måndag 23 april 2012

Snoppbrist, Långa bröst & Hello Shitty!

"Mamma? Maaammaaa?! Duuuu? Varför har du ingen snopp?" Oh no. Here we go again... "Men jag är ju en tjej (<--tant?) och tjejer har inte snopp." Alice satt i badbaljan och tänkte över livets stora frågor idag när jag stod i duschen. Som vanligt studerade hon min kropp in i minsta detalj. Skjut mig. "Men mamma? VILL du ha snopp?" (Inte just nu kanske men när du somnat - i EGEN säng så kanske!?) "Nej gumman, jag är nöjd med att vara tjej." Alice fortsatte: Men mamma? Varför har du långa bröst?" Allvarligt?! Långa?! LÅNGA?! "Ja gumman...alla bröst ser ju olika ut. En del har små bröst och en del har stora bröst." Här ville jag gärna gå vidare till nästa förnedringsfråga men Alice var inte riktigt klar med brösten: "Men mamma. Varför har du LÅNGA bröst? Kan man ha korta bröst också?" Men vafan!? "Ja, gumman. Jag vet inte. De bara är såhär och jag tycker om dem som de är." (<--en pedagogisk mammalögn i all välmening) Men mamma!? Har pappa dragit i dem så de blev långa??" Men det var väl ett jävla tjat om mina långa bröst!?! Låt mig va!!! Och nej, han har inte dragit i dem på evigheter...TYVÄRR. Det ligger nämligen 560 personer i min säng på nätterna numera!


Dagen blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Vi skulle ha picknick, jag och barnen skulle åka på 4-årskalas hos kompisen Hanna och äta Hello Kitty-tårta och sen skulle jag åka till Veberöd (av alla ställen, haha) på Vuxenmammans mysiga VIP-kväll. Åh vilken bra söndag! Och jag hade ju sett fram emot lite vuxenlyx efter en "jag-hatar-mitt-liv-för-här-hemma-är-det-tänder-på-väg-igen-vecka". Men självklart vaknade Elton med 40 graders feber och gallskrek hela morgonen. Fantastiskt.  

Jag kände inte att det var läge att lämna både en jättesjuk Elton och en överenergisk och uttråkad Kravallis hemma hos Freddy men Alice blev medbjuden på "mamma-lyxen". Yeyh!! Äntligen skulle jag få plocka fram lite snygga kläder, chocka ansiktet med lite smink och ratta mitt fula beiga Kinderägg söderut!! Men nej...självklart inte. Istället öppnade sig himlen och ett skyfall lade sig lokalt över Malin Birgersson. Där fick jag så jag fes. Det var alltså inte meningen att jag skulle få Mamma-lyx idag heller. Jag är fegast i världen när det gäller att köra bil i ösregn och sitter och upprepar "jag dör, jag dör, jag dör" hela tiden bakom ratten. Inte mitt allra sundaste tillstånd enligt Freddy.

Jaja, som plåster på såren åkte jag och Alice till Hanna där jag tryckte i mig TRE stora bitar Hello Shitty-tårta (och halva Alice bit!) och jag har därmed säkrat kroppen ifrån rynkor i ytterligare ett par år. Det gäller jävlar att hålla volangerna spända så man inte blir slapp i skinnet! (Räcker ju att man har LÅNGA bröst och snoppbrist. Hm!?)


Imorgon är det äntligen dags för dagis! ÅH vad Alice (<--- jag!!) har längtat. Det här med att plugga med barn hemma är ju ett stort skämt. Jag hinner ta fram boken, leta fram en penna i Legolådan, riva ut alla fula konstverk som hamnat i mitt nya fina kollegieblock och ta fram kaffekoppen lagom tills Elton vaknar...eller Alice skriker "Fäääääärdig!!! Jag har baaaaajsat!!" Det är underbart med barn...

NU väntar en spännade vecka...jag har en bra känsla här..! Och långa bröst... För sån é jag?

over and out.

//Meekatt...

44 kommentarer :

 1. Åh jag tror jag döööör igen!
  Vill du inte ha en snopp???? Dessa barn! Vår son då 4 år ( hm måste vara något med den åldern) konstaterade när jag satt på toaletten
  -du har ingen schopp!
  -Nej mamma är en tjej och tjejer har inte snopp.
  - Du kan låna pappas....

  Långa bröst? Min bror var fascinerad av mammas väninnas bröst. Kvinnorna i vår familj är inte så välutrustade men den kvinna hade enligt min bror "en limpa med skåra i" ja hon var högbystad med en ordentlig klyfta... Kärt barn har många namn...

  Nästa gång när jag sitter och väntar på att någon av barnen när de är ute och nattsuddar ska jag tänka på småbarn, nattvak, tandsprickning mm då känns nog livet lite lättare ;0)

  Det här med att fylla ut volangerna, jag har en kompis som säger " utseendet är måttet på hur spännt skinnet är över fläsket" ...

  Godnatt!
  Kramiz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, klok väninna det där! ;)

   Ja, vi kan byta barn en helg om du känner att du behöver påminnas! ;)

   Idag när Alice o jag skulle till ICA och jag inte hittade min väska sa hon " Men mamma!!! Ta den där lilla fina du fick på posten!!!" Haha, ja varför inte? Meekatt design! ;)

   Kram!

   Radera
  2. Halloj min vännina är en manlig straight något överviktig vän ;0)!

   Byta barn, Hm, jag har blivit en aning lat. Så skönt att slippa hålla koll på barn överallt... Jag skulle förmodligen tappa bort Alice och glömma Elton på något Cafe´... Du skulle förmodligen bli hysterisk av min slöa 16 åring som har standard kommentar: - Det gör jag sedan... Vad det gäller den älste sonen så vet jag inte vem av er som blir vad, han har asperger och vill ha saker gjorda på sitt sätt och han är inte sen att tala om för andra när de inte gör som man har sagt eller bestämt. Till råga på allt så är han ungefär lika "ärlig" som Alice-Kravallis men han är en fena på att passa ungar så du kan få låna honom som barnvakt- min kompis barn kallar honom Nanny från helvetet och så ler de. Ja sonen är rak och tydlig i sin komunikation och är det någon som kan se till att Alice har "rätt" kläder så är det han Hahaha.... Hm 12 åriga dottern, hon vill nog gärna vara hos dig men då får du behålla Elton för små barn är roliga att passa.

   Hahaha! Det skulle se ut med en scrappad pappväska... men kul att Alice har koll på läget!

   Radera
  3. Hahaha! ;)

   En "Nanny från helvetet" är precis vad jag behöver! Här gillar vi raka puckar, haha. <3
   Skicka över dem bara - allihop! (Skicka med en bag-in-box bara!) ;)

   Ja, Alice har stenkoll på det här med mode!

   Radera
 2. Haha det var nästan exakt ord för ord vad Leo sa när jag stod och smörjde in mig efter duschen och han kom in. "Varför har du så långa bröst mamma", sen sprang han ut till Maja och skrek "Jag såg mamma naken. UUUUUUsch". Vad sexig jag kände mig då. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ingen kan få en att känna sig så snygg som barnen! ;)

   Radera
 3. Hahaha - det är som vanligt ett säkert kort att titta in till dig på morgonkvisten!

  Ska du på Vuxenmammans VIP-kväll den 20/5 i stället??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, hade jag ju velat men då är vi på semester! :/

   Radera
 4. Vad är det med barn och långa bröst? Min dotter tyckte också att jag har långa bröst och ville ville inte ha lika stora (långa???) när hon blir större. Jag svarade henne att det kanske hon inte kommer att tycka om några år...
  Lycka till med böckerna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får lite lust att kontra med "Det är ditt fel att de är såhär!!" ;)

   Tack! Jag kämpar på! ;)

   Radera
 5. hahahha.......jag dör- skjut mig!;-).....ahahhahaha......min son sa ngt liknande när han var liten. Jag har också långa bröst ska jag berätta. Och när han sa det så bestämde jag mig för att den ungen skulle vara utan veckopeng tills han ångrade sitt tilltag...

  Så synd att du inte kom men vi kör igen. Då kan du få var fin och mysa med oss.
  Underbara du!!!

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra!! Straff ska de ha!! Hahaha

   Åh tack fina du! Nästa gång vill jag inte missa!! (Men läste den 20:e maj? Är på semester då. Typiskt!)

   Jag får helt enkelt ordna egen VIP-kväll och bjuda upp gänget! ;)

   Kram!

   Radera
 6. HAHA. Åh. Jag älskar Alice. När hon växer upp måste ni börja om på ny kula så du får fler barn som funderar över livets stora ting. Eller ja, långa ting. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste jag "fler barn"?!? Skjut mig!!!!
   Jag älskar mina barn...men jag saknar min säng...min kropp...tid att duscha...gå på dass...sex...! Haha, INGA fler barn!!!

   Radera
 7. Hahaha, från ungar och fyllehundar får man höra sanningen, det vet du väl?

  Nu åker vi snart!!! Ska bli så kuuuuul :-)

  Kramen
  Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wiiiiih!!! Fasen vad kul det ska bli!!!

   Kram!!

   Radera
 8. Tack för dagens skrattanfall !
  Barn är ju bara såå härliga.

  Eva S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man har aldrig långtråkigt med barn i alla fall! ;)

   Kram!

   Radera
 9. "Jag är fegast i världen när det gäller att köra bil i ösregn och sitter och upprepar "jag dör, jag dör, jag dör" hela tiden bakom ratten. Inte mitt allra sundaste tillstånd enligt Freddy." HAHAHAHA! Jag är exakt likadan som du! Sitter med hög puls & inväntar döden bara & min man skäller på mig ifrån baksätet. ;D
  Skönt att du erkänner det! Hahahaha!

  Lycka till på Mammablogg-Galan! Du är fantastisk &oavsett vad alla röstar så är du årets bloggmamma för mig & alla min arbetskamrater! Vi läser dina inlägg högt på rasterna & tjuter av skratt! Så TACK för att du är du!

  Kram Sonia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, "inväntar döden"! I know the feeling! ;)

   Åh, tack snälla du! Vad glad jag blir!!

   Kram! Hälsa gänget!

   Radera
 10. Ha, ha! Men du slår ändå inte mina boobs! Enligt sonen när han var runt fyra hade jag lika långa tuttar så dom räckte ända ut i hallen (satt visserligen i köket brevid hallen..) och tebax! De'ru! ;)

  SvaraRadera
 11. Jomen Det är ju underbart med barn ;)) Tänk vad många skratt du får sen, när du blickar tillbaka i tiden, och kan berätta för kommande kille/tjej till barnen ;))

  Kramiz och hoppas du får en bra vecka ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du ju rätt i! ;) Då tar jag fram mina gamla blogginlägg och hämnas! ;)

   Ha en härlig vecka!! Kram!

   Radera
 12. Det där att man alltid får höra sanningen av alkisar och barn tror jag inte ett dugg på... Theo ropar alldeles frenetiskt (och högt) på mig i affären, mamma, mamma, du måste komma och kolla i den här tidningen, det står hur man får platt mage och fast rumpa och det behöver ju du... Oftast är jag glad att han lärt sig läsa men absolut inte alltid...

  Kram

  SvaraRadera
 13. Hahahahahahaha!!! Gud så skön unge!
  "Har pappa dragit i dem? HAHAHAHAHA

  SvaraRadera
 14. Hej hej, hittade hit via mammabloggalan.
  Hihi, den där diskussionen hade jag med min son för sisådär 12 år sedan med, fast mina bröst var platta, inte långa. Nu kommer den väl snart igen då lillan är väldigt bröstfascinerad för tillfället.

  Ha en fin kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen in! :)

   Ingen verkar komma undan bröstförolämpningarna!? Haha, ungar!!

   Ha det gott!

   Radera
 15. Jag kom inte heller iväg till Veberöd, jag var sjuk. Jag gillar aldrig att köra bil, speciellt inte när det regnar. Nästa gång kanske vi kan åka ihop till Veberöd o turas om att inte vilja köra....;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, låter som en lysande idé!

   Kram!

   Radera
 16. Hahaha, du och Alice är bara för roliga! :D "har pappa dragit i dem å att de blir långa" det går ju bara inte att hålla sig för skratt, hur lyckas du hålla dig från skratt när hon säger sådant! Man kanske vänjer sig... men man undrar ju vart de får allting ifrån de små filurerna! :)
  Haha, "letat fram pennan ur legolådan", aj, aj. Näe, att plugga med barn hemma är nog inte det lättaste. Fast jag måste erkänna att jag inte har så bra koll på mina pennor heller, de hamnar lite varstans så jag får också rota fram pennor från märkliga ställen - och det utan att jag har barn, man undrar ju hur illa det blir sen NÄR jag har barn x)

  Vi alla har något vi är rädda för, tråkigt bara att det inte blev någon mysig vip-kväll :/ Men... du fick ju hello shitty-tårta, yaay!

  Svar: Tack för din kommentar! Jag blir alltid lika glad när jag ser att du har kommenterat. Jo, precis, varje liten pusselbit är ett steg närmre att bli fri från den där fördömda fobin. Tack för din omtanke :) och förlåt att det var längesedan jag kommenterade här nu, men jag skulle lätt kunna kommentera med 'HAHAHA, skrattanfall', på varenda inlägg, du får en alltid på bättre humör, det är härligt att läsa din blogg. Tack för det :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack fina du! Jag är också dålig på att kommentera inne hos dig men jag tänker ofta på dig! <3

   Ja, hur man håller sig för skratt? Det gör man inte. Man låtsas hosta, gömmer sig eller biter sig i tungan! ;)

   Ja, vart tar alla pennor vägen?!

   Kram!! Ta hand om dig!

   Radera
 17. Haha! Din blogg är helt enkelt underbar!
  Och eftersom jag växte upp i Laholm(och dessutom känner Dr. Rolf!) så är det ju extra roligt!

  Hälsningar från USA!

  Krisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack!! Vad kul att du gillar den!

   Tänk vad världen är liten! Dr Rolf börjar kanske snart följa bloggen! ;)

   Ha det gott!!

   Radera
 18. Här hemma läser jag dina inlägg högt för maken. Detta läste jag igår o han skrattade gott åt både brösten o snopplånet.. :) refererade dessutom till bloggen när vi gick o la oss o jag skrek till för att han råkade lägga sig på ena bröstet när han vände sig mot mig. "långa bröst var det va" haha. så går det när man är gravid o brösten som redan är för stora blir större. Eller uppenbarligen längre.

  Tack för underhållningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul att ni gillar bloggen!

   Vänta bara till efter anmingen, då kan du fästa dem i trosorna! Haha ;)

   Ha det gott!

   Radera
 19. MALIN!! Underbara du!! Åh vad jag ÄLSKAR din (h)ärliga blogg! Du ger mig så många skratt och så mycket energi så du anar inte!! Du är årets bloggmamma för mig, det vill jag lova! TACK för alla skratt!! Du är fantastisk på att uttrycka dig!

  Kram Josefin i Luleå

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men TACK snälla Josefin! Vad glad jag blir! <3

   Radera
 20. Åhåååå fick nyss ett skrattanfall så jag höll på att ramla av stolen! Snorar och torkar tårar nu efter att ha läst om "bröst-diskussionen". Hahahaha helt galet härligt att läsa! Igenkänning på hög nivå för alla föräldrar! Peeeuuuw nu måste jag andas igen! Fortsätt med det du gör härliga människa! :) Kram på dig

  www.annapannaochlivet.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, vad härligt! Skänt att man kan sprida lite glädje! ;)

   Kram!!

   Radera
 21. Ja tänk om man tänkte lite längre än att börja plugga igen medan ena ungen inte är på dagis. Har nedräkning till augusti då lillasyster ska börja dagis och man kan sätta sig in i böckerna längre än 5min per dag.

  SvaraRadera
 22. Underbara du!!
  Sitter här & visar sambon din blogg. Bästa bloggen ever!!! =)
  Skrattar så man nästan kissar på sig.
  Goa du kram

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!