lördag 4 augusti 2012

Fisar, Bajs och Jättesnoppar?

Alice kusin Jack var här ett par dagar förra veckan och det var ju som ni vet en hel del bajsprat i huset då. Allting var bajs - hela tiden. Jag hade förträngt den perioden och inser nu att vi har ännu en sådan framför oss med Elton...jippie. Förutom bajs så är det uppenbarligen mycket som ska jämföras och skrytas med när man är 3 och 4 år gammal. Livet är en tävling och den med störst bajskorv vinner...typ. Livet var så mycket enklare när man var liten. Nu är det hus, bilar och bankkonton som jämförs - bajset räknas liksom inte längre. TUR som fan för mig i och för sig. Tjejer bajsar ju inte!


Jack: "En gång när jag var jättejättelång...då fest jag JÄÄÄÄTTEHÖGT!!!"
Alice: "Jag skriker högre än dig!"

Allvarligt? Är detta verkligen något att skryta med? Fan...jag borde kanske fisa mer för att impa på folk. Och skrika "JAG FEEEES!!!" mitt allra högsta efteråt? Ja, kanske det...

Jack: "Jag äter mer än dig Alice!"
Alice: "Jag äter fortare än dig Jack!" 
Jack: "Jag äter BAJS!"

Ja, uppenbarligen så vann ju Jack den diskussionen. Grattis Jack! Jag ser lite av mig själv i dig min kära Gudson! Det gäller att få sista ordet - oavsett hur det slutar liksom. Heja dig! 

Årets bästa köp! Man vet aldrig när man behöver en...
Alice: "Jack, jag höll i min Barbie längre än dig!"
Jack: "Jag VILL inte hålla i den! 
Alice: "Men jag höll ändå den längre än dig!"
Jack: "BAAAAAJS!!" 

Skönt när man har hittat ett uttryck som funkar i alla lägen. Jag har ju mitt "För sån é jag" och det tar jag till som mitt försvar när någon tittar på mig som om jag vore ifrån en annan planet. Jack har "BAJS" och det funkar för honom.

Alice: "Jaaack? Du har större snopp än Elton!" 
Jag: "Tack för det! Elton är ju bara ett år!"
Jack: "Hahahaha! Jag har en jättesnopp!"
Alice: "Men min pappa har större snopp än dig!!"
Jag: "Tack gode gud för det?!"

Kusinbus

Lördag...barnen sover, jag är nyduschad och har druckit två stora glas vin. Nu ska jag smörja in händerna i Helosansalva, läpparna med Idomin och krypa ner till Freddy och ge honom 40 minuter av sann glädje: Ett inspelat gammalt avsnitt av "Days of our Lives". Yeyh!

over and out.

//Meekatt...


17 kommentarer :

 1. Så underbart med barns kommentarer och diskussioner =) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det härligt? Haha

   Kram!

   Radera
  2. Haha kul säger jag bara

   Radera
  3. Haha kul säger jag bara


   Haha haha haha

   Radera
 2. Tack och lov för att jag har hittat dig, vilken underbar blogg :o)

  SvaraRadera
 3. Ja... Barna är lättroade iallafall!

  Du äger!

  SvaraRadera
 4. Helosandoftande glädje, stackars Freddy ;P
  Goa ungar!
  Kram Nina

  SvaraRadera
 5. Lycka till med filmen :-) Min ska släpa med mig på en cykeltur Västersjön runt idag, si så där en 8 mil, det e tydligen vad han anser vara höjden av lycka....

  SvaraRadera
 6. Hahahahaha, underbara du!! Vilka härliga bilder! Vi har också en liten bajskille här hemma. Han hade älskat Jack! ;D

  SvaraRadera
 7. På tal om bajs så gav jag min dotter en bajs i present en gång..
  Reaktionen var väl eh,. inte så glad. Och glädjande nog finns den på film: http://dan-syndrom.se/?p=1731

  :-) :-) :-)

  SvaraRadera
 8. Själv har jag en 3 årig tjej som är totalt fixerad vid "rumpaaa" och "snippaaa" hela tiden! Hon är värre än vad hennes 3 äldre syskon någonsin varit med "rumpfixeringen"..
  Dah!

  SvaraRadera
 9. Det var sommar i Hälsingland och ungarna hade upptäckt det där med svordomar... Föräldrarna tänkte till, vi kan ju inte ha 8 ungar som sprang och kollade de svordomar vi vuxna fick ur oss när vi slog oss på tummen eller andra tillfällen. Det fick bli "Bajs", "skitkorv" och "attans klämbulle" istället.. Vilket fick till följd att vi hade 8 ungar i åldrar från 3 till 10 som sprang omkring och skrek bajs, skitkorv och attans klämbulle... när som helst och var som helst. Vi skulle handla glass på en av stränderna vi var på och det var mycket bajs osv vid glassfrysen och till slut var det en dam som sa till ungarna... Glatt tittar de upp och säger att det säger ju mamma! ... och där står vi 3 mammor som tyckte detta varit en bra idé och tittar på tanten, ler småfånigt och rycker på axlarna och mumlar något om att "där är bättre än helvete och satan i varje fall...."...

  Fortfarande är det svordomsuttryck som vi använder där uppe - om än i lite mer civilicerade former...:P

  SvaraRadera
 10. Haha så söta.

  Fast bajs det återkommer. Det är livets början och livets slut. Det märker du. Det enda pensionärer pratar om är bajs och hur de skött sin mage. ;-))

  SvaraRadera
 11. Här är en till som tackar sin lyckliga stjärna att hon hittat till din blogg!

  Har varit inne och tassat några ggr och läst och skrattat så att tårarna runnit...tack för det!
  Förlåt att jag inte kommenterat innan, men den här sommaren...tiden, den tiden...och så många roliga och intressanta bloggar att läsa i.

  Då blir jag lite ego och bara läser och glömmer krafsa ner och tacka för att jag får så rolig gratisunderhållning!
  Lovar skärpa mej från och med nu!
  Återkommer...igen och igen och igen... *ler*

  Kram, Jenny-Moj

  SvaraRadera
 12. Oh yes - visst minns jag den perioden! Det är bara att härda ut och spela med - var storkund på busleksaker ett tag då pruttkuddar, plastbajskorvar och annat hade en rykande åtgång i familjen...:)

  SvaraRadera
 13. Hihi sötingar dom e! Hopplöst med bajsåldern bara..har några såna här hemma också. Fantastiskt hur dom kan trigga varandra dessutom ;) Underbara bilder du tagit på dom! Kraaaam och ha en fin dag goa du <3

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!