fredag 28 september 2012

Hämtningar, Shopping & Lögner för alla!

Igår hämtade jag Alice 20 minuter för tidigt på dagis. Det skulle jag inte ha gjort. När hon såg mig i dörröppningen fick jag den där "Vad-FAN-gör-du-här-NU-mamma-blicken". Saknaden var INTE ömsesidig...alls. Alice låg och grät under bordet i målarrummet medan hennes kompisar blängde på mig som om det var döden själv som kommit för att hämta henne. "Jag vill inte följa med hem mamma!!" Men vafan!? Elton satt utanför i bilen och sov och man har inte jättemycket tålamod en sån hämtning. (<--Jag vet. Jag borde anmäla mig själv till socialen direkt. Lämna barn ensamma!?) Enligt mammamaffian börjar bilar med ensamma barn i brinna hela tiden! Samma sak gäller som ni vet med barnvagnar. Lämnar man en bebis i en barnvagn utomhus börjar den rulla jättefort - uppför backar! Det är sånt vi lär oss av experterna inne på familjeliv. 


Jag inledde med fjäsk. "Men jag har ju längtat efter dig gumman! Det har Elton också gjort!" Det hjälpte såklart inte. "Jag följer inte med!!" Jag fortsatte fjäska...nu liggandes på golvet med min osmidiga kropp för att kunna se in under duken på målarbordet...och med fyra små tjejer tittandes strängt på mig. Vad hände med mitt liv? Hur kan jag hamna i underläget i en grupp där medelåldern är 4 år? Se inte så tuffa ut tjejer - jag väger mer än vad alla ni gör - tillsammans! Ja...för det är ju något att skryta med..? 

Efter lite fjäsk och mutor om vad vi skulle göra på eftermiddagen ville hon till slut följa med hem. "Dra ut mig då mamma!" Yes! Jag slapp hota inför personalen! Jag drog ut henne och lyfte upp henne i famnen. Då säger en utav tjejerna vid bordet: "Duuu? Alice mammaaaa? Veeet du? Alice sa innan idag att hon längtade efter dig!". Bra tjej det där...som tilltalar och "lyfter" den som är utmobbad av den stora massan. Tack! Alice förstörde dock mitt stolta "mammaögonblick" med att säga "MEN JAG HAR ÅNGRAT MIG NU!" Jaja, man kan inte alltid längta. Det är okej.


Men jag fick med mig Alice och innan vi gick ut smög vi inom köket och frågade Mellbystrands Mästerkock om receptet på Kålpudding. (<--örk?!) Tydligen ÄLSKAR Alice kålpudding(!?) och Rosa som lagar maten på Alice dagis gör "världens godaste och bästaste mat i heeela världen! Inte ALLS som din mamma!" Nu ska jag då göra ett tappert försök med samma recept och jag LOVAR att hon inte kommer att äta det! Game on Rosa! 

Efter vår halvtråkiga hämtning åkte vi in till stan för att shoppa byxor. Alice älskar att prova kläder och det är inget snabbt projekt att köpa byxor till henne. 25 minuter i provhytten med "Mamma?? Dessa buxorna var inte så musiga! Mammaaaa? Jag kan inte sitta ner och sen hoppa upp jättesnabbt i dessa buxorna!" Jag har själv aldrig känt behovet av att sitta ner för att sedan hoppa upp jättesnabbt när jag provat kläder, men idén är ju bra. Byxorna ska ju fungera även utanför provhytten och faktum är att det gör sällan mina. Jag brukar drabbas av tillfällig sinnesförvirring när jag provar byxor och tänka "Vafan, om några veckor kan jag nog knäppa dem!!" Eeeh...? Risken att byxor ÖKAR två storlekar är ju jävligt liten. Och så länge det finns en massa gott - så äter jag. För sån é jag!


"MAMMAAA!? Jag har nog för stor rumpa för de här buxorna...som DU mamma!!" Tack som fan. Där avbröt jag Alice modevisning och gick mot kassan. Två par byxor hittade hon som var okej. Resten av alla byxor inne på H&M verkar vara sydda för anorektiska 4-åringar? Vafan?! Hur kan INTE ett par tights i storlek 122 passa min 4-åriga tjej med storlek 116 i övriga butiker?! SKÄRPNING! Ska man behöva få komplex (och svampinfektion i hela tjolahoppsan) när man är FYRA år gammal för att byxorna är för tighta?! Jag blir fan upprörd! Skitbutik! 


Igår kom ytterligare en liten kille och ville sälja jultidningar till oss. Jag är ledsen - men jag ljuger inte bara för mina egna barn - jag ljuger numera också för alla Mellbystrands ungar känns det som. ÅTTA barn har varit här för att sälja jultidningar! ÅTTA! Detta året har jag bestämt mig för att inte köpa några och kör med samma lögn till alla barn: "Jag är ledsen, men min lillasyster säljer jultidningar i år...så vi köpte av henne." Jag vet Anna, du är 15 år gammal... Men det kändes så bra när jag sa det första gången så jag håller fast vid samma lögn. Man vet ju inte om det pratar med varandra och det räcker att alla föräldrar (från och med nu) vet om min lögn. Men ja, sån é jag. Och det samma gäller den där 200-kronors Salamin. JAG VILL INTE HA! Vem fan köper Salami för 200 kronor?! Jag VET att det är en god gärning...men Salami? Är inte det jättekonstigt? Kom med...Geisha!

Nu kom en budbil med två stora paket till mig! Ooooh! Jag VET vad det är!! Jippie!!

over and out.

//Meekatt... 

Tips för den shoppingsugne: Idag är det bra pris på snygga kläder från melmelli HÄR.
Även en massa snyggt ifrån Timberland, WeSC & Just Cavalli för den som inte är lika fattig som mig, haha.

15 kommentarer :

 1. Man blir alltid lika glad när man ser ett nytt inlägg! :) Den piggar verkligen upp en ... :) Man kan inte låta bli att le, och känna igen sig. Hämtning, klädprovning och "Sanna" ord.... Igår sa Hanna - vilken stor mamma jag har... Äh ... Tack?!

  Nu ska jag försöka njuta/överleva fredagen... Efter många timmar hos arbetsförmedlingen så känner man sig lite mindre värd, än alla andra ...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, stor mamma = stort mammahjärta!

   Åh, en sån dag? Ett glas rött...och 100 gram Geisha när barnen somnat!! <3


   Kram!

   Radera
 2. Hahaha när Alice sa "JAG ÅNGRAR MIG NU". Haha skrattar på mig. Ungefär som en film vi har på när vi är små.

  Mamma ligger på golvet:Greger jag MÅSTE ha cola, kan inte du fara till Statoil och köpa? Jag dör annars!
  Greger:..Nej.
  Ronja kommer till undsättning och låtsas köpa cola ur väggen och går fram till mamma: Här har du mamma!
  Mamma: Ååh vet du Ronja du är världens finaste tjej!
  Min älskade storebror sitter och leker på golvet intill: Aa, och världens fulaste!
  -_-

  SvaraRadera
 3. Hahaha!! Samma här varje dag jag hämtar Isabelle. Skyndar mig från jobbet för att komma lite tidigare än jag sagt och det är lika korkat varje gång. Håller med dig om tjejbyxorna på H&M! Otroligt! Ska tjejer få komplex innan de lämnat dagis är det tänkt?! Tack för tipset med jultidningsförsäljarna, kan ju också köra med det - och då menar jag ju dig?! Hahahahahahaha!! JAG önskar mig en salami för 200 kr i julklapp! ;) Älskar dig!! Kram!♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att det är samma för alla! ;)

   Ja, H&M ä skit! Ska skriva ett jätteargt mail och klaga, haha.

   LOVAR att du ska få en 200-kronors-salami i julklapp. Jag slår in den i folie och skickar den med posten så du får hämta ut ännu ett suspekt format paket på posten! ;)

   Älskar dig!

   Radera
 4. :-) jag får samma problem när jag hämtar min 8årig tös från fritids, det blir en lipning och så springer hon iväg till kompisarna och fortsätter leka, massa mutor och bråk innan man får gå hem alldeles genomsvettig en halvtimme efter att hon slutat :-)

  Var iväg igår med min dotter och skulle köpa byxor, hon är inte i det rundaste laget men heller inte spinkig, så även om byxorna sitter bra i benen så går dom inte att knäppa, 3 storlekar för stort går att knäppa men sitter som ballonger på benen.
  Efter 3 olika butiker med en halvtimme i varje för att pröva varenda byxa dom hade så gav jag upp, kom ut med ett par tajts i storleken för stor egentligen men som sitter bra i midjan :-P


  Har precis hittat till din blogg och måste bara säga att det e så kul varje gång man läser din blogg och känner igen sig själv :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där underbara hämtningarna. Numera brukar Alice vara jätteglad och duktig...värre var det för ett år sedan! ;)

   Ja, det där med storlekarna är skitdåligt! Upp till kamp för våra tjejer!

   Kul att du hittat in här, välkommen in!

   Radera
 5. Stora paket kan väl räknas till fredagsmys i alla fall?! Även om jag gissar att de innehåller en cykelkärra....paket är ju ändå paket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej det var faktiskt en barnvagn! ;)

   Radera
 6. Neeeeej!
  Är det verkligen så illa ställt med HM:s barnkläder. Jag älskar ju att handla där. Men detta är fy och skam. Fast i och för sig så har bägge mina barn fått gå på dubbel storlek i hela sina liv. Spanska barn är tydligen hälften så stora som svenska....hhmmmmmm.
  Det GÖR inget.
  Det är inte jag som är stor, det är du som är liten.
  Punkt slut ;)

  Hälsningar
  Yohanna i vars hem det sket sig med fredagsmyset också. Men nu sover alla i alla fall....för tillfället ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skit!

   Nämen...fler som inte lyckas med mysandet?! ;)

   Radera
 7. Min pappa köper dyr salami.. Men jag tror han blev tappad som liten, är nog det som är felet. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, tydligen många som köper den! ;)

   Radera
 8. Men salamin är god iaf. Men att sälja geisha det vore ju något, att ingen börjat med det ;-) Jag brukar också kunna lämna ett sovande barn i bilen i samband med dagishämtning, får man inte det för mammamaffian menar du? Kanske därför en del ger så onda blickar ;-)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!