söndag 5 februari 2012

Istid, Kiss i sängen & Nummer två!

"Vi drar till hembygdsparken nu, kom dit!" Magda, jag älskar dig...men detta meddelande måste du ha skickat till FEL PERSON! Det var elva minus igår. Elva minusgrader(!) och Magda tror på fullaste allvar att jag ska packa ut hela familjen i mitt fula beiga Kinderägg...lägga en timme på att skrapa rutor på både in- och utsidan för att sedan gasa ner till hembygdsparken i Ängelholm och leka supermorsa. Haha. Du är rolig Magda. Känner inte du mig? Det enda bra med att åka till hembygdsparken (förutom att Alice springer sig trött och jag slipper roa henne i några timmar) är att man kan sitta ner i lugn och ro och fika. Man fikar inte utomhus när det är elva minusgrader! Man är inte utomhus över huvud taget när det är elva minusgrader!
Jag såg nog era bilder på Facebook. Glada barn i solskenet, engångsgrillen och superpappan. Skit på er! Jag må ha underhudsfett nog för att överleva ett världskrig...men jag riskerar inte min psykiska hälsa på en lekplats full med ungar som mumsar i sig stelfruset snor i tron om att det är glass som hamnat på överläppen och med bänkar så kalla att om man satte sig hade man jävlar fått sitta kvar till mitten av mars. Folk hade ju trott att jag gått med Polly i bh:n i en vecka efteråt! Nej, utomhusaktiviteteter på vintern här hemma begränsas till "in-i-bilen-nu-för-fan-Alice-så-vi-kommer-till-Maxi-innan-jag-fryser-ihjäl!" Men tummen upp för alla er supermorsor som står och fryser i hembygdsparken och lapar i er frusen oboy och äter tunnbrödsrullar med messmör. Sån é INTE jag.


Nej, Alice fick spendera förmiddagen på Biltema istället och det var fan inte mer än rätt åt henne! Jag vaknade natten till igår vid fyratiden och tänkte "vad varmt det blev". Det var inte värme. Det var kiss. Kravallis smög såklart in till oss, kröp in under mitt täcke, la benet över mitt och somnade...sen kissade hon. Tadaaaa!!!? Vafan Alice?! Vad hände där?! Trodde du plötsligt att du var en hund och att jag var ett gammalt cykelställ?! MAN KISSAR INTE PÅ SIN MAMMA NÄR HON SOVER!! Det KAN inte vara för mycket begärt...att få sova i sin egen säng...utan att bli kissad på när man är 32 år gammal?! Jag blir så trött.
Jag lyfte upp Alice (som antagligen kissade hela vägen in på toaletten)...klädde av henne, duschade henne och svepte in henne i en stor handduk. Sen gick jag in i sovrummet för en "dagame control". Freddy och Elton sov gott i dubbelsängen så jag la en handduk under madrassen och en på ovansidan. (Fräscht, jag vet...men att väcka HELA familjen och dra igång projekt "sanera sovrum" var inget alternativ här.) Och ja, fräsch och trött som jag var tvättade jag av mig med en våtservett(!) och gick med Alice in i sitt rum. Ja, det hade varit skönt med en varm lång dusch - men när man är en övertrött småbarnsförälder är man glad bara man får sova...med eller utan kroppsvätskor. Lite smått irriterad kröp jag ner till Alice och förberedde mig på två timmar med huvudet på sängbordet och med två små kalla fötter hårt trycka i ryggen. Då lägger Alice armen om mig och säger "Maaammaaaaa....? Vad mysigt detta blev!! Detta gjorde jag väl bra mamma!? Vilken TUR att jag kissade i sängen. Och jag skrek inte ens när du duschade mig, duktigt va?" Ja, detta var ju alldeles fantastiskt..? Här ligger jag...i en Hello Shitty-säng...och luktar kiss. Jag älskar mitt liv.


Igår hade vi Jennie, Robert och deras två barn här. Det är skönt att umgås med andra barnfamiljer. Ingen förväntar sig att det ska vara organiserat, att man  ska få äta varm mat...att det ska vara gott...eller ens kul. Man är bara glad över att få se en annan människa som är längre än en meter. De messade klockan fem och skrev "vi är lite sena" och jag svarade något i stil med "vad bra, då slipper jag döda Alice" och vi kunde fortsätta vår "Ta-nu-AV-dig-utklädningskläderna-och-ta-på-dig-något-fint-för-fan-fight". Den fighten är underbar. Man stressar som en idiot, fyller alla skåp och lådor med skit för att fejka ett städat hem, bråkar om vem som ska ta barnen och vem som ska göra sallad och samtidigt springer en 4-årig liten skit runt i huset och skriker "JAG VILL INTE HA KLÄNNING!! JAG VILL HA MINA EGNA KLÄDER!!" Och ja, med "egna kläder" menas de där fula utklädningskläderna som ser ut att vara framgrävda ur en UFF-container 1987...i Kvidinge. Men ja, det blev en ful/snygg-kompromiss, gästerna kom och vi såg nästan ut att ha varit sams hela dagen, haha.

Sen följde en helt vanlig kväll...i ren "barnfamiljs-anda". Vi satt vid bordet i skift, demonstrerade barnvagnar, tjatade på våra barn som inte ville äta, diskuterade vem som var tjurig på grund av att de inte hade gjort "nummer två" och kom fram till att det var deras lille grabb och Elton. Freddy var lite känslig och ville inte berätta om han hade bajsat. Det var ett gäng slagsmål under kvällen, ett lyckat toalettbesök som ledde till bättre humör och matlust samt ett utbrott över en sprucken nagel som räddades upp av Xylocainsalva och plåster. Freddy hade tokbokat ett recept på en smulpaj som smakade skit(!) men det räddades upp av Karamellkungen och Melodifestival. Ja, säga vad man vill om "gamla goda tider" - men innan man hade barn fick man minsann inte uppleva slagsmål, tårar och grabbar som plötsligt byter om till klänning i vardagsrummet mitt under Melodifestivalen. Det är lite mer intressant nu liksom. ALLT kan hända. Här hemma fanns det till och med en Robert som man fick klättra på...och göra kullerbyttor i luften hos. Hur många barnlösa familjer hade en sån igår?! Tack familjen Lindell för en toppenkväll!

NU ska jag raka Mohawk på Elton. Combovern har gjort sitt...

over and out.

//Meekatt...

27 kommentarer :

 1. Äh..lite barnkiss är väl inget.;) Testa en full holländare nästa gång. Madrasser fick kastas. Fan va han hade pinkat.

  SvaraRadera
 2. Jag skrattar så tårarna trillar! Så lika vi e! Min man frågade innan om jag skulle med ut o gå med hunden, jag bara stirrade oförstående på honom, skulle jag? gå ut? i den här kylan??

  Förstår att du inte bor så långt från mig heller om du kan åka till Hembygdsparken i Ängelholm...

  Kämpa på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hunden får väl gå ut själv om det är så jäkla kallt?! Eller lära sig att gå på dass helt enkelt!? ;)

   Vi kanske ses i hembygsparken med hundar och barn i sommar då, haha. När det är VARMT! Men inte FÖR varmt för då tjurar jag också ihop och stannar hemma! Haha, ja...sån é jag!

   Radera
 3. O så läser jag beskrivningen av dig själv o tror att det är jag som skrivit det om mig! Det stämmer på pricken o mannen som Facebook vägrar o snackar om privatliv;) även de där suckarna o stöningarna när han läser vad jag skrivit är välbekanta o även han är egentligen en datanörd:)

  Din blogg är helt underbar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, de är likadana allihop?! Stackars dem... ;)

   Tack snälla du! Kul att du gillar den!

   Radera
 4. Oj oj oj, vilken trevlig natt med lite värme i kylan... Eeh, eller inte. Men haha, lite gulligt att hon tyckte det blev mysigt iaf xD fast samtidigt lite illa, för då kanske hon planerar att göra sådär FLER gånger :O

  Skönt att umgås med en annan barnfamilj som förstår hur det är ^^ man får se till att skaffa barn samtidigt som sina kompisar :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja med tanke på att jag klagar på kylan så ska jag kanske inte klaga när jag får värme? ;) Hoppas dock att hon inte är FÖR nöjd med sin "insats".

   Ja, oavsett så förlorar man nästan alla vänner iaf när man skaffar barn och hittar nya på Öppna förskolan! Hahaha! ;)

   Radera
 5. Det är när jag läser din blogg som jag inser att det är förbaskat skönt att ha lämnat småbarnsåren bakom sig. Slippa tjafs, nerkissningar och allt sånt...Ska dock inte vara för kaxig här för tonårstiden närmar sig och tja små barn små bekymmer, stora barn stora bekymmer. Längtar inte ihjäl mig, speciellt när den senaste ungen verkar vara en kopia av sin mor MINI ME!! Ser framför mig tonårsfyllor och vaknätter...suck. Man får vad man förtjänar eller nåt...

  Du -11!!! Sluta skoja med mig!! Du är festlig du :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Men du menar alltså att det är en "paus" mellan detta...och tonåren? ;) Alltid något att se fram emot! Jag hoppas innerligt att Alice INTE blir som sin mor. Gode gud, då får jag fan låsa in henne!

   Haha, 17 minus inatt...ok att klaga på det då? ;)

   Radera
 6. Åhh fan går du frivilligt in på Biltema...fan man brukar få släpa in tjejerna där...lite som ni får göra med oss på Ikea..detta jävulens påfund som får varje sund man att ulka..tala om centralstyrning.. pilar i golvet som man bara måste följa..öststatsmentalitet..jag går väl hur fan jag vill och var jag med om att bygga Ikea i Kalmar så hittar jag nog FAN utan pilar..men icke då man får släpas runt följandes dessa pilar för inte är det kärlekspilar...dom sticker upp någon helt annanstans..Tacka vet jag Biltema och jorå vi får ett snart här..tack så in i helvete för det då kan kvinnfolket lämpas av där och vi normalt funtade kan stå vid hyllan för avgasrör och diskutera längd och bredd...

  Lägg byggplast mellan madrassen och lakanet..kissar ungen igenom det får hon guldstjärna.
  Fast det förutsätter att du ligger under plasten och ungen ligger ovan=)
  Fast upNgo är ju ett alternativ som borde stilla ditt sinne...fan vilken reklam det blev för dom nu´rå...jorå det finns för pensionärer med..produktplacering...kallad...TYP..
  Fast vi som jobbar i vården fixar sådana där sängliggunderlag som suger upp en hel ocean...
  Funkar även på katter och hundar...om man nu mot all förmodan delar sovplats med sådana....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Biltema är ju världens bästa affär!! FULLT med en massa ensamma grabbar...rattmuffar och värmeljus...choklad i kassan...vad mer kan man begära? ;)
   Känner man sig deppig åker man (utan barn!) till Biltema med en trasig vindrutetorkare i handen och ser allmänt blond och frågande ut. Då jävlar får man hjälp!

   IKEA - vilket påhopp!! Jag är ganska säker på att en massa superfamiljer skulle gå åt FEL HÅLL utan pilarna!

   Haha, nu har ju Alice inte haft blöja alls på över två år så det är nog större risk att jag får på Freddy en nattblöja än Kravallis... Byggplast är ett alternativ. Annars har vi ju ett garage. SOV DÄR UNGE om du ska kissa!!!

   Radera
 7. "Här ligger jag...i en Hello Shitty-säng...och luktar kiss. Jag älskar mitt liv." HAHAHAHA! Känner så väl igen det där. Du är så bra på att sätta ord på alla mina känslor. Väntar bara på att den där boken ska bli skriven snart!!! Kom igen nu Katten! Det svänger ju! ;)

  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kom igen nu Katten! Det svänger ju!" - hahaha! Ja...den där boken...hm. ;)

   Radera
 8. Haha, ajaj det lät inte som en vidare kul natt. Men skönt att det inte var nummer två iallafall. Vet att det hände mig en gång när jag var liten och magsjuk.. kan tänka mig att mamma inte var överdrivet glad då heller :-P hahaha.

  Ha en fin kväll. Drick kaffe och ät choklad. Släng på en ansiktsmask och kör ett fotbad!! Det rimmade! :)

  Kram
  Snigelpicka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, usch! Är väldigt glad att det inte var nummer två! Då hade jag flyttat.

   Kör på ditt rimmande tips ikväll - låter som en toppenkväll!

   Kram!

   Radera
 9. Usch och fy för att vara ute i denna kyla, bättre att springa i affärer :))
  Haha "fejka ett städat hem" hihi det kunde varit jag det, mycket förvarings möjligheter is da Shit !
  Låter som ni hade en kul kväll igår, och ja jag håller med Alice, Torsten var otäck !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. MYCKET bättre att springa i affärer! ;)

   Ja, förvaring is da shit!! Alice ville dock leka "halv åtta hos mig" med gästerna igår. Jag förvarnade dem för att öppna skåp och lådor och erbjöd mig att dela ut hjälmar innan rundvisningen påbörjades. Ja...ögonbindel hade också varit en bra idé i vissa lådor...så här i efterhand! haha

   Radera
 10. Ååh vad jag är glad att jag hittat hit!!! :) Så sjukt rolig blogg! :) Ditt sätt att skriva är verkligen i en klass för sig. Första bloggen, och säkert den enda, som jag kommer följa slaviskt! Tack!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vad glad jag blir! :)

   Radera
 11. läser din blogg varje dag den är hur bra som helst :).. men undrar om elton är en väldigt lugn unge tycker inte de står så mkt om han eller nå jävelskap han gör äre en liten ängel kanske? ? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elton är faktiskt väldigt snäll men har lovat att gästblogga snart! ;)

   Han är snart åtta månader och har inte kommit igång riktigt med jävelskapen än, hehe. Men det kommer...garanterat! ;)

   Radera
 12. *OMG* Jag har inte kunnat läsa din blogg på nästan en vecka nu så jag hade lite att läsa i kapp. Och vad passade bättre än nu när jag sitter fast på Luleå flygplats och har sjukt tråkigt.

  TACK UNDERBARA DU för att du har förgyllt min kväll trots att jag var på uselt humör när jag började läsa.

  Att du fått så många läsare är jag inte ett dugg förvånad över!!! Du är helt otroligt fenomenalt duktig på att skriva om sådant som händer oss alla fast du gör det på ett så roligt och igenkännande sätt.

  I. LOVE. YOU!!!!

  /Bondmoran

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag som trodde att du hade övergett mig! ;)

   Hoppas du haft det bra i kylan! Bra att jag kunde pigga upp flygplatsvistelsen. Sov Ballelpellen!? Eller du läste högt? Haha
   Love u 2!!

   Kram!!

   Radera
 13. Trollen tyckte att vi skulle gå ut och leka igår, i -20 grader. Jag tyckte att vill de gå ut och frysa ihjäl får de göra det utan mig, jag trivs alldeles utmärkt inomhus med tjocka myskläder och insvept i världens fulaste morgonrock...

  SvaraRadera
 14. Hahaha alltså alla bilder du hittar till inläggen är sick. Som den där med snöknullgubbarna. WTF??? Haha.

  Och tack! På tisdag kommer det kunnas ses i TV-rutan. Lägger upp klippet i bloggen då, vill spara på spänningen lite. ^^

  Och gött med småbarnsföräldrarblod (ujuj långt ord där).. Säkraste blodet i stan ;-)

  SvaraRadera
 15. Zandra - Mamma till Thindra och bebisen i magen!7 februari 2012 13:19

  - 11 grader är inte KALLT! :D Vi har -32 just nu! ;) & jag tänker inte gå ut! :P

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!