tisdag 15 november 2011

Man får inte säga fitta!

I söndags var det Pappas egen dag och mamma väckte mig klockan halv åtta. Vi gick ut i köket och gjorde frukost som pappa skulle få äta...I SÄNGEN!! Jag sa till mamma att "man FÅR faktiskt inte äta i sängen" men hon sa bara "Schhhh" hela tiden. Konstigt, det hade väl inte gjort något om pappa hade vaknat....han kan ju inte äta när han sover?! Fegismamma! 

Under tiden mamma kokade kaffe och fixade brickan med goda mackor och ljus gjorde jag en fin teckning. Men den blev så himla vacker att jag faktiskt inte ville ge bort den. Jag kletade på allt mitt nya fina glitterlim!! Hälften hamnade på pyjamasen men det blev bara snyggt! ÅH, vad jag älskar glitterlim!! Mamma sa att vi skulle gå in till pappa och att jag skulle ta med min fina teckning men DÅ blev jag arg! Ja, det är ju inte varje dag man gör en sån här fin teckning och den här vill jag faktiskt ge till Lennart istället...! Mamma såg ut som ett frågetecken och sa "Lennart?! Vilken Lennart?! Det är ju Pappas dag idag!" Ja, och jag visste faktiskt inte precis vilken Lennart jag vill ge den till...men en Lennart ska få den i alla fall! Mamma blev sur och bad mig rita en ny teckning men allt glitterlim var ju slut...


Så där stod hon...med brickan...och väntade på mig medans jag letade efter glitter...och tejp...och snören för att kunna förverkliga min idé till pappa. Det tog en stund men man ska inte stressa en konstnär! Mamma log ett "jag-låtsas-att-jag-är-glad-för-nu-vill-vi-jävlar-inte-ha-ett-utbrott-och-väcka-pappa-leende" och jag pysslade för kung och fosterland. Åh, vad snyggt det blev!! När jag var klar kom jag på att JAG ville bära brickan själv och eftersom att mamma ville att detta skulle bli en GLAD morgon fick jag det! Hon sa något i stil med "den som bär får bristningar(?)" men ja...det gick ganska bra. Utanför dörren börjde jag sjunga "Vi gratulerar, vi gratulerar, vi gratulerar lilla Eeeelton idag!!" Helt fel. Skit också! Men mamma överröstade mig i vanlig ordning med sin förskräckliga sångröst och jag förstår att pappa hade täcket över huvudet när vi kom in!

Jag sprang fram till pappa som blev jätteglad! Jag hoppade upp i sängen med min glittriga pyjamas, gav honom teckningen, åt upp mackorna, blåste ut ljuset och spillde sedan ut kaffet! Hahahaha, VARJE gång!!! Hur lyckas jag?! Jag är unik! Den här gången spillde jag på pappas täcke...precis i knät...och pappas ögon ploppade nästan ut ur skallen... !? Mamma såg också jätterädd ut och sa "Jaha, då blir det inga syskon." Syskon?! I kaffet?? Jag fattar inget. Pappa kastade bort täcket och flög upp ur sängen och JÄVLAR vad kissnödig han var!!! Snoppen var minsann inne på badrummet långt innan pappa...och jag var tvungen att springa efter för att se HUR kan skulle kunna kissa med den där! Men då såg han alldeles rädd ut och puttade ut mig ur badrummet och stängde dörren...hm. Men jag skrek in genom nyckelhålet "Paaaappaaaaa!!!? KAN du kissa med den snoppen pappa??! Måste du stå upp och ner?? Förlåt att jag hällde ut kaffet pappa!!" Han var alldeles tyst. Stackars pappa...han kunde nog inte kissa!


Mamma satt kvar i sängen och skrattade så att tårarna sprutade. Vad var det som var så kul?! Såg hon den med? Hon kanske blev rädd..? Efter en stund kom pappa ut igen. alldeles röd i ansiktet och med jeans på. "Kom nu pappa så äter vi mer i sängen!" Mamma bäddade om och vi satte oss i sängen igen. Elton hade vaknat av allt snoppskrikande och ville också vara med och fira pappa. Mysigt att sitta hela familjen i sängen och äta smuliga mackor!

Efter en stund kom jag på en jätteviktig sak! "Man får inte säga fitta pappa!" Mamma vände sig om jättesnabbt och tittade in i väggen...hm? "Nej gumman...det får man ju inte" svarade pappa. "Vad får man säga då?" Mamma vände sig tillbaka och frågade vad jag menade. "Jag menar bara att man får inte säga fitta!" Det är bara på fittengelska. DÅ får man säga det!". Då tittade både mamma och pappa in i väggen och de tror inte att jag fattar att de skrattade åt mig. Jag förstår dock inte vad som var så kul. Man FÅR ju inte säga fitta! Ibland är de så omogna...

På tal om engelska så försöker mamma och pappa uppfostra mig till tvåspråkig - i SMYG! De säger de inte rakt ut - utan smyger in lite ord här och där och förväntar sig att jag ska lära mig dem helt på egen hand! Lite svårt i början men nu börjar jag förstå hur det funkar och jag kan redan ganska många ord.


Min mamma borde va lärare, hon är faktiskt skitduktig på att lära ut engelska utan att det känns som en tråkig skola! De orden jag kan hittills är "ajskriiim", "kanddi", "gou svimming", "sliip att gränma", "kristmäss gifft" och "tjocklett"! Många va?! Jag kan snart FLYTTA till England nu när jag kan så många ord! Lite konstigt att jag ska lära mig just de orden....hade ju haft mer nytta av "Hej, jag heter Alice. Jag är tre år gammal och bor i Sverige" men tydligen är det viktigare att kunna glass, godis och julklapp...hm. Föräldrar är konstiga! Tur man bara har två! Nej, nu måste jag bajsa!

Föresten...jag har bestämt mig för att skriva en bok. Vad tror ni om det? ;)

//Alice...och glöm inte...man FÅR inte säga fitta!

14 kommentarer :

 1. Haha jaaa ooooojaaaa!
  Funtade på att ge den till hunden men hon hade nog inte blivit så imponerad av en död firre... Hehe

  SvaraRadera
 2. HAHAHAHAHA! Skrattat så jag tjuter! Underbara Alice! Självklart ska du skriva en bok! Alla kommer vilja läsa den!!
  Förstår inte varför din pappa låste in sig - asg! Min man gjorde samma sak härom morgonen när Tilda slet av honom tecket och sa 'WOW Pappa vad den har blivit stor inatt!!' HAHAHA
  Priceless! Blogga på Alice, du är bäst!

  SvaraRadera
 3. Hahahaha, stackars Freddy! ;D

  Hoppas juvelerna överlevde!

  SvaraRadera
 4. Underbar blogg som förgyllde min dag. Tack för dagens skratt och härlig unge du har!

  Anna, FL.

  SvaraRadera
 5. Svar: Åh, tack så mycket för styrkekramarna:)
  HAHAHA, ja Alice kan verkligen konsten att pigga upp och bjuda på skratt om man säger så! XD
  Det behövde jag :D (tack Alice ;P).

  SvaraRadera
 6. Tack för receptet, måste testas!! :)

  Och du, jag är en given köpare av boken! :)

  Kram

  SvaraRadera
 7. JA!! SKRIV EN BOK!! :) :) :)

  Älskar dina inlägg!!

  SvaraRadera
 8. Ha, ha, min morgon blev genast lite gladare. Härligt. Tack för peppningen på min blogg, klart jag klarar't! ;) Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 9. HAHAHAH! How to speak with a boner, awesome. Fattar inte vart du hittar alla galna bilder kviiiinna! ;-D

  Och chorizon är i välbehåll, puh! ;-D

  SvaraRadera
 10. Svar: Haha lyx! Jag måste smyga med mina mackor :P! Men sett att andra också smyger med sig käk in på biblioteket..jävla rebeller alltså ^^
  Klart man ska låna med sig en "klokbok" då ser man och känner sig smart ;)!

  SvaraRadera
 11. Haha,
  Fan va goo hon är lilla Alice.
  Stackars "Boner" Freddy...

  Vi ser fram emot boken....asg

  /Anondoderorsos

  SvaraRadera
 12. Bara älskar dig & din underbara humor..... Tur mannen din också har lite humor...
  Kramis

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!