onsdag 7 mars 2012

Genus, Attack & Tjockisar!

Ja, först och främst - jävlar! Vilket engagemang! Yeyh! Igår blåste det rejält på bloggen och i inkorgen och det är ju jättekul att se att så många faktiskt läser bloggen. 2513 klick igår och det visar ju hur het genuspotatisen är. Jag har svarat på alla kommentarer och går nu vidare och fortsätter arbetet med att uppfostra mina barn i rollerna "Alice" och "Elton". Tack för alla era tankar och åsikter i ämnet "Malin hatar ordet hen".

Ni som valde att gå till attack mot varandra...vafan? Diskussioner är mer än uppskattat men rena påhopp får ni sköta på annan mark än min. Känns ganska bra att ha makten över kommentarspubliceringen en dag som igår. Jag valde att inte publicera ett tiotal kommentarer som var riktade till mina läsare då de uppenbarligen inte hade med det som blev "sakfrågan" att göra. 

"Kära X. Hur kan man vara så jävla dum? Det finns väl för fan inte ett tredje kön?! Nu får ni ge er med ert jävla skitsnack!" - Va?! Det finns ju visst ett tredje kön! Det finns ju sneppen! ;)

"Idioter som du borde flytta till en öde ö och aldrig få bli förälder!" - Åh...en öde ö! Utan barn!? Ge mig en vecka där för fan!


"Att inte ta till sig ordet hen är som att säga nej till alla människors lika värde! Hur fan är ni funtade? Jävla inskränkta människor." - HÄR spårar du ju ur lite! Återvänd till familjeliv utan att passera GÅ. ;)

"Hen?! Idiot!" - Ja, också ganska könsneutralt. Duktiga du! Kan du fler?

"Bara en riktig fitta vägrar lära barnen att kalla könet för snippa!" - Hahahaha! Är det fittans uppgift att lära ut det? Herregud, får ta fram "snippspegeln" och prata allvar med min ikväll. Så här kan vi ju inte ha det! Go to Work pussycat!

Ja, men då går vi vidare!
Nästa vecka ska jag kasta mig in i debatterna "chokladboll vs negerboll" och "tjockisar (<--- jag) är mindre intelligenta!" ;)

over and out.

//Meekatt...

39 kommentarer :

 1. Så glad jag hittade din blogg, mitt i föräldrastressen så får jag mig ett gott skratt och en mysig känsla =) Längtar redan efter nästa inlägg <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad härligt! Kul att du har hittat in! <3

   Radera
 2. Åh du är underbar, en mästare med tangentbordet. Du träffar så rätt varje gång ;-) Ser framemot nästa veckas debatt!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hahaha, älskar dig! Ser fram emot fler heta debatter Meekatt-style! Snacka om att kunna hålla sig till ämnet! Impad! You go girl!

  Ön ser ju inbjudande ut, haha!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wiiih - kärlek! Ja, kände att det ïnte var läge att balla ur! ;)

   Ön ja, tjejplanet kanske gåt dit?

   Radera
 4. Här är en till som är så glad över att jag hittat till din blogg ! (som förövrigt är den enda blogg som jag regelbundet orkar lägga tid på att läsa ) varje gång jag läser dina inlägg får jag mig ett gott skratt... ! Tack för det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men - tack! Vad kul att läsa! Sträcker på mig lite...i hopp om ett bättre BMI. ;)

   Radera
 5. Som erkänd mamma de hutt kan jag meddela att vi tjockisar inte alls är lika intelligenta som normalisar och smalisar. Vi är såååååå mycket mer intelligenta :-D
  Och det vet ju alla att det heter negerboll!!! Fast eftersom jag är en så snäll och tillmötesgående människa säger jag chokladboll. Ibland.

  Föresten - jag har försökt prata min snippa till rätta framför snippspegeln - men det är ju helt lönlöst! Hon vägrar lyssna och meddelade bestämt att hon tänker fortsätta kalla döttrarnas kön för muffla (och sonens för schnase)....:-D Envis är hon! Men, jag är ju som sagt en snäll och tillmötesgående människa - så jag kan ju säga snippa om jag måste. Men bara då! För att alla ska vara nöjda och glada. (Men hemma på min gata i stan - DÄR kommer jag att fortsätta kalla det för muffla (och schnase)! Bara så ni vet!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ta ett snack med min ikväll! Återkommer med svar, haha. ;)

   Schnase?! Hahaha! Aldrig hört! Ska säga det till Freddy ikväll och se hur han reagerar! Tack för tipset, haha.

   Ha det gott!

   Radera
 6. Haloj Darling! <3
  Det är helt rätt! Fler debatter, det här var ju kul!

  Kanske jag ska ha debatt med? Heter det kobajs, gödsel eller "Duns... AJ!! du din hala jäkla koskit!!"? Djupare diskussioner än så blir det nog inte ;-)

  Såg du att jag svarat på din utmaning?

  Kram på dig underbaring!
  /Bondmoran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Koblajja =)

   Radera
  2. Hahaha, ja igång med debatten bara!! Jag hänger på! ;)

   Kram snygging!

   Radera
 7. Känner att jag kommit milvis från familjeliv/föräldrakanalen debatter och liknande. Men jag känner en viss trötthet ändå. Ett forum att ge folk dåligt samvete eller ett forum för att faktiskt ge varandra tips (i all välmening)?? Kanske fixa nya kontakter och inte va så jäkla präktiga. Kolla det snippa/dosa/vagina/kussimurra....what ever! Tror inte barnen får men för livet på grund av ordvalet. Ironi kan ju slås upp ifall man missar den grejen. För du misshandlar väl inte barnen? Pressar ner chokladkakor i halsen på dom eller? Fan man vet ju aldrig men fortsätt gärna och va (o)politiskt korrekt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej...det där med ironi är inte allas cup of tea... ;)
   Men skönt med lite vind ibland - kul med många åsikter och jag tar inte åt mig. Jag är som en gås - fet, haha. Och nej, jag pressar inte ner choklaskakor i halsen på barnen - jag pressar ner det i min egen hals! Sån é jag! ;)

   Radera
 8. Jäklar vad kommentarer det blev av ditt förra inlägg! Att ett litet ord kan väcka så mycket känslor! Och att du lyckades locka ut FL-folket är ju en enorm bedrift! (Dit har jag inte vågat mig på flera år, det var på tok för mycket elaka människor där)

  Nu ser jag väldigt fram mot de kommande debatterna!

  Kramar från en oerhört smart tjockis (Mensa-nivå faktiskt) som älskar negerbollar! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju värst vad det drog iväg. Kul! Till och med mammamaffian fick jag igång! ;) Ja, på FL ska man inte hänga om man har en dålig dag...där gör man allt för att trycka ner varandra.

   Wiih! Ännu en smart tjockis! Vi borde starta en klubb alla vi smarta tjockisar ;)

   Kram!!

   Radera
 9. Hej igen. Vi fick två pojkar i snabb följd, 17 månader emellan och sedan dröjde det 4 år innan lilltjejen kom. Vi valde bort Snippa som redan då var på tapeten och sa hönan istället. Åh vad folk har haft lustigt över detta, men det bjuder jag på- så'n är jag"...
  Trots att vi under flera år hade fjäderfän i form av hönor så har det aldrig varit någon tvekan vad som är Höna och vad som är Höna!
  En rolig snopphistoria var när sonen 4 år kommer in till mig när jag sitter på toaletten- de där underbara åren när man inte kunde stänga dörren om dug på toaletten- sonen kollar in mig och säger:
  -Du har en schnopp, mamma!
  - Nej det har jag inte...
  -Du kan låna pappas...
  Kanske det , kanske det...

  Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra, stå upp för era hönor! Haha <3

   "Du kan låna pappas" - Hahaha! Ja, bara hade sovit någon gång!? ;)

   Kram kram!

   Radera
 10. Söta Malin, på dom bara :D De borde inse att ALLA har olika åsikter. Det behövs inga påhopp för att försöka få allt folk att ställa sig i samma led. Om alla var likadana så skulle världen se så jävla tråkig ut.

  H-aving

  A-Anger

  T-oward

  E-veryone

  R-eaching

  S-uccess

  SvaraRadera
 11. Min dotter på sju förklarade högt att om jag skulle säga snippa skulle jag få skäll, hon tycker att det låter så dumt så hon skäms bara hon hör det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja där ser man! Inte ens barnen tycker det är bra! ;)

   Radera
 12. Haha, underbart. Jag kan inte heller förstå varför snippa och hen kom till, vem ville ha nya ord? Jag kallade den för puppiluran när mina tjejer va små och mina killar fick ha en pippi mellan benen, vet inte ens varför.
  Nu när mina tjejer är stora så kallas den för fittan, hönan eller vad som passar in bäst. Har själv lite svårt för fitt ordet men tränar på det.

  Tack för rolig läsning, kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kärt barn har många namn..? Allt som funkar är väl bra? Så länge barnen vet vad vi menar. Och som sagt, de hittar egna ord så småningom, haha. Ja, fitta är lite väl grovt i sammanhanget enligt min smak med...hönan...snäckan...snippan...kissen...filuren...bara att välja! ;)

   Kram!

   Radera
 13. Åh Malin var du tvungen? :O! Negerbollar åh must have!! Ja BAKA dem då asså ;)
  Kram V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Baka på! Skicka över ett gäng är du snäll. Misslyckades nyss med en plåt kanelbullar... Fan. 40 minuter i ugnen var lite väl... ;)

   Radera
 14. varför kan man inte se humorn i vissa saker, varför ska allt vara svart eller vitt? lev livet, för fan ;P man lev ju bah en gång.

  SvaraRadera
 15. Snippa, höna, handskfacket.... ;-)

  SvaraRadera
 16. Jag känner mig lite blyg inför den fråga jag nu skall ta upp, kan ju bero på dagsformen.
  Men varifrån KOMMER ordet snippa? Jag tycker den är rena förnedringen. Jag associerar nämligen till snipa - gräddsnipa; möjligen snipa- båt. Ingetdera lämpliga associationer tycker jag. Snippa! Tur jag är pacifist - annars vet jag inte vad som skulle kunna hända.

  Men vad skall vi då kalla det kvinnan har? Har vi något?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det här måste vi ju kolla upp!! Jag vet inte heller var ordet kommer ifrån. Känner som du - Snippa...Såssnipa...hm.

   Jag tar nya tag i snippdebatten under helgen! Vi får rösta fram ett bra ord helt enkelt! :)

   Radera
 17. Åh herre gud jag kissar på mig!!!!

  "Är det fittans uppgift att lära ut det? Herregud, får ta fram "snippspegeln" och prata allvar med min ikväll. Så här kan vi ju inte ha det!"
  jag får nog ta ett snack med min med.

  OCH säg till när du kommer till tjockissnacket. Den får jag ju bara inte missa! För vi tjockisar är ju verkligen mindre intelligenta, det har jag också läst nånstans..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, fick du något bra svar?

   Lovar att uppmärksamma tjockisdebatten. Den är jättekul! ;)

   Radera
 18. Älskar din blogg! Du skriver med sån humor och med pricken över i:et! Right on! Love it!
  Din blogg är som gräddnougaten i Aladdinasken :)
  Jag har hållt med dig i vartenda ord hittills! So far so good. Men snäääälla Meekatt, jag ber dig att inte hoppa in i "negerbolls"-fighten. Eller det kan du ju göra men snäääälla snäääälla du jag ber dig att tänka ur andras perspektiv, speciellt ur de mörkhyades självas perspektiv. Jag är mamma till en dotter vars pappa är mörk i huden. Både jag och min sambo och alla i vår släkt är emot ordet "neger" och "negerboll" är ju i princip ordet "neger" + "boll". Det är kränknande och man blir sårad. På riktigt sårad. Jag vill inte att min dotter ska växa upp och få höra det ordet. Eller i alla fall inte att det är så accepterat.

  Det är stor skillnad på ordet "hen" som är bara ett påhittad ord av genusfanatiker. Man ska egentligen inte blanda ihop dem när man pratar i samma smet ens en gång. Men ordet "neger" har en riktigt hemsk historia bakom sig. Jag förstår om man som svensk och vit inte känner speciellt mycket för ordet och kanske inte bryr sig så mycket. Man kanske till och med tycker att man är löjlig om man tar illa upp. Men anledningen till att man tar illa upp är hur den hemska historien ser ut tillbaka i tiden.

  Igår på familjeliv såg jag hur människor satt och hånade och mobbade en mamma till en 12årig pojke som hade blivit ledsen på en lärare i skolan när läraren använde ordet. Hur kan man håna och mobba en 12åring och hans mamma? Det är helt obegripligt. Det är ett barn man pratar om. Jag blev riktigt ledsen eftersom jag som mamma till en dotter som är halvmörk och har en svart pappa riktigt kunde tänka mig in i mammans situation. Jag blev så ledsen och berörd att jag avregistrerade mig på familjeliv. Jag orkade inte se mer av hatet och gallan de spydde upp.

  Meekatt, snälla jag ber dig. Jag älskar din blogg och ser den som en källa till glädje. Låt mig få behålla den glädjen. Jag vill kunna komma tillbaka och läsa och skratta här. Som sagt, jag förstår om man kanske inte bryr sig så mycket om ordet då det inte påverkar en själv men det finns de som tar illa upp. Jag och min familj bland annat. Jag blir sårad i själen av ordet. Det finns ju ett annat ord som man kan använda som alla känner sig okej med. Chockladboll.

  Kram till dig Meekatt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK snälla du för fina och kloka ord!

   Nej, jag tänker absolut inte ta upp debatten chokladboll vs negerboll! Det var menat som en ironisk pik till alla de som hetsade upp sig i hen-debatten. Kul med lite debatt men folk spårar lätt ur.

   Jag har full respekt(!) och förståelse för dina känslor kring ordet negerboll och självklart måste vi som ibland använder ordet av "gammal vana" tänka till när och hur vi använder det. Jag är uppväxt med ordet och häromdagen när jag läste en utav mina gamla barnböcker för Alice stod det just "negerboll" i sagan. Det var ett ord bland alla andra för oss när vi växte upp. Jag som barn la inga värderingar i det mer än "fan vad gott!" - men det är ju självklart annorlunda idag. Man kan lära gamla katter sitta...uppenbarligen! ;)

   Och ja, jag såg också idiottråden på FL och i vanlig ordning saknas både respekt och intelligens i diskussionerna.

   Kram till dig Sandra! Ha en go helg!

   Radera
  2. Åh vad skönt att höra att du tycker så! Man blir riktigt glad och varm i hjärtat! Med förståelse och respekt kommer man så långt här i världen :) Det är du som ska ha stort tack! Du är bäst! Fullkomligt underbar! Kommer fortsätta att läsa din blogg!

   Ha en riktigt go helg du med! Kram kram :)

   Radera
 19. Hahahahaha, "fittans uppgift att lära ut"... hmm, undrar just hur det skulle gå till! Du bemöter iaf de allt för argsinta kommentarerna på helt rätt sätt ;D
  Och värst vilket hett ämne det var det där med hen! (do'h, nu skrev jag ju det!).

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!