fredag 20 april 2012

Alice gästbloggar!

Min mamma är den tråkigaste och gnälligaste jag vet! Igår gnällde hon HELA dagen över att hon saknade dagis. Hur kan HON sakna dagis så mycket? Hon är ju bara där fem minuter om dagen! Jag fattar inte det... Jag är ju hemma och håller henne sällskap och hjälper henne plugga - det måste ju vara toppen?!

Redan på morgonen var hon tjurig. Jag väckte henne lite försiktigt strax innan sju genom att skrika "MAMMA!!! MAMMAAAAA!! JAG HAR BAAAAAAAJSAT!!" ifrån toaletten på andra sidan huset. Jag hörde hur hon svor hela vägen men när jag såg henne i dörren kunde jag inte hålla mig för skratt. Ni skulle sett henne! Där stod hon i bara "skinnbuxan" med håret åt alla håll, mascara ända ner till hakan, idominsalva på läpparna och med årets suraste min. "Hahaha, mamma! Surfis!!! Har du bara skunnbuxan på dig eller?!" (För er som inte vet - "skinnbuxan" = nakenfis) Mamma mumlade något som jag inte förstod riktigt men jag misstänker att hon förvånades över att man vaknar bajsnödig klockan sju på morgonen. Men sån é jag. Dessutom är det bästa sättet att få upp mamma på. Att jag sen inte hade bajsat utan bara lurades var ju bara lite morgonhumor!

Efter frukosten och lite fixande här hemma åkte vi till lekplatsen. Där var det någon som kände igen mamma ifrån tidningen så hon blev alldeles röd i ansiktet och bad mig gräva ner henne i sanden. Haha, roliga mamma. Hur lång tid skulle inte det ta liksom?! Mamma satte sig och drack en massa kaffe och jag raggade på snugga killar. Fredagar är bra dagar att åka till lekplatsen på - det är alltid snuggingar ute då! Jag smög lite på mamma när hon drack kaffe och såg att hon stoppade in Geisha i munnen. När jag hoppade fram och sa "Vad har du i munnen mamma?!" svarade hon "En stark halstablett bara!" Hahaha, hon är för dum. Tror hon fortfarande att jag går på det!? Jag kan sniffa mig till en bit Geisha på kilometers avstånd.


"Mamma? Jag har ont i halsen, precis som du. Får jag en sån där Geisha-tablett mamma?" Jättekul...först gjorde mamma den där roliga minen - som om hon inte hade en ANING om vad jag menade...men sen började hon skratta och sa "Stackars dig gumman. Bäst vi går till doktorn så att du får en stor spruta!" Eeeh? Varför ska alltid JAG få stora sprutor? Ingen annan får ju det! Jag vet nog mamma...att det bara är "lur" alltihop! Jag har nog genomskådat dig! "Okej mamma, kom så går vi till doktorn. Jag VILL ha en spruta!" Hahaha, snopet mamma! Fegismamma! Jag fick en bit Geisha...och vi stannade kvar på lekplatsen en stund till.

Innan vi åkte hem gick vi inom världens bästa plats - Chokladhuset Cacáo i Laholm. Aj lav it! Vi köpte goda chokladpraliner och mamma pratade så mycket med flickan som jobbar där att hon fick en tidning. En chokladtidning! Mamma var jätteglad och sa till pappa att hon hade fått en porrtidning men han verkade besviken över innehållet. Vad är porr egentligen? Kan man äta det också?! Måste kolla upp det där. Kanske kan fråga fröken...

Idag kommer det en mäklare hem till oss som ska se om jag har städat under sängen och kolla så att jag har borstat tänderna. Vilket konstigt jobb. Som en sur chef och en tandläkare på samma gång. Mamma har tjatat hela morgonen. "Alice, städa nu ditt rum, snart kommer mäklaren!", "Alice, klä på dig nu, snart kommer mäklaren!", "Alice, borsta nu tänderna, snart kommer mäklaren!". Jag ska aldrig bli mäklare. Mamma skällde på pappa för att han inte satt upp listerna i köket än. Tydligen tycker mäklare VÄLDIGT mycket om lister. Konstigt...

Nej, dags att hjälpa mamma lite. Hon stressar runt här och letar efter en lapp där pappa skrivit upp en massa viktiga siffror. Hon är en klant. En fegisklant! Jag ska reta henne lite som jag gjorde när hon hade tappat bort sitt halsband...det var jättekul. Då sa jag "Mamma, NU vet jag var det är!!" hela tiden fast jag inte visste och varje gång gick hon på det! Hahaha, underbart! Hon slarvar alltid bort allting och sen hittar hon det på de mest dumma ställena!

Nej, nu ska jag gå och leka pirat med Elton. Bästa leken!! Han får vara haj och jag springer runt honom och skriker på honom att han har fula tänder! Ikväll är det Let's Dance och mamma har lovat bjuda på dansuppvisning i sin nya fina guldklänning!

Trevlig helg på er!!

over and out.

//Alice-Kravallis...

Obs. Missa inte mammas tävling som är slut imorgon. Ni kan vinna en asafräck bilstol!

23 kommentarer :

 1. Haha, AJ LAV JO Alice Kravallis!!! Du får gästblogga hos surmorsan hur ofta du vill <3

  Om du har lust kan du ju komma in och gästblogga hos mig också någon gång :-) Då kan du skriva hur mycket skit du vill om morsan!

  Idag är jag på väg upp till Lest Dance så jag ska försöka allt vad jag kan att vinka till dig på TV, hoppas jag lyckas fånga en kameraman bara, jag har lassot med mig.

  Puss på dig gullrumpan!
  Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja!!! Jag vill gästblogga hos dig!! OCH klappa dina kossor!!!

   Vi såg dig på TV!! Haha, fräckt att du var där! Blev det ngn sniff på Tony? *fniss*

   Puss & Kram!

   //Kravallis

   Radera
 2. Helt underbart! :-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha, fantastiskt kul, som vanligt!!! Skulle gärna byta ut Alice en dag mot min pratkvarn här hemma, kan vara kul att höra lite andra saker än de gamla vanliga!


  http://mammaT.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna byta mamma en dag! Säg bara till! ;)

   /Alice

   Radera
 4. Ha, ha underbart som vanligt!! Du, jag tror jag hoppar över den där tävlingen. Barnbarnen har ju inte kommit än:))

  Lite jobbigt är det ju när folk på hemmaplan läser ens blogg, det är bättre när okända människor läser.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kanske vill åka i din bil!? ;)

   /Alice

   Ja...lite konstigt att bli igenkänd, haha. Folk tror väl att jag ska anfalla dem med gurkor nu... Haha

   Radera
 5. Men när ska vi egentligen få SE den där tjusiga klänningen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, mamma säger att den är tjusigast på sin galge...

   /Alice

   Radera
 6. Hahahahaha *ligger dubbelvikt på golvet i skratt*

  // Jessepaloma - Jessica puh Jonsson (fb)

  SvaraRadera
 7. "Tydligen tycker mäklare VÄLDIGT mycket om lister." Hahahaha! Ja, visst är det konstigt?!

  Underbart, som alltid när du gästbloggar Alice!
  Se till att skicka upp din mamma på mammablogg-galan! Jag vill mingla med henne där!

  Kram Theres A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! :)
   Ja, jag har övertalat henne - hon åker!!

   /Alice

   Radera
 8. Alltså du Alice, din mamma är rätt knasig- fast rätt mysig samtidigt. Det är nog tur att hon har dig som får upp henne så där på morgonen. Smart Alice.

  Men du Alice, kan du inte ta en smygbild när mamma dansar. Jag ska ju inte till det där partyt så jag missar liksom det.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, knasig är hon allt!

   Mamma gav mig onda ögat när jag skulle ta kort! Ska hota henne med att äta upp all Geisha nästa gång ist! DÅ blir det bild! ;)

   Kram!!

   Radera
 9. Underbart Alice att vi får hör lite sanningar om din mor :) Du kanske skulle skaffa en egen blogg, så som bondmorans dotter gjort. Tänk dej: Allt om morsan ;) Vore nåt dä! Kram till dej Alice, å till mammsen också förståss :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egen blogg!! Wow!! Det ska jag kanske överväga, haha.

   Kram!!

   Radera
 10. haha, kolla in detta, kanske är nått för dig ;) http://www.jollyroom.se/produkter/barnrummet/ovrig-inredning/kuddar/bombadill-kudde-semla.html

  SvaraRadera
 11. sv: åh, kunde inte sagt det bättre själv! Du är klok du :)

  kram

  SvaraRadera
 12. Jag gillar dig Alice! Minst lika mycket som din mamma!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!