måndag 2 april 2012

Hembakat, Påskpyssel & Latin outfits!

Ja, då var det måndag igen och Kravallis vaknade pigg och glad. Det tog "bara" en kvart att välja kläder idag och jag vågade faktiskt möta personalens blick vid hämtningen idag. SÅ illa var det inte. Strumpbyxor (såklart...finns det annat?!), en alldeles för kort tröja och ballerinakjol med tyll. Detta kombinerades med en lila "Babbla med Babsan-kofta", guldväska, gummistövlar och grön klämma i håret. Fantastiskt! På onsdag är det Påskfest på dagis och hon hade smält in perfekt men jag LOVAR att på onsdag - DÅ vill Alice ha jeans! För sån é hon!

Idag har jag haft besök av en supertrevlig redaktör ifrån Lokaltidningen som ville göra ett reportage om mig och bloggen. (Skriver supertrevlig för att försäkra mig om att hon bara skriver snälla saker, haha.) Men jag tror att jag lyckades uppföra mig ganska bra! Inte så många svordomar, inga könsord(!) och dagen till ära hade jag bakat en kladdkaka...som blev torr såklart. Fan. Men ja, jag bakade den själv Magda! Supermorsan... Blev kanske inte så god...men 2 poäng för ett tappert försök?!

I eftermiddags skulle det påskpysslas i Birgersson Casa. Giv. Mig. Styrka. Jag såg framför mig en glad Alice, fina små påskkort med fjädrar och stämplade kycklingar som färglades med de nya pennorna jag gömt undan i skåpet till ett "speciellt tillfälle". Idag var det ett "speciellt tillfälle". Ett tillfälle när vi blev ovänner redan innan jag fått fram skiten på bordet, ett tillfälle när Alice VÄGRADE rita "fula fega kycklingar" eller limma fjädrar - utan skulle istället ska rita tomtar...på bordet och i ansiktet på lillebror. Jag hetsade med stämpeldynan i vanlig ordning för att försöka rädda mig själv och mitt hus ifrån groteska mängder trycksvärta, Alice tjurade över att hon inte fick använda lösglitter och resultatet av vårt välplanerade påskpyssel blev nog fan speciellt. Men jag gjorde det! Yeyh för det? Och ja, jag ställde fram en skål med Geisha på bordet som "var-nu-snäll-för-fan-muta"...fast det inte är lördag (jag VET!)...för sån é jag! Och ja, jag vet att det är okej att rita tomtar istället - men det skiter jag i. Jag vill ha påskiga påskkort! Sån é jag!

Snart är det dags för Zumba! Jag har rakat benen och kör en liten enklare "Latin outfit"! Wish me luck?


over and out.

//Meekatt... 

28 kommentarer :

 1. Pjuh...dagen är räddad...Meekatt's blogg...check!! =)
  Den är bara underbar!!! ♥

  Kattis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, tack Kattis! Vad kul att du gillar bloggen! ♥

   Radera
 2. Lycka till med dina hip-moves!!

  SvaraRadera
 3. När det ska pysslas med barnen här i huset, plockar jag fram pysslet till barnen, tar en kopp kaffe och sätter mig någon annanstans...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Det lät skönt. Kanske ska tänka om... ;)

   Radera
  2. Vin...funkar lika bra?

   Radera
  3. Japp! Eller cola! Eller vad som helst, bara det är någon annanstans... ;-)

   Radera
 4. Ja men är det påsk så är det inte tomtar minsann. Det kan jag hålla med dig om......muta på bara. Ett under att du fixade det bara. Jag är ingen pysslande mamma precis. Fick nog av det när jag jobbade på dagis ett tag....huvaligen så jobbigt.

  Och du- kör skiten av dom andra på Zumban. Jag går inte dit fast vi har det i byn, för hela lokalen hade skakat flera timmar efteråt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kloka vuxenmamman! Usch, jag har också jobbat på dagis... Det var då jag sa "slutar jag inte NU kommer jag ALDRIG vilja skaffa egna barn!" Haha.

   Klart du ska prova Zumba! INGEN är sämre än mig! Det är ju alltid en tröst! ♥

   Kram!

   Radera
 5. Förärades aldrig med någon liten tjej utan 2 killar men hade jag fått en dotter önskade jag att det blivit en liten Alice - hon låter ju underbar!!:) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Alice är ganska underbar!

   Kram!

   Radera
 6. Zumba är toppen :) En vän till mig har Zumbat bort 15 kg av sig själv. Jag har inte varit så flitig men när jag tränade för ett år sedan va Zumban favoriten. De är bara å köra på :)Å nu tar jag upp träningen igen. Är trött på att vara inlindad i mumms mumms ;)Affro dans är också kul :) Lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, efter min ansträngning igår borde jag ha tappat minst fem kilo! ;)

   Afrodans var mer min grej, haha. Tack!

   Radera
 7. Vad roligt att vara med i tidningen! Hur fick du den chansen, kontaktade du dem eller de dig??

  SvaraRadera
 8. Ja, lite kul! Nej, de var de som hörde av sig. :)

  SvaraRadera
 9. Heej, jag vill börja med att säga att din blogg är awesome, jag läser den varje dag! Sen vill jag bara tipsa dig om en grej som jag tror att du kommer älska --> http://www.coolstuff.se/Pussy_Wagon_Nyckelring klicka in dig på länken och köp en till present till karn? ;) Glad påsk Önskar Tina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha! TACK! Nyckelringen är beställd! Perfekt present! Tack för tipset, haha.

   Och tack för fins ord! Kul att du gillar bloggen!

   Glad Påsk!

   Radera
 10. Ha ha ha - för kul!
  Hej!
  Hittade hit via Bubbel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vad kul att du hittat hit! Tack Bubbel! ;)
   Ha det gott!

   Radera
 11. Skoooj! Bara att du bakade den själv är bara det värt en eloge. ;-)

  Och du. Det där med strandhuset och att du stack. HAHAHA. Åh. Du är rolig du. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, eller hur? ;)

   Usch, jag är en mes...haha.

   Radera
 12. Påskpyssel? Påskpyssel? Vad e det? Har jag missat nåt?
  Är det PÅSK snart????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej du har inte missat ett skit!
   Spar dig besväret och gör något kul istället! ;)

   Radera
 13. åh vad härligt du skriver verkligen BRA BRA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla! Kul att du gillar bloggen! :)

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!