blogg emellanåt var så gräsligt deprimerande) för att jag skulle fatta att det är okej att inte vara så jävla perky hela tiden (eller alls, som i mitt fall). Döm om min förvåning när jag såg att du också var en Mellbystrandsmamma! Välkommen till min blogg när du vill: http://www.theantigonish.blogspot.se

  SvaraRadera
 90. Du är underbar! Helt fantastisk som faktiskt skriver sanningen! Jag älskar din blogg! KRAM!

  SvaraRadera
 91. Hej Meekatt!
  jag har läst din blogg sedan en tid tillbaka och jag älskar den! Är själv mamma till två killar. En på 3 år och en på 7 veckor, och de är alldeles underbara och ibland små monster men jag älskar dem alltid oavsett! Du beskriver "misären" som mailskrivaren skrev, men du gör det med en värme och kärlek som lyser igenom och ingen kan ju undgå att du älskar dina barn!
  Min store kille älskar grävmaskiner och andra maskiner så de senaste tre åren har vi väldigt ofta sökt upp olika vägbyggen och stått och tittat på maskinerna där. Fruktansvärt tråkigt för mig som inte alls älskar stora maskiner, men alldeles underbart för honom och det är ju därför man tittar på maskiner, eller kor för den delen!

  TACK för din blogg, och lycka till i Mama tävlingen. Hoppas du tar hem alltihop, jag ska i alla fall rösta på dig!!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 92. Hej Meekatt!
  (Skrev precis ett långt inlägg, men råkade nog radera det så skriver ett till)
  Jag har läst din blogg ett tag nu, och jag älskar den! Har två pojkar, en på 3 år och en på 7 veckor, och de är alldeles underbara men ibland blir de små monster. Jag älskar dem dock alltid, oavsett! Mailskrivaren skrev att du beskrev en "misär" men jag tycker du gör det med glimten i ögat, och med stor kärlek och värme och man kan ju inte tvivla på att du älskar dina barn.

  Min store kille älskar stora maskiner, såsom grävmaskiner t.ex.! Jag vet inte hur ofta vi har letat upp olika vägarbeten de senaste tre åren. Sen har vi stått där och tittat på maskinerna. Arbetarna undrar nog vad vi gör, för om vi hittar ett "bra" bygge så kommer vi tillbaka ofta! Jag tycker det är tråkigt, men hans lycka och glädje när han får stå där gör att det är värt det :) Det är lite roligare att titta på brandbilarna, för då kan man ju kika lite på brandmännen så länge ;)

  TACK för din blogg, och lycka till i tävlingen! Jag hoppas du vinner alltihop!

  Kram Elin

  SvaraRadera
 93. Jag minns inte vem som tipsade om din blogg men sen första raden jag läste var jag fast. Du skriver så humoristiskt och bra och är en stor inspiration. Jag gillar att det är någon som skriver annorlunda och faktiskt tänker som jag själv! Det enda jag inte gillar är att jag av någon konstig anledning alltid blir sugen på Geisha när jag läser här. Finns väl ingen tvekan om att du älskar dina barn och din familj, man får väl vara lite ironisk och beskriva det dråpliga som händer. Heja dig! Fortsätt skriva din fantastiska blogg precis som du alltid gör.
  /Sari

  SvaraRadera
 94. Det är ju din blogg som får mig att längta som en galning tills min bebis kommer i vinter. (Det blir en han eller en hon. Ingen höna!) Att du vågar vara så ärlig är ju det som gör att du visar hur mycket du älskar din familj. Iaf i mina ögon.

  Mina nära vänner är som du. Brutalt ärliga om hur det faktiskt är. Och det skapar sån trygghet. Jag vet att jag kommer misslyckas med massor. Och det är helt ok! Jag kommer säkert vilja kasta ut min unge genom fönstret en koliknatt. Precis som min pappa ville göra med mig. Och det är också helt ok. Att göra det däremot är mindre ok.

  Så tack för att du visar hur det är på riktigt!

  SvaraRadera
 95. Men vart har människors HUMOR tagit vägen!? Allt ska vara så pluttinuttigt och gravallvarligt hela tiden... Jag älskar bloggar med humor, som driver med allt och alla och du gör det bäst. Och jooo! Det framkommer hur mycket du älskar dina ungar i din blogg!
  Jag har ju, som du vet, läst din blogg länge (och då var det minsann inte 96 kommentarer innan min! Haha) och jag gillar att du fortfarande är dig själv och skriver på DITT sätt, att det inte har förändrats för att din blogg blivit stor, och jag fortsätter att rekommendera din blogg till allt och alla! :)

  Och du... Jag väntar fortfarande på BOKEN!

  /tjatiga Saija som

  SvaraRadera
 96. Att det ska vara så svårt att acceptera andra. Du skriver så himla bra. Vet precis hur du känner. Att ha barn är underbart och jävligt tufft. Låt ingen tro något annat.

  "alla föds olika. Få kommer över detta!"

  SvaraRadera
 97. Men ååååå! Det är ju (bland annat) ärligheten i din blogg som får mig att längta ihjäl mig tills min bebis kommer i vinter. Det blir en han eller en hon. Ingen höna!

  Du är som mina nära vänner. Brutalt ärlig. Och jag är så tacksam för ärligheten runt omkring mig. Annars hade jag antagligen redan känt mig helt misslyckad efter 4 veckors sjukskrivning pga illamående. Foglossning som är ett helvete. Stolor mage sen flera veckor tillbaka. Om jag bara lyssnat på de som spelade fotboll till v 39. Hade en heeeeeelt fantastisk förlossning osv. Nu får det bli som det blir. Min kropp säger att jag inte ska spela fotboll (det brukar den iofs aldrig direkt rekomendera). Och det är helt ok!

  Jag kommer troligen vilja kasta ut min bebis genom fönstret efter 10 koliknätter. Precis som pappa ville göra med mig. Och det är helt ok att känna så.

  Så tack för att du visar verkligheten! Och att du kan göra det tycker jag visar på hur mycket kärlek det finns i din familj!

  SvaraRadera
 98. Seriöst!! Hennes åsikt?? Men var hon tvungen att skriva den till dej?! För att hon är avundsjuk på att du faktiskt är finalist!! Jag är så stolt över dej att jag spricker..
  Keep it up för utan din blogg skulle jag nog dö lite ;)// Susie

  SvaraRadera
 99. Jag tror att de bästa föräldrarna är precis som du, de som vågar erkänna att livet inte alltid är lätt och att man emellanåt knappt orkar med sina barn, inte de som framhäver allt mammamaffian kräver x 10.

  Du ger hopp och styrka åt oss som inte är övermänskliga mammor!
  Underbar blogg och fantastiskt inlägg!

  SvaraRadera
 100. Hej min fina vän!
  Jag personligen tycker att det är helt underbart att din blogg är bland de 5 finalisterna och jag hoppas att du vinner stort! Jag får ALLTID ett leende på läpparna och oftast goda skratt av att läsa din blogg. Man måste ha lite humör i livet och klart att alla vet att mamma-livet är allt annat än konstant dans på rosor ;-) Ingenting av det du skriver får mig att tvivla på din kärlek till familjen, du väljer bara att beskriva allt ur en annan synpunkt :-D Du äger och jag längtar tills vi ses igen <3 Kram

  SvaraRadera
 101. Jag gråter och skrattar och tycker att din blogg är fantastiskt. Snacka om att vara peppande och inspirerande. Du är bäst! Jag hoppas att du vinner hela skiten, så kan de stå där i sina Odd Mollykoftor med långnäsa. Håller tummarna. Hälsningar från Cajsa i Sundsvall.

  SvaraRadera
 102. Hvor er det et fantastisk godt svar du kommer med...Vist når man får en sådan kommentar måste man svare igen. Og det ordentligt!

  Din blogg er så dejligt befriende, når man også læser bloggs, hvor alt virker fryd og gammen. "perfekte" børn, "perfekte" forældre...til at spy over, for det er jo ikke en afspejlning af virkeligheden for nogen forældre - tror jeg. Du tegner det virkelige billede, set med mine øjne, og du er en af dem, der ligesom gør det "lovligt" at sige; hold kæft nogle møgunger - gud hvor er jeg træt af at være mor - iiiih hvor ville jeg gerne rejse væk i 3, nej 4 uger UDEN UNGER, og så videre, og så videre. Men selvfølgelig elsker man ungerne og selvfølgelig ville man aldrig for noget i verden undvære dem.
  Fortsæt du i samme stil...jeg elsker din blogg - og følelsen af IKKE at være alene, om et normalt liv!
  Tack Meekatt :D

  SvaraRadera
 103. Okej, fast menar du att det är okej att slå sina barn? Att man ändå kan försvara det med att man gör sitt bästa? Det låter faktiskt så på din text och i så fall blir jag mörkrädd att 104 pers (hittills) kan stämma in i hyllningskören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man läser det i sitt sammanhang så förstår man väl att det kan vara ok att svära till skillnad från att slå sina barn.......M a o att det INTE är ok att slå sina barn för att nu vara övertydlig...

   Radera
  2. Självklart är det inte det hon menar, vilken fråga!

   Radera
  3. Maria: Självklart menar jag inte att det är okej att slå sina barn.

   "Alla mammor svär inte. En del mammor slår. En del mammor bakar världens bästa bullar. Alla gör vi vårt bästa. Alla kämpar vi med att få ihop vardag, ekonomi, kropp, familj, släkt och vänner, arbete, hemmet och tid med barnen. Ibland går det bra. Ibland går det åt helvete. Och det är helt okej."

   Vardagen - allt som ska gå ihop. Ibland går det åt helvete...och DET är okej. Så hoppas jag att man tolkar texten...för det var det jag försökte få fram. Jag tror att alla föräldrar gör sitt bästa för att göra rätt - även de som gör jävligt fel. Ingen vill göra fel. Ingen vill vara en dålig mamma och ingen försvarar en felaktig handling (annat än mina könsord i bien då!)Jag tror att vi alla kämpar och att ju mer vi stöttar varandra och hjälper varandra i mammarollen - desto bättre blir vi på att klara av motgångarna. Så in med taggarna.

   Radera
  4. Men hjälp mig! Vad är det med folk?! Mara, allvarligt, du kan ju inte ha läst sammanhanget över huvud taget... Tänk efter en gång innan du vräker ur dig dumheter!

   Radera
  5. Ja, inte konstigt att man som mamma känner sig värdelös när alla har taggarna utåt hela tiden! Av ett långt och alldeles underbart skönt inlägg att läsa hänger man upp sig på några ord som man kan välja att tolka fel? Jag tolkar det som att det är okej att svära i bilen - det finns de som gör betydligt värre saker. Precis sånna dumma kommentarer gör att mammor väljer att inte våga berätta när allt känsn skit. Någon har alltid taggarna ute och anfaller vid minsta lilla! INGENSTANS skriver Malin att det är okej att slå sina barn!!

   Radera
 104. Jag önskar så att din blogg fanns när jag fick mitt första barn 1993, 16 dagar över tiden, och 1 vecka innan förlossningen dog vårt ofödda barns kusin, inte ens 2 år fyllda. Jag blev igångsatt, och hade en helvetes förlossning, amningspsykos på det.....Jag tror du förstår resten, nu när mina barn är 19 och 14 (jo det blev faktiskt ett barn till) läser jag med glädje din blogg och ler igenkännande till det mesta!!
  kram/och fortsätt med det du gör!!
  Maria G

  SvaraRadera
 105. Detta inlägg i sig självt gör dig fan till den värdigaste vinnaren av bloggmorsepriset.

  SvaraRadera
 106. Jag har aldrig förut varit härinne erkänner jag, men jag kommer tillbaka. Så oinspirerande var du... ;)

  SvaraRadera
 107. Shit. Jag började gråta av ditt inlägg idag..
  Du är fin!

  Kram Nina!

  SvaraRadera
 108. Underbart inlägg!!!! Och slutklämmen, klockren!! Hahaha
  Befriande att läsa dina inlägg om en vardag som nog de flesta känner igen sig i.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 109. Tummen upp!!! Din blogg är ärlig, rolig och oglamorös. Sånt gillas! Jag är sjukt less på alla bloggar med perfekta instagram-bilder, cupcakes-bakande, homestylande, fredagsmys med hembakt och te där ingen somnar i soffan o.s.v. Du skriver det inte många vågar skriva och det ska du ha cred för. Hoppas du sopar mattan och vinner rubbet. Sluta aldrig vara du!!!

  SvaraRadera
 110. Du är så jävla underbar, Meekatt! Fortsätt så som du är! Jag blir så lycklig varje gång jag läser din blogg. Äntligen en som är ärlig och faktiskt känner lite som jag ibland. Jag gillar inte när allt är rosa och man svävar på rosa moln. Så ser inte verkligheten ut och jag är så glad att du delar med dig.

  Kramar!!!!

  SvaraRadera
 111. Jag har precis hittat hit och måste säga att jag verkligen älskar din blogg! Önska att jag hittat hit tidigare! Fortsätt skriv, du är otroligt begåvad!

  By the way, mammamaffian har en annan maffia efter sig, nämligen modemaffian, som inte alls uppskattar Odd Molly:
  http://www.svd.se/kultur/modemaffian-kan-bli-odd-mollys-fall_6860613.svd

  SvaraRadera
 112. Varför är vissa tjejer/surf***or så snabba på att försöka trycka ner andra, framför allt mammor. Vi borde hålla ihop för ALLA mammor tycker att det är jobbigt ibland. Hur många gånger har jag inte gått och funderat på hur min annons på blocket för att sälja "skitungen" skulle se ut. (självklart på skoj.. Eller???) nästa sekund ler hon sött och allt är förlåtet. Det är så befriande att läsa din blogg och känna igen sig än att sitta på mammagruppen och lyssna på alla präktiga vars barn är så jäkla duktiga att Mensa ringde. Bläää. Fortsätt såhär. Du är bäst. Till surfi**an. Kom ner från dina höga hästar och kom in i verkligheten. Och skit på dig!!!

  SvaraRadera
 113. TACK!för ett förjävla bra inlägg.

  SvaraRadera
 114. Vad ska man säga..... KÄRLEK till dig! Det är synd och skam om du inte vinner. Måste hålla med föregående talare- bara detta innlägg gör dig till värdig vinnare. Jag är beroende av dig ;)

  SvaraRadera
 115. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Du är GRYM! Jag älskar att läsa din blogg och inse att man inte är ensam om att tycka att föräldralivet ibland är piss! Jag älskar såklart också mina barn men ibland vill jag byta bort dem mot en resa till solen, alldeles själv, haha.
  Det här var det bästa inlägget på länge. Jag hade gåshus genom varje ord.
  Du är bäst, en fantastisk mamma, en superb bloggerska, glöm adrig det!!

  SvaraRadera
 116. Nu ska jag alltid läsa din blogg! Älskar ditt svar. Så rätt och så jäkla viktigt. Sluta döma andra, sluta lägga värderingar i andras beteenden och val och sluta tycka så jäkla mycket om vad andra gör. Precis som du skriver, man gör sitt bästa och känner hon sig otillfredställd med det får hon vända sig till någon för att få hjälp. Livet är inte en solskenshistoria jämt. Barnen är som du skriver jobbiga, jag är jobbig, min man är jobbig men man försöker ju ändå för man älskar ju allt det där.

  SvaraRadera
 117. Jaamen exakt för fan! Heja Meekatt, årets bloggmama!

  SvaraRadera
 118. Jag har inga barn än, men jag läser din blogg ändå. Den känns så avdramatiserande. Trots att du skriver om eländet känns barn på något sätt MINDRE läskiga när du berättar om det. Det gör mig glad.

  SvaraRadera
 119. Är folk så jävla korkade? Att dom kan med skicka sådana här mail till dig. Måste bero på många brister i deras låtsas liv. Jag tycker inte det finns den minsta oklarhet i att du älskar dina barn högt över allt annat. Och att du har förmågan att skriva om vardagen så som många andra faktiskt tänker den är väl helt otrolig underbart. Det är ju det som gör din blogg så fruktansvärt rolig. Heja dig och hoppas du vinner årets bloggmamma!

  SvaraRadera
 120. Jag som trodde att dina beskrivningar av misären var skrivna med humor och självdistans. Det tycker jag är befriande, eftersom så många mammor tar sig själva på stort allvar hela tiden.

  Att du ens iddes svara denna mamma, är mig en gåta.

  Anledningen till att jag läser din blogg, är att jag gillar den här stilen.
  Medan jag gäspar av alla dessa perfekta mammors bloggar. Jag kallar dem " de som lagar morötter från grunden."

  Ett fång rosor till dig.

  Farmor

  SvaraRadera
 121. Din beskrivning av när din dotter var några månader gammal gick rakt in i mitt hjärta. Din "to do list" beskrev exakt hur jag kände det för två veckor sedan. Min sambo var tvungen att resa bort en vecka med jobbet och kvar blev jag med vår dotter på 4 veckor (första barnet) och vår hund och katt. Jag höll på att gå sönder. Iväg till BVC och sen koncentrera sig på att inte ha ihjäl barnet och att inte ta livet av sig själv, bara tänk överlev! Men det var ju förbjudna tankar att säga högt. Dessutom har vi kämpat med ofrivillig barnlöshet och vår dotter blev till med hjälp av IVF. Då får man inte säga att allt inte är rosa skimrande och lyckligt. Man skall bara vara tacksam och glad. Så skönt att höra att nån har upplevt det likadant och att man får hopp om att det skall bli bättre. Blir sjukt stressad av alla bloggar där mammorna framstår som om allt är perfekt, lyckligt och harmoniskt. Hinner med hur mycket om helst med sina barn och är redan nere på samma vikt som innan graviditeten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh my vad jag håller med dig. Bara för att man blivit mamma blir inte livet automatiskt en dans på rosor. Shit vad folk ljuger som säger det !
   Jag gillar ditt inlägg, så nära sanningen som det bara går.
   mvh monika

   Radera
 122. Får ta och hålla med typ alla ovanstående. Har läst din blogg ett tag och anledningen till att jag fastnade här är just humorn och ärligheten. Jag läser absolut INGA bloggar skrivna av sånna där perfekta och skrytsamma mammor. Så tråkiga, tradiga och stela. Trååååk och bläh!
  Har man en fungerande hjärna så framgår det klart och tydligt att du älskar dina barn. Och som 3-barnsmamma känner jag igen mej i väldigt mkt du skriver och jag älskar oxå mina barn. Mest av allt!

  Första gången jag törs kommentera men blir gaaalen på sånna där trångsynta människor och verkligen.. hur orkar man sitta och skriva sånna mail?

  SvaraRadera
 123. Om något så är din blogg inspirerande Malin! Jag har själv tre troll här hemma och att se att det finns andra som micrar färdiga pannkakor och svär är underbart! Jag gormar och svär, dricker litervis av cola för att hålla mig vaken, mutar barnen för att slippa fotbollsträningar i ösregnet..... Sån e jag......
  Tyvärr stöter jag ofta på människor som tror att jag inte tycker om mina barn för att jag är ärlig. Själv hade jag verkligen uppskattat lite ärlighet innan jag ens blev förälder. Just för att veta vad som väntade. / myran 76

  SvaraRadera
 124. Jag älskar sättet du skriver på:)
  Jag har inte ens några egna barn (än) men önskar att jag kommer kunna se på min vardag med samma värme o humor som du beskriver din!
  Förstår inte varför alla (många iaf) känner sådant behov av att framstå som så perfekta i alla lägen...O förresten vem är det som bestämt att det är perfekt att bete sig som om man har en pinne upp i röven o äta rawfodd...
  Näe fortsätt skriv som du gör!´I alla fall jag väljer dig varje dag framför någon smal blondin i tighta jeans, huntergummistövlar (på ett soligt stureplan) och louis vuitoon väska som bara vill få en att känna sig värdelös!

  /Rebecca

  SvaraRadera
 125. Herre gud, här sitter jag och storbölar. Mitt på blanka fredagen när allt bara ska vara fredagsmys.

  Så skönt att hitta en till som känner/skriver som jag.
  Förlåt men jag har inte tittat in här sedan du tippsade mig om vitpepparkornen mot magsjukan och hur i HELA FRIDEN hittade du in till lilla mig ;)?
  Men så såg jag Tjejmorsans kommentar till dig på Fejjan om att slå barn och då var jag tvungen att titta in igen. Och nu tror jag banne mig att jag blir stamkund.

  Skriver också på min blogg precis som det är och det är svårt för många som inte gillar det läser en då och kommer med kommentarer. Och det värsta är att jag tar åt mig fast jag VET att jag inte är konstig i att vilja sälja mina ungar på blocket och kanske i något svagt ögonblick innan jag skaffade ungarna BORDE ha tänkt till två gånger ;)
  Men när folk försöker att få det som att jag är en dålig mamma då, då BLIR jag ledsen.

  Det värsta är att efter en sådan skrivelse på min blogg där jag erkände lite väl mycket om hur dåligt jag lyckats en dag, så fick jag ett par väldigt hårda kommentarer och efter det så tänker jag till så mycket innan jag skriver att det nästan inte blir något sagt.
  OCH jag känner mig som en väldigt ensam och konstig mamma...

  Du verkar ha mer skinn på näsan och det är bra.
  You Go!
  Hälsningar
  Yohanna, som VET att det är så här med ungar.

  SvaraRadera
 126. Fantastiskt bra skrivet. Jag är inte medlem i mammamaffian för jag ser min vardag precis som du. Orka måla om soffbordet och baka och städa för Sköna hem. Nej, mitt liv som mamma är underbart men även skitjobbigt.
  Stå på dig och skriv precis som du upplever det.
  Helena

  SvaraRadera
 127. Jag tycker tvärtom. Att fler borde berätta sanningen om hur omtumlande det faktiskt är att få barn och att det inte är rosa moln och underbart och harmoniskt. Stella var 6 veckor när jag vågade mig ut på en längre utflykt för första gången. Det där med att aaalla barn älskar att åka vagn stämmer inte. När hon var 6 månader ville jag slänga ut min sambo. Jag tyckte han var det största puckot på jorden. Att ta hand om bebis och sedan lyckas måla om ett soffbord, sminka sig, laga 3 rätters osv var inte att tänka på. Jag fick knappt i mig nån mat första månaden, trodde jag skulle svälta ihjäl. För att inte tala om alla hormoner. Jag älskar mina barn till döds men det är så himla fel att frisera sanningen för alla blivande föräldrar för det slutar bara med att de sitter där i chock och undrar vad f-n som hände. Jag bjussar hellre på mig själv än målar upp en perfekt fasad.

  SvaraRadera
 128. Jätte bra svarat. Det är ju så i bloggvärlden att man delar med sig av det man vill, det speglar ju inte på något sätt hela ens liv och den verkliga vardagen.

  Jag har nog tvärtemot din blogg valt att dela med mig av inblickar och oftast glada sådana, men det chivas, bråkas och tålamodet tryter i stort sett varje dag, men skulle jag skriva om det varje dag skulle min blogg bli väldigt tråkig. Jag har inte alls samma förmåga att vända det jobbiga till en bra läsvärd text som andra faktiskt kan läsa och känna igen sig i och samtidigt tycka är rolig läsning. Du däremot kan det. Jag älskar din blogg just för det, dina uttryck och hur du kan få de mest igenkännande händelserna att bli roliga trots att man tycker det är jobbigt.
  Så fortsätt vara du och skriv så fingrarna glöder.

  SvaraRadera
 129. Jag har genom dessa senaste åren läste en j*vla massa bloggar och det är blanda annat mamma bloggar, för att jag själv vill har barn en gång i tiden. Men jag blir uppriktigt så ned trycket och känner mig nästan kränkt av deras perfekta vardag. Sen träffade jag på din blogg, och fick känslan ÄNTLIGEN någon som är ren och skär och äkta, med en två valkar för många :) Perfekt som man ska vara efter två barn och massa gott godis :)
  Du skriver uppriktigt och ärligt hur det är att vara två barns mamma, och att livet inte är en dans på rosor. Jag är dig evigt tacksam, innan sköt jag på framtiden för att skaffa barn. Nu kan jag tänka mig en knoddis, men det få se när det tar sig. Jag älskar verklige din hundra procent ärlighet, photoshop i all ära, men äkta vara så det vara :)

  TACK SÅ INNE BOMBEN MYCKET FÖR DIN ÄRLIGHET, ditt sätt att vara och skriva om en vanliga vardag för en två barns mamma.. Jag känner mig liksom inte ensam med att rädslan finns där...

  Åter igen tack och fortsätt att vara DU

  SvaraRadera
 130. Glad att jag "ramlade" in här. Det borde finnas fler som du! Hade önskat att jag hade läst detta för fler år sedan :) Läser inte "mamma-bloggar" annars.

  SvaraRadera
 131. Har egentligen inget att säga.. Bara att fy fan va du e bra! :D

  SvaraRadera
 132. Tack för att du är ärlig.Att vara mamma är ju precis som du skriver.Själv är jag en mamma till 4 barn ja dom är ju vuxna nu,och jobbar på förskola.Många föräldrar skulle nog känna det befriande att få läsa din blogg.Inte behöva vara så präktiga eller mer att tro att man ska vara det.Jag blir glad av att få läsa om dig och din familj.Kram Mari

  SvaraRadera
 133. Hittade precis hit och här kommer jag komma in fler gånger! Jävlar vilken bra blogg. Precis en sån som jag behöver.

  SvaraRadera
 134. YIIIPIEEE kul att höra att du e bland de 5 finalisterna!! :-)

  Gråta, skratta, svära, beröras med mera med mera....DET är att vara mamma!!

  Fortsätt Meekatt, fortsätt......KRAM

  SvaraRadera
 135. Tycker du speglar en vardag mycket bra.. sånna dagar har man och jag tycker bara att det är männskligt.. Fattar inte heller att folk orkar, eller spelar de bara så, för att vara perfekta?? de vill leva i en perfekt värld eller nåt. Men vad visar man sina barn?? Tycker det är bra att man visar att allt är perfekt, alla är vi bara männsikor. Och vi är inte perfekta, så är det i livet :O) Mitt viktiga med mina barn är att de får vara barn och att de ska vara så glada som möjligt. Sen om jag inte alltid dammsuga (när man borde) osv. Det bryr jag mej inte om. Barnen är som du säger viktigast!!!! Kämpa på :O)

  SvaraRadera
 136. Har sagt det innan, men måste bara säga det igen...du är helt fantastiskt grym Malin!
  Stor eloge till dig att du bara orkar att svara på ett sådant korkat mail :)

  KRAM

  SvaraRadera
 137. Av alla mamma-bloggar jag läst så är det din som får mig mest sugen på att skaffa barn ^^ Hur sjukt det än låter :P
  Vem vill ha ett perfekt liv när man kan få lite action? ;)
  Kämpa på bästaste MeeKatt!! Din blogg äger de flesta andra föräldrabloggarna :D

  SvaraRadera
 138. Du e helt underbar och ger mig inspiration :)
  Genom dig så ser jag att de finns massor av oss som inte är enligt "mallen".
  Och den som inte ser hur din kärlek till barnen lyser igenom hela bloggen är ju totalt blåst!!
  Är såå trött på dessa människor som ska vara så äckligt perfekta hela tiden och trycka ner andra som inte är som dom!!! Släpp en fis och slappna av!!!!
  Hoppas verkligen du vinner hela skiten Malin för du är bäst <3 kram Mia

  SvaraRadera
 139. Vilket bra inlägg! Har inte läst din blogg förut men jag kommer tillbaka. Skönt att läsa en blogg där allt inte bara är rosa fluff och sååååå uuunderbart...

  SvaraRadera
 140. Grymt bra svar snygging =) Kramar

  SvaraRadera
 141. Har aldrig följt en blogg förrän jag hittade hit i somras.
  Du är ju bara helt klockren!!

  SvaraRadera
 142. tycker din blogg är lika inspirerande som alla andras "shabbychicbloggar OCH snygga bakvä?!rk sidor" eller egentligen är dom inte ett dugg inspirerande bara jobbiga och enformiga hur svårt kan det vara att ta en närbild på en kanelbulle....
  fortsätt vara du jag...jag gillar att du är du precis som du är!!kram malin

  SvaraRadera
 143. F**N va du e bra!! Du sätter ord på allt som jag känner och hur vardagen verkligen är... Den är inte rosenröd och puttenuttig och det skulle vara skittråkigt om den var det. Alla helvetesmornar man har med barnen när man har bråttom till fritids för att själv inte komma försent till jobbet, och bråken vid middagsbordet när man lagat deras favoritmat och helt plötsligt är den superäcklig.... det är precis som om du är å rotar i huvet på mej och skriver ner mina tankar och minnen. Givetvis är barnen det käraste man har i livet och dessa "hemskheter" som barnen ibland gör är ju bara en piss i mississippi om man jämför med alla underbara stunder man har med barnen varje dag, men det är dom här jobbiga stunderna som man är tacksam att läsa om och se att alla andra föräldrar faktiskt också går igenom. Så ett stort TACK för att du e du och för att du har fått gåvan att uttrycka dej helt fantastiskt bra!!

  Kram från lilla mej ;)

  SvaraRadera
 144. hahahaha fy f***n va bra, tack för att det finns normala människor som skriver hur det är PÅ RIKTIGT. så J**LA trött på all yta och de som inte kan ta dina ord behöver väl för f*n inte läsa heller! glad att jag hittade hit och keep going strong!

  SvaraRadera
 145. Jag älskar dig! Tack för att du får mig att må så bra! När skuldkänslorna lättar och jag slutar jämföra mig med andras sociala fasad... Så blir jag bättre automatiskt. Och vilka mår bäst av det? Jo - barnen - som får en gladare mamma!

  /K

  SvaraRadera
 146. Sandra Alexandersson15 september 2012 09:18

  Tänkte bara säga en sak! Du är den som gjort att jag ser fram emot att få barn! Ha helvetestimmar och sedan kunna skratta åt det. Din blogg gör att man får en verklig bild om hur föräldrarskapet är.
  Jag älskar dig blogg! Dont Ever change!!

  Och förresten, vad är hon för bloggare om hon måste hitta inspiration från andras till att skriva sin egen?

  SvaraRadera
 147. Det är första gången jag är inne på din blogg. Kom på mig själv att sitta med ett stort leende när jag läste. Kommer nog titta in här fler gånger. :)

  SvaraRadera
 148. Första gången jag är här!
  Gillar massor!
  Kram Asta

  SvaraRadera
 149. Otroligt bra svar. Jag är tacksam över att det finns folk som inte bara låtsas att allt är bra.

  SvaraRadera
 150. Ställer mig upp och applåderar!
  Wow vilken text.
  Bästa jag läst på länge.

  Kram Åsa

  SvaraRadera
 151. TACK för ett fantastiskt svar på en jävla idiotkommentar! Är inte mamma själv, men jag kan fan börja grina när jag tänker på hur mycket ni pallar!

  STOR eloge!

  SvaraRadera
 152. Helt sjukt rolig blogg och ett fantastiskt bra inlägg!! Så glad att jag hittat hit i min trötta "nyfödda-tvillingar-koma"!! Nu har jag nåt kul att läsa på dagarna!

  SvaraRadera
 153. Heja dig, svar på tal!
  Känner själv att jag kan spy på alla gullebloggar som försöker framstå som allt i deras liv är bara såååå fantstiskt. Jag tycker om bloggar, din bl.a., som känns ÄKTA. Blir lite trött på att läsa om folk som gnäller på andras bloggar [jag har hittills klarat mig men skiver väl heller inte alltid så väldigt personligt]. Det är väl för fan bara att sluta läsa istället för att irritera sig och ha så mkt åsikter. Finns ju bloggar med innehåll som passar alla så det är bara att glida vidare.


  SvaraRadera
 154. Håller med dig, är så jäkla trött på...å vad jag är lycklig, pussipuss o allt gulligt skitsnack när man själv biter ihop för att inte börja lipa och bara skita i allt...
  Bara älskar din blogg, skönt att någon har det lite normalt...You go girl !!

  SvaraRadera
 155. Underbar blogg!! Bästa jag läst på länge, om jag ska vara ärlig brukar jag inte orka läsa dem.
  haha, men denna läste jag en låååång stund....

  SvaraRadera
 156. Hahahahahah! I love you! Det är precis så här det är och så underbart när någon vågar säga det! När jag hör om de där mammorna som "får så mycket gjort" får jag alltid lite ont i magen, för jag undrar alltid var de får in barnen i sina scheman.

  SvaraRadera
 157. Förbannat bra svarat!!!
  Asså...DU är verkligen ljuset i mörkret när man har en dålig "mamma dag"!!!
  Så skönt med ditt raka sätt,kan göra hela min dag ibland-även om jag inte alls känner dig=)
  Står upp och bugar,för dig som verkligen står kvar när det kan blåsa som värst!

  SvaraRadera
 158. Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen: som förstagångsmamma är din blogg rena rama terapin. Det är underbart att gå in här och läsa, skratta och känna att det kanske inte är hela världen att Nora vägrade äta middag idag, el att sov- och mattiderna inte blev som det var tänkt, för hon (och jag) överlever iaf. Så fortsätta, snälla! Jag har röstat på dig :-)

  SvaraRadera
 159. Kan inte annat än att hålla med. Mina första barn är mina tvillingar. Satan vad ångest jag har haft över att inte vara si eller så och "som alla andra" eller "som man ska vara" (vad betyder det?). Sedan hittade jag din blogg. Tack gode Gud för det!

  SvaraRadera
 160. Bästa!!! Fan va grym du är!

  SvaraRadera
 161. GUD VAD SKÖNT! Jag är gravid med vårt första barn och jag kan inte alls identifiera mig med mina gulligullande superduktiga mammakompisar. Jag älskar redan den lilla saken som växer i min mage men känner som du (ja, jag vet, trots att jag inte vet ett skit egentligen).

  Men tack för att du satt ord på vad jag (och tydligen många andra om man läser kommentarerna) känner och visat att den sortens mammor också får finnas utan att man ska behöva oroa sig för att socialen ska plinga på.

  SvaraRadera
 162. Jag tycker du är jätte bra Malin! Det är dumt att vi mammor inte kan vara ärliga moT varandra, all jämförelse och allt tävlande! Man vill ju inte vara sämst... Jag känner precis som dig med rätt ofta.. Men jag älskar min dotter iaf men efter en dag med henne hängandes som ett frimärke på mig är jag TRÖTT och har ont i hela kroppen.. Gillar man inte din blogg ska man inte läsa! Go Malin! Hannaa cramer

  SvaraRadera
 163. Har kommenterat ditt inlägg tidigare men måste göra det igen ;-)
  Måste bara länka för att visa denna fiiina teckning min 6 åriga dotter gjort förra veckan. Den verkligen gestaltar att allt inte är rosenrött....
  Min dotter tycker uppenbarligen att jag är "sur" ibland men verkar Älska mej endå ;-)
  http://theblackwidow.blogg.se/?tmp=496890

  SvaraRadera
 164. Underbara du! Så skönt att du skriver som det är. Är just nu inne i en "sexårspubertet" med sonen och ja, ibland vill man bara gå ut genom dörren. Men så kommer han och myser ner i knät i soffan och är så go och underbar. Det är inte lätt att vara förälder, man lär sig hela tiden. Fortsätt att förgylla våran vardag med din vardag :-))).

  SvaraRadera
 165. Jag har inga barn, så jag kan inte relatera till allt du skriver, men jag älskar att du skriver som det är. Alltså - livet är inte så jävla perfekt alltid. Men, både på Facebook, i bloggar och säkert i forum också, så verkar folk vilja framställa sina liv som så jävla fina och perfekta. Det gör mig less. Jag fattar inte vad man vinner på att försköna tillvaron i det man skriver? Är det för att trycka ner andra eller är det självförnekelse?
  Själv kör jag ärlighet 100% i min blogg. Jag orkar inte hålla på att förställa mitt liv. Blir jag arg, besviken, ledsen eller mår dåligt, så skriver jag det. Eller gör bort mig. Jag skäms inte över att skriva att jag hade gylfen öppen på nya jobbet igår när jag presenterades för alla på fikarasten... det är ju mänskligt!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!