fredag 22 juni 2012

Kärlek, Grodhopp & Nakenbad!

Först och främst: Tack för alla fina och kloka kommentarer efter gårdagens inlägg! Ni är fantastiska! Skönt att känna att vi är ganska många som står enade i det faktum att det ÄR ok att vara trött som förälder. Man FÅR lov att känna att man inte orkar mer och man KAN inte alltid tycka att barnen är underbara. Det är inte konstigt - det är mänskligt. Det samma gäller våra respektive - men det är ett HELT annat inlägg, haha. Så TACK för att ni tar er tid att kommentera och för att ni backar upp mig och framför allt VARANDRA i debatten "Meekatt är en värdelös mamma men det är ok", haha. 
Mer ärlighet oss föräldrar emellan sänker pressen som vi sätter på oss själva och vi kan använda vår energi (den lilla vi har) åt något annat än att försöka leva upp till Facebookmyten om "den alltid glada familjen". Jag tar faktiskt inte åt mig över huvud taget av de negativa mail jag fått. Däremot blir jag ledsen över att detta är den syn som vi mammor har på varandra. Jag tänker fortsätta argumentera mot dessa hel-ylle-morsor och stå upp för mig och mina med-mammor! För sån é jag! Och vill vi imponera på våra vänner med "Fredagsmus" så kan vi ju alltid klistra på våra Ellos-leenden och instagramma fram det, eller hur? (Nej, Alice kan fortfarande inte säga "y" men i den här familjen är Fredagsmus uppskattat.)


"Ska du dricka alkohol i Midsommar?" - Eeeeh ja? Efter dagens kransbindning, tillverkning av Midsommarstång, svengelska förnedringar inför våra amerikanska gäster och matlagning till 15 personer finns det en viss risk att jag attackerar läkarspriten. Så soc kan komma redan nu och hämta barnen. Ser de mamma och pappa dricka vin och snaps på Midsommar kommer de få men för livet. Jag minns fortfarande den där Midsommaren...när jag var 8 år gammal och vi sjöng snapsvisor vid bordet och alla vuxna var glada. USCH! Hur KUNDE de!? Mammamaffian spenderar dagen med decoupage i grupp. Påskmusten ska få nya etiketter - "Sommarmust - för oss som verkligen älskar våra barn!". (Jag förekommer för att slippa svara på idiotmail: Ja, jag vet att alla inte kan hantera alkohol och att en del därför bör låta bli den. JAG syftar nu på de som tycker att jag är en dålig mamma för att jag tar ett glas vin.)

Idag är det alltså Midsommarafton och vi inväntar gänget som ska komma och fira med oss. Jag har övat engelska fraser i duschen och känner att jag är laddad inför kvällen. "Do jo want to spela som KUBB majbi? It is a funny swedisch gejm when we throw small sticks on the gräss and get very angry if we känt kill the king in the end!" Och om det regnar har jag en plan B: "LETS SING KARAOKE!! Have ju hörd "Fångad av en stormvind?!"" Karaoke går alltid hem och om inte annat kan jag säkert impa med mina Zumbainspirerade moves! Mina hips dont lie! (Undrar bara var fan jag lagt dem?! Inte sett dem på flera år...) Däremot vet jag var mina fula platta bröst sitter. I morse vaknade jag av att Alice kom in i sovrummet och skrattade högt...följt av "Men mamma!! Du har ju helt platta tuttar när du ligger ner!! Vad fult!" Glad Midsommar på dig med skitunge! Vänta bara tills du har burit och ammat två barn! HUR SNYGGA BRÖST HAR DU DÅ?! Och vems bröst blir inte platta när de ligger ner?! Ska man behöva köpa nya bara för att de ska stå...när jag ligger? Ja, en ny fras till kvällen... "I am sorry about my platta breasts. Do jo have that in america to?" Jag är inte bra...men ingen kan säga att jag inte försöker!


Ja, jag har ett inlägg till i utkorgen...men jag tar nya tag mot maffian efter Midsommar! ;)

Nu ska jag klämma ner semlevolangerna i folkdräkten, hissa flaggan, blåsa gula och blå ballonger (kan ju lägga två i BH:n!) och öva mina graciösa grodhopp. Sen ska jag bada i havet - naken! För sån é jag!

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER!!!

over and out.

//Meekatt...


30 kommentarer :

 1. Glad midsommar Malin. Jag är helt överlycklig för att jossan visade mig din blogg och följer den med ett konstant asgarv.. Klart att man kan ta ett glas vin och en snaps eller två på midsommar även om man är mamma.. Kram och keep up the good work

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Henric! Vad kul att du hittat hit! (Tack Jossan, haha). Härligt att bloggen uppskattas!

   Ja, visst kan man det! Jag tog tre! ;)

   Kram!

   Radera
 2. GLAD MIDSOMMAR!! :-)

  Vad man har i glasen spelar väl ingen roll hur man är som mamma!!

  HEJA!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad Midsommar på dig med! Och ja, helt sant!

   Radera
 3. Underbara du! Glad Midsommar på dig!

  Mängder med kramar till dig!

  SvaraRadera
 4. Hoppas ditt midsommarfirande är i full gång och att vinet smakar gott, för eventuella språkförbistringar brukar ju försvinna i takt med antalet glas... ;-)

  Ha det underbart!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vinet smakade gott och språket flöt på kanon!

   ha det gott!

   Radera
 5. Du är inte klok och inte jag heller ;-) Älskar din blogg så jäkla rak och ärlig. Ha en jättebra midsommar och resten av året med. Kramar till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naaw, tack snälla! Skönt att vi är fler som inte är kloka!

   Kram!

   Radera
 6. Du är bara så underbar!
  Tänk om alla mammor kunde sänka garden lite och bara vara och tillåta sig att göra fel.
  Tänk så mycket lättare det hade varit att gå utanför dörren med barnen då...
  Aldrig trott att man skulle bli så studerad och uttittad och granskad som mamma...
  Nej bara fortsätt som du gör! Det är underbart att läsa och gör hela dan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju tyvärr så...att man blir synad in i minsta söm som mamma.
   Tänk så mycket vi gör som är BRA! Men det kommenteras sällan...

   Kram!

   Radera
 7. Hej!
  Har följt dig ett tag o skrattar så jag kissar på mig!!!Fortsätt skriva precis som du gör o ändra inte på något!!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 8. Hoppas du hade en underbar midsommar för det är du värd för att du roar oss varje dag :)
  Jag är så glad att jag har hittat hit
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Jag hade en toppenbra Midsommar! Kul att du hittat hit! :)

   Kram!

   Radera
 9. Du är så klok.... Den klokaste jag vet ärligt talat.

  Kommer du och hälsar på snart eller? Jag och kossorna saknar dig ;-)

  Kramis
  Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Jag vill jag vill jag vill! Men Freddy jobbar ALLTID och jag vägrar åka ensam med båda två, haha. Funkar en helg för dig?

   Kram underbara!

   Radera
 10. Hoppas du o din fina familj hade en riktgt bra midsommar! Hoppas du blev lite full o att grodhoppen blev bra:) kramar Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack! Ja, vi hade det toppen! jag blev lite full och du skulle sett mina hopp! Jag är grym! Hoppas du haft en bra Midsommar du med! Körde ni också Doggystyle?!

   Kram!

   Radera
 11. Alltid lika underbar att läsa malin! och ooh så skönt att man känner sig fullständigt normal när man gör bort sig!
  Ditt förra inlägg var hur jävla suveränt som helst och jag tycker synd om de där präktiga morsorna. Som jag och min bror säger emellanåt "idag är hon reda för blocket" (syftar på dottern)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, blocket ligger nära ibland, haha. Vi borde skaffa en egen portal där vi kunde byta barn (och män?) med varann när det blir för jobbigt, haha.

   Radera
 12. Asså kan du hålla dig för skratt när dottern slänger ur sig de där kommentarerna. Jag skulle ju vika mig av skratt först.

  SvaraRadera
 13. Åh nu kan jag sova gott när jag fått min dos av dig! Du e bäst! :) Tack för utmärkelsen: Sveriges snyggaste 30-åring:) Gulledej! Tog åt mig fast det va väldig osanning..Jag låtsas att det va sant iallafall en dag och gläds åt det;) haha! Pöss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska ta åt dig, haha! Kram på dig!

   Radera
 14. SVAR: Haha! Ja, kanske är det en vuxengrej, fast jag hade i och för sej inga problem med gummistövlar när jag var liten. Kanske en traumatisk händelse i barndomen som gav men för livet?

  Det värsta är att hundarna också gärna stannar i bilen eller inomhus (till och med trädgården är "skrämmande" när det regnar) och jag tror att DOM tycker att JAG gott hade kunnat rasta mej själv... Fjollor!!

  Några smarriga wienerbröd blev det inte. Personalens ursäkt var att dom inte bakat några, men jag undrar: Hann du möjligtvis före? Hehe!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag...? Wienerbröd..? Neeejdå! Inte alls! Vi kan väl ta en date på Strandhugget en dag så ringer jag och förvarnar dem och ugnarna innan? ;)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!