tisdag 7 augusti 2012

Dolce & Gabbana, Taggiga ben & Rån på Mc Donalds!

Alice-Kravallis är ju faktiskt ganska rolig att umgås med, trots en del pinsamheter och tjat. Igår hade vi tjejkväll och spenderade fem timmar ihop i stan, bara hon och jag. (<-- Heja mig?) Vi bestämde i förrgår att vi behövde lite "Mamma & Alice-tid" efter allt tjat om att lillebror både kan gå, äta och bajsa. Enligt Alice är det ju ingen vidare sensation - det kan ju alla vi andra sedan länge. Så Alice fick välja fritt och det resulterade i att vi bokade biljetter till Madagaskar 3. Hela dagen kretsade kring kvällens date. Alice frågade vad klockan var sextusen gånger, bytte kläder var femte minut, använde upp allt sitt OCH mitt smink samt hällde ut parfym för ca 500 kronor. Det kostar att göra sig fin... Fan. Badrummet doftar fantastiskt (som ett horhus i Amsterdam)...men är det någon som har en Dolce & Gabbana The One-parfym som står och samlar damm i badrumsskåpet så skicka den gärna till mig!


Alice ville vara extra "snugg" och slogs för sin svarta nyårsklänning i storlek 98 i en hel timme. Hon förlorade. Jag kände inte riktigt att den "muskorta" varianten behövdes på vår date och dessutom kan hon inte knäppa den i ryggen längre. Det räcker liksom att en utav oss behöver gömma semlevolanger och annat med en kofta. Jag blev instruerad att raka benen. "Mamma, du kan FAKTISKT inte gå på bio med så taggiga ben!" Vafan!? Inte ens med min dotter?! Risken att någon ska tafsa på mina ben är nästan deprimerande liten. Efter en jäkla massa tjat fick jag på Alice en jeanskjol och tröja och detta kompenserade hon såklart upp med svartmålade ögonbryn, lila ögonskugga, strumpor i sandalerna och fjädrar i håret. Heja Alice - Fashion Week hits Halmstad...igen. Suck.

Väl inne i bilen var det ren och skär lycka i baksätet. Alice log med hela ansiktet och sa "Mamma!!! Nu är det BARA TJEJERNA!! YEEEES!! PÅ med låten nu mamma!! Sätt på den!!!" Nu hade man ju kunnat hoppas att det var en BRA låt hon hade önskat...men Alice är ju inte som alla andra. Nej...Alice har letat fram JULSKIVAN och hela jävla vägen in till stan spelade vi "Jaaaag såg mamma kyssa Tomten" på högsta volym med rutorna nere. Mitt fula beiga (men numera pimpade) Kinderägg har aldrig känts mer pinsamt vid rödljusen. Men Alice var jätteglad och det var ju det som var grejen. Som den supermorsa jag är så bet jag ihop och sjöng med! God Jul Halmstad!


Vi inledde vår date med lite seriös shopping. Tre läppstift, en ring, ett armband, två ögonskuggor, en ful liten häst, en penna, ett grönt nagellack och ett vykort på kungafamiljen inhandlades. Heja Alice! Efter shoppingen var det fikadags och vi hamnade på Roberts Coffee med vars en stor bit Blåbärspaj med vaniljsås. Jeanskjolen kommer aldrig bli sig lik igen...

Efter en halvtimmes slappetid och femhundra "Är-det-lång-tid-kvar-mamma?!" gick vi till bion. Äntligen var det dags och Alice var så till sig att hon kissade på beställning utan att ens säga emot. DÅ är hon glad! Med godis inhandlat, vattenflaskan påfylld, blåsorna tömda och 3D-glasögonen i högsta hugg gick vi in i salongen. "LÄNGST UPP MAMMA!!!" Ja, lyckan är total för en 4-åring. När vi kom fram till våra platser säger en grabb "Är det okej om ni flyttar ett steg bara? Vi fick spridda platser och vill gärna sitta ihop." Ja, det känns ju som att det kvittar om man sitter på den platsen man bokat - så visst. Varsågod, ta min plats bara. Jag är inte sån...

Sen satte jag mig ner...och insåg att min rumpa kändes VÄLDIGT nära grannens rumpa. Okej att jag inte har det minsta arslet i stan(!)...men något är fel. LOVESEATS!!! Raden längst bak i salong 2 har "loveseats"...dvs små "hångelstolar för två"...utan "mittpinne". Fantastiskt. Tack som fan. Så här satt jag...längst bak i en biosalong...och såg Madagaskar 3...med fula 3D-glasögon...i en hångelsoffa - tillsammans med pappan ifrån familjen till vänster om oss. Jäkla tur att jag hade rakat benen!


Filmen var kanon och trots att folk smaskade som om det var deras sista måltid och någon hade raderat deras förmåga att stänga truten så höll jag mig vid gott mod genom hela filmen. Jag har ju (till Freddys stora skräck) en viss förmåga att be folk stänga igen truten/spotta ut tuggummit/spara godiset till hemresan när jag är på bio. Sån é jag! Jag klarar verkligen inte av folk som smaskar mig i örat. Jag får hatkänslor...och är nästan lite rädd för mig själv i de ögonblicken. Så jag har insett att det är bättre att säga till folk än att låta hatet eskalera. Mannen som jag gned rumpa emot i mörkret igår kväll hade dock vett att tugga med stängd mun.

Efter bion hade Alice spring i benen så vi avslutade kvällen med en sväng till på stan, en hamburgare på Mc Donalds och en graciös dans på parkeringen vid Lilla Torg. Ja, finns det Livemusik så dansar man! Det tycker Alice och är det "Alice kväll" så är det! Och vafan...jag har inget att skämmas för - man har väl sett Let's Dance!?

Vi hade en toppenkväll och Alice var glad hela kvällen! Jag blev dock liiite rädd för mig själv vid ett tillfälle igår. Inne på Mc Donalds:


Jag har ALDRIG haft en sån lust att råna någon...i hela mitt liv. Det DÄR är fan ORÄTTVIST!!?

over and out.

//Meekatt...

44 kommentarer :

 1. Haha tur alice fick dig att raka benen ;) Kram

  SvaraRadera
 2. Åhh vilken mysig kväll ni verkar ha haft tillsammans! <3

  Och haha, kände såå igen mig om din beskrivning ang smaskandet! Jag HATAR det, jag står inte uuuut!
  Jonas har skämts ögonen ur sig vid ett flertal tillfällen då jag bett folk att stänga munnen, haha... Men vad fan, jag ska väl kunna gå ut på restaurang och äta utan att bli äcklad. Har jag betalat dyra pengar för min mat vill jag äta upp den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi hade en toppenkväll!

   Haha, helt rätt! Folk måste fan lära sig att äta med truten stängd! Jag får PANIK i hela kroppen!

   Radera
 3. Om jag föds om någon gång så vill jag ha dej till min mamma....Hahahaha! Så kul ni verkar ha!
  Tack för dagens asgarv...

  Moj

  SvaraRadera
 4. Hahahahaha!! Underbart! Ingen är så rolig som du, hahahahaha!!! Tänker alltid på dig när jag är på bio och alla kör igång med sitt smaskande!! Undrar alltid hur du känner då, nu vet jag!! :) HAHAHA!! Låter som en supermusig kväll med fina Alice!! GOD JUL gumman, älskar dig!! :)

  SvaraRadera
 5. Vilken underbar kväll din dotter fick med dig, du måtte va härlig att ha som morsa, en sådan där spontan människa som ger fan i vad andra tycker.
  Dina barn har tur som har dig som förälder.

  Din blogg är härlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack snälla du! <3 Och ja, jag bryr mig inte vad folk tycker...sån é jag! ;)

   Radera
 6. Hahaha, i MINA ögon är du en supermorsa katten!

  Och du skulle rånat honom! INGEN hade misstänkt dig, hehe. ;D

  Kram Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fan! Jag skulle rånat honom! ;)

   Kram!

   Radera
 7. Det är minsann också bara du som råkar ut för det där ("myset" i biografstolen).

  Vill oxå bara tillägga: Hahahahaha (<-Bilden från McDonalds)

  Ärlig och härlig blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja jag har (o)tur på det viset! ;)

   Bilden ja, jag är fortfarande upprörd!

   Radera
 8. Härligt med tjejdag/kväll!!
  Åhh mys med hångelsofforna haha
  kram

  SvaraRadera
 9. Ha, ha, det låter som en fantastisk mamma-dotter kväll:-)) Förstår att du nästan blev en tjuv!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var nära... Hade jag inte haft Alice med mig hade jag gått till attack! ;)

   Kram!

   Radera
 10. Men herrejösses vilken musig kväll!!! Inte undra på att unga fröken Kravallis var nöjd. Önskar också en liten tjejja (eller att någon av mina två pojkar?) som VILL att jag skall dansa!!

  Tack Malin! För att du finns! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och tack fina du för att du finns! <3

   Dansen måste de lära sig att uppskatta! Shake it baby!

   Radera
 11. Åhååå vilken härlig dag/kväll ni fick! Hahaha mängder med skratt när jag läser dina inlägg.. MEN DUUUUU kalla mig inte mammamaffian! Detkanduvasjälv ;) Hahahaha till och med dansar på torget för att göra kravallis glad! Underbaring är vad du är! Måååååste juuuu seeees snaaaart! Fortsätt med det du gör..glädja världen med din blogg! Pöss på re goding :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, jag?! ;)

   Tack fina du! Ja, vi MÅSTE ses snart! Jag ska styra upp något!

   Radera
 12. Åh det låter somen super kväll juh :) Så himla go du e, slår vad om att Alice har supermorsan nr !.
  Kram
  vanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, ingen supermorsa här! ;) Men vi hade en toppenkväll!

   Kram!

   Radera
 13. Hahaha han har ställt upp geishan också för att reta dig. Han läser din blogg, for sure. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så måste det vara!! Fy fan, jag skulle rånat honom!

   Radera
 14. Hahahahaha! Vettu, jag trodde min unge var den enda i världen som spelar julmusik för grannarna mitt i högsommarvärmen med alla fönster på vid gavel. Hahaha, jag kommer tänka på er varje gång det spelas här hemma från nu :) Heja Alice!

  Låter som ni hade det helt toppen! Trots hångelsoffa och suktande Geisha. Du skulle gått fram och sagt att du behövde den bättre...

  Jättetack för din supergulliga kommentar till mig, förresten! Glad blev jag :)

  Må fint!
  Kram Nina!

  SvaraRadera
 15. Här kör vi också julmusik året runt. Theos stora idoler är Hatcho Gustavsson & Thé Winter Wonder Band, som bara spelar julmusik med en tomte som sjunger som Alvin och gänget... Såå himla bra! Tycker inte jag men väl min älskade son...

  Men det låter som ni hade en mycket trevlig tjejdag, sådana dagar behövs då och då.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, inte bara vi som rockar loss till julmusik...det känns tryggt! ;)

   Ja, vi behövde en sån dag!

   Kram!

   Radera
 16. Den här kvällen verkar ha varit toppen.
  Det är bara en sak jag inte förstår: varför gick du bara inte fram, tog Geishan och sade: det finns en nödlidande som behöver den här, du får ursäkta att jag tar den nu. Och gick ut. Jag lovar, han skulle inte ha ringt efter polis. För övrigt kunde ni ha hunnit långt, du och Kravallis, innan han kom ur sin förlamning.
  Där uppförde du dig tafatt.Det trodde jag inte om dig.

  Hälsningar
  Farmor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt som vanligt! Hur tänkte jag!? Nästa gång kommer jag vara mer förberedd, haha. Något inom mig sa "Mammor ska inte råna folk när barnen är med" men vafan?! Det var ju GEISHA! ;)

   Radera
 17. Du skulle kört på ett rån! Vid vissa tillfällen är det faktiskt tillåtet! Hade han haft en marabou, en coca cola eller ett nagellack i den storleken så hade jag rånat honom direkt!

  Utan att tveka.

  Miss you <3

  Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att alla backar upp mina kriminella tankar! ;)

   Miss you!! <3

   Radera
 18. Jag måste sluta läsa din blogg när jag har barn i famnen. Skrattar ju så lillskrutten studsar..

  Blir nog högläsning för maken ikväll. Om jag kan läsa utan att skratta vill säga. Tror att avsnittet om julsångerna blir svårt ;)

  Du är underbar som bjuder så på dig själv (o din stackars familj ;) haha).

  SvaraRadera
  Svar
  1. NEJ!! Du får inte sluta hänga här inne, haha. Jag älskar mina läsare!! <3

   Min stackars familj är ganska van vid mig, haha.

   Kram!

   Radera
 19. Hahahaha, du är för skön haha(missförstå mig rätt :P)

  SvaraRadera
 20. Hörru, jag har en liten tävling som borde passa dig. En fantastisk brödbox från Ib Laursen där du kan gömma många geishor... Ja godiset alltså, annars tror jag det kallas människorov! Säg att det är supernyttigt barkbröd så får du ha boxen ifred! :)
  http://kaosredan.wordpress.com/2012/08/09/tajm-for-tavling/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh!! Jag tittar in direkt!! Låter som ngt för mig!

   Tack för tipset!

   Radera
 21. Jag bor ihop med en som har samma hat. Känslor mot folk som tuggar tuggumi/ smaskar snyter sig mm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur inte han och jag bor ihop...vi hade fått äta i vars ett rum, haha. ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!