måndag 5 mars 2012

Utmaning, Idioti & Hemligheter!

Fem saker ni inte visste om mig...

Jag har fått en utmaning av Cheeky Malin - "En social eremit och en sympatisk retsticka som bloggar om sin alldeles vanliga vardag". (<--titta in hos henne, jätteskön humor och världens snyggaste namn!) Utmaningen - som jag självklart måste anta (för sån é jag) - innebär att jag ska avslöja fem saker om mig som ni inte känner till...vilket är ganska enkelt med tanke på att ni inte vet ett skit...typ. ;)

1. Jag har två tatueringar. Den ena sitter på axeln och är ett kinesiskt tecken, gjort på en porrmässa år 2003. Freddy valde den och jag hoppas innerligt att tecknet står för "vacker" som tatueraren ifråga påstod...men det kan lika väl betyda "Idiot"..."Scanmärkt"..."kåt"(?)...eller ja..."Lurad"? Den andra tatueringen är placerad i ryggslutet och är texten "Själar säger aldrig farväl" och den gjorde jag en tid efter att mamma dog.

2. Jag stör mig EXTREMT mycket på folk som hickar. Jag VET att det är helt naturligt och ja, jag gör det själv - MEN när personer hickar i min närhet får jag hatkänslor i hela kroppen. Jag kallsvettas, får hög puls, tänker sjuka tankar om hur jag skulle kunna få tyst på personen ifråga och blir nästan lite rädd för mig själv. Det samma gäller folk som äter äpple, morot, knäckebröd, slår gaffeln eller skeden mot tänderna eller tuggar tuggummi med öppen mun. Jag inser ju här att det är mig det är fel på - det gör dock ingen skillnad när situationen uppstår. Freddy vet om problemet och brukar börja prata JÄTTEHÖGT, harkla sig eller sjunga för att lite diskret överrösta personen som triggar igång min inre Jigsaw. En gång när jag och Freddy var på bio vände jag mig om till personen som satt på min högra sida, spände ögonen i honom och sa "Spotta ut tuggummit för fan!" Stämningen var verkligen på topp efter det... (Nu kommer alla i min omgivning förstå varför jag plötsligt försvinner mitt i en diskussion eller varför Freddy börjar sjunga mitt under en måltid, haha.) Idiotiskt - jag vet...men sån é jag.


3. En gång för många år sedan bröt jag av en gren på en bananplanta som vi hade i fönstret. Det spreds då en doft av rabarber i rummet och jag (mitt snille, haha) fick ett tillfälligt avbrott i hjärnan och bestämde mig för att SLICKA på den. Fatta? Jag är en idiot. En idiot som tycker om rabarber. Ett par sekunder senare började tungan brinna...typ. Jag fick fullständig panik och kastade mig upp ifrån soffan där mamma och Freddy satt och tittade på ett avsnitt av "Baren". Jag sprang in i badrummet och började skölja tungan under kranen men insåg att det inte hjälpte. Tungan svullnade och det kändes som att den frättes sönder. Eftersom att detta var en jävligt idiotisk handling valde jag att inte säga något till mamma och Freddy utan smög in på kontoret med tårarna sprutandes och började googla på "giftiga växter" och fick fram en sida där det stod att katter kunde dö av att bita i bananplantor. I ren panik halsade jag då en hel liter mjölk...för det har jag hört att man ska göra...och låste återigen in mig i badrummet. Här fortsatte jag skölja min brinnande tunga under kranen tills jag kände att jag var tvungen att återvända till soffan innan jag blev påkommen. Kvällen fortsatte som vanligt och jag berättade inte något för Freddy förrän två år senare. Inte mitt stoltaste ögonblick kanske...?

4. Jag älskar att högtryckstvätta. Högtryckstvätten är vår absolut roligaste pryl i garaget och när den åker fram är ALLT i min omgivning i fara! EN dag bestämde jag mig för att överraska Freddy med att tvätta hans fula obesiktigade Toyota ifrån 1900-talet...vilket resulterade i att LACKEN LOSSNADE på motorhuven. Hur fan skulle jag veta det? Jag trodde det var smuts så jag fortsatte...och fortsatte...och fortsatte....och nedan ser ni resultatet. Tadaaaa:


5. Jag gjorde det. Efter en massa påtryckningar hörde jag ganska nyligen av mig till ett bokförlag och bad dem ta en titt på bloggen. Jag fick svar (yeyh) och de ville ha in ett "testkapitel" till en tänkt bok. Så jag har skickat in det...och jag skickade självklart med 100 gram Geisha (för sån é jag) så nu väntar jag på årets största dissning, haha.

Ja, det var det Cheeky Malin! Fick jag godkänt? ;)

Nu ska jag då vidarebefordra den här utmaningen... Hm, vem hatar "kedjebrev" minst? Kom ihåg att det var Cheeky Malin som började, haha. Jag chansar på:

 over and out.

//Meekatt...

47 kommentarer :

 1. HAHAHAHA! Bara du kan göra en sådan här utmaning hysteriskt rolig!

  1. "Själar säger aldrig farväl". Otroligt fint! Wow!
  2. Ja!! Äntligen en till som inte tåler folk som tuggar äpple!
  3. Hahahahahaha! Skrattar så jag får ont i magen!
  4. Hahahaha! Stackars Freddys bil!
  5. Go Meekatt!! Säger de nej är de inte kloka! Självklart ska du ge ut en bok! Vi väntar ju!! Och det finns ju flera förlag. Hur kan man inte älska dig? ;D

  Tack för att jag fick skratta loss innan det är dags för sängen!

  Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack Jenny. Ja, stackars Freddy bil. Har planer på att pimpa till den lite... ;)

   Ha det gott!

   Radera
 2. Go go girl! Klart som korvspad att du ska ge ut! Fler måste få njuta av att läsa det du skriver. Har delat din blogg på FB och flera av mina vänner har blivit beroende... Ja för beroende blir man, vill bara ha mer!
  Kram och lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla du! Vad glad jag blir!

   Kram!

   Radera
 3. Jag DÖR!!!!!!!!!!! Ha ha ha!

  Först vill jag kommentera på bokförslaget. Klockrent! Du är tusen gånger roligare än Mia Skäringer i skrivform (från hennes blogg) and I love her. Håller tummarna för dig!

  Sedan, alltså vad ÄR det med hickande personer? Hatar, hatar och hatar det. Samma sak med folk som inte hör och ständigt säger "va?". Äter de äpple? Avliva dem.
  Hur kommer det sig att du ville SLICKA på en bananplanta? Även om det luktade som rabarber? Ha ha ha ha och höll det hemligt i två år? Jag dööööör. Men att gå loss med högtryckstvätten kanske vore något? Lite kostsamt bara... ;)

  Du, mer än godkänt! Så bäst! Tack för dina ord om min lilla tramsblogg.

  Kram Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naaw, tack du! Ja, den där jävla bananplantan...haha. Jag är en idiot..? ;)

   Skönt att jag fick godkänt!

   Kram snygging!

   Radera
 4. ÅH JAAA! LYCKA TILL KATTEN! Ser fram emot att få sätta mig i solstolen i sommar med din bok och gapskratta tills folk kastar sand på mig! *LOL*

  Haha - bilen är hysteriskt kul! Hur tänkte du? ;D

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack!!!

   Bilen ja...suck. Jag tänkte RENT RENT RENT!! ;)

   Kram!

   Radera
 5. Precis du har så rätt!!! Max en vecka har jag varit ifrån min dotter.. På sommarlovet när hon brukar åka hem till mormor.. kram ha en bra dag!!

  SvaraRadera
 6. Men vad bra att du inte satte ribban så högt nu då när du valde att pracka på mig att göra en uppföljning ;)
  Som tur är har ju även jag konstiga matvanor och mördar äppelätare i tanken så det blir ju inga problem det här. *ironi*

  Skämt åsido - tack för att du tänkte på lilla mig. Jag ska absolut ta tag i situationen. Troligtvis inte idag då jag har två sjuka tjejer här hemma som kräver full service....

  Säg till så fort din bok är släppt - jag vill ha!! De är ju knäppa om de inte fattar hur rolig du är!!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, det fixar du galant! ;)

   Hoppas tjejerna piggat på sig!

   Ja, de måste ju bara förstå hur fantastisk jag är!? Haha ;)

   Kram!

   Radera
 7. Oj, tack för utmaningen! Den gör mig stolt, hur fasen ska jag kunna leva upp till den.....Din text e ju hur kul som helst:))

  Godmorgon!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fixar du lätt som en plätt! ;)

   Radera
 8. Tur att du inte var en katt!! Jag hade absolut inte klarat att inte säga någonting för jag hade trott att jag skulle döö! Och hahaha, jag håller faktiskt med dig om att det är väldigt störande med folk som hickar och äter så det smackar, det får det att krypa av ilska i kroppen på mig med! :O

  WEEEI, fy vad roligt om det kommer ut en "Sån é jag"-bok!! Heja heja, ser ni det nu på bokförlaget när ni tittar in här, att vi gärna vill ha en sån bok? :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju en (mee)katt!?! ;)

   Tack fina du, haha. Heja mig! ;)

   Kram!

   Radera
 9. Tackar för det.......men jösses så svårt. Jag som inte är en sådan som gillar sånt här. Men ok- ska fundera på vad jag ska skriva om. Kommer i veckan.

  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller sånt här, haha. Men det var Cheeky Malins fel alltihop! ;)

   Kram!

   Radera
 10. Åh ja! Hoppas förlaget hör av sig snart! Vi längtar efter din bok!! Äntligen tog du tag i det. :D

  Haha, bilen!!? Stackars Freddy! Hahahaha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack du! Freddy har lovat att jag får låna kopiatorn på hans jobb om jag blir dissad. Jag får trycka ut egna ex helt enkelt, hahaha.

   Radera
 11. Det finns en oslagbar metod att få hickande personer att sluta hicka. Säg bara vänligt och bestämt: hicka en gång till. Det stoppar hickan. Obs! fungerar inte på småbarn.
  Äpple är nyttigt. När du nästan avlider intill en äppelätande person, tänk då att denna person har just besparat dina skattepengar ett läkarbesök - ni vet det där "ett äpple om dagen håller doktorn borta."

  Dessa tips kostar inget, jag har en gratisrådbyrå. Vilket kan reta folk så de blir rödögda. Konstigt, eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aah..."vänligt men bestämt" har jag inte provat. Jag kör mer "hickar du igen så dör du" och det funkar bara ibland... ;)
   Mutor funkar alltid! ;)

   Åh....vilka bra tips, haha. Du borde ha en fråga-låda på min blogg! ;)

   Radera
 12. Nu vet vi det ;) ... Du är otrolig! :) Bok, självklart! :) frågan är ju bara vilket förlag du väljer... De kommer slåss om dig! ;) ... Vet vilken/vems bok jag kommer läsa i sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag riktigt känner hur de slåss om mitt manus...haha¨. ;)
   Skönt med hejarklack! Heja er läsare!

   Radera
 13. *asg* Första tatueringen på axeln gjord på en porrmässa.....hmmm varför känns det bekant *skrattar* Eroticamässan i Stockholm min första tatuering.... svår att se själv och kompisarna som var med var "jättesnälla" och sa vilka stora horn den har!!!! (det var inte en del av det mönster jag valt..........) tatueraren hängde ju på DOM och jag blev bara svettigare och svettigare......

  SvaraRadera
 14. Sen undrar många varför ungar måste slicka på iskallt järn och fastna...det hör ju liksom till. Men Bananplanta ha ha det är ju bara bäst :D.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite ovanligt har jag förstått... ;)

   Radera
 15. Du är inte konstig!!! Jag kan ockås få ett fullständigt psykbryt på folk som tuggar tuggummi med öppen mun..... usch....får rysningar bara jag tänker på det....

  Idag tog semlefilen slut... hoppas sambon kommer ihåg att fixa mer när han är i Småland... Annar får man vänta ett år...suckta o längta..

  SvaraRadera
  Svar
  1. SKÖNT att inte vara ensam om sina bryt, hehe.

   Åh, jag vill också ha mer!!!

   Radera
 16. Men hjälp xD - slicka på en Bananplanta?! Haha Shit jag hade fått dödsångest, minst sagt.
  Du är för rolig!
  Men gu så roligt med bokförlaget, det kommer gå jätte bra ska du se:)! Det var på tiden art du fick tummen ur;) klok som en bok!
  Kram v

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klok som en bok...haha. Tveksamt om de håller med. Känner mer att "var passar jag in?" ;)

   Radera
 17. Stämmer in i kören "Vi hoppas på booook, för du är inte kloook" ;)
  Stort, stort Lycka till!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Du är så jävla skön Malin!Det är bara du som slickar på bananplantor och använder filmjölk som kissemurra-medicin! De vore foooools som inte låter dig skriva en bok! Jag skulle köpa den till mig och alla i min omgivning!! Årets julklapp 2012!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naaw, tack snälla du! <3

   Hör av mig när jag har den i tryck! ;)

   Kram!!

   Radera
 19. Hmm, skulle du någon gång då för dig att söka jobb i vår rekond så... strunta i det? Nog för att det är en skön känsla att blåsa rent en bil med högtrycken men lacken??

  Nä, jag tycker nog att du ska satsa på skriveriet, JAG skulle iaf köpa en bok av dig! :-)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh vafan. Ville ju göra rent! ;)

   Hellre skriveri än biltvätt alltså. Okej då!

   Kram!

   Radera
 20. Haha bananplanten var grymt roligt. Paniken där.. ;-) Hickan också. You're craaazy! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fatta vilken panik. "Jag är en idiot. Och nu ska jag dö"! ;)

   Radera
 21. Hehe...
  Får man önska ett kapitel i boken?
  Då vill jag ha Köpenhamnsresan...fnissa

  Fan, Du är som vanligt bäst...

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! fattar inget... ;)

   Tack du, som fan.

   Radera
 22. Så nu har jag gjort denna utmaning. Det var minsann inte lätt.
  http://vuxenmamman.wordpress.com/2012/03/06/vuxenmamman-antar-en-utmaning/

  KRAM

  SvaraRadera
 23. Jag lovar och svär att det här måste vara den absolut roligaste bloggen jag har läst! Ever! Tur att jag hittade hit för ett tag sedan. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, Tack Sandra! Vad kul att du hittat hit och att du gillar mitt trams! :)

   Radera
 24. Aha en tvättrelaterad olycka och bara lugn, sånt händer och en gammal sliten Toyta..jodå så kallar vi dom här nere...är inte mycket att bry sig om så länge den rullar, för utseende är inte allt..ooops nu trampade jag säkert någon på tårna..sorry=) men va fan man lever bara en gång så då kan man lika gärna ha ett rent helvete än en smutsig lack.
  Ska tillägga att jag själv råka ut för en liknande grej på en maskin jag skulle tvätta, vi fick ett nytt rengöringsmedel och kollegan och jag sprutade på medlet enligt rekommendationerna och lät det verka för att sen spola av.
  Maskinen var gul men vi kontakt med vatten blev allt rött...fan i helvete sa vi och spolade utav helvete och det såg ut som motorsågsmassakern men lacken klarade sig men rent blev det fan inte.
  Men rött "blod" flöt ut över asfalten överallt..och vi andades ut för en hellack på en sån maskin hade gått på kulor vill jag lova...försäljaren blev uppringd och utskälld av ägaren till företaget, och medlet försvann från marknaden.

  Och bara så du vet så spolade du väck klarlacken=)

  Åhh fan 100 gram Geisha då fixar det sig för vem kan motstå det...dregel...

  Ursäkta min nyfikenhet men porrmässa år 2003? det är ju lika osäkert att bli tatuerad på en sån som att gå in i Christiania och be om en cola, men tecknet betyder säkert vacker...eller? ooops=)

  SvaraRadera
 25. Mamma mia vad jag har skrattat. Underbart!
  TACK!

  Hittade hit via http://snigelpicka.blogg.se :D
  Nu är jag fast.
  Ska läsa vidare nu.
  Älskade ditt inlägg om HEN också. Word. ;)

  SvaraRadera
 26. You kill me!! haha underbart! Tror det är dags för lite sån här väldigt viktig info inne hos mig också ha ha

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!