onsdag 29 augusti 2012

Fiskhelvete, Muskler & Matkassar för barn!

 En helt vanlig middag i Meekatt casa:

1. Jag frågar Alice vad hon vill ha till middag. Hon svarar inte. Jag frågar igen. "Alice, vad vill du ha till middag idag?" Hon tittar på mig som om jag vore ifrån en annan planet och svarar "Inget!" Jag ler mitt mentalt ostabila leende och drar igång predikan om hur viktigt det är att tanka bilen och Alice fortsätter titta på mig med förvånad blick. Jag ser vad hon tänker. Jag är en idiot. 

2. Jag ger upp idén om att få ett bra svar och väljer att köra ett "säkert kort" - Fiskgratäng och ärtor. Alice älskar fiskgratäng och Elton äter som bekant allt han ser och fortsätter följa sin mammas stadigt uppåtgående viktkurva. 

3. Jag lagar mat. Elton står och skriker och drar i mina byxor, jag svettas och varierar hot och skäll med fjäsk och mutor tills jag fått in fiskhelvetet i ugnen. Sen tar jag ett glas vin i hopp om att överleva den sista halvan av "helvetestimmen". 

4. Alice kommer ut i köket. "Vad blir det för mat mamma?". Jag drar två djupa andetag, skrynklar ihop ansiktet till ett vänligt "Astrid Lindgren-face" och säger glatt "Det blir din favorit! FISKGRATÄNG!!" Jag riktigt känner hur upphetsad jag låter när jag säger det. Jag är fan inte frisk. Alice ser chockad ut och säger "Men MAMMA!? Fisk-kratäng?! Jag älskar inte det!!" (Nej, vem fan gör det? Men nu är vi en familj och då äter man sånt som man inte älskar...varje dag! Hade jag varit singel hade jag käkat Plankstek ikväll! Skit på dig!)

5. Freddy kommer hem och hallen förvandlas till världens lyckligaste plats. Mamma står i köket och svettas - alla skriker. Pappa uppenbarar sig - alla hoppar av glädje. 

6. Vi sätter oss för att äta. Alice rör runt i maten och börjar klaga. "Jag älskar inte detta mamma! Jag vill ha en pirog istället!" Jag predikar om hur gott hon tyckte att det var sist och ber henne smaka maten. Alice bryter ihop.


7. "Om-man-inte-tankar-bilen-så-dör-den-diskussionen" fortsätter utan resultat. Vem kom på den? Varför pratar vi om bilar när vi äter? Skjut mig. Alice börjar skrika hysteriskt och tårarna sprutar. "Jag kommer SPUUU mamma!!" Här tar man ju en chans när man fortsätter att tjata - men nu är vi inne i tjatveckan. Nästa vecka ignorerar vi igen. 


8. Jag tröttnar på att tjata och övergår till mitt mogna "Nänädå...ät inte. Men du får inget annat ikväll. Det blir inget "halv-åtta-mys!" Här hemma avslutar Alice alltid dagen med att titta på "Halv åtta hos mig" tillsammans med Freddy...och äta frukt eller flingor. Det är "halv-åtta-mys". Alice intar då sin sköna "Det-skiter-väl-jag-i-stil". Som den supermorsa jag är blir jag inte ALLS provocerad av detta...inte alls.


9. Vi ignorerar Alice och fortsätter äta. Vi låter som två idioter som aldrig fått mat innan. "ÅH MALIN! Vad GOTT detta var! Det GODASTE jag har ätit!!" Allvarligt?! "Åh, jag VET! Visst var det GOTT! Och vad STARKA vi kommer bli av all den här fisken!" Skjut mig nu. Vad hände med mitt liv? Varför låter jag sexuellt upphetsad när jag pratar om fiskgratäng?! Vi fortsätter... "Titta mina muskler! Stora va?!" Jag dör lite här... "Ja Freddy! Vad stark du ser ut! Det är BRA att äta fisk!" Alice inser hur dumma hennes föräldrar är och bryter ihop...


10. Alice gapskrattar, Freddy sitter och spänner sina biceps samtidigt som han äter äcklig fiskgratäng och Elton har lyckats krångla upp sin fot i matstolen så att han kan suga på tårna....som är fulla med dillsås. Detta är min familj. Jippie. Glamouren flödar i mitt liv. Jag försöker se allvarlig ut och spänner ögonen i mina familjemedlemmar och säger "Nu tramsar vi inte mer! Nu ÄTER vi!"

11. Alice drar ner sitt diadem, skrattar högt och säger "Mamma! Mammaaaa? NU tramsar vi inte mer!! NU ÄTER VI!!! Annars blir det inte mus till halv åtta!!" Elton börjar vråla och kasta mat omkring sig, Freddy skrattar åt musen och jag ger upp. Tack för maten familjen. 


Det görs mycket reklam om Matkassar hit och dit. För längesedan uppmärksammade jag nyheten "Matkassen för barnfamiljen". Repris kommer här:

"Linas matkasse lanserar Barnkassen" - Äntligen! För endast 399 kronor kan man nu få prova på matkassen - anpassad för oss med barn:

Måndag: En ärta, lite ketchup och en bok med svordomar till mamma.

Tisdag: En halv köttbulle, en macka med sylt som ska serveras en timme efter middagen samt tejp till mammas trut.

Onsdag: Ett korvbröd med lite senap, 2 prinsessplåster till ungens knä som skadas i en "lämna-inte-bordet-för-fan-jakt" samt 100 gram Geisha till mamma.

Torsdag: Spagetti och Köttfärssås...som ska tillagas och kastas...orört Samt 2 glas rött till mamma.

Fredag: Sista dagen - ett Happy Meal...UTAN leksak. Ha ha ungjävel! 

over and out.

//Meekatt...

86 kommentarer :

 1. Du e så underbar! Inser att jag inte alls saknar småbarnstiden vid matdags. Vår pojke hade en period i treårsåldern då han enbart ville äta morotsstavar (råa) och biff. Var det fest skulle ha hummerspröt! (kolla får du se, det FINNS faktiskt kött i dem!)

  Skrattar alltid gott när jag läser din blogg, tack! :-D

  PS! Fast priset tog nog elvispen... jag fnissar fortfarande vid tanken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Vad kul att du gillar bloggen! Och ja...elvispen är ett kapitel för sig. Får göra en uppföljare på den! ;)

   Radera
 2. Hahahaha barnpsykologin är det inget fel på heller "skrattar" ;)

  Kramiz och tack för att du vände mitt humör idag ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! ;)

   Tack själv för att du tittar in! Kram!

   Radera
 3. Det blir alltså inte bättre med åldern? Det är 1½ år tills Alva är 4...Giv mig styrka!
  Jag försöker inbilla mig att hon är en boaorm och bara behöver äta rejält en gång i månaden, det ger en viss sinnesfrid till mamman i alla fall. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det blir inte bättre... ;)
   Men din teori är nog ganska bra för mammahjärtat. Tror att jag ska anamma den! <3

   Radera
 4. Hahahaha det är inte bara vi alltså :D Så kul att läsa om nån annans elände :) Korten är ju verkligen mitt i prick också, söt och sur :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att vi är fler som har det då? ;)

   Radera
 5. Haha! Du är ju bara för UNDERBAR! Skönt att läsa att det är fler som inte har glamour vid middagarna hemma. KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Ja, glamouren är liksom död här hemma. ;)

   Kram!

   Radera
 6. Du är så klockren!!!!
  haha
  Ska också ha ett glas vin redo när jag lagar mat och har ungar som säger att allt är ääääääääääckligt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vin hjälper! Vin och choklad! ;)

   Radera
 7. hahahaha ..... KUL - VI ER IKKE DE ENESTE SOM HAR DET SÅDAN :D

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, haa! Tårarna sprutar! Igenkänningsfaktorn är HÖG!!

  (Förutom att MammaMu aldrig skulle ge sig på något så avancerat som fiskgratäng då förstås. MammaScans köttbullar med macaroner och ketchup är lagom nivå för en (vardagsefter)middag. Man kan med fördel varva köttbullarna med falukorv. Typ varannan dag. Blir mindre enformigt då!)

  Så skönt förresten att läsa att det är några fler än vi som verkligen (inte?) tagit till sig det där med konsekvens och barnuppfostran...!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vi kör ungefär med samma meny här hemma. Vill man vara riktigt duktig kan man öppna en burk majs till köttbullarna med...men det är lite överkurs på vardagar! ;)

   Visst är det skönt? ;)

   Radera
 9. Jag gjorde också fisk i måndags, med äggsås - som båda barnen älskat de två gångerna jag tidigare gjort det. Fick typ hota L att smaka såsen denna gången. Vad är det med barn alltså?!?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Otacksamma varelser! Hot och mutor is da shit! ;)

   Kram!

   Radera
 10. Du är helt underbar! Du gör min dag!!' Tack!!! Väntar spänt på boken..., min bibel ;) .,. Jag menar, hade Bibeln varit lite lik ditt sätt att skriva :) ...

  Årets bloggmama 2012 ... Måste bara bli du!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack snälla du! Ja, min bibel är på g... ;)

   Radera
 11. HAHAHAHAHAHAHA tack Meekatt, ligger halvdöd i någon hemsk njurbäckeninflammation och flämtar och behövde verkligen detta. Behöver dig!! Du är så fantastiskt brutalt ärlig och jag bara älskar det, kollega på jobb berättade om din blogg och jag har gått igenom hela nu, fantastiskt. Keep going

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men tack! Du har verkligen gått igenom hela?! Galna människa, haha. Vad härligt att du gillar bloggen!

   Krya på dig nu!! (Så att du orkar läsa mer!)

   Radera
 12. Älskar dig! Du är fenomenal! Så jävla skönt att läsa att fler har det som vi runt bordet. Inget flufffluff hos dig utan äkta vara! TACK!

  SvaraRadera
 13. Åhhh, förlåt för att jag skrattar (eller var det som var meningen kanske ;-))
  Känner igen varje minut, min och hot/muta!!
  Nu är hon 11 och äntligen börjar middagarna likna middagar och inte en krigszon, ett tag var jag så trött på middagskrigen att jag nästan matvägrade själv, tappade helt matlusten.

  Den linjen vi tillslut kom överens om var:
  - vi serverar inte äcklig mat, men man tycker inte om allt!
  - man kan inte säga att man inte gillar föränn man smakat (givetvis skulle hon väl aldrig erkänna att nåt verkligen var gott...)
  - man får inte något annat istället, eller trettiotolv mackor/kex till kvällsfika!

  Det finns hopp - å potatis och gröt är inte dålig mat ;-)

  //Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, elva år säger du..? Det är ju bara...sju år till!? Skjut mig nu. ;)

   Skönt att man inte är ensam i misären...och att det finns hopp! Tack!

   Kram!

   Radera
 14. Sari Siljeskär29 augusti 2012 13:54

  Jag döööör av skratt!
  Så rätt!
  Tack för skrattet!
  Det gjorde min dag idag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dö inte!! Jag vill inte förlora en läsare! ;)

   Tack för att du tittar in!

   Radera
 15. "Jag lagar mat. Elton står och skriker och drar i mina byxor, jag svettas och varierar hot och skäll med fjäsk och mutor tills jag fått in fiskhelvetet i ugnen. Sen tar jag ett glas vin i hopp om att överleva den sista halvan av "helvetestimmen". " - HAHAHA!! Tack Meekatt för att du skriver ner min verklighet! Ett glas vin och några djupa andetag och man klarar sista minuterna. UNDERBARA du för att du är ärlig och fantastisk!

  Linas Matkasse För Barn är bara bäst! *asg* Jag mailar den till Linas Matkasse! HAHAHA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, NEJ!! Jag får alltid skämmas, haha. Vill du göra en insats så kom hit och laga Alice-vänlig-mat! Och få tyst på Elton som skriker hela middagen! ;)

   Radera
 16. Hahahahihihohoho i vanlig ordning när jag läser! Så ljuvligt alltihop och man känner ju igen sig sååå i mycket! Kämpar fortfarande med att få till den där helgen ska du veta..peeuw vore ju så sketans hysteriskt roligt! Längtar ju efter dig toka :)
  Hahaha mus vid halv åtta. Hoppas det blev musigt:) Pöss min goa vän

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja! Hoppas hoppas!! <3

   Det blev musigt! Haha

   Kram!

   Radera
 17. Hahaha:) Jag dööör, va roligt du skriver:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fan, alla mina läsare dör...det kan inte vara bra! ;)

   Radera
 18. Min dotter är fyra månader. Om alla barn blir så här finns risken att jag fortsätter att amma tills hon är 18 och flyttar. Jag hatar redan att laga mat. Jag kommer att bli alkoholist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken vacker bild jag har målat fram... ;)
   Men ja...man kan ersätta vinet med Geisha ibland!

   Radera
 19. Men Gud vad du är bra, tack för dagens garv mitt i en dag av skit:)

  SvaraRadera
 20. Tårarna rinner av skratt :-D har du varit med vid vårt matbord?! Tack för du delar med dig!

  SvaraRadera
 21. Låter som en helt vanlig diskussion i en vanlig familj :) Eller, i alla fall i våran...Förutom glädjen när pappa kommer hem då. Nino skriker och puttar ut sin pappa genom dörren när han kommer hem "STANNA PAPPA STANNA!!"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, lilla Nino! <3

   Här existerar liksom inte jag efter att pappa kommit hem!

   Radera
 22. Vet du att det där hade kunnat vara min familj EXAKT. Precis sådär beter sig min dotter oxå och våra middagar är ofta en kopia av det där :) SKÖN LÄSNING! TACK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så många vi är som har det så här! Inte konstigt man är trött, haha.
   Skönt att fler ger sig till känna! :)

   Radera
 23. Åh underbara du! du får mig alltid på bättre humör med dina inlägg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wiiih! Vad härligt att läsa! Vad glad jag blir!

   Radera
 24. HAha å du sitter där med din kamera.... TASKMÖRT

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haham säger supermorsan som både bloggar, facebookar, twittrar och instagrammar alla bilder?! ;)

   Radera
 25. Du är ju bara bäst....
  Fortsätter du så här så förlänger du livet på alla dina läsare.....
  //Sophie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är det ju bara att fortsätta! ;)

   Tack snälla!

   Radera
 26. Tur det finns vin, boten för det mesta;-)

  Du, de lär sig äta det mesta till slut, även utan tjat!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilken jäkla tur!

   Det finns hopp? Tack...jag behöver hopp! ;)

   Kram!

   Radera
 27. Gapflabbar! Åh jag vill flytta in hos er!! Tänk vad roligt ni har!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, JAAA! Flytta in!! Jag behöver en sambo denna veckan!

   Radera
 28. Tack!! Vilken underbar beskrivning! ;) Marie Nordström tipsade om dig idag, Jag återkommer!
  Varma hej, Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt med nya läsare! Välkommen in Inger! :)

   Radera
 29. HAHAHAHAHAHAHA! TACK för att du finns katten! Vi älskar dig! Jag läser högt för mannen och hans syster och vi skrattar alla så vi dör. Läst oss igenom nästan alla inlägg och du är helt otrolig! Sveriges roligaste människa!

  "Happy Meal - utan leksak!" - HAHAHAHA!! Världsklass!

  Sluta aldrig blogga!

  Kram Anna, Jimmy och Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, TACK snälla ni! Vad glad jag blir!

   Klart jag inte ska sluta blogga! Vad skulle jag göra istället?! ;)

   Kram på er!

   Radera
 30. Hahaha! Skrattar som vanligt som en tok när man läst igenom din blogg! :-D

  SvaraRadera
 31. Hahaha så skönt att veta att man inte är ensam att ha det så:-D.

  SvaraRadera
 32. Jag är chockad.
  Inte visste jag att Alice kunde se dryg ut! (Fotot där hon inte kunde bry sig mindre).
  Denna ljuvliga, goa, intelligenta, analytiska flicka.
  Jag tror du har fotoshoppat bilden till hennes nackdel. Det var inte snällt gjort.

  Å andra sidan är fiskgratäng bland det bästa jag vet. Jag till och med äter findus fiskgratäng! Och denna var hemlagad.
  Ni kunde ju glatt ha sagt: så bara att du inte vill äta den! Då blir det mer åt oss andra som älskar fiskgratäng.

  Men det där med halv-8 - myset förstår jag inte, varför det skulle dras in? Är det inte straff nog att inte få äta mammas goda fiskgratäng?

  Farmor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag har tydligen varit allt för snäll när jag visat bilder på Alice tidigare. Hon kan vara väldigt dryg...men i små portioner. ;)

   Ja, Findus Fiskgratäng är supergod...och ändå ställer jag mig och gör en hemlagad! Med egen potatismos och allt. Suck!

   Hot, mutor, straff...vet inte vilket som är sämst egentligen. Och det blev halv-8-mys...för sån é ju jag! ;)

   Radera
 33. Hej,

  Jag har ett förslag för http://www.meekatt.com

  Hur kommer jag i kontakt med dig?

  Tack på förhand för svar.

  Vänligen,

  José

  SvaraRadera
 34. Kom in i fikarummet på jobb (it-företag) och där sitter nio grabbar och skrattar så tårarna rinner. Ja, åt din blogg och din parkeringsteknik på Ullared. Nu har jag skolkat ifrån mina arbetsuppgifter i 2 h och bara läst dina inlägg! Herregud kvinna! Vem är du??? Du måste vara sveriges roligaste människa!! TACK för din brutala ärlighet, humor och din förmåga att fånga läsare med suveräna texter!!

  Ska tipsa vidare till alla jag känner!

  Tjing!

  Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, har ni inget bättre för er på jobbet än att mobba mig och min parkeringsteknik?! ;) Ja, vem är jag? Jag är ju Meekatt, haha.

   Vad kul att ni gillar mitt trams! Och ja, tipsa på bara! ;)

   Radera
 35. hahaha :) så underbart beskrivet. Känner så väl igen detta - fast här hemma var det nu några år sedan (har ju stora barn nu). Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att läsa i alla kommentarer att det inte bara är vi som upplever detta. ;)

   Kram!

   Radera
 36. Lööövely! Känner igen mig i stressen vid spisen och mannen kommer som en Messias. Du skriver mitt i prick, jag lovar att börja läsa din blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ny läsare - välkommen in! :)

   Ja, det där ögonblicket när pappa kommer hem är barnen ganska billiga! ;)

   Radera
 37. Fy FAN vad du är bra katten!!

  SvaraRadera
 38. Hahahahhaahhaha... tack! Detta inlägget gjorde min dag ! :)
  Har förövrigt naturligtvis röstat ;)
  Kram

  SvaraRadera
 39. Haha jag och maken satt och skratta instämmande vill vi få säga =D.
  Äntligen någon som visar den riktigt verkligheten med att vara små barns förälder =D
  Vi har själv 3 barn ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt! Många verkar känna igen sig. ;)

   Radera
 40. Fantastiskt roligt ärligt!
  Skönt med människor som säger/skriver vad vi andra tänker.

  SvaraRadera
 41. Igenkänningsfaktorn är höööööög, men en kräsen 5 åring så brukar dessa scener utspela sig även hos oss...hittade hit av en slump och jag kommer tillbaks :) kram Diana

  SvaraRadera
 42. Lysande! Du får min röst!

  SvaraRadera
 43. Alltså seriöst, det här är lätt det roligaste jag läst på länge! Så SPOT ON! Hahahaha
  Slänger genast in dig i Bloglovin! :D

  SvaraRadera
 44. seoceef@gmail.com14 oktober 2012 18:27

  www.ilovemylaptop.se

  Hej,

  Vi på ilovemylaptop har snygga laptopfodral i neopren och läder. Ta gärna en titt och se om det är något du gillar!

  Mvh Gunnar

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!