onsdag 28 mars 2012

Surfisar, Gårdagens outfit & Krossat hjärta!

Solen skiner i Mellbystrand idag. Åh, snart är det vår på riktigt! På lördag lämnar hyresgästerna tillbaka nyckeln till strandhuset och vi flyttar in! Åh, vad jag har längtat!! Ja, nu är det väl mest jobb egentligen som väntar där  - men gud vad skönt att få komma dit och andas havsluft! Nu ska det oljas in kilometervis (<---okej, inte riktigt) med staket, köksluckorna ska målas, Alice rum ska få ny färg och vardagsrummet ska pimpas med en fondvägg. Dessutom ska vi tydligen in under huset och gräva...så ja, små personer utan spindelfobi som tar betalt i kärlek(?) eftersökes!? JAG går inte ner där!! Jag har bestämt att det ska vara strålande sol hela april och maj, bara så att ni vet. Jag tänker nämligen ligga och sola och bli "asabrun". (Alice bästa ord just nu = "asa-". Passar till allt - asatrött, asahungrig...asafint.) Från och med midsommar och framåt hyr vi ut strandhuset så då är det inte lika viktigt med sol... ;)


Igår kom Magda och hennes två barn hit på eftermiddagen och vi planerade att överraska Alice med en mysig eftermiddag. Vi packade fikakorgen och åkte till dagis för att hämta henne. Hon kom springandes mot mig, jätteglad! (Ja, iklädd lila strumpbyxor, en grön tröja som jag inte vet vems det är och en röd sjal runt halsen. Skjut mig.) "Var är din kjol och tröja gumman?" Men det visste hon självklart inte...och inte personalen heller. Känner jag Alice rätt har hon grävt ner skiten i sandlådan så hon slipper de dem igen. Suck. Jag vet, jag måste sluta hänga upp mig på det där. Ju mer energi jag lägger på det, desto roligare tycker hon antagligen det är att klä sig som en polsk skyltdocka på droger...men JAG VILL BARA ATT HON SKA VA LITE SNYGG!? Hur svårt ska det va?! Fast ja, tänk om man hade självförtroendet att gå till jobbet i bara strumpbyxor och en navelkort tröja. DÅ måste man ju vara bekväm i sin kropp?! Så Yeyh för det?!

Jag kramade om min tös och sa "Vet du gumman!? Benjamin och Alexander väntar ute i bilen! Vi ska åka till skogen på picknick!!" Här hade ju min hjärna ställt in sig på ett "JAAAAAA!" men Alice är ju Alice. Så det blev ett "NEEEEEEEJ!!!! Inte Benjamin!! Jag ÄLSKAR inte honom!!" Skit. Där ute sitter Benjamin, 4 år gammal och upp över öronen förälskad i mitt skadeskjutna lilla modelejon och här står hon och skriker "NEEEJ!" Vad gör man? Jag inledde pedagogiskt med att berätta hur kul vi skulle ha i skogen och att vi skulle leta upp en koja att fika i....sen gick jag över till mutor och berättade om allt gott vi packat ner i korgen och slutligen gick jag över till hot."Vill du inte följa med till skogen får du stanna här på dagis...hela natten...alldeles ensam!" Supermorsan. Dessutom kallade jag henne SURFIS inför alla barnen som stod med stora ögon i hallen och följde vår kamp. En liten tjej sa "Sa du SURFIS?! Hahaha! Vilket roligt ord! Hörde ni vad Alice mamma sa?!" Yes, supermorsan igen! Nästa gång ska jag lära dem ett könsord.


Under vår livliga diskussion fick jag äntligen tömt facket på 650 omaka vantar och teckningar för en hel majbrasa, sen log jag mitt stela "Drottning Silvia-leende" mot personalen samtidigt som jag tryckte ut Kravallis genom dörren. Väl ute på gården slet sig Alice ur mitt grepp och jag tappade alla teckningar. Underbart. Jag plockade upp allt i famnen och Alice skrek "Mamma!!! Mammaaaa!! Du skrynklar ju min fina skattkarta!!" MEN SKJUT MIG! "Men ta teckningarna själv då! Hjälp mig istället för att bete dig såhär!" Jag bara älskar dessa hämtningar, när hela Mellbystrand står och tittar på mig. Då började Alice skrika att "Jag ska INTE till skogen mamma och jag vill INTE träffa Benjamin! Han är INTE min vän!!" Varför blir det alltid tvärtom mot vad man planerat? Tänker jag "idag GÅR jag och hämtar Alice" blir det ett jävla liv för att jag inte har med mig bilen. Kör jag och hämtar henne får hon ett utbrott för att hon inte får gå hem. Det blir aldrig bra!! Förra veckan gjorde jag ett försök i att överlista min 4-åring genom att säga "Idag ska vi gå heeeela vägen hem" fast jag hade med mig bilen. Men vad händer då? "Ja!! Precis vad jag ville mamma!!!" Suck. Det var bara att gå hem och sedan gå tillbaka på kvällen och hämta hem mitt fula beiga Kinderägg. Slutsats - jag är inte smartade än en 4-åring.

Vi kom iväg till skogen och där följde en tio minuter lång fight på parkeringen om överdragsbyxorna. Man KAN gå i skogen i bara strumpbyxor - jag vet det. MEN DET FÅR MAN INTE FÖR MIG! Det var kallt och blött i marken och jag vet mycket väl att hon ska klättra upp för den där långa jäkla kullen...som hon inte vågar gå ner ifrån utan "åker" ner på rumpan istället. Och nej, jag orkar inte med fler sjuka barn i år. Men jag förlorade fighten och för Benjamins skull kände jag att jag fick ge upp där. Det var ju tänkt som en "rolig utflykt". My ass. Roliga utflykter med barn?! Jaja, väl framme vid kullhelvetet drog jag fram överdragsbyxorna som jag hade smugglat med under vagnen.

"Här gumman, hoppa nu i de här så att du och Benjamin kan springa upp och kolla om ni ser något häftigt!" Ibland kan man liksom lura henne när hon är mitt inne i någonting men åh nej! Här fick jag så jag fes! "Jag VILL inte ha överdagsbuxor!!" Suck igen. "Men då får du stanna här nere så får Benjamin gå upp själv. Kom så går vi runt om istället gumman." Men nej, Alice springer såklart upp för backen och som den supersmidiga atleten jag är klampar jag efter som en aggressiv elefant uppför backen. Herregud vad dåligt flås jag har!? Hur mycket choklad äter jag egentligen?! Jaja, jag fick tag i henne och drog ner henne för backen. Jag vann. Yeyh för mig? Jag vet, det var inte så jäkla allvarligt men jag vet också att hon hade kasat hela vägen ner på ändan, blivit dyblöt och vi hade inte kunnat sitta kvar och fika sen. JAG VILLE FIKA! Det är väl därför man hittar på saker?! Magda skrattade mest åt oss och vår mysiga skogspromenad fortsatte med skrik och tårar. Det är mysigt med skogspromenader...verkligen...

Gårdagens outfit?
Benjamin kämpade tappert med sina kärleksförklaringar hela rundan och Alice var jätteirriterad. "Alice, du är min kärlek! Alice jag älskar dig! Alice, jag har en blomma till dig! Alice!!??" Stackars fina Benjamin blev rådissad hela dagen och åkte till och med på stryk. Känner igen mig själv där. Han är precis lika jävla jobbig som jag var i högstadiet när jag jagade efter min stora kärlek Patrik Melander efter att vi gjort slut och jag ångrade mig. Jag fick dock aldrig stryk. Tack Patrik. Och ja, jag har gått vidare nu. Du behöver inte bli rädd om du möter mig, haha.

Den mysiga fikastunden i skogen bestod av två aggressiva mammor som satt och skrek på två 4-åringar. En som stod och smörade och en som slogs. Underbart! Magda sa lite försiktigt att "Vi åker nog direkt hem så kan vi ses en annan dag när Alice är på bättre humör." Ja, vi ses när hon flyttat hemifrån Magda! Och se till att skaffa en annan tjej till Benjamin! En tjej som vill ha kärlek...och inte slår honom!

Nu ska jag läsa igenom den där tjocka fina boken som ligger på bordet under ett dammtäcke. Blä. Jag önskar att jag hade pluggat chokladkunskap istället. Eller porr? Allt hade varit roligare än det här!

over and out.

//Meekatt...

20 kommentarer :

 1. huvva, lät inte som en trevlig dag. Jag köpte då maraängswiss balleringa igår på osynlig uppmaning av dig och dom var inte alls någon sensation :( Och nu lovade jag högt till min sambo att jag inte skulle äta något gottigott tills han kommer hem, 3 dagar. Vad faen har jag gett mig in på?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Hur tänkte du där?! Haha, lycka till med det! ;)

   Och hallå!? Ballerina Marängsviss var ju fantastiska!? Vad gjorde du för fel?? Precis borstat tänderna?? Haha

   Radera
 2. Du skriver "Skjut mig!" Men jag kan lova dig 1 sak. Om du får för dig att ta med Kravallis till bloggminglet så skjuter JAG dig! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart Alice ska med o mingla! ;)

   Eller vänta nu...hon skulle väl passa kossorna med Bonden?

   Radera
 3. Härlig med barn som vet vad dom vill......eller hur ?
  (min yngsta är 25)

  SvaraRadera
 4. Barnuppfostran á la Malin Alfvén kanske kunde passa även dig; tjat, hot och mutor! Oslagbart bra! Och det gäller att aldrig ge upp även man sliter sitt hår på vägen :)

  Jag vill förresten också ha ett strandhus... sitter bara med en massa hus i skogen till ingen nytta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, heja Malin Alfvén! ;)

   En massa hus i skogen? Haha, hur många har du?! ;)
   Strandhuset är livskvalitét! Det och Geisha, haha.

   Radera
 5. Haha får några dejavu-tankar när jag läser om den "trevliga" skogsutflykten.... Been there....
  Just ni strider jag med en 12-årig pubertal dotter! Skjuuut mig! Vi är inte överrens om nåt, hår, kläder, rummet ja allt. Jag väljer mina strider men Gud så trött jag blir ibland
  Efter påsk blir det tjejhelg, hon och jag ska åka till kungliga hufvudstaden. Det ska bli museum och shopping och enligt dottern cafebesök varje timme... Vi kommer inte behöva tågbiljett hem i såfall .... Vi kommer rulla hem! Jaha vi får se om kan enas om något denna helg
  Haha jag lyckades glömma Ballerinan denna gång.... Kanske lika bra för just nu är karaktären likaledes zero

  Förresten heter det inte mutor vi har döpt om det till morötter ...


  Kram och tack för att du är du

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morötter låter betydligt bättre! ;)

   Åh, tjejhelg i huvudstaden låter mysigt! Cafébesök varje timme låter ännu bättre! Jag vill också följa med, haha! Jag kan rulla dit med...praktiskt!

   Kram!

   Radera
 6. Tack för att du delar med dig om sanningen om utflykter ;) .. Ibland tror man att ALLA andra har de där mysiga utflykterna , där alla är glada och har kul tillsammans , inga bråk och skrik... Alla utom vår familj :( ... Så tusen tack ! Jag är inte ensam om Att vilja ha en mysig utflykt men oftast slutar den med gnäll och bråk.. :( Du ger mig mer energi och snart kanske man kan skratta åt sina onödiga bråk istället för att få ångest ... Sänka sina krav.. Tack för en otroligt rolig och ärlig blogg!!!! :)

  SvaraRadera
 7. Hej! jag har tre barn som nu är 9,11, och 13 och har gjort alla dessa jävla utflykter och jag har lärt mig något mycket viktigt. FOTA barnen, här får du 5 skäl till varför det är så viktigt;
  1. För att barnen ska komma ihåg allt roligt mamman har hittat på för deras skull.
  2. För att mamman kan titta på korten när hon har dåligt samvete.
  3. För att barnen ofta skärper till sig när kameran kommer fram.
  4. För att annars "gills det inte". Har man inte fotat att man red på elefant så har man inte heller ridit på elefant!
  5. För att barnen oftast gör sig bäst i stillbild och utan ljud.

  Tack för en rolig blogg,jag tipsar alla om den. Besök gärna min, jag tror du gillar den www.cheese-with-whine.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, så sant! Har man inte bildbevis har det aldrig hänt! ;)
   "För att barnen oftast gör sig bäst i stillbild och utan ljud" - Hallelujah!

   Åh vad kul att du gillar bloggen - jag kikar in hos dig!

   Radera
  2. Ha ha, punkt 5 var underbart bra :)

   Radera
 8. Stackars Benjamin, men en del gillar ju svårflörtade tjejer ;-)

  SvaraRadera
 9. Been there - done that!!

  SvaraRadera
 10. Hahaha vad jag älskar att läsa vad du skriver! Jag känner så igen mig! Har två barn 7 år och 4 år (på söndag)... Den yngsta, som för övrig är en tjej, säger oxå asa-(och sen fin, häftig,cool, bra, dålig... Mm mm mm )

  Tack för att du livar upp min dag!

  KRAM

  SvaraRadera
 11. HAHA antiklimax indeed.

  Och jo. Bilen gick igenom *peppar peppar*. Kanske var min charm? ;-)

  SvaraRadera
 12. Ha ha ha jag vet precis hur det är vänta bara Malin det blir värre vänta tall den riktiga trotsåldern kommer vi ålder 6 år :)

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!