tisdag 6 mars 2012

Hen, Snippor & Meppor!

Nej. Jag säger inte "hen". Så är det bara. Jag tål inte det ordet! Jag vet att det är det nya "inneordet" nu och att alla helt plötsligt börjat svänga sig med detta ord i både tal och skrift - men JAG hatar ordet hen. Varje gång jag ser ordet signalerar hjärnan FELSTAVNING! Vi behöver inte det ordet!! Vi har redan en massa bra ord och vi kan redan uttrycka oss och göra oss förstådda UTAN att ta till en massa nya konstiga ord. Hen är inget riktigt ord. Det är som att säga "Spagöttbullar". Det är fan antingen det ena eller det andra...vet man inte säkert kan man säga "jag vet inte" eller "maten". Jag behöver inte ett "jag-vet-inte-vad-det-är-så-jag-använder-ett-idiotord-istället-för-att-säga-som-det-är-ord".

Hen fiser på grannen...
Vi (= jag) klagar på den yngre generationen som svänger sig med (enligt mig) ganska störande uttryck. Berättar man för en 15-åring att man vunnit 10 000 kr på en Trisslott svarar de inte "Wow, grattis!" - de svarar istället "OFTA!?" och hela min kropp skriker "NEJ! Inte "ofta" - bara EN gång! Nyss hände det...EN gång!" Skulle man råka skriva några kloka ord på Facebook skriver de inte "Jag håller med dig Malin!"...de skriver "word!"...och ja, det stör mig. Det stör mig att man inte använder fullständiga meningar, att man nästan pratar till varandra med förkortningar och att man har en så förslappad syn på språket. Jag är fullt införstådd i att det är annorlunda nu - att barn sitter hemma och leker med pappas iPad och att man antagligen inte längre lär sig att skriva skrivstil i skolan som Barbro Götberg tvingade mig till i 2:an...MEN man behöver för fan inte slöa till helt! Vi behöver väl inte säga "LOL!" när någon berättar något kul?! Vi kan väl fortfarande skratta?! Eller är det bara jag...som inte hänger med? Så jävla gammal är jag ju inte...

"Igår fick min kollega ringa efter ambulans då hans frus förlossning drog igång mitt i natten. Det var lite panik men ambulansen kom och bebisen föddes hemma på uppfarten - i ambulansen. Hen mådde bra och nu funderar de på vad hen ska heta." Allvarligt?! Jag får huvudvärk. Hur kan man sätta personerna ifråga i sådana fack? Vadå "kollega"?! Han är väl en MÄNNISKA!!? Och vadå "fru"?! Måste vi på tänka henne som en gift kvinna? Kan hon inte bara få vara en människa...utan att vi lägger värderingar i det? Och vadå "ambulans" - det är väl en BIL som alla andra bilar?! Usch! Hur kan man? Nej, bort med ALLA ord som är utav betydelse och ta bort alla tillfällen som ges att tolka in egna värderingar. Vi vill ha kalla texter. Neutrala, kalla, tomma texter. För att säga "bebisen mådde bra och nu funderar de på vad han eller hon ska heta" - DET tar ju alldeles för mycket utav vår iPhone-fria tid...

Imorse diskuterades legobitar på radion. Det finns tydligen människor som lägger sin energi på att diskutera huruvida de olika legosatserna är könsneutrala eller inte. Suck. En frisersalong...som var för "flickig"? Här kommer antagligen den jämställda mamma-maffian på familjeliv rasa mot mig...men allvarligt..? En frisersalong...som är "för flickig?" Är det verkligen ett stort problem? Är detta verkligen något som vi behöver skriva krönikor om eller diskutera på bästa sändningstid i radion? Jag ser inte problemet här. Måla all världens jävla lego vit så är problemet löst! Vill du inte köpa en "flickig frisersalong" - så KÖP DEN INTE! Häng inte upp dig på det! Alla lego-rymsskepp som finns? Är de för "pojkiga"? Eller det är okej när det inte handlar om rosa? Det är det rosa färgen som får feministerna och mammamaffian att koka tro? Och vem säger att rosa är flickigt? Den energi som ni lägger på det här...lägg den på att bygga lego MED era barn istället.


Jag hör ju i och för sig till den (lilla?) skara som fortfarande har svårt för ordet "snippa"...men sån é jag. Nu har vi ju lösningen på det. Vi köp "Snepp" på alla så slipper vi fundera mer.

Jag pratade med min storebror nyss och provade ordet hen på honom. Jag sa "Det är väl bara skönt för din ersättare på jobbet att du är hemma längre, det måste ju hen tycka är bra!" Han svarade "Vi brukar säga konsultsvin...det är också ganska könsneutralt". Ja, jag säger bara - word!

Alla ni mammor och pappor...eller förlåt - Meppor(?) därute...säger ni hen?

over and out.

//Meekatt...

157 kommentarer :

 1. Alltså - jag måste vara helt ute för ordet hen har jag aldrig hört!
  Annars säger jag word på resten ;)

  Jag fnular för fullt på min utmaning - den kommer imorgon så då får du kolla in och se om jag får godkänt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fnula på bara, jag tittar in varje dag iaf! :)

   Men - hur kan du ha missat ordet? ;)

   Ha det gott!

   Radera
 2. Word!! :) Jag håller helt och fullt med dig om precis allt du skrev här!! Jag hatar ordet hen och jag kommer aldrig, aldrig, aldrig att använda det!

  SvaraRadera
 3. Vet du - finns inte en chans i helvetet att jag skulle kalla min SON för hen. Inte någon av mina DÖTTRAR heller.
  Han är en pojke och dom flickor, dom är olika på många sätt, och också väldigt lika på andra sätt. Dom är individer MED ett kön. Det kan man inte "henna" bort hur gärna man än vill.

  SvaraRadera
 4. Klart vi ska säga hen! Det magiska ordet kommer i sig göra så att alla människors värderingar föförändra över en natt och ALLA könsskillnader suddas ut.
  Ha ha så löjligt!!! För mig är ordet "hen" ett löjligt försök till att sätta plåster på det faktum att några människor värderar könen olika. Men är lösningen verkligen att göra oss alla könlösa? Borde vi inte istället arbeta för att få våra barn att värdera alla människor lika mycket.

  Sedan förstår jag inte varför rosa och klänning ska vara förbjudet för flickor medan vi ska uppmuntra våra pojkar att bära det istället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ordet blir löjligt när det använd som det gör. Jag ser ordet dyka upp överallt i sammanhang där det blir mer löjligt än användbart.

   Fört och främst måste vi arbeta för att våra barn lär sig att tycka om sig själv, då kommer det andra på köpet.

   Ja, diskussionen om könsneutralt svävar ut lite väl ibland...här drog jag igång känslor, haha. ;)

   Radera
 5. "Måla all världens jävla lego vit så är problemet löst!" - Hahahaha!! Helt rätt!!

  Du är så klok katten! DU borde skriva krönikor om sånt här! Aftonbladet - se hit! HÄR har vi en förälder med sunda värderingar! Bästa inlägget på länge!

  Hen kommer jag aldrig att använda. Förstår inte varför man anser att man behöver detta ord?

  Ha en bra dag! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är jag (inte) klok?! ;)

   Tack snälla. Väntar på att aftonbladet ska ringa, haha.

   Ha det gott!

   Radera
 6. Fniss, du är helt galen. Men helt genialiskt galen och faktiskt ganska klok!

  Jag håller med dig helt och fullt!!! HEN är ett helt sjukt ord och jag skulle aldrig i min kofot använda det! Antingen är det en hon eller en han. PUNKT SLUT!

  Kram på dig
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Världens bästa Bondmoran. "Aldrig i min kofot"?! JAG ska öva svordomar med dig i Stockholm...så är det bara! (hahaha)

   Kram!

   Radera
 7. Yeeeehaaaa GO GIRL.... du säger det alla/många tänker.... säkert någon människa som inte är säker i sin sexualitet som hittat på det ordet...
  Håller helt och fast med dig. HAN o HON... är det någon som är lite så där mittemmelan så är det väl en DET?? nåt man inte kan könsbestämma... utklädda män som vill vara kvinnor o lindade tjejer som vill vara killar..mm mm

  Bara på dem!!!!!!!!!!!!!!

  //Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag säger ju vad jag tänker...sån é jag! ;)

   För mig är det själva ordet i sig som stör och hur det används. Jag anser att det finns bra ord - typ "personen ifråga".

   Radera
 8. Det har inte slagit dig att hen är ett ord som kan användas för personer som varken kan identifiera sig som man eller kvinna och inte för att utplåna könsidentiteter?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ord för det också!! Man behöver inte hitta på nya av den anledningen!

   Radera
  2. Sandra Kermit....=D6 mars 2012 kl. 15:14

   Det kallas transsexuell. Så är det med det :D

   Radera
  3. Tanken har slagit mig - men min alldeles personliga åsikt är att man inte behöver själva ordet "hen". Ordet har funnits länge - jag vet...men det används ganska flitigt idag och då inte i sammanhang för att benämna personer som inte "kan identifiera sig som man eller kvinna".

   Radera
 9. På skånska pratar vi om "hen" som lokalisering, dvs "var ska du hen?" (På svenska: var ska du någonstans?). Mest så att vi gör det klart för alla:).

  Kram din politikerkusin som aldrig kommer använda hen för att definiera ett (o)kön!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man undrar ju hur skåningarna ska lösa detta? "var ska hen hen?" ;)
   Bra att du tolkade så att övriga läsare slapp ta till "google translate", haha.

   Kram!

   Radera
 10. Hen är ett skitbra ord att använda (speciellt i skrift) då man inte vet könet. Inte meningen att man ska använda det när man VET könet. Exakt samma sak som att skriva h*n när man tex inte vet könet på ett barn. Och katten var inte så konservativ nu, språket förändras och det ska uppmuntras ;) många språk som har könsneutrala ord som "Hen". Är väl bara bra med ett alternativ ifall man inte har någon aning? Var ingen motståndare, embrace it! Nytt behöver inte vara dåligt :) (och man behöver inte använda det, det gör inte jag. Men jag är helt klart inte emot det!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kanske just det - att det ofta används i sammanhang där det inte hör hemma -som gjort att jag stör mig på det. Men ja, det underlättar säkert för många.

   Embrace change...jag vet. Jobbar på uttrycken "ofta" och "word" för tillfället. Hen ligger dock långt bort, haha. Och ja, jag behöver ju inte använda det och jag har all respekt för de som faktiskt gör det - MEN jag hatar fortfarande ordet i sig. Löjligt kanske...men sån é jag! ;)

   Tack för kloka ord Ellen!

   Radera
  2. Jag är med anti ordet hen men enda gången som jag tycker det är ok är just när man pratar om sitt ofödda barn. I skrift funkar h*n men i tal är stjärnan svår att uttala. Fast just nu kallar jag iofs barnet för Pyret så i sig är det väl inget större problem.

   Radera
 11. TACK Meekatt! tack för att du vågar ta upp det till ytan. Kan riktigt se hur mammamaffian kavlar upp ärmarna nu, haha. ;)

  Älskar dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag känner vibrationerna... ;)

   Radera
 12. Jag skrev precis på Bambis blogg, vad jag tyckte om detta med "hen" och jag säger det igen - här. JAG AVSKYR DET. Varför ha det? ÄR du en kvinna som känner dig som man, ja operera dig till det då? Det problemet ur världen. Kalla dig transa eller något liknande, so what the problem? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, you go girl! Håll inte inne med känslorna!

   Fortfarande är det ordet i sig som känns onödigt i min värld. I skrift ser det ut som ett felstavat ord och i tal låter det korkat - i mina öron.

   Radera
  2. Det är enklare än så, är du kvinna som opererar dig till man så blir du ju en Han? Man = Han? Blir förvirrade av begreppen här ;)

   Radera
 13. Jag är nog också totalt ute, för jag har aldrig hört talas om ordet Hen? Vad betyder det, när används det? :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låtsas att du aldrig läst detta inlägg och glöm bort ordet igen då! Hahaha ;)

   Radera
 14. Hen nej nej det kommer aldrig på tal över mina läppar, står som ett frågetecken när andra använder det.. Å är med en ickeanvändare av snippa, kör det gamla snopp och puppa å än så länge funkar det bra =) Däremot kör dagis (ja jag är en sådan också) med snippa =/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, ännu en "dagis-sägare" - Yeyh! Det är inte bara jag! ;)

   Radera
 15. Hen rimmar på sen...;) Aldrig hört ordet innan. Det var det konstigaste jag hört! Hon,han eller den,det -ifall man inte vet könet... Men Hen, se det rimmar igen. ;) ... Låt pojkar vara pojkar och flickor vara flickor = låt barn vara barn... Var är HEN (rättvisan) när man ligger på BB och ska föda?!

  Det finns två kön!
  -Nä vi gör det till ett... Ett Hån,, -menar ett Hen ;)
  Ena dagen leker vi med bilar och nästa med dockor... Ett Hen, eller är det barn vi pratar om, de kan leka med både och... Men Vi... menar DE gör för stor sak av det. Är inte barn förvirrade redan, så kommer de att bli det. Jag blir det! Ska det bli fel att köpa en prinsessklänning till flickan, men "folk" jublar om man köper den till pojken ?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken debatt jag drog igång! ;)

   Heja dig! Ett hån...haha.

   Radera
 16. Haha Dotterns sovrum skulle bli BANNLYST det är ILL/SKRIK/ VRÅL ROOOOSA så det skär i ögonen och hOn älskar det :-D

  Hen snacka om svengelska och då blir det ju iallafall en höna ;-P

  bara stilla undran var hittade du s/m bilden i lego???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja rosa är poppis bland hönorna! ;)
   Alice har dock grönt rum - men hela hon är som en rosa katastrof!

   Vadå? Jag bygger mycket lego bara med barnen!? Man MÅSTE inte bygga små hus alltid...(=stulen på google) ;)

   Radera
  2. Och BARN betyder lada... Så låtom oss hata det ordet också...

   Radera
 17. Du, jag skulle hellre tända eld på mitt eget könshår än att använda det vedervärdiga sk. ordet. Vad FAN!!! Om mina ungar börjar anvanda det (vilket jag starkt betvivlar) så får de fan i mig utegångsförbud!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du så mycket könshår att du kan starta en brand får du fan ta tag i det!? Hahahaha! You go! ;)

   Radera
 18. Jag tror jag just blev kär.

  SvaraRadera
 19. Hahahaha! Älskar din brors svar! Hahahaha!

  SvaraRadera
 20. Hen för osökt tankarna till höna.... ;-)

  Nej, neverever att jag skulle använda mig av det ordet!!! Jag har alltid haft svårt för ordet snippa också men har inte förrän nu behövt fundera på det. När mina stora flickor var små, använde man ordet vagina istället men det är tydligen helt oacceptabelt i dag. Sedan kom det två snoppar, inga problem där men så en dag dök Molly upp, började förskolan och kom hem och berättade att hon minsann hade en snippa och det hade, minsann inte pappa.... Så numera har vi så sakteliga börjat vänja oss vid snippor. ;-)

  Sedan detta med flickigt och pojkigt, det är ju vi vuxna som lägger könsvärderingar på allt, barnen skiter i vilket, de leker med det de tycker är kul, oavsett om det är rosa, blommigt eller kammoflagefärgat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får kanske vänja sig vid ordet snippa. Som någon här uppe skrev "embrace change". ;)

   Visst är det så, att vi vuxna lägger värderingar på allt. Kloka du!

   Radera
 21. Jag håller med i mångt och mycket av ovanstående inlägg när det gäller språkbruk, men i just hen-debatten tycker jag att fokus missriktas och att många människor framstår som extremt trångsynta. Mig veterligen är det ingen som förespråkar ett utraderande av könen, eller att man inte ska få säga "han" och "hon". Hen är praktiskt när man inte kan eller vill könsbestämma någon i text eller tal, det är inte alltid det passar att säga "personen" och vem vill egentligen vara en den eller det? Huvudargumentet i fråga är, som någon påpekat ovan, att det finns faktiskt en del människor som inte känner sig hemma i varken hon eller han. Och när folk säger att det bara finns två kön tycker ja att de får läsa på lite, dela handlar det om de som föds med dubbla kromosomuppsättningar och därmed är både och eller inget utav de beroende på hur man ser på det, och sen finns de dom som av andra skäl än biologiska inte vll bli placerade i de facken. Ordet hen blir då ett komplement till ett otillräckligt språk, inte en ersättning. Många andra språk har könsneutrala pronomen, och det finns inga belägg för att barnen skulle bli mer förvirrade av det. Det handlar mer om konservativa vuxna. Jag förstår inte ramaskriet, det är ju ingen som tvingar just "dig" (riktat till alla upprörda) att kallas för hen. Man vill bli refererad till det man känner sig som, om någon eller de runt omkring mig konstant skulle referera till mig som man till exempel, trots att jag upplever mig som kvinna skulle inte jag tycka att det var så himla kul. En del behöver inse att hela världen inte kretsar kring dem jämt. Nåja, jag stannar där. Annars älskar jag din blogg Malin :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ungefär så tänkte jag med!
   De enda gånger jag har hört ordet användas är för personer som varken känner sig som man eller kvinna, och då tycker jag att det är ett väldigt smidigt sätt att uttrycka sig.
   Det känns onödigt att använda det för att sudda ut en gräns mellan könen, eftersom vi alla vet att det ändå kan vara stor skillnad, men om man inte vet könet på "personen" i fråga kan det vara bra att ha.
   Jag är absolut för ordet, men tycker inte att det behöver överanvändas för det, och jag förstår helt klart att det kan vara störande med nya ord på dedär viset! Känner mig lite som en stavningspolis emellanåt, och man rycker ju faktiskt till vid ordet eftersom man inte är van vid det..!
   Hehe, vilket debatt du satte igång här Malin! :)

   Radera
  2. Oj, nu ska vi se här...haha. Kul med debatt och skönt att (nästan) alla kan hålla god ton. (Jag har valt att inte publicera idiotiska kommentarer, för sån é jag).

   Men ja, hela den debatten är ju enorm att kasta sig in i och jag tror heller inte att någon vettig person förespråkar ett "utraderande av könen". Dock missbrukas ord och uttryck, vilket skapar en förvirrad syn på dess tänkta användningsområde, samtidigt som det retar upp idioter som mig, haha. Jag stör mig också på folk som hickar...äter äpple... ;)

   Tyvärr förs debatter av detta slag på så låg nivå att jag inte ser någon mening att stångas i den, hehe. MEN - fortfarande är det ORDET i sig som stör mig. Jag behöver det inte och det stör mig när jag ser det - MEN sån é jag...och jag är fullt vedveten om de flesta utav alla mina brister. ;)

   Så ja - överanvändandet av ordet stör mig. Det slängs in i meningar hit och dit och då handlar det inte om personer som man inte kan könsbestämma - utan blir mer ett ord man "tar till" där det inte hör hemma. Jag stör mig på dumma saker, jag vet.

   Tack för era åsikter - kul att så många tycker till!

   Radera
 22. Sandra Kermit....=D6 mars 2012 kl. 15:18

  Fuck off and die with the word hen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Sandra!? Hur var det med språket? ;)

   Radera
 23. Jag säger HON till min dotter för att jag / hon är stolt över att vara ficka. Inte hen, inte han ( hade det varit en son hade han fått vara stolt över att vara pojke ). Varför ska könsgränserna suddas ut till inget, eller till ett luddigt ord som hen, när man faktiskt är flicka, eller är pojke. Sen finns det trångsynta idioter som behandlar flickor och pojkar olika, men det är inte flickorna och pojkarna som det skall ändras på, det är idioterna... Och om min dotter har rosa på sig, varför ska hon ses som en "flickig" flicka... ? herregud det är ju bara en färg, som så mycket annat. Hon kommer växa upp till en stark tjej oavsett nyans på tröjan, men hon är fortfarande en hon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läs gärna min kommentar ovan :)

   Radera
  2. Ja, alla våra barn ska vara stolta över sig själva och det är ju vårt jobb att hjälpa dem uppnå det. Det gör vi genom att ge dem kärlek, tid och engagemang. Det ska vi koncentrera oss på...så blir det nog bra människor av dem med...oavsett färg på tröjan... ;)

   Radera
 24. Haha, jag kallar mina barn skitungar kort och gott, det är könsneutralt så det räcker! ;)

  SvaraRadera
 25. Jag säger inte heller hen, däremot kan jag skroiva det i tex bloggen om jag skriver något där jag inte vill att man skall kunna lista ut vem det handlar om.

  Svarar du så gör det i min blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag har så svårt för det. Det ser så fel ut i mina ögon. Fan, måste jag vänja mig vid det här? ;)

   Radera
 26. Svar
  1. Haha, Malin! Orka? Word!

   Radera
  2. Tyckte att det passade in i konversationen. ;)

   Radera
 27. Det är absolut dagens höjdpunkt att läsa din blogg:) Hen vad är det för ord? Lovar att aldrig använda det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla du. Vad kul att du gillar bloggen! :)

   Radera
  2. Vi borde kalla "folk" för snoppar och snippor för det är ju igentligen det det handlar om :) är men en pojk har man en snopp och är man en tjej så har man en snippa...hehehe

   Radera
 28. Näe, jag säger inte heller "hen". Här i norr kan jag också reta mig lite på ord, tex "överkörd"!! näe, då säger man "kördöver"??? Helt fel, enligt mig =))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, "kördöver"? Vilket roligt ord...som "kändunder"(<-underkänd?) Haha :)

   Radera
 29. Såg också att jag finns med under din flik "bloggfavoriter" =D Trevligt ♥ Men om jag ger dig så mycket styrka, vet jag inget om. Tycker du verkar klara dig galant som mamma ♥

  SvaraRadera
 30. Jag bara totalvägrar- det ordet FINNS INTE! Så förbannat löjligt och så förbannat onödigt. Men mediacup igen.

  Underbart inlägg- just love it!!!!

  SvaraRadera
 31. Nej, jag skulle inte få för mig att använda "hen" istället för han eller hon. Jag stör mig bara på ordet och blir irriterad över det, varför har jag egentligen inte en aning om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att vi är fler. Då läser jag inte hen på din blogg i alla fall? ;)

   Radera
 32. Hahahahaha!! Heja lillebror!!! "Vi brukar säga konsultsvin...det är också ganska könsneutralt". :))))))

  SvaraRadera
 33. Jag vet inte om jag skulle säga det, men i skrift ser jag VERKLIGEN fram emot införandet av "hen". Jag jobbar med att översätta skönlitteratur från engelska till svenska, och de använder sig ju av "them" och "their" som könsneutrala pronomen motsvarande hen. Då märker man av att svenskan saknar det ordet, vill jag lova.

  Angående Familjeliv - med tanke på hur många som skriver "h*n" överallt kan ordet behövas där med. H*n ser ut som om de försöker censurera en svordom :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just i detta sammanhang kan jag ju se en brist...men hen? Många med mig kommer rygga tillbaka när de ser ordet och tro att man felstavat han eller hon... ;)

   Den, det, hen, henom, hin, henen...ja, alla dessa ord.

   Ja, jag kan hålla med om att h*n inte ser så bra ut heller. :)

   Tack för en annan synvinkel!

   Radera
  2. Hur menar du nu? Them = Dem. Their = Deras. För könsneutral possesiv finns "its", vilket översätts till "dennes" på svenska. Hen är totalt meningslöst.

   Radera
 34. Jag e ännu äldre än du...jag hade inte ens hört hen förrän igår....jag tycker det låter för dj-ligt och håller precis med dig i allt du säger! Kloka ord, alltihop!

  SvaraRadera
 35. Så här i energikrisens tider måste man juh spara.
  FAN, man sparar juh nån bokstav här och där.
  Å all energi man sparar på talet.
  Man får mer tid till och sitta på Fejjan?
  Tänk stort nuuuuu. Flera miljoner internet användare som sparar...Huvva.
  Det är säkert energi från ett helt kärnkraftverk som sparas, när man förkortar, förenklar och fördummar.

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant kloka du! ;) Du borde fan överväga att förkorta ditt namn! (hahaha) <3

   Radera
  2. Anders pratar rövarspråk, måste vara en 70-talare ;)

   Radera
 36. det jag tycker är fel är att vissa dagis (nej, det heter inte förskola! inte i min värld) har börjat använda det ordet i sin verksamhet. usch och fy, som blivande dagisfröken skulle jag defenitivt ändra på det om det var nån tokstolle som sagt att vi skulle få in det i verksamheten.

  och här hemma använder vi ordet kisselisa. gillar inte heller ordet snippa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Återigen - användandet i ordet som ställer till det. På vilket sätt använder dagis det? På barn som inte går att könsbestämma? ;) (Ja, mammamaffian - jag skojar. ha ha)

   Kisselisa är ju jättebra! Hade ett marsvin som hette Lisen när jag var liten. Blev skumma miner när jag sa till familjen att "jag ska bara gå och tvätta Lisen" på väg in i badrummet!

   Radera
 37. Var bara tvungen *pekar upp*

  SÅÅÅ klockrent inlägg!! Jag håller med dig så otroligt mycket, särskilt det där om hen, hur urfult som helst och jag hatar det verkligen. Tycker det är så galet onödigt, alla småtjafs om rosa hit och dit. Och snälla nån, man ser väl ifall det är en tjej eller kille (eh, i de flesta fallen, annars får man väl chansa, man har ju ändå 50 % chans)! Är det inte otroligt skönt att naturen gör så att vi slipper välja ALLTING själva, ska vi förstöra det också? Snacka om att vi kommer bli sönderstressade, när små barn måste ta ställning till om de ska vara en hon, han eller HEN! Galen värld... :O
  Men jag måste ju säga att ska det bli på det viset så är Snepp ett väldigt bra ord haha xD klockrent. Men nejtack! XD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! ;)

   Du är klok du!! Skönt med lite medhåll, haha.

   Snepp är skitbra!

   Radera
 38. Måste bara säga att jag håller helt med Marlino i det här:

  "Sedan förstår jag inte varför rosa och klänning ska vara förbjudet för flickor medan vi ska uppmuntra våra pojkar att bära det istället!"

  SvaraRadera
 39. LOVE LOVE LOVE U!!!! Jag hatar också ordet. Fattar inte varför vi ska skapa ett nytt när det finns två klart fungerande ord redan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och inte bara två - det finns ju massor med bra ord att beskriva personer med utan att sätta en könsstämpel på dem. Den, människan, personen, idioten, konsultsvinet... ;)

   Radera
 40. Nej, jag säger inte hen, men jag skriver det när det faller sig naturligt. INGEN tvingar dig att använda hen, tycker du inte om det, men så skit i att använda det då! Jag tycker knulla är ett fult och och använder det inte, det är inte svårare med hen.

  Sedan förbjuder ingen flickor att använda rosa klänning, det är genusdebattens tydligaste tecken på "ni har inte fattat nåt". Genus erbjuder killar rosa klänning också, inte enbart flickor. Genus har ingenting med förbud att göra, enbart erbjuda det som är "omöjligt" till den andra sidan också. Flickor kan gå i byggarbyxor och batmantröja om de vill och killar i rosa klänning... eller så kan man se det som så att killar kan göra blomsterarrangemang och älska att vara "underbara Klara" utan att behöva bli kallade bögar. Eller som så, tjejer kan få köra motorcykel utan att behöva bli kallade flator... det är vad jag önskar för mina barn i alla fall...

  Vad hen egentligen handlar om: http://bit.ly/vYZDi3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant det du skriver. Ingen tvingar mig att använda det men jag hakar upp mig varje gång jag ser det. Jag hakar i och för sig upp mig när någon skriver knulla också...men av helt andra anledningar. "Hen är språk, inte genus/feminism" - precis. Läst igenom ditt inlägg och visst kan det säkert finnas "hål" i språket som behöver fyllas. Själva geusdebatten är på en helt annan nivå än debatten om ordets vara eller inte vara. ;)

   Barn ska ha kläder de trivs i, kläder de tycker om och känner sig fina i...och som är hela och rena - på morgonen i alla fall. ;)

   Radera
 41. http://forskarfeministen.wordpress.com/2011/04/27/om-hen/

  Ovanstående länk tror jag är läsvärd för att reda ut begreppen, tycker jag i alla fall!

  Hej från Victoria i Hallonbergen som hittade din blogg via en väns uppdatering på fejjan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Viktoria och välkommen in i dramat! ;)

   Tack för länken, in och läs ni andra! Och ja, helt rätt - jag behöver inte använda det men jag får reta mig på det, haha. Hoppas du hänger kvar - vi behöver alla åsikter och kloka ord i debattera här!

   Radera
 42. Vilket underbart bra inlägg Meekatt! Du skriver så bra! Håller med dig till 100% :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Kul att det uppskattas! :)

   Radera
 43. Hen har aldrig använts, kommer aldrig att göra det !! Snippa används, meppor inte...Däremot konsultsvin, klart användbart !! =D

  Det bästa med ett flickig frisörsalong är att man säkerligen kan bygga ett grabbigt rymdskepp av delarna ändå (möjligen med en bit fantasi, men ändå) men nädå, haka upp sig på att lego BARA blir vad bilden på paketet visar...*apropå inget*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, konsultsvin är klart användbart! ;)

   Va? Kan man bygga andra grejor än det som är på lådan? Fan. Jag måste sluta superlimma... ;)

   Radera
 44. Ett helt onödigt ord! Annars skulle vi väl inte klarat oss så länge utan att uppfinna det. I hur många andra språk finns det? Nä - just det, inga jag känner till i alla fall. Om man inte vet könet kan man ju på svenska alltid använda DEN (ungen, bebisen, personen, människan, idioten, pappskallen osv) eller DET (obildade svinet, ordblinda aset osv). Vi har ju redan användbara ord!! Jag talar några andra språk där ALLTING måste vara maskulinum eller femininum (jag talar inte tyska, som redan uppfunnit neutrum) Hur jobbigt skulle det inte vara för dom här människorna att leva i en sån miljö. Nä, fy, säger jag. Visserligen vet jag att språk ändras och utvecklas, precis som kulturen. Svenska låter inte som för 150 år sen. Inte ens som för 50 år sen. Det får man acceptera. Men tycker ändå att det är lite trist och fattigt med all "svengelska". Ungar som säger "Oh, shit alltså" , "Yesss, jag klarad det". "Wow, vad cooolt" osv. Vi har ju faktiskt ett rikt språk. Inte ska vi underkasta oss vad som helst?

  SvaraRadera
 45. Nu har jag blottat mig efter alla konstens regler - välkommen in och gotta dig i mina sista väl (o)bevarade hemligheter som nu finns på en blogg nära dig!

  SvaraRadera
 46. Ja du..

  jag håller med de som säger att "hen" har ryckts ur sitt sammanhang. Ordet ska/kan användas när man är osäker på könet på den man pratar om. I den versionen förstår jag mig inte riktigt på varför man stör sig på det, bara ett ord i mängden. Use it or not liksom.

  Snippa, hur bra som hellst. Svårt att vänja sog vid men till skillnad från tex puppa torde det inte väcka förvirring då snippa i vad jag vet inte har en annan betydelse. vgina tycker jag känns fel då det inte inbegriper "hela apparaten".

  Till lego; jag som flickmamma reagerar på legos snea satsning. Lego borde locka till fritt tänk, att man kan göra vad som helst med lite fantasi. Det lego som finns på marknaden nu påminner väldigt lite om det lego jag växte upp med där man ägnade tid åt egna skapelser istället för att efterapa de modeller som syns på paketen.
  Som jag ser det ska barn vara barn. Flickor ska kunna leka med dockor eller sparka boll. Pojkar ska kunna stå vid leksaksspisen eller åka skateboard. Men gissa vad de lär sig på dagis? Jo, att (och här citerar jag en flicka som är uppfostrad med bollar, dockor, piratdräkter och prinsessklänningar) "Flickor kan inte köra traktor, flickor sitter på trappan och pratar". Eller "Det är bara pojkar som kan se läskiga filmer". Allt som är farligt kan "bara pojkar göra". Vem lär ungarna den här skiten? Handen på hjärtat ni som spottar på begreppet feminism, uppfostrar ni era barn till könsroller eller till individer? Jag föredrar att kalla mig humanist. Jag tror på jämlikhet, men också på olikhet. Och jag tänker bannemig göra allt i min makt för att min dotter inte kmmer att vara så hämmad pga sitt kön som många i min omgivning , inklusive jag själv, är.

  Här börjar jag nog spåra ur, sorry. Men jag blev ledsen när någon som jag fnissat så mycket åt och med (har följt din blogg ett tag) bagatelliserar det faktum att könssegregering i allra högsta grad existerar idag. Och kvinnorna står inte på den vinnande sidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en känslig debatt och många är "på sin vakt" och redo att stångas i den. Och det är bra! Heja er som kämpar för det ni tror på och skämmes ni som går till attack genom idiotiska kommentater (som jag valt att inte publicera).

   Jag väljer att lämna mina personliga värderingar och tankar i debatten utanför vidare diskussion. Jag tycker inte om ordet hen. Mitt ogillande av ordet i sig har för mig ingenting med jämliktet, könssegregering eller könsroller att göra. Det handlar bara om att jag tycker att ordet är fult och att det används som ett "inneord" vilket tar bort det egentliga syftet med det. Sån é jag. ;)

   Angående Legot - återigen en jättedebatt som triggas igång och det är bra att folk får ventilera och komma till tals! Här hemma kastas beskrivningarna oftast och allt Lego ligger blandat i en salig röra...redo för egenskapande...precis som när jag var liten.

   Tack för kloka ord! Självklart ska vi sträva efter att våra barn ska bli starka individer!

   Jag bagatelliserar inte inte det faktum att könssegregering existerar, ledsen om det uppfattas så. Könsroller, flickigt, pojkigt...jag kämpar för att göra min dotter stark i rollen som "Alice" och den hon vill vara. :)

   Radera
 47. http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/ <--- Denna blogg måste du väll ha kikat på? Gud så du skulle störa dig :) Jag följer hennes blogg mest för att... ja, störa mig!

  SvaraRadera
 48. Här har du en feminist som faktiskt inte alls tar illa upp av inlägget utan istället drar på smilgroparna åt ditt fantastiska sätt att uttrycka dig. Jag är inget fan av ordet "hen" och tycker att det blir överflödigt och leder till fler frågetecken än vad det rätar ut.

  Ordet används ofta och i sammanhang där det inte behövs och jag känner att det inte har någonting alls med könssegregering att göra utan mer ett "inneord".

  Härligt med folk som vågar dra lite i debatten och som dessutom möter ALLA kommentarer på ett proffsigt sett! Heja Meekatt! Alla har rätt till sin åsikt och att göra en höna av en fjäder är enkelt. Tycker absolut att man måste kunna diskutera sakfrågor utan att behöva stå upp för halva mänskligheten! ;)

  Men ja, snippan får du nog dras med, förskolorna kör snippkampanj! Haha

  Kram Anna Lovisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anna Lovisa. :)

   Ja, snippan blir jag ju inte av med?! Hahaha ;)

   Kram!

   Radera
 49. Här har vi en blivande krönikör! Härligt! Och håller med ovanstående, eloge för bemötandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ;)

   ja, alla åsikter är viktiga och hade jag vetat att debatten skulle triggas igång såhär hade jag kavlat upp ärmarna! ;)

   Radera
 50. Jävla låtsas-revolution skulle jag kalla det. Jag kommer ALDRIG NÅGONSIN I MITT LIV använda det "ordet". Tack för att du satte ord på mina känslor. Länkar till detta inlägget från min blogg, för att det är så klockrent.
  WOOORD!

  SvaraRadera
 51. Hej!
  Kan ju tala om att stället jag kommer från är "hen" en fortkortning av "lägg den" eller "ställ den". Ex: He'n på golvet eller he'n på bordet! En dialektgrej och inget genustjafs! Så det så!!
  Och jag tycker att snippa är lika dumt som framstjärt!!

  Kattis i norr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, där ser man, det är tydligen redan ett ord som används. Tänk så rörigt det kan bli! ;)

   Framstjärt är verkligen ett uselt ord, haha.

   Radera
 52. Hen, njäe det är inget ord jag någonsin kommer att använda. Varför skulle det vara så fel att säga han och hon? Det förstår jag inte. Däremot ordet "hän", är vi ju tvungna att använda här i Finland (Men vi finlands svenskar använder ju nog han/hon) för det finns inget annat ord för han eller hon. Men så har det alltid varit och kommer säkerligen alltid att vara så. Finnarna ett steg före, haha! ...Skämt åsido! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, så är det. Hen kan vi skylla på er! ;)

   Radera
 53. Vad ledsen jag blev av att läsa det här inlägget. Plötsligt framstod du som ganska inskränkt.

  Du behöver absolut inte använda "hen" om du inte vill, men bara faktumet att det blir en sån monumental debatt kring ett litet ord säger en hel del om vilken laddning och vilken vikt manligt och kvinnligt har. Språket ändras dagligen och ingen reagerar nämnvär, men börjar man fundera kring kön, då jävlar!

  som flera har sagt så är det inte tänkt att små barn ska avkönas, inte heller vuxna. Ordet är tänkt att användas när man beskriver en person man inte vet köner på, eller som kan vara antingen an man eller en kvinna. När jag skriver utrdeningar så skriver jag t.ex. ofta om fiktiva exempel. Då får jag ofta skriva t.ex. "personen" eller "han/hon". Exempelvis i de fallen skulle "hen" funka finfint.

  Det är ingen som försöker stjäla era könsidentiteter med ett ord. Ingen kommer att radera er snippa och tvinga er att gå i bruna säckar. Inte heller kommer era barn bli utsatta för spöstraff för att de vill leka med barbie eller bilar.

  Tanken är liksom att man ska få välja (och nu har jag frångått ordet "hen" och pratar lite mer generellt om hur man kan resonera som feministisk mamma. Jag försöker se till så att mina barn (båda döttrar, inte hen) förstår att det är okej att välja på hela spektrat. Att det är okej att vara tjej och leka med bilar, det är okej att vara tjej och leka med barbie, du får gå omkring i prinsesskläder och du får vara utklädd till spiderman. JAG som vuxen ska försöka att inte styra in dem åt något håll. De får välja själva och jag ger dem valmöjligheterna.

  Ganska enkelt egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror mig vara ganska säker på att de som faktiskt känner mig inte anser mig vara inskränkt. Men det är självklart folk som kan uppleva mig sådan och det är helt ok. Mitt syfte med det jag skriver är inte att bli älskad av alla. :)

   Här hemma och i mina umgängeskretsar är det manliga/kvinnliga inte ett "laddat ämne" även om jag vet att det är ett stort problem världen över.

   För mig är det fortfarande själva ordet i sig (och hur det används av väldigt många) det som retar mig och det har absolut ingenting med jämställdhet och könsfrågor att göra. Jag tycker att man ska kunna uttrycka sig i sakfrågor utan att behöva ta hela debatten på sina axlar.

   Jag anser mig vara en bra mamma och jag hoppas innerligt att min ibland "avslappnade" syn på livets stora frågor kan ge barnen utrymme att vara just barn och slippa fundera över världsliga ting. Det kommer så småningom. Tills dess lägger jag min energi på att lära dem tycka om sig själva och lägger ingen vikt vid vilka leksaker de tycker bäst om. Alice leker helst med dassrullar...det gör kanske mig till en skitmamma? :)Så ja, ganska enkelt för mig med.

   Radera
  2. Hahahahaha! "Skitmamma"! Go Meekatt!

   Nej, man ska kunna uttrycka sig utan att de feministiska mammorna ska gå i taket. Herregud, skappna av. Vissa grejer gillar man, andra inte. Jag har ingen tid att lägga på sån tjafs. Jag har en familj att ta hand om.

   /Johanna

   Radera
 54. Men FAN vad alla ska va på! UNDERBARA Meekatt som bemöter varje kommentar utan att balla ur. Det hade jag gjort, hahaha. Man ska för fan få tycka vad man vill. Menar man att man får sig en annan bild av skribenten efter detta inlägget så undrar jag vad man hade för bild innan? Vi vet väl ingenting om Malin? Hon kan vara knarkare, råna gamla tanter på nätterna, rasist, det vet väl inte vì? ;D Jag läser bloggen fär att jag ÄLSKAR ditt sätt att skriva och uttrycka dig och jag gapskrattar åt varje inlägg!! Jag är en "hen-sägare", en feminist och en i kampen - och jag kan faktiskt skratta åt mig själv ibland. En förmåga som fler borde öva upp att inte ta allt på så jävla stort allvar och att inte sväva ut i världspolitiken för varje sak som går emot ens egna tankar! Ironi vänner. Humor. Välmående.

  Tjing!

  /Hen som fortsätter att älska dig mer och mer för varje inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Hon kan vara knarkare, råna gamla tanter på nätterna, rasist, det vet väl inte vì?" Hahahaha, nej - vad vet ni?? ;)

   Tack du! Ja, man ska inte ta sig själv eller sin omgivning på för stort allvar. Livet är tufft utan att man behöver göra allt till en kamp.

   Kram!

   Radera
 55. Jag satt och byggde med pärlor med en liten dam på 3,5 år förra helgen. Jag tycker om blått och bestämde mig för att använda de blå pärlorna. Hon slår mig snabbt på fingrarna med kommentaren "Corinne, DU kan ju inte använda blått?! Det är pojkarnas färg. Här har du, ta rosa eller lila istället." Jag tappade hakan lite och frågade var och fått dessa ideér ifrån. DAGIS! haha Så det där med könsskillnader rotas tidigt. Flickigt och pojkigt.. blir helt snurrig på det.

  Kul att läsa hur ett litet ord kan uppröra så många:)
  Kram från Sjöbokusinen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aaah! Ännu en kusin i debatten! Välkommen in! :)

   Och ja - Där ser ni!? ALLT är dagis fel! (Haha)

   Ja, det börjar tidigt...Alice var inte ens tre när hon sa "Jag vill ha en skateboard men det är bara pojkar som får ha det". Suck.

   Kram!!

   Radera
 56. Jag kommer inte börja använda ordet hen. Finns andra sätt att uttrycka sig könsneutralt tycker jag. Och jag måste vara hemsk som låter mina döttrar gå i lila och rosa! Färger de själva valt och älskar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch! Hur kan du!? VITA kläder ska det va! ;)

   Har också en tjej som ÄLSKAR rosa! :)

   Radera
  2. Nä, svarta! Vita blir så smutsiga fort ;-) Eller kanske grå....

   Radera
 57. Har skrivit ett inlägg om hen som ligger i min utkorg. Har inte pallar publicera det eftersom det är sån "hysteri" kring hen.-andet :P. Kanske ska göra det nu. Men jag håller inte med dig här, hen är inte ett ord som är till för att avköna mänskligheten utan ett ord som kan underlätta i situationer där könet är okänt. Det är ju ingen som sagt att vi ska ersätta HON eller HAN med hen när det är klart om det är en hon eller han man pratar om (och om det är det så är dessa personer väldigt få) Jag tycker det är ett skitpraktiskt ord! :-D Dessutom, vissa henmotståndare lägger minst lika mycket kraft och energi på att hata hen som vissa henförespråkare lägger på att ogilla rosa lego,, med reservation för att det ena inte är bättre än det andra :P Världens mest känsloladdade debatt är detta! Hur som haver så kan man ju inte tycka lika om allt osv. Krambanan / Snigelpickan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, publicera på! Debatten är ju intressant - oavsett vilken sida man står på. ;)

   Jag tycker inte att vi behöver ordet hen. Och ordet används av massmedia hela tiden just för att ersätta HON eller HAN, vilket gör att jag irriterar mig ännu mer på det, haha.

   Kan säkert vara användbart men börjar bli tjatigt på löpsedlarna...

   Kram!!

   Radera
 58. ååååh du har så jävla rätt i det här inlägget så jag måste dela det med resten av Sverige!! För vad är det som händer här egentligen?? Det finns 2 olika kön av en anledning - för att göra fler människor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herregud - har du kontakt med hela "resten av Sverige"?! Haha, VAR?! ;)

   Radera
 59. hahha! jag sprider det till alla jag känner, o dom vidare till alla dom känner, till slut vet HELA Sverige vad dom ska läsa!

  SvaraRadera
 60. Underbart skrivet! :)
  Å tack till alla er som håller högt i tak, och har självdistans!

  Jag ser en stor fördel med ordet Hen. Det är enklare att säga Hen i en meningen när jag menar -vilket som av han/hon. "Sen kommer han/hon hit för att köpa..." blir ju enklare med Hen. :) Så på det sättet uppskattar jag uppkomsten av ordet!

  Annars är jag inte för en neutralisering av könen. Jag nog rätt klassiskt skolad manligt/kvinnligt... men gör mitt bästa för att uppmuntra 4 åringen till lek med klänningar och dockor.

  Jag ser det som att han ska få möjligheten att välja mer rosa, mer dockor och annat 'över gränserna'. Det är klart jag är färgad av min ganska klassiska uppväxt och riskerar smitta av mig mer 'pojkiga val' och det kommer jag nog inte helt ifrån.
  Jag uppskattar det feminina hos kvinnor och är nog ganska klassiskt skolad med den biten och uppskattar att ha det så.

  Men att jobba för mer könsneutrala roller där tjejer får vara lika tuffa och killar lika mjuka är ju toppen!

  Ordet Snippa har sina enkla fördelar, jag tycker att det är lika sexuellt oladdat som snopp. Sen om det är snyggt eller inte spelar mindre roll. Det är en mycket användbart ord som går att använda när som på ett lika avslappnat sätt som snopp.

  Kram Erik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter ju som att du har kloka värderingar i mina ögon! :)

   Ja, det där med snippa får jag ju vänja mig vid har jag insett. Har svårt för ordet...men kommer inte på något bättre heller, haha.

   Kram!

   Radera
 61. Underbart inlägg! As always!!! =)
  Hen e ett bortkastat hemskt ord enligt mig,
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Merci! ;)
   Ja, jag hittar inte behovet heller...alls. Har aldrig känt att jag fattats ett ord för honom/henne...men visst. Det är säkert praktiskt för den som använder det. Fult att läsa tycker jag.

   Kram!

   Radera
 62. Ute lite sent i den här debatten men vill lufta mig om detta fruktansvärt fula ord som inte är ett dugg könsneutralt ord i mina ögon!!! Säg hen och jag tänker på höna och det ser ut som en förkortning av henne! Könsneutralt kyss mig i arslet! Den som kallar min son hen kommer få en snyting på näbben!!! Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig för sent här inne, haha. ;)

   Ut med känslorna bara - you go girl! ;)

   Radera
 63. På tal om kanske ingenting alls, har du sett programmet som går på Barnkanalen??
  "Pipi, Pupu & Rosemari", vilket handlar om en kanin, en fågel och en nåntingannat som söker efter sin Mappa? Dom söker överallt, undra var "hen" kan vara.........??

  http://www.svt.se/barnkanalen/pipi-pupu-och-rosmari/

  SvaraRadera
 64. ... OCH så är ordet accepterat till å med i Wordfeud! :P

  SvaraRadera
 65. Hahahahahaha....hehehehehe matt av skratt o strimmig av tårar...ska inte kommentera mer än WORDS! ;)

  SvaraRadera
 66. Läste din blogg, underbar.
  Funderade på det som du skrev om dem som hade fått ett barn och funderade på vad hen skulle heta.
  Har de ingen aning om hur man skiljer på en flicka och en pojk eller var barnet androgynt?
  Såg av en kompis som delade din länk på Facebook om Julen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, välkommen in!

   Ja...man kan ju undra vad det där handlade om. ;)

   Radera
 67. Det värsta jag hört på länge är BALLEN! "Sitter på ballen och äter frukost" Va fan?
  Här har folk inte ens engagerat sig i att komma på ett nytt ord utan dom tar ett ord som redan finns, på PUNGKULOR och använder det på sin balkong???

  *ryser*

  SvaraRadera
 68. Ni som tycker ordet hen är töntiga det finns folk som kan vara på både tjej och kille de kanske inte mår så bra av att ni kommenterar det. Jag skulle blivit ledsen om nån kommentera det om jag var en hen.

  SvaraRadera
 69. Fel, du kan inte vara både kille och tjej rent biologiskt. Däremot kan du ha två uppsättningar (olika) könsorgan och det finns det redan ord för. Känner du dig som ett annat kön än det du begåvats med finns även ord för det. I detta fall finns inget behov av hen. Det är bara att acceptera och bita ihop.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!