lördag 25 februari 2012

Sportlov, Nymodigheter & Fuldans

Nu är det lördag, familjen är på gott humör och därmed vågar jag påstå att vi har överlevt sportlovsveckan. Yeyh för mig!? Det började ju lite halvkasst med semestern from hell men har fortsatt ganska ok. Jag vägrade släppa hem min lillasyster efter Smålandsresan så hon har stannat kvar och roat (<--haft roligt åt!) sin trötta gamla storasyster hela veckan. Usch vad gammal jag blivit. Och tydligen helt "ute"!? Vem kunde ana att jag skulle vara helt UTE?! Det är ju skandal! Fan.Varför har ingen sagt något?? Jag vet inte hur många gånger jag fått höra "Men Malin, det är faktiskt inne nu"...eller "Men Malin, det är faktiskt modernt!" av min hippa lillasyster den här veckan. Ungefär som att hon skulle försöka lura en gammal tant att använda elektronisk post och andra nymodigheter...som smink...och Spotify. Okej att jag inte stylar mig så värst mycket ( = jag är jätteful) till vardags, men vafan? Alice tycker jag är den finaste mamman i världen, Elton bryr sig inte och stackars Freddy har nog insett för sådär en 8-9 år sedan att stringtrosorna och stayupsen bara var ett raggningsknep. Nu kör jag mer Meekattstyle...dvs "freestyle"...och Helosansalva. Sån é jag!


Anna är fortfarande sådär skitsnygg hela tiden och spenderar en hel timme i badrummet varje morgon. Eftersom att hon är tjej så bajsar hon ju inte...utan ägnar all denna tid åt sitt utseende. En timme. Fatta vad mycket jag hinner med på den timmen! Hon går in på toaletten och låser dörren...och jag går ut i köket. Jag plockar ur diskmaskinen, sätter i ny disk, rengör vasken med svinto, tar en omgång handsprit, sätter in en kopp kallt kaffe i mikron, tar fram underlägg, tallrikar, glas och dukar bordet. Jag skär bröd, grönsaker, ställer fram mat på bänken, fixar gröt till Elton och brer två mackor till Alice. Den ena tappar hon på golvet - den andra äter hon. Sen dricker jag mitt kaffe, äter en macka, ger Elton gröten och torkar av golvet och honom 187 gånger. Därefter loggar jag in på försäkringskassans hemsida och fyller i lite uppgifter, ringer hyresgästerna i strandhuset och kollar läget, kokar napparna och tar lite mer handsprit. Sen kommer Anna...jättesnygg och redo för frukost. Och där sitter jag...ful. Fan.
 
I hennes ålder gick jag i och för sig inte utanför dörren utan smink...men jag körde mer den klassiska "puderrand-på-halsen-i-3-toner-för-mörk-nyans-som-färgade-av-sig-på-alla-tröjor-stilen". Lägg till felblonderat hår...gärna i en fräck "Hemanent" (<--hempermanent som var poppis på 90-talet för er som inte vet) som mamma fixade på mig i ett försök att spara in 300 kronor och samtidigt försäkra sig om att jag inte skulle ha sexuellt umgänge på flera månader. Jag kan fortfarande känna stanken av den där äckliga permenentvätskan. Här kommer Anna ut ifrån badrummet och doftar Dolce & Gabbana och ser sådär perfekt ut. Tur att jag skrämt livet ur henne genom att visa min oglamourösa vardag. Inget borde skrämma henne mer...än att bli så "ute" som jag. Jag hade inte hört "Äckligt-låten" som ALLA lyssnar på, jag hade inte sett Jersey Shore eller gjort waterfall-flätan. Jag hade aldrig hört talas om Instagram...eller sett att det finns halsdukar utan ände...och jag hade heller inte insett hur användbart ordet "ofta" är. Tänk, efter en vecka med lillasyster känner jag mig inte bara gammal...jag är utmobbad också. Men jag ska jobba på det..och jag ska börja med det viktigaste - nämligen ordet "ofta". När personalen på dagis säger "Imorgon har vi planeringsdag" svarar jag "OFTA!?" nästa gång. Eller om Freddy kryper in under mitt täcke en natt och försöker få lite värme...då vänder jag mig om och säger "Ofta!?". Man kan och ska tydligen använda ordet i ALLA sammanhang. Praktiskt.


Igår åkte Anna hem efter en lång och plågsam vecka hos oss. Sportlovet blev nog inte riktigt som hon hade tänkt sig, haha. Stackars snart 15-åriga Anna är skrämd för livet och kommer inte vilja skaffa egna barn de närmaste 15 åren. Varsågod Pappa och Camilla. (Jag behöver en ny laptop, det kan det väl vara värt?)

Nu är Melodifestivalen slut för ikväll och Alice ligger här däckad på en madrass på golvet efter att ha flippat ur totalt i sin fula prinsessklänning till kvällens alla bidrag. Här hemma MÅSTE man dansa...till alla låtar...helst iklädd jättefula kläder...oavsett hur jävla dåliga låtarna är. Och inte är det någon mysig dans heller. Nej, det är "Hoppa-runt-i-en-ring-tills-man-nästan-spyr-eller-Alice-tappar-taget-och-trillar-och-slår-sig-jättehårt-dansen". Var lär de sig att dansa så?! Jag och Freddy hoppar aldrig runt i ring - hand i hand när vi hör bra musik! Jag hatar den dansen! Den är idiotisk! Det är säkert på dagis de lär sig den. Allt är dagis fel. Ibland överväger jag nästan att släppa taget med vilje bara för att få slut på skiten. Men vi dansar...och dansar...och ikväll avslutades jippot med en smått stukad fot mitt under Christer Sjögrens värsta vibrato. (Nej, inte Freddys fot - han dansar fortfarande.)


Klockan är kvart över tio, båda barnen sover, Freddy ser nästan vaken ut...wiiih! Jag kastar mig in i duschen och slåss en stund med rakhyveln. Här finns ingen tid att förlora! Fan ta Freddy om han somnar under tiden!

Imorgon ska vi städa garaget! Yeyh!! TIPPEN!!!

over and out.

//Meekatt.

------------> Där borta någonstans hittar ni Meekatt på Facebook - för er som inte kan få nog av mig, haha. ;)

23 kommentarer :

 1. Såg mello med nära och kära... allt sög! Neon? När fan kom det tillbaka?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hallå?! Ofta att du inte vet det?! Neon is da shit! ;)

   Radera
 2. Jadu........Ooofta! Hör jag ofta, alldeles för ofta faktiskt.
  Jag bor permanent tillsammans med en nästansextonåring...


  Tack för ditt inlägg.....nu kommer jag att somna med ett leende..

  Ps
  Blev det någe spunk eller hade Freddy somnat?! ;o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får inte riktigt till det där ordet så att det låter bra, haha.

   Freddy var vaken, han skulle våga annat! ;)

   Radera
 3. Jag slapp eländet idag :-D Bonden och Babbelpellen var på hockey så jag dissade Melo totalt. SKITSKÖNT!!!

  Självklart lackade jag nailsen istället, som vanligt. Men du, jag har en tävling på bloggen nu, du kan vinna nagellack eller annat kul! Då blir du ju lite mer modern... Nästan lika modern som jag.... (öh...).

  Kramis, love you!
  /Bondmoran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som brukar hänga med Tony Irving - dansar inte ens DU fuldansen framför TV:n?! Vafan!

   Oh, tävling!? Jag vill vinna, jag vill vinna!!! Haha Kollar in direkt! Allt för att bli lite mer inne...

   Kram!!

   Radera
  2. Jag dansar fuldans jämt.... men inte till Melo!! Jag har en video jag håller på med med mina fuldanser jag kör med när jag städar. Den kommer på bloggen framöver. Efter den kommer in så blir det nog ingen mer dans med Tony.... Han kommer kasta ut mig så fort jag kommer! Haha

   Radera
  3. Ser fram emot den videon! ;)

   Radera
 4. Jag tycker att jag brukar hänga med hyfsat, trots stigande ålder - och ändå var jag tvungen att googla instagram och waterfall-flätan. Tur att jag läser lite bloggar som kan täppa igen luckorna i min allmänbildning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att vi kan berika varandra!

   Radera
 5. Jag har 2 (två!) såna däringa besserwissrar BOENDE här! Tackolov att den tredje har flyttat hemifrån! Men jag anser mig själv som oerhört cool och inne, bara det att teenisarna inte har fattat det men set är ju deras förlust. Förstår inte alls deras miner när jag söker upp dem på skolan, bara för att ge dem en kram. Deras småsyskon älskar ju när mamsingen komner på besök!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Jag kommer ihåg den där mamman...som ända upp i högstadiet kom och "hälsade på" i skolan på rasterna. Stackars barn! Behärska dig kvinna! Hahaha! <3

   Ja, visst är vi inne?! De är de som inte förstår hur fruktansvärt coola vi egentligen är... ;)

   Kram!

   Radera
 6. Åh waterfall fläta, det vill jag oxå veta hur man göt!
  Resten hängde jag ju med lite grann på;) men det beror nog på att äldsta dottern är femton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får ta tag i det här! Ska lägga ut en film! ;)

   Radera
 7. Hahahaha - du är ju bara toppen!!

  Waterfallfläta?? Det får bli en just-fucking-google-it på den. Jag är tydligen oxå ute....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, tack snälla. Tack gode gud för fucking-google för såna som mig! ;)

   Radera
  2. Jag fick också googla... har aldrig hört talas om det. Men det var ju URSNYGGT JU!!! Jag har ju inget hår så det är inte att tänka på för min del men jag ska banne mig testa det på Skräpfian!!
   /Bondmoran

   Radera
 8. :-) Roande inlägg som vanligt!
  Men du ... med tanke på att du verkar väldigt avslappnad på andra vis, så kändes ju "dusch och rakhyvel", innan "lek med mannen", som lite onödig överkurs?!? Speciellt om han riskerar hinna somna innan du är klar. ;-) hehe

  Må gott!/Tette.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men till och med jag har gränser alltså, haha. ;)
   Han höll sig vaken så jag slapp sparka liv i honom med mina nyrakade ben!

   ha det gott!

   Radera
 9. Mäh fina fina meekatt, inte ska du känna dig ful och ute ! Jag tycker du e superfin !
  Upp o hoppa lilla loppa, shake it like u medan it!
  Kram till dig <3
  /vanja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naw, tack snälla fina du! Haha, behöver all peppning jag kan få efter emn hel veckas dissning... ;)

   Radera
 10. Och återigen har jag skrattat gott.. :DDDD Jag är gymnasielärare. Så gissa om jag får omprogramera mitt språk när jag skall tala med andra vuxna? Ofta att en gamling liksom hajjar va man menar liksom?? De är ju såååå ääägda!!

  Skall lägga till dig på FB också. Och se om jag kan följa dig via blogspot (där jag är) eller bloglovin'..

  Ha en riktigt najs vecka - chilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha, Wohoo! Underbart! Dig kommer jag nog behöva framöver. Mina småsyskon kommer upp några helger i april för lite slaveri och då kommer jag behöva em tolk!

   Ägda ja...vafan är det för jävla uttryck!? De är 15 år - de äger för fan INGENTING..!? ;)

   Ha en toppenvecka!

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!