fredag 23 mars 2012

Fredagsporr, Supermorsan Fia & Döda grisar?

Då var det äntligen fredag och alla superföräldrar uppdaterar sina Facebookstatusar med "FREDAGSMYS!!" och lägger upp bilder på sina förbannade grönsaker med dipp igen. Ikea-värmeljusen är tända, hela familjen sitter i sina matchande OnePiece(ar?), det dricks "ett glas rött" och de välkammade barnen ler i sina Fatboys. Fantastiskt!

Ja, men hoppa och fis! Det är fredag... ALLA är skittrötta efter en jobbig vecka och slåss om vem som ska slippa natta barnen och därmed slippa somna i en 70-säng innan första halvan av The Voice är slut. Vi äter för mycket mat, skriver "ett glas rött" men menar 1,5 liter Cola och SKULLE barnen råka somna innan man själv är medvetslös är "mys" det sista man har ork eller lust med. Rör mig inte för fan - jag är mätt! Förutom alldeles för mycket mat - har jag tagit mitt ansvar som bloggare ikväll och provat de nya Ballerina Marängsviss och OH MY GOD vad goda de var!! Jag är inget fan av de andra varianterna av Ballerina men DET HÄR var lyckat!! Fan. Ännu en sak att lägga till förbjudet-listan... Ja, för fet för ett kex och för mätt för porr - sån é jag!


Idag har jag och barnen varit i stan hos "Kaffekungens" familj på lek- och lunchdate. Tyvärr var då kaffekungen på jobbet (och sov?!) när vi kom dit så den nyupplärda och lite tveksamma baristan Fia gjorde ett tappert försök i att fjäska med gott kaffe. Det började bra med "Vill du ha kaffe Malin?! JAG kan också nu!". Men när jag svarade "Åh JAAA!" i hopp om en mästarkopp svarade hon "Fan! Mjölken är slut. Jag går över till Netto!" och sen försvann hon! Jaha?! Fyra ungar och jag då...tack som fan!? JAG HADE KUNNAT DRICKA TE!!! Men men, hon kom tillbaka med mjölken och jag hann inse på den korta stunden att jag är jäkligt lycklig som inte fick tvillingar. Det skiljer bara en dag på Elton och deras lilla Alva och när de två gnäller samtidigt får jag lite smått panik. Man vill ju inte verka orutinerad och ha två skrikande barn när hon kommer tillbaka liksom...

Men supermorsan Fia fixade såklart jättegott kaffe, berättade att Alva sover mellan 18,00 och 06,00 varje natt, GRILLADE hamburgare och korv till lunch OCH tog ut oss i friska luften för en fotbollsmatch på gröningen. Som tack för sin "supermorsa in your face" gav jag hennes grabb Rasmus en jättejobbig miniatyrmotorcykel med världens minsta reservdelar. Ha ha ha. "Rasmus, du måste byta hjul på den! Den blir MYCKET coolare då!" Skruvmejseln var 2 cm lång. (Tack igen för Trumsetet Fia!) Fler reservdelar kommer i ett påskägg! ;)


På hemvägen hade jag och Alice världens konstigaste diskussion i bilen:

- Mamma!? Mammaaaa?! (ALLTID två gånger! Aldrig bara "mamma"!)
- Ja gumman?
- Vad heter gris på engelska?
- Pig. Varför undrar du?
- Men VET grisarna att de heter pig på engelska?!
- Eeeh... Man pratar ju inte med grisar på det sättet, så de behöver inte veta det.
- Fööööj! (Alice försök till att säga "FY", haha) Vad taskigt mamma! Pratar man inte med grisar?!
- Jo, det är klart. Om man har grisar hemma så pratar man ju lite med dem. Men inte om såna saker.
- Men hur ska de då kunna åka till Paris?!
- Grisar åker inte till Paris Alice.
- Men Miss Piggy bor väl på Disneyland?!
- (Skjut mig!) Nej, det tror jag inte att hon gör. Hon finns nog inte på riktigt gumman.
- VAA?! Är hon död!?? Föööööj vad tråkigt. Piggen är helt död och fick inte ens lära sig att den hette pig!
- Ska vi sätta på lite musik istället nu?
- Mamma! Mammaaa!? Nästa gång vi åker till bondgården...kan vi inte låtsas att vi är på engelska då och berätta för grisarna att de heter pig?! Då KAN de ju åka till Paris!
- Självklart... (??) Vad rör sig egentligen i den skallen?!

Nej, dags att vara lite social! Min lillasyster Anna är här i helgen och jag är laddad för tre dagars mobbning. "Malin, det är faktiskt inne nu..." och "Malin, det har typ ALLA!" och en jävla massa "OFTA!?" Giv. Mig. Styrka.

over and out. (Ja, jätteute...verkligen.)

//Meekatt...

39 kommentarer :

 1. Du är bara sååå bra!

  SvaraRadera
 2. Hm mitt fredagsmys kapsejade fullständigt. Vi skulle, ja mannen i mitt liv och jag, skulle åkt till Göteborg middag. Kanske ingen upphetsande middag men lite spännande. Han var inbjuden, med sällskap, till landshövdingen. Har ju varit sjuk i veckan och tyckte det kunde vara trevligt att komma ur myskläder och upp ur TV-soffan så jag fixade mig(fluffade håret, rakade benen, smorde de hopplösa nagelbanden mm) Strax innan vi skulle åka, så utlöstes konflikten i storlek katastrof för äldste sonen. Ville inte lämna lillasyster ensam hemma med en ilsken storebror så det blev myskläder och TV-soffa ikväll. Festade på the och ostriskakor med smör, andre sonen tog mopeden till nästa samhälle så något vin blev det inte. Man vet ju aldrig vad som händer...
  Ja så min glamorösa fredagkväll byttes ut till Mamma Mia i dotterns sällskap... trevligt men inte vad jag tänkt...
  Ska ut och handla imorgon, gissa vad?

  Over and out

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej!! Middag hos landshövdingen!? Haha, låter ju klart intressant! Åh vad taskigt att det inte blev av! Visst är det fantastiskt att vara förälder? ;)

   Ja, imorgon får du minsann trösta dig med Ballerina Marängsviss - för DET är du värd! ♥

   Radera
  2. Fin middag med bordsplacering... Trerätters ... Nej då jag missade inget ...inte alls ... Suck ännu värre jag hittade inte Ballerina marängsviss... Det är inte min helg helt enkelt!

   Radera
  3. Åh, stackars dig! Hoppas du har tur igen då i tävlingen! ;)

   Radera
 3. Hahahahaha, underbara ALICE!!!! Du kanske skulle lämna av henne här hos mig när vi åker på Bloggminglet. Hon och Babbelpellen har säkert skitmycket skitviktiga saker att babbla om....

  Bonden skulle bli ashappy!!

  Eller inte...

  Kram på dig din stolle
  /Bondmoran
  www.bondmoran.nu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, bra idé! ;)

   Sen ska man ju inte dela på syskon, så jag tar med båda! Heja Bonden! ;)

   Kram snygging!

   Radera
 4. Alltså, din Alice är ju genial! Så fantastiskt rolig konversation. Aristoteles, släng dig i väggen! http://www.filosofer.se/aristoteles.html

  SvaraRadera
 5. Jag somnade ju utmattad och besviken vid halv 10 men nu kommer jag att sova vidare och säkert drömma om Miss Piggy och ballerina :)

  Tack snälla katten!
  Kram Martina

  P.s Sjuka sonen har (kors i taket) sovit hela natten sedan kl 18. Vågar nästan hoppas på att han sover bort febern och vaknar pigg imorgon (då det är faderns tur att gå upp och min tur att ha sovmorgon).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt för mina läsare! ;)

   Hoppas verkligen sonen vaknade frisk och att ni andra klarat et!

   Kram!

   Radera
 6. Håller helt med dig om fredagsmyset så här är det hos oss, inte i enlighet med gällande psykolog.

  "Fredagsmyset kan enligt barnpsykologen Elisabeth Cleve lindra stress."

  Jag är inte riktigt beredd att hålla med...

  1. Syskon 1 blir irriterad på syskon 2 för att hon inte får dela godiset.

  2. Syskon 3 blir irriterad på syskon 1 för att hon inte fick välja godisskål först.

  3. Syskon 2 blir irriterad på mamman som glömt att hon har godislöfte och missat att köpa chips.

  4. Mamman blir irriterad på pappan som somnar i soffan innan middagen är undanplockad.

  5. Pappan blir irriterad på att mamman väcker honom endast för att berätta att postkodsmiljonären har börjat.

  Jag undrar om barnpsykologen Elisabeth har familj?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Pappan blir irriterad på att mamman väcker honom endast för att berätta att postkodsmiljonären har börjat." - Hahaha!

   Misstänker att Elisabeths eventuella barn flyttat hemifrån för längesedan! Långt innan Facebook och Fredagsmyset kom! ;)

   Radera
  2. Mycket rolig blogg du har- skulle vara glad om du tittade in på min. Den har samma ton som din:) www.cheese-with-whine.blogspot.se

   Radera
 7. WORD... Glöm inte.... WORD!
  /Duden

  SvaraRadera
 8. Tar gärna fler reservdelar för det är jättekul att sitta och bygga om motorcykeln och jättelätt utan verktygen till....;) speciellt 6:30 en lördagsmorgon!!! Så TACK som fan helt enkelt....hahaha Teletubbies here we comes!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen!? Har lilla Alva svalt verktygen!? Usch, usla föräldrar! HahaJag skickar självklart nya!

   Teletubbies? Kom igen bara - jag har plats i trädgården bredvid de andra filmerna jag begravt!

   Radera
 9. Hahaha fredagsmys i sitt essä. Men du. Den där ballerinan lät ju wunderbar. Måste prova! (!!!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den måste du bara prova! Mumsfillibabba!

   Radera
 10. Ja fredagsmys, här dracks det vin o spelades TP, sen lite Skavlan o så sov vi som grisar o vaknade halv 2 på natten. Hur pigg e man då liksom?? O vi har inga småbarn...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, låter ju ganska mysigt det där!

   Radera
 11. Eru säker på att det inte är Ranelid som är pappa till Alice ? ;-)

  Charlotta: Psyk tanten har antingen ingen familj el är med på FL ;-) (familjeliv)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja...visst har jag haft mina "dark moments" - men Ranelid har jag aldrig rört! Hahaha

   Ja, psyktanten kan vara en utav grundarna till FL! ;)

   Radera
 12. Åh de kexmen måste testat! Såg dem på Maxi men orkade inte köpa dem om de inte skulle vara goda, men nu får jag väl testa ;P
  Hahah jag döööör av att läsa diskussionen med Alice ! Hon är inte dum den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, köp och prova! Supergoda!

   Haha, nej...hon har sina stunder... ;)

   Radera
 13. Hahahaha som vanligt får jag mig ett gott skratt här inne!
  Din syster låter typ som min dotter, 11 år :) "Ja , men OOOOFta eller!"


  Sv: Tack för rösten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, börjar det redan vid 11 års ålder?! Ofta!?

   Radera
 14. Bara ÄLSKAR din blogg

  SvaraRadera
 15. Känner igen mig i varenda mening. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att det finns fler med samma tankar!

   Radera
 16. Klart ni ska lära grisarna engelska så att de kan åka till Paris!

  SvaraRadera
 17. Hahaha! Föööööj <3
  Fredagsmys i alla statusar... Och vår-rabatter! Så jag la upp en bild på vår(an)-rabatt, med en stor pil rakt genom jorden mot den yttepyttiga lilla vita ogräsblomman som ingen hade hittat utan pilen, och skrev att det minsann hade börjat blomma i vår rabatt oxå :)
  Lycka till med grisarna...
  Kram Nina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, dessa förbannade penséer!! Ja, jag har ett träd som ligger sen stormen i november...tror snart det börjar knoppa. Ngt att facebooka kanske? ;)

   Kram!

   Radera
 18. Det där med fredagsmys är bara en myt höhö, folk ler några sekunder för en bild, sen börjar kaoset igen... när jag skaffar familj och barn så kommer jag bli helt förkrossad när jag upptäcker hur mycket av det jag trott som bara är myter... kommer liksom bli chockad över att barn inte är små änglar (för det är så folk framställer dem på facebook osv osv)... tur att jag har din blogg så att jag är lite mer förberedd på verkligheten ;D

  Hahahaha, oj vilken dialog! Man kan ju verkligen undra hur barn resonerar ibland, men härligt är det :D

  Svar: tack för din kommentar:) det piggar upp mig att se att du kikar in på min lilla blogg för att peppa mig, förstår inte hur du har tid, men jag uppskattar det ^^
  Undra vad det var som hände med din webbläsare, bra att det är fixat nu iaf :)

  Haha, och ja det där med att jag för första gången på två evigheter inte blev helt sönderflåsad av att gå upp för trappan... man kan verkligen undra vad som hände, snacka om chock! Jag måste också jobba på mitt flås om man säger så ;P
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja - passa på och mys NU...innan du skaffar familj! Sen är det fan kört! ;)

   Hoppas flåset håller sig uppe! ;) Heja dig!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!