tisdag 22 maj 2012

Värme, Nakenbad & Bajs i poolen!

Ja, då var jag tillbaka i verkligheten efter en toppenhelg i Borås. Idag har vi hunnit med ett "jävla-skit-nu-har-Elton-ont-i-öronen-IGEN-besök" hos Dr Rolf (som var utbytt mot en snygg vikarie!), en svettig promenad i Laholm och ett bad i nya plaskpoolen som vi köpte för att överleva dagen. Jag älskar sommar - men hatar värme. Det är skönt att ligga på stranden och sola, eller vid poolen i trädgården...men att bara vara varm utan möjlighet till svalka...är fan det värsta jag vet. Jag är för tjock för värme!

Men en liten pool blev dagens Maxifynd och Alice betalade stolt med sin månadspeng hon fått av Ingis. Det räckte till lite badleksaker till lillebror också...och 100 gram Geisha till mamma. Hon har verkligen ett gott hjärta min lilla tös. När vi kom hem ifrån Maxi följde 20 minuter av svettig ilska och ett hundratal könsord i garaget då pumphelvetet såklart var försvunnen och jag till slut fick BLÅSA upp poolen själv. Men jag blåste upp poolen, sprang fram och tillbaka som en dåre med hinkar med varmvatten, smorde in barnen med solskyddsfaktor, bar fram filtar, parasoll, badkläder, vattenmelon och min underbara solstol...sen var det dags för premiärdopp.Vattnet var för varmt. Skjut mig.


Alice fick ett utbrott och ville inte alls vänta på att jag skulle hämta mer kallt vatten, Elton var redan varm och trött på hela vårt spektakel och jag var svettig som en gris. Mysigt med sommar...verkligen! Parasollen har dessutom gått sönder och går inte längre att vinkla. Att flytta parasollfoten är som att flytta en liten bil och mitt försök att få skugga genom att dra i poolen...som var full med vatten...var kanske inte mitt smartaste ögonblick. Jag är en idiot. En varm idiot. Jag lyckades välta parasollfoten, rulla den på sidan - självklart med hela parasollen i...uppfälld och allt...vilket resulterade i att vi numera har mycket bättre sikt genom häcken in till grannen. Fan. Inget nakenbad för Freddy i plaskpoolen på några veckor. JAG är inte blyg.

Efter lite skrik och gnäll...och kånkande på KALLT vatten...fick jag ner ungarna i poolen och trodde i min lilla hjärna att detta skulle innebära åtminstone 10 minuter i solstolen för mig. Men där fick jag så jag fes. Jag hann smörja in mig med lite "Hellre-malignt-melanom-än-blek-olja", ta fram ett glas vatten, sätta mig ner i solstolen och luta mig tillbaka...sen hör jag "Mamma? Mammaaa!? Jag är kissig!" Men skjut mig!? Ja, eftersom att Alice vägrar torka sig själv och jag inte var sugen på att sitta och lyssna på hennes skrik resten utav dagen så fanns det bara en sak att göra. Upp med ungarna igen. Jag kan ju inte lämna Elton i poolen så honom fick jag svepa in i en handduk. Alice sprang såklart dyblöt genom hela huset och jag var fortfarande mest svettig och arg. Elton hade precis börjat inse tjusningen med ett ljummet bad under parasollen och gallskrek av förtvivlan när jag tog upp honom. Alice skulle såklart bajsa så vi fick stå i badrummet i fem minuter och lyssna på hennes ploppande. Det är fantastiskt att vara förälder... Glamouren flödar i mitt liv. En bajskorv...två...tre...


Väl ute i solen igen slängde jag barnen i poolen och satte mig tillrätta i solstolen. Underbart. Då kom Alice på att hon behövde fler leksaker i poolen och smög upp till sandlådan och hämtade grejer. Samtidigt som jag sa "Nej!! Inte i poolen!!" slängde Alice ner de sandiga sakerna i vattnet. Fan. Sand överallt. Jaja, hon får skylla sig själv... Lite synd om lillebror dock...men tre minuter senare BAJSADE han i vattnet och all min sympati för honom försvann.

Återigen. Det är fantastiskt att vara förälder. Verkligen. 

over and out.

//Meekatt...

42 kommentarer :

 1. Haha fy fan. Min dotters premiärdopp var också idag. I en pool som jag fick blåsa upp på egen hand och en unge som skrek som en gris på väg till slakt när jag tyckte att det var färdigbadat. Jag filmade också in en gulliga film som skulle visas upp för omvärlden men det går inte tyvärr, det enda man hör är mitt flåsande av värmen. Det är jag och hunden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, underbart!! Lite extar kul att du dessutom försökte göra ett "Facebookmoment" av spektaklet, haha.

   Skönt att det inte bara är jag som har kaos i min sommaridyll... ;)

   Radera
 2. Ja värme är ju skönt vid rätt tillfälle ;) Själv vaknade jag med värk i hela kroppen (ja, på fler ställen än vanligt), så jag kom på att om jag lägger mej i solen & blir riktigt varm så borde ju det göra underverk med min kropp. Tänkt & gjort, tog kudde, dricka & telefon å gick ut & la mej på studsmattan å skulle må gött. Jo men visst!! Dä blåste ju naturligtvis så jag blev lite frusen istället! Det blir aldrig som man tänkt sej :(
  Fast senare slutade det blåsa & blev riktigt varmt å gött men då hade jag ju inte tid att ligga i värmen....
  Å pool ja... Köpte en lite större pool i år, ja ingen skitstor men typ 3,5 m i diameter & 80 cm hög. Men nu när jag läser om Elton så blir jag ju liiite fundersam på om den ens ska fram! Tänk om mina ungar skiter i den??!! Fast det är klart, dom är 16, 18 & 22 så dom kanske har vett att inte göra det ;) Skämt åsido, är mer orolig för 2 åriga kusinen som nog kan ha både det ena & andra i poolen....
  Ha en bra dag i solen, kram :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, jag hoppas verkligen att dina stora barn inte skiter i poolen. Det skulle krävas ett rejält fyllehaveri för det...och det tror jag mamma besparas... ;)

   Håll 2-åringen borta ifrån poolen!!

   Kram!

   Radera
  2. Tog fram dom små grabbarnas pool, ca 1,5 x 3 meter med rutchkana i, palmer runt & en mindre pool i den stora. Jag blev ju så klart mest poppis av alla den dagen :) MEN, jag insåg att dom kommer aldrig ens i närheten av våran större pool.... Tog inte lång stund innan det var en massa sten & grus i, flaskar & burkar, hundleksaker, & som grand finale: En bensindunk!!!
   Sååå, när jag är den erfarenheten rikare så vette fan om inte mina tjejer får ha fyllekalas å göra både det ena & det andra i poolen! Ja, det får bli så, å jag hoppas dom grisar som satan så jag kan väcka dom kl 7 på morron å dom får ta reda på det, mohahaha :)

   Radera
 3. Yoyce funderingar22 maj 2012 07:44

  Ha, ha jag skrattar på mig som vanligt:))) Bajs i poolen var väl ändå droppen, det förstår jag, eller ploppen;) kanske man skulle säga:))

  Jag älskar värmen, även om jag måste sitta inne o svettas på ett varmt kontor utan aircondition hela dagen, för sån e jag! När kvällen kommer sitter jag på altanen med mitt lilla glas vin o njuter!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bajs i poolen var fan droppen...

   Du vet hur man ska njuta du! ;)

   Kram!

   Radera
 4. Jag skulle ge ungefär vad som helst för att få vara hemma i min kaotiska miljö men i brist på det är det underbart att läsa om din stökiga och helt underbart normala småbarnstid!

  Du är ju dessutom rena rama supermamman som hunnit med allt det där idag fast klockan bara är 6.32 på morgonen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, visst är jag? ;)
   Man är väl uppe med tuppen...

   Radera
 5. Det där påminner mig om min tid som au-pair. Blev svettig bara av att läsa ditt inlägg. Vem fan är inte för fet för sommarvärmen? Återigen en sommar med fluffiga Demis Rossous-tunikor och med skamsen blick förklara för andra att "Nej, det är inte alls varmt! Det är så luftig!", men allt man vill är att slita av sig det där tältet.

  Jag kör vidare med gi och hoppas att jag slipper vara Demis tvillingsyrra i slutet av sommaren. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja...varför har de inte inbyggda fläktar i 2-mannatälten?! ;)

   Gi? Finns det fortfarande?! Trodde hela världen var LCHF-frälsta...

   Radera
 6. Hahaha låter som en härlig start på sommaren!

  Min karl ligger på plus efter frågestunden, fast det där om Ove i Solsidan var fan elakt. ;-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, elakt...men kul. Ni är för söta ni!

   Kram!

   Radera
 7. Hahaha hihihi åh så kul du haft det :D Men var Elton naken när han badade? Min 2åring badar helst med badbyxor, inte mig emot ;) tack för en underbar blogg som alltid bjuder på dagens skratt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, här kör vi Freestyle i poolen - allihop...till grannarnas skräckblandade förtjusning antar jag... ;)

   Radera
 8. Shit! I dubbel bemärkelse...
  Hahaha! Stackare... Hoppas nästa "barnen-i-poolen-å-mamma-i-soolen" blir bättre. Ja, det kan ju knappast bli värre iaf.
  Tack för titten i min blogg, förresten, vad glad jag blev :) Lovar att inte glömma chokladen nästa gång! (Vad tänkte jag på??)
  Kram Nina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, värre kan det inte bli...tror jag. Skulle va en spya då, haha.

   Choklad får man aldrig glömma! Det är som att glömma andas!

   Kram!

   Radera
 9. Underbart! Känner igen mig så väl!

  SvaraRadera
 10. Anna Hansén22 maj 2012 15:39

  Du får mig att överväga om det ens är värt att plocka fram poolen i år. Ser redan att det har potential att framkalla ett nervsammabrott :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade låtit bli om jag var du... ;)

   Eller göm den väl...och ha den till vuxenbad bara!

   Radera
 11. Varje gång jag läser hos dig blir jag i smyg lite glad över att jag har stora barn...äh vem fan lurar jag, blir överlycklig :D. Men du det löser sig sa han som sket i (vasken) poolen hö hö hö...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skadeglädje är den enda samma glädjen... Snart har du kanske barnbarn som skiter i sin pool! ;)

   Radera
 12. Tack för en klockren blogg och ett skrivande som får en att småle!
  Keep up the good work! //Mamaizon

  SvaraRadera
 13. Hahaha...känner igen allt det där. Sommaren är nog den stressigaste årstiden som förälder:-)
  Plötsligt känns det bra att bo i lägenhet. Utan tillgång till allt vad vattenlek heter!

  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla pratar om "äntligen sommar" och jag får lite ångest bara... ;)
   Men det är bara att stå ut. Förhoppningsvis blir det en barnfri dag på stranden i sommar...

   Kram!

   Radera
 14. Men åååh, så jag känner igen mig i detta inlägg! Det är ju en dag från förrförra sommaren här som du beskriver!! Enda skillnaden är att de sandiga leksakerna är utbytta mot en lastpråm (frisbee) lastad med containrar (klippt gräs...) som snabbt kapsejsade och sjönk...

  Njut av sommaren, så gott det går och tänk på att de faktiskt flyttar hemifrån fortare än man anar! ;-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk att vi allihop går igenom misären... ;)

   Ja, jag ska ha det i åtanke nästa gång jag tömmer bajskorvar ur poolen, haha.

   Kram!

   Radera
 15. Hahaha. Undrar om det går att hitta någon tablett som gör att min 1½ åring inte blir större ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller en tablett som gör dem 18 år gamla... ;)

   Radera
 16. Hahahahaha du är ju gaaaalen kvinna! UNDERBART GALEN! <3 Löv u <3

  SvaraRadera
 17. Hej!
  Jag hittade precis till din blogg.. jag lär återkomma.. verkar ju roligt här :)

  SvaraRadera
 18. Ha ha UNDERBarT!
  Så bra beskrivet. Mm visst e de så kul att stå o lyssna o vänta när dom bajsar. Måste alltid vönta på lillan oxå när vi e borta. så spännande så =)
  ha ha
  gött med värme ja, men ja... hmm vatten e nice.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det fantastiskt? Glamouren flödar i våra liv...och i våra pooler.

   Kram!

   Radera
 19. Hehe,

  Som ivrigt badande vet jag att den allmänt vedertagna varningen för "En olycka i vatten" är: FLYTKORV.

  Skapar inte alls samma panik som och ropa att nån har bajsat eller sketit i vattnet.
  Bajskorvspanik...Det är som när man tittade på "Hajen" första gången.
  Alla vet att den är där, men ingen ser den förrän det är försent.

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag hade ingen aning om detta. Men nu vet jag...

   Jag önskar...att det var en haj.

   Radera
 20. Har följt o läst din blogg ett kort tag o jag måste säga att den här helt underbar...gissa om jag fått massor med goa skratt :)
  Tack snälla du!

  SvaraRadera
 21. Hahaha, underbar blogg, hittade precis hit och kommer lägga dig bland mina favoriter, känner så väl igen mig....fast det var (som tur är) flera år sedan mina ungar var små:-)
  Maria G

  SvaraRadera
 22. Jenny Ageton21 maj 2013 15:32

  Visst vill man ha värm enr man är på rätt plats, i stan är de superjobbigta tt flänag runt tex. På Mallorca som vi snart ska till vill vi att det ska bli varmare än det visar, annars kan jag likaväl vra ahemma för alla de pengar det kostar.
  kram

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!