onsdag 9 november 2011

Alice gästbloggar ifrån dagis!

Hej alla FEGISAR!! (=mitt värsta ord, haha)

Åh, vad jag är BRA! Fatta!? Igår sa mamma tvåhundra gånger att jag INTE skulle få åka till dagis idag...och var är jag nu?! PÅ DAGIS! Ha! Hoppa och fis mamma! FEGISMAMMA!!

I tre dagar har jag varit jättebusig när mamma hämtat mig på dagis. I torsdags sprang jag först och gömde mig i "dockis", sen grät jag en skvätt och sa att jag inte ville följa med hem, sen skrek jag jättehögt och till sist rymde jag och gömde mig i rutschkanan. Jättekul! Mamma stod med heffaklumpen Elton i tunga bilstolen under armen och svettades och skämdes i hallen. Stackars lilla mamma. Dumt att bli så upprörd! Bättre att bara låta mig springa och leka och ha kul!? Till slut fick hon tag i mig och slet ut mig i bilen. Hon höll mig JÄTTEHÅRT i armen och hade "död" i blicken! Väl inne i bilen fick jag en liten uppläxning om hur ledsen mamma blir när jag inte lyder henne och hur tråkigt det är för lillebror att behöva vänta på mig. Ja, eller hur?! Mamma...DU GRÄT JU INTE!? Och lillebror är bara en liten fis, han vet ju inte var han är i alla fall!? Kom på något bättre! Fegismamma!!


I måndags hade jag lovat mamma att vara duktig när hon kom för att hämta mig. Men det hade jag fan glömt när hon kom! Mamma kom in klockan tre, log mot mig och sa "Heeej älskling!" Då skrek jag mitt högsta och sprang in i "dockis". Mamma kom efter och sa "Lillebror väntar i bilen gumman så vi får skynda oss lite. Idag har du ju lovat att vara duktig! Kom nu så ska vi åka och handla lite!". Handla!? Allvar?! Är det det bästa du har att komma med mamma?! GLÖM DET! Nej, jag sprang ut ur "dockis" och vidare ut i hallen och hela vägen skrek jag mitt högsta. Mamma log sitt läskiga "jag-är-inte-alls-arg-bara-mentalt-ostabil-leende" mot personalen och följde efter mig. Ute i hallen tog hon mina kläder i facket, tittade i torkskåpet och tömde hyllan med mina 687 teckningar som skulle med hem. (Jag fattar inte det där...jag ritar och ritar och ritar och ritar...men VAR är alla teckningar mamma?! Vart tar de vägen?! Skumt...)

Ja, efter lite tjat och fjäsk ifrån mamma så tog jag på mig skorna - sen smet jag! Haha! Jag skrek "Jag ska bara åka EN gång mamma!!" på vägen ut genom dörren och sprang sedan mot rutschkanan. Jag skyndade mig upp och åkte ner. Mamma gick med bestämda steg mot grinden och sa "Elton väntar i bilen, vi måste gå nu!". Jag skyndade mig runt och upp en gång till! ÅH, vad det är kul att åka rutschkana! Har den verkligen stått här HELA dagen när jag varit här?!? Sjukt!! Jag kunde ju åkt hela dagen!! Bäst jag passar på nu...den kan ju va borta igen imorgon!

Mamma gick ut genom grinden och bort till bilen och tittade till lillebror som sov gott. Hon kastade in mina ytterkläder och min fina konst i baksätet och vände tillbaks mot grinden. "KOM nu gumman! Annars kör jag!" Det är ju klart att hon inte gör!? Vad ska fröken säga då? Nej lilla mamma, du är ju rolig du! "Då kör jag"?! Eller hur?! Jag tittade på mamma som började se lite rödflammig ut i ansiktet och skrek "Jag ska bara åka EN gång till!" Men det tyckte inte mamma... Hon slet upp grinden och jag såg hur hon svor över de dubbla säkerhetskedjorna och hon tänkte nog "Skit i kedjorna och låt ungjävlarna springa ut på vägen!!" Hon gick med JÄTTESTORA steg mot rutschkanan och innan hon kom fram hann jag åka TVÅ gånger till. När hon kom fram sa jag "Så mamma, nu åker vi finaste bästaste mamma!" Hon gav mig "mormorblicken" - den värsta av dem alla! Jag fattar inget - jag sa ju finaste!? Ibland är hon trög...
Precis när mamma tog tag handtaget på bilen kom jag på att jag MÅSTE ÅKA EN GÅNG TILL och smet iväg. Det gick sådär...


Hon fångade mig efter 2 meter och hemresan var inte ett dugg mysig! Vi handlade inte. Vad SNABB hon är!? Var kom det ifrån? Jag måste träna på att springa fortare!

Igår var det tisdag och jag lovade HELA morgonen att INTE göra om samma sak. Vad gör man inte för att slippa hennes tjat?! Mamma förklarade om och om igen hur tråkigt det är att vänta på mig och hur ledsen hon blir när jag inte lyssnar. *gääääsp* Hon tjatade och tjatade och tjatade! "Om inte du lyssnar på mamma så kan ju vi ALDRIG åka någonstans Alice!" Yeah right! Som om vi skulle va hemma JÄMT?! Hahaha, fegismamma!!

När mamma kom för att hämta mig igår smet jag TRE gånger! Wohooo! TRE gånger!? I´m good!! Första gången smet jag inne på gården, men mamma var snabb och tog tag i min arm. Fröken sa till mig att vara snäll mot mamma men det struntar väl jag i! Jag är väl ingen FEGIS!!? Mamma höll mig hårt, log ett galet leende mot fröken och sa "Detta börjar bli lite tjatigt" och skrattade lite falskt. Andra gången jag smet fällde mamma mig(!!) och jag började gråta och skrika att "Mamma du sparkade mig!!" över hela Mellbystrand, haha. Jag hörde att mamma mumlade något på engelska i stil med "Ajj vissch" men jag fattade inte riktigt.

Den sista gången sprang jag rakt ut i bussfilen!! Wohooo!! Där har jag aldrig sprungit innan! Men JÄVLAR vad mamma var snabb igår!!!


Hon menade VERKLIGEN allvar!? När hon fick tag i mig var hon så arg att jag trodde att hon skulle sprängas!! Hon höll fast mig mellan knäna när hon låste upp bilen och sen kastade hon in mig i bilen - jättehårt! Hemresan var ingen hit. Det kom rök ur mammas öron!!! PÅ RIKTIGT!! Hur sjukt är inte det?!

Resten av dagen ägnades åt tjat om mitt smitande och mamma bestämde att "eftersom att jag beter mig så illa när hon hämtar mig på dagis...så vill hon inte göra det mer!". Va?!! INGET DAGIS?! Men...Iris då?! Och Naomi?! Mina kompisar?? *snyft* Men ja, mamma hade verkligen bestämt sig och sa "Imorgon får du stanna hemma heeeeeela dagen. Inget dagis, inga kompisar, inget kul. Och ingen TV!" När jag hade gått och lagt mig hörde jag mamma och pappa prata om hur BRA detta var och att jag nu skulle inse att det "faktiskt finns konsekvenser och att jag inte bestämmer här hemma"...bla bla bla.

Jaja, klockan är snart halv elva...och jag får väl sluta blogga. Kompisarna väntar där ute på gården! Mamma insåg imorse att en hel dag med mig hemma skulle bli jobbigare än en hämtning from hell...och pappa var nog orolig för min hälsa... ;) Så ja, jag vann...igen.Wiiiih - FEGISMAMMA!!!

over and out.

//Alice...live ifrån DAGIS! (Mouhahaha!!!)

17 kommentarer :

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!! Skrattar så jag gråter på jobbet! Hahaha! Känner igen precis allt!! Jag hade TRE såna monster SAMTIDIGT att jaga varje j-vla dagishämtning! Hahahahahaha!! Känner igen allt! Tror till och med att jag har slitit sönder såna där säkerhetskedjor en gång för att slita upp grinden på baksidan till dagis utegård för att jag hinna ta ner en av dem i ett bakhåll vid rutschkanan! Inga roliga bilturer hem såna dagar!! Hahaha, roligaste blogginlägget på länge, här tryckte du på mina knappar gumman!! Hahaha! FEGISGUMMA!!! ♥ Älskar dig! Kram storasyster

  SvaraRadera
 2. HAHAHAHAHAHA! JAG DÖÖÖÖR!

  SvaraRadera
 3. Ska jag hämta Alice på dagis idag?

  SvaraRadera
 4. Hahaha, nej älskling! Jag tar henne! Har orbytreckat nu i en halvtimme så jag ska kunna fälla henne redan i dörren! Ha!

  SvaraRadera
 5. Hahaha skrattar åt både inlägget och Freddys kommntar :).

  SvaraRadera
 6. hahaha, fy fan vad ni är goa!! :)

  SvaraRadera
 7. "KOM nu gumman! Annars kör jag!" Det är ju klart att hon inte gör!? Vad ska fröken säga då? Nej lilla mamma, du är ju rolig du! "Då kör jag"?! Eller hur?!

  HAHAHAHAHAHA! Du är underbar Meekatt!!!! Bara älskar din blogg och ditt sätt att skriva! Du skriver det alla mammor tänker men inte säger. TACK för det!

  SvaraRadera
 8. Tror att Alice mamma behöver en bag in box! *asg*
  /Duden

  SvaraRadera
 9. Hahahaha! Känner igen det där!

  SvaraRadera
 10. Ahhrggg...

  Kan man inte införa skol/dagisuniform med därtill hörande koppel...?
  Löplinor och sånt där förbjudet staket som man har till hundar...
  DÅ DJÄVLAR...

  /Anondoderorsos (full av ideer)

  PS..Mina barn gjorde/gjör likadant...suck

  SvaraRadera
 11. Haha hon är inte alltid lätt, lilla Alice :P Jag undrar var all den järnviljan kommer ifrån... Tur att du får skriva av dej lite här och roa oss andra ;) Haha älskar Freddys kommentar! Så enkel, snäll och kanske lite uppgiven. Hälsa!

  SvaraRadera
 12. Hahahhaha, asså seriöst, när du skriver Alice så gör du det med sån insikt ;D Du vet ju precis hur din mamma känner, helt otroligt!
  Underbart roligt att få läsa iaf, men kan INTE ha varit så underbart för din mamma :O

  SvaraRadera
 13. Svar: hahah knäppt de uttryckte sig i boken ;P
  Hhahahahaah ohh älskar när Alice "gästbloggar" ^^ Galet kul xD

  SvaraRadera
 14. Haha! Jag har en son som är fyra och han säger oxå fegis hela tiden, vart har dom fått det ifrån? Kanske dom tittar på samma barnprogram ;)

  Kram på dig och bra blogg!

  SvaraRadera
 15. Alice. Nu har du uppfört dig lite egendomligt ändå. Jag skulle vilja kalla det brist på empati. Och du som är en sådan intelligent person. Vet du att brist på empati är väldigt ointelligent. Man kan bli president eller statsminister då, om det fortsätter. Och det vill du väl inte utsätta din mamma för?

  Hälsningar Farmor

  SvaraRadera
 16. Oj oj oj detta hade jag missat.
  Monster!
  Det är vad de är och de utnyttjar en till max. Här i Spanien har jag sett på TV att de till och med börjat komma in anmälningar från föräldrar MOT barn för "dålig behandling".
  Det var väl på tiden, även om jag tror att det kanske gällde lite äldre barn och en annan typ av behandling.

  Hälsningar
  Yohanna

  SvaraRadera
 17. Hahahaha!!!! Fy tusan vad igenkännande!! Skönt att det finns fler som tänker precis som jag med död i blicken och allt. =/ Tack!! Måste läsa vidare nu. ur har jag lyckats undvika denna roliga blogg?!

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, då blir jag glad!