tisdag 14 februari 2012

Roadkills, Makten & Misslyckandet!

Hej alla fegisar!! (<-----hahaha, fortfarande ett jätteroligt ord!!)

I morse väckte mamma mig asatidigt (<--också ett bra ord va?). Jag låg och sov mellan Upsy Daisy och Iggle Piggle men mamma skulle såklart förstöra vår mysiga stund. Hon såg inte klok ut...jag blev nästan rädd för henne. Hon och pappa måste ha lekt spökleken inatt. Hon var alldeles blek, ögonen var knappt öppna och det var alldeles svart runt om ögonen. Hon kanske ville skrämma mig? Oj...dumt att jag inte sa "hjälp!". Hon kanske blev ledsen..? Vi får hoppas att pappa blev rädd när han såg henne i morse så att hon inte går runt och är ledsen för det hela dagen.

Jaja, jag blev i alla fall glad när mamma berättade att vi skulle åka till min kusin Jack idag och leka hela dagen, så jag kastade mig upp ur sängen och hoppade i mina bästa strumpbyxor. Mamma fick lite roliga ticks i ansiktet när jag matchade mina röda strumpbyxor med min rosa fina klänning och jag såg att hon tänkte "det-är-inte-värt-att-ta-den-här-fighten-Malin...andas...andas!". Jättekul! Hon är så rolig min mamma. Hon fattar alls inte det det här med mode. Jag gick i alla fall loss och tog lila strumpor utanpå strumpbyxorna, gult diadem och mina rosa stövlar. Fashion!! Åh vad jag är SNYGG! Såna där "Råådkills" måste va skitsnygga för mamma sa i morse att jag såg ut precis ett sånt!

Måste bara visa en rolig sak! Det HÄR är väl ändå ett tecken på att ens föräldrar är desperata?!

(hahahaha)

Det här tjatandet om maten är ett ständigt pågående tema i vårt hus och jag kan ju säga att det är JAG som är kung i vårt kök! Igår lagades det mat på en bräda(?) i ännu ett desperat försök att få mig att äta utan att tjata eller frambringa konstig stämning runt matbordet. Allvarligt talat mamma...? Titta på bilden!! Det har ALDRIG blivit så konstig stämning någonsin hemma hos oss. Jag fick mat...på en träbit? Vafan? Snart åker jag väl ut i hundkojan?! Inte ens tallrik får man längre...


Ja, jag blev skeptisk till det där. Mamma log men jag såg att det var ett "jag-ska-låtsas-att-jag-inte-bryr-mig-för-DÅ-kommer-hon-tröttna-och-äta-leende". Haha, tror hon ja! Denna veckan kör vi tydligen "IGNORERARVECKAN" igen. Den är bäst! Då kan jag sitta och titta på maten, pilla i den, blanda ärtor i mjölken, slicka på kniven och gå ifrån matbordet när jag inte orkar sitta kvar mer...helt utan att någon skäller. De säger bara "Okej, gå och tvätta dig gumman!". Sen sitter de kvar vid matbordet och säger "Bra älskling, Snart kommer hon inse att det inte hjälper att trotsa. Hon blir ju hungrig någon gång! Håll ut bara. Och du, INGEN fika ikväll!!" Sen blir klockan halv åtta och vi tittar på "Halv åtta hos mig"och äter flingor. Hahaha, Looohooseheeer!!

Lagom till torsdag kommer mamma flippa ur och inleda "HOTVECKAN". Den är tjatigast. Då får man höra att "om man INTE äter så får man ont i magen, inga muskler, ingen efterrätt, ingen kvällsfika, inget barnprogram, inget TV-spel, inget godis på lördag, man blir inte lång, man måste åka till doktorn(haha?) och man får gå och lägga sig DIREKT!" Dessa saker händer såklart aldrig...men det tjatas och tjatas och tjatas...tills öronen blöder. Inte konstigt att jag låtsades vara döv i två veckor, hehe.

På lördag kommer mamma äntligen tröttna på sitt eget tjat och då kan man höra mammas och pappas roliga diskussion på kvällen. "Nej, jag är så trött på det här tjatet. Vi VET ju vad som funkar. Vi måste bara låta henne vara så all drama kring matbordet försvinner. Från och med imorgon tjatar vi inte alls! Vi säger bara till att det är mat, sen sätter vi oss. Kommer hon så kommer hon." Haha, de är för roliga. Hur orkar de hålla på? Om de bara hade hållit truten och koncentrerat sig på sin egen mat så hade nog allt blivit bra! Mat på träbitar vill jag i alla fall ALDRIG mer ha! Usch!


Nu ska jag fortsätta busa med min kusin. Elton sitter på golvet och suger på sin strumpa. Mysig kille det där!? Vi har fått sms och vet att Estelles operation har gått bra och det firade vi med Coca Cola. Nu blir det fullt ös á la sockerchock! Game on Mamma! Hoppas du orkar jaga oss trots din träningsvärk i låren efter gårdagens LÅÅÅÅNGA träningspass! *fniss*

Ikväll ska pappa och jag göra Crème Brûlée och elda med den fräcka "brännpikkadållen" i köket! Coolt va?!

över och ute..?

//Alice-Kravallis...

24 kommentarer :

 1. Alltså, ärligt talat.....TACK för skrattet!
  Det hade kunna vara jag som skrev allt det där, för precis
  så har vi det här hemma med vår Razmus som är 6, snart7.
  Allt har vi sagt och gjort - bortsett från att ge honom mat
  på en "träbit" :-D

  Tack igen, jag behövde få skratta - och det fick jag ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, träbiten...där gick det för långt! ;)

   Tack för att du tittade in!

   Radera
 2. Hahaha! Underbara Alice!! Planksteken var ett bra försök, haha.

  Vi har det exakt! liladant här hemma! Hot och tjat varenda måltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äh, jag vill ha tallrik när jag äter! ;)
   Så alla föräldrar tjatar på sina barn..?! Sluta med det!! *fniss*

   //Kravallis

   Radera
 3. hahaha......du Alice, du är en cooling!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wiiiih! Äntligen någon som förstår mig!! Haha

   //Kravallis

   Radera
 4. Hihi!
  Det är så skönt att läsa om era klädkamper.
  Jag har samma problem med min lilla Nell som är sju(nej det BLIR INTE bättre med åldern;)
  Eftersom jag jobbar i klädaffär och tycker mig ha koll på mode,så skäms jag som en hund när hon går till skolan i sina själv valda outfits.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, skönt att fler har samma problem! ;)
   Men! Det MÅSTE bli bättre!? Suck...

   Radera
 5. Tystnaden som kommer när man inser att 4-åringen faktiskt bestämmer allt i huset ;)

  SvaraRadera
 6. Hahadet kunde varit min lilla tjej som skrivit detta! Vi varierar oxå mellan hotvecka och ignorerarvecka :) Önskar att man verkligen kunde sluta bry sig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur? Undrar hur man gör det...? :)

   Radera
 7. Kravallis ser ut att veta vad hon vill:)) Härlig tjej!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Åhh jag älskar när Alice gästbloggar! Det är nästan dom roligaste inläggen!
  Jag som är en ny läsare har lustläst bloggen och jag älskar inlägget när Alice gästbloggade om att hon hade rymt till rutchkanan och sen ut i bussfilen. Guuuud va jag skrattade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är nästan den roligaste jag vet! ;)

   //Alice

   Radera
 9. Söta söta Alice, nu gäller det att vara smart. Om du inte äter, åtminstone liite, så kommer du bli asatrött! Och då kommer du inte orka skoja med mamma vid köksbordet, det vore ju synd. Tänk vad grönsaker du kommer att få äta bara för att man inte orkar få mamma att förstå att ärtor e blää. Sedan kommer du säkert somna i tid på kvällen...fy så tråkigt:( ät lite iallafall.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, asatrött vill jag ju inte va! Och reta mamma vill jag ju orka med... Imorgon ska jag äta liiiite! ;)

   Kram Alice

   Radera
 10. Hahahahahahahahahaha!!!! Underbara bilder!!! Hahahaha!! Söta Alice!!! Hahaha!! Inte ens jag har varit så desperat att jag serverat prinskorvsplankstek på en bräda?! HAHAHA!! Du vinner i allt gumman! Älskar dig! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahahaha! Har du aldrig gjort skitplankor till barnen?! Stackars dem...

   Älskar dig! ♥

   Radera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!